30.6.11

[Το τέλος του νόστου] x 155



Η πικρα των ημερων, η ήττα καθε λογικης απεναντι στο παραλογο, οι εκβιασμοι που δυστυχως επιασαν τοπο, εκαναν πολλους να σκεφτονται oτι "ενω τις μερες αυτες υπάρχουν χιλιοι δυό λόγοι για να κλάψει κανείς σ αυτόν εδώ τον τόπο, στην Αθηνα, παρ ολα αυτα, κλαιμε απο τα δακρυγόνα", οπως εγραψε καποιος σε ενα twitter που διαβασα τις αλλες. 
 
Το οτι θα επεφταν και περισσοτερα δακρυγονα σε  "σοσιαλιστικες εποχες" σιγουρα δεν το περιμενε κανεις απο αυτους που τους ψηφισαν!
Τα κορακια-προμηθευτες τους, μαλλον, δινουν τα δακρυγονα σε ....πακετα προσφορας! "Στα 3 το ενα δωρο", ετσι μαλλον εξηγειται τοση ...απλοχερια στη χρηση του! Σε καμμια διαδηλωση απ οσο θυμαμαι δεν εχει γινει τοσο μεγαλη και αλογιστη χρηση δακρυγονων οσο στις τελευταιες διαδηλωσεις στην Αθηνα! 

Αλλα, παρα τους εκατονταδες τραυματιες, παρα τη τρομοκρατια παρα τις ανυπολογιστες ζημιες και καταστροφες το...μεσοπροθεσμο ειναι εδω και μαζι του η...ανησυχια των εταιρων και λοιπων οικων, που μιλησαν στο REUTERS για το ενδεχομενο μη ...εφαρμογης του!
Η απογοητευση, ομως, που νιωθω προερχεται και απο τον..."διπλα", τον φιλο, τον συγγενη, τον δήθεν "πατριώτη" που υπομένει τον καθε ζυγό, τη καθε ριψη δακρυγονου τη θεωρει ...''νορμαλ κατω απο τις συνθηκες αυτες'' επειδη ετσι εμαθε να ζει μεσα στη ...σκλαβια, ενω ισως θα περιμενε κανεις απο αυτον να εξοργιζεται επειδη ειναι (και θα παραμεινει ανεργος), να εξοργιζεται επειδη του κλεψαν τη ζωη οι 155 "Εφιαλτες", να εξοργιζεται οταν ο Ματατζης των 500 ευρω (κι αυτος!) του ανοιγει το κεφαλι κι ολα αυτα επειδη πρεπει να υπερασπιστει ενα ματσο ατομα που προσφωνουνται ως ..κυριοι στα καναλια, ενω η μονη σωστη ονομασια τους ειναι μειοδοτες και ραγιαδες με γραβατες! 


Και ενα μυστηριο πραγμα, απαξ και φορεσεις...''κουκουλα'' δε βγαινει η ατιμη....Οσο και να τη τραβας να τη βγαλεις απο το κεφαλι, αυτη ειναι εκει ...αορατη ισως στους ομοιους κουκουλοφορους του συστηματος, μα ορατη για παντα στα θυματα τους, σε ολους εσας κι εμας που λεγαμε και λεμε ακομη ενα μεγαλο ΟΧΙ στο ξεπουλημα της χωρας, οχι σ αυτους τους ανθρωπους που λεγονται Ελληνες.. Μονο θυμο μπορω να νοιωσω γι αυτους και αηδια! 


Λεω και ξαναλεω στον εαυτο μου οτι δεν ειμαστε απο την ιδια χωρα, δε γινεται εγω να εχω...κηδεια για τη χωρα μου και αυτοι να  πανηγυριζουν για το τροπο που μας εστησαν απεναντι στο τοιχο και μας πυροβολησαν...155 φορες στο στηθος!

6 σχόλια:

  1. Αν νιώθεις εσυ που κατοικεις αλλου τουλάχιστον, οτι δεν ειμαστε απο την ιδια χώρα, φαντάσου πως νιωθουμε εμεις που πρεπει να την ζούμε καθημερινά.

    Μ'άρεσε το ποστ σου, το τελος πάρα πολύ, αν και στην πραγματικότητα μας πυροβόλησαν εκατομμύρια φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nefeli

    Πιστεψε, με η αποσταση δεν εχει καμμια σχεση με το πως αισθανεται κανεις. Οταν δικοι σου ανθρωποι πληττονται αμεσα απο τα μετρα δεν εχει σημασια αν εισαι εκει, ή εδω.
    Mη σου πω οτι γνωριζω κοσμο στην Ελλαδα που-ακομη και τωρα μετα απ ολα αυτα-δεν εξοργιζονται, δεν ενοχλουνται τοσο πολυ, οσο εγω, που δεν ζω εκει! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πλατεία είναι πάλι γεμάτη-και μάλιστα και από καινούργια πρόσωπα.Και ο κόσμος κατανοεί ότι το ζητούμενο πια είναι το να παραμείνει ο νόμος ένα κωλόχαρτο 73 σελίδων.Μην απογοητεύεστε.Ένα φωτάκι αχνοφαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε Σελιτσανε!

    Ευχαριστω για τη συμπαρασταση και ας ελπισουμε οτι ο νομος αυτος με τις 73 σελιδες θα εχει αλλου ειδους...χρησεις εκτος απο αυτη που θελουν να πιστευουν!
    Kαλο μας μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλη καλη Elva καλησπερα, ακουγα το πρωι στον 902, οτι η Μερκελ ''χαμογελασε'' μολις πληροφορηθηκε την εθνικη μειοδοσια των 155 σπασομεσιδων και ''αμεσως'' σε ολη την Ευρωπη αρχισαν τα τυμπανα του πολεμου, Αγγλια, Ιταλια, Σουηδια, Πολωνια, αρχισαν περικοπες, ορχηστρα λοιπον με μαεστρο τους Γερμανους.
    Μπηκαμε στην ''εποχη των δακρυγονων'', ο πολεμος ξεκινησε, στο χερι μας ειναι να κρατησουμε τα ''οχυρα'', στο χερι μας ειναι να τους ανατρεψουμε και αυτους και τις πολιτικες τους, ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα φιλε Δημητρη

    Η ''εποχη των δακρυγονων'', οπως λες, ξεκινησε και εφ οσον οι κυβερνησεις παντου στην ΕΕ αρχιζουν τις περικοπες στη ζωη και την αξιοπρεπεια μας, το μονο χρεος που εμεις αναγνωριζουμε ειναι στα παιδια μας και τους γονεις μας! Δεν ειδες τι ....δημοκρατικα απαγορευσαν τον αποπλου του Στολισκιυ για τη Γαζα; Επεσαν και οι τελευταιες μασκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)