11.7.11

Μηπως (κι εσεις)...δεν χωρατε πουθενα;




Τελικα ειναι τα περιτεχνα layouts, η αισθηση του εντεχνου χαους, τα παραξενα...fonts, ο...αριθμος των βιβλιων που ορισμενοι ιδιοκτητες "περηφανευονται" οτι εχουν διαβασει, στα προφιλς των social media, για να θεωρουνται καποια ιστολογια ως πετυχημενα και να μπουν στις λιστες των...trendy και προτεινομενων ως  τα πιο ...αξιολογα στο χωρο;

Οχι δεν εχω τιποτα με τετοια blogs, ασχετα αν καποια απ αυτα ασχολουνται μονο με το "πως θα φτιαξετε φρικασε που θα πετυχει", ή "πως θα τον κανετε να τρεχει απο πισω σας, (σαν σκυλος)" (!) οντως πολυ χρησιμα και τα δυο κατω απο τις ...παρουσες συνθηκες στην Ελλαδα (!) και οχι βεβαια παντα με αυτη τη σειρα! 
"Καθεις στη τεχνη του", οποτε αν η τεχνη μερικων ειναι στη ...κουζινα και αλλων στη ...κρεββατοκαμαρα, αν μη τι αλλο, ας προσεξουν να μην μπερδευτουν και συμβει αυτο που  ακουσα σε μια κωμωδια, να χαρακτηριζουν δλδ καποια ως...''πο@@....στη κουζινα και....μαγειρισσα στη κρεβατοκαμαρα''!  :)


Στους δυσκολους αυτους καιρους ομως τα μονα που δεν πτοουνται ειναι καποια …trendy blogs, τα οποια πολυ λιγο ενδιαφερονται για τη πολιτικη και συνεχιζουν να γραφουν... "υπεροχες ιδεες και σπεσιαλιτε πιατα απ ολη την υφηλιο" (για ποιους αραγε;), να μιλανε για…διακοπες που χρειαζονται οι ιδιοκτητες/τριες τους προκειμενου να βρουν το...."χαμενο τους εαυτο" σε καποια μακρινη γωνια του κοσμου! (Σιγα να μη πανε για μπανιο στο ...Χαλκουτσι!) 

Ειναι αληθεια οτι πρεπει να τους εχει κουρασει "η απραξια του κοσμου" και φυσικα περιμενουν να κανουν την....επανασταση παντα "oι αλλοι", επειδη αυτοι ως ...''trendy'' δεν εχουν..καιρο, εφ οσον απαντανε σε twitters, sms και e-mails, ετσι θετουν εαυτους υπερανω της ....θλιβερης Ελληνικης πραγματικοτητας, ειδικα εν μεσω θερους και γενικης αφραγκιας των περισσοτερων που οπως λενε δεν θα πανε και φετος διακοπες, (αλλα ειναι ...ωραια βεβαια να τις...ονειρευονται μεσα απο τα βlogs των...trendy!) 


Κακα τα ψεμματα, τα κριτηρια αξιολογησης καποιων ιστολογιων ως...''trendy'', συνηθως δεν περιλαμβανουν οσους....κοκκινιζουν...επικινδυνα! 
Πως να το κανουμε ειναι δυσκολο να εισαι ...ΚΚΕ και να εισαι..."in" σε λιστες οπου τα buzz, τα follows στο twitter και τα hashtags για τις δηλωσεις του καθε ...καραγκιοζη της πολιτικης, μετρουν περισσοτερο απο το πολιτικο σου ενστικτο, που σου λεει οτι φτανει, πια, η ...ανακυκλωση ...σκουπιδιων, ειναι η ωρα να τα πεταξεις στο καλαθι των αχρηστων μια και καλη! 

Ναι, καποιοι απο εμας ειμαστε ακομα...''ξεροκεφαλοι'', εχουμε ακομα "πιστευω", ο τι κι αυτο λεει στις μερες μας και μαζι μ αυτα κανονες ζωης που δεν τους εφτιαξαν συντακτες....lifestyle περιοδικων, αλλα η πειρα και η λογικη. 


Οσο και να σας ''χρυσωνουν'' το χαπι στην Ελλαδα, η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι ζωη αυτη για οσους εχουν μυαλο, καρδια και συνειδητοποιουν την κατασταση στην Ελλαδα του 2011, που συνεχιζει ''να τρωει τα παιδια της'', ψεκαζοντας τα μαλιστα ολο και περισσοτερα χημικα σε καθε διαδηλωση, που θα διαμαρτυρηθουν για τη βια και την αυθαιρεσια του κρατους. 

Τελευταια μετα απο καθε διαδηλωση παρατηρει κανεις εκατονταδες θυμωμενα twitters, για λιγες μερες, μετα παλι...ησυχια, μεχρι την επομενη ''hashtag'' διαμαρτυρια, οπου και παλι καποιοι θα βγουν πρωταγωνιστες των social media, ανεβαζοντας τον αριθμο των followers τους και του prestige τους!

Μηπως προκειται για το prestige μας και μονο; Μηπως καπου αφησαμε τα social media να μας αντιπροσωπευουν και να ...εξοργιζονται ΑΥΤΑ, αντι για εμας; 
Μηπως ψαχνουμε λιγο περισσοτερο την αναγνωριση απο τους αλλους, θαμπωμενοι απο την αυταρεσκεια μας, σαν θλιβεροι και αυταρεσκοι ηγετισκοι....μιας μπανανιας, που αν μη τι αλλο παλια τουλαχιστον συμμεριζοταν και το δραμα κατατρεγμενων λαων σαν τη Παλαιστινη!

Ομως, λενε οτι τα γουστα και τα μυαλα αλλαζουν..Ετσι ισως εξηγειται και το οτι ενω παλιοτερα φωναζαμε το Ισραηλ ''δολοφονους'', σημερα, πιασαμε κολλητες φιλιες με τους....δολοφονους, που οπως καταλαβαινετε απο ...."οut" εγιναν ''in''! Με τις υγειες μας λοιπον! Αναβαθμισαμε και γουστα και παρεες, μηπως και χωρεσουμε καλυτερα στο ...λακο των φιδιων που μας εσπρωξαν!





12 σχόλια:

  1. Elva

    Δεν εχεις αδικο σχετικα με το τι παιζει σημερα σε μια εποχη που θα επρεπε να ειμαστε ολοι στους δρομους καποιοι ασχολουνται με τις στατιστικες και τις συνταγες, που οι δευτερες κατι λενε, μονο αν εχεις ξεμεινει απο ιδεες για φαγητο!
    Οπως καταλαβαινεις φιλη μου παλι με ομελεττα θα τη βγαλουμε οικογενειεακως! χαχα!

    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδικά στην Ελλάδα Έλβα ζούμε εδώ και χρόνια την εποχή του δήθεν. Σήμερα έχουμε το δήθεν σοσιαλιστή (τρομάρα του) ΓΑΠα, παλιότερα είχαμε το δήθεν εθνάρχη Τριανταφυλλίδη και μονίμως έχουμε τους παπάδες, τους δήθεν ανθρώπους του θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα φιλη Elva, απο την φουρνισμενη Αθηνα, ποσο θα ερθει το ρευμα με τα αιρκοντισιον στο φουλ, ενα ''μπλοκι'' το ξερει, μπορει να εχουν οι ''λαιφσταιλαδες'' τιποτα καλες ιδεες.

    Ε, τι να κανουμε τωρα, εχουμε ''επανασταση'' δι'αντιπροσωπου, μολις αρχισαν τα ζορια και επεσαν γκλοπιες και χημικα, η οργη ξαναμεταφερθηκε στους καναπεδες.

    Απο Βιλλια μεχρι Ωρωπο, εχουμε γυρισει την Αττικη αρκετες φορες, αλλα μπανιο στο Χαλκουτσι............μου εβαλες ιδεες, χωρις πινελιες, λαιφσταιλικες, με σεντονι απλωμενο, ταπερακια, παγουρια και απο πανω τα κλαδια του πευκου να σου τραγουδουν, Χαλκουτσι λοιπον, λες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελβα μου δεν ξέρω αν σε "παρηγορει" αλλά εγω εδω και πολυ καιρο δεν χωράω πουθενά, ανεξάρτητα απο τα μπλογκια.
    Βιώνω τόσο εντονα τις εξελίξεις που χωρις να θελω να θίξω κανέναν, οι συνταγές μαγειρικής και τα περι διακοπων, μου φαίνονται πρωτοπριλιάτικο αστείο.
    Βέβαια δεν ξερω αν αυτό ειναι το καλύτερο αλλα let it be και σύνεχισε, ακάθεκτη.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Yπαρχουν ακομα τυποι που ασχολουνται με τους Τρεντυ και με τους Δηθεν;)
    Ελεος, ζουμε σε εποχες που απαγορευεται η βλακεια και η κακομοιρια!
    Εγω παντως, οταν με ρωτανε γνωστοι και φιλοι για βιβλια που πρεπει ν αδιαβασουν, παντα τους λεω οτι ειναι προτιμοτερο να δεις μια καλη ταινια παρα να διαβασεις ενα αχρηστο βιβλιο.

    Δε μου λενε τιποτα τα τρεντυ μπεστ σελερ, ειτε να διαβασεις ενα καλο βιβλιο που θα σου ανοιξει το μυαλο, ειτε καλυτερα τιποτα!
    (Αν και υπαρχουν παρα πολλα ενδιαφεροντα ψυχαγωγικα βιβλια, τα οποια δε σου προσφερουν τιποτα πλην λιγες ωρες εντασης, αλλα και παλι, χρειαζονται κι αυτα!)

    Χαιρετω, Ελβα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ουτε καν ξερω, και ουτε μου χρeιαζεται να μαθω, ποσοι ερχονται να διαβασουν το blog μου, απο ποιες χωρες, ποσα δευτερολεπτα μενουν στο blog, κλπ κλπ. εχω πολλα αλλα, πιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθω απο το να προσπαθω να αρεσω στους πολλους, ή σε ολους, πραγμα που στη ανθρωπινη κοινωνια ειναι αδυνατο, γιατι εχει αποδειχθει οτι οσο και να προσπαθησουμε αποκλειεται να κανουμε ευχαριστημενους τους παντες.
    τα trendy τα φαγαμε στη μουρη εδω και τοσα χρονια, κι ακομα μυαλο δεν βαλαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημερα marilia

    Ισως σε αλλες εποχες να μην το συζητουσαμε, ομως οταν υπαρχει τοση ανεργια και τετοιες καταστασεις στη χωρα, το λιγοτερο που πρεπει να ενδιαφερει το κοσμο εκει ειναι οι...εξωτικες συνταγες και κλπ λεπτομερειες!
    Μου κανει εντυπωση η ταση....α λα ''ΜαριαΑντουανεττα'' σε καιρους ανεργιας! Τι να πω;

    Υ.Γ Καλη και υγιενη η ομελλετα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα Swell

    Εχεις δικιο, αυτο το..."δήθεν" μας εφαγε! Ολα "δηθεν" ηταν και παραμενουν... "δηθεν". Οσοι ειναι αυθεντικοι σνομπαρονται και πρεπει κι αυτοι να γινουν... "δηθεν" για να γινουν αποδεκτοι στους κυκλους των "δηθεν"!
    Δε θα τους κανουμε τη χαρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦιλεΔημητρη

    Αυτες οι ..ευτελεις εννοιες για ...λογαριασμους ΔΕΗ κλπ δεν απασχολουν ποτε τους ''δηθεν'' και τους...''λαιφσταιλαδες'', δεν ειναι θεματα αυτα για τις....αναρτησεις τους!
    Ας ελπισουμε οτι η οργη δεν θα μεινει για πολυ στους ...καναπεδες!

    Οσο για το..μπανιο στο …Χαλκουτσι τι να σου πω; Eγω παντως διαβασα οτι δεν ειναι καθαρες οι παραλιες στη περιοχη, οπως οι περισσοτερες πια στην Αττικη! Μακαρι να μην ειναι ετσι! Πηγαινε και στειλε μας μετα....ρεπορταζ, :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλη nefeli

    Μπα κι εμενα τιποτα δεν με "παρηγορει" απο αυτα που διαβαζω και μαθαινω απο γνωστους.
    Σιγουρα δεν θιγεις κανενα οταν λες κι εσυ oτι οι συνταγές μαγειρικής και τα περι διακοπων σου φαίνονται πρωτοπριλιάτικο αστείο.Κι εγω τετοιες κουβεντες τις βρισκω αχρηστες και αποπροσανατολιστικες, μη σου πω και ακρως εκνευριστικες οταν γνωριζω τη κατασταση που ζουν πολλοι και στην Ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου celin

    Μα και βεβαια υπαρχουν, απλα επειδη ...εμεις δεν ασχολουμαστε δεν θα πει οτι δεν ασχολουνται και αλλοι! :)
    Δεν ξερω αν ειναι προτιμοτερο να δεις μια καλη ταινια παρα να διαβασεις ενα βιβλιο. Eξαρταται παντα απο τη ταινια και απο το βιβλιο, θα ελεγα.

    Εγω παντως μιλαω για ορισμενα ατομα που εκθετουν π.χ 100 τιτλους βιβλιων στο προφιλ τους, λες και αυτο ειναι καποια ενδειξη για το τι ανθρωποι ειναι, ή κατα ποσο ειναι προοδευτικοι κλπ. Σημασια εχει τι πηρε κανεις απ ολα αυτα, η επιδειξη γενικα ειναι πολυ βαρετο..''χομπυ''! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλε Ephemeron

    Μακαρι να ηταν ολοι τοσο ρεαλιστες και να εβλεπαν τα πραγματα οπως εσυ φιλε μου, αλλα δυστυχως ολες αυτες οι περιττες λεπτομερειες μετρανε ακομα για πολλους, εκει, οι οποιοι δυστυχως δεν ασχολουνται με ουσιωδη αλλα με το να βλεπουν ποσοι τους εκαναν follow κλπ.
    Μα δεν εχεις ακουσει οτι στην Ελλαδα ολα ερχονται με καθυστερηση χρονων; Ετσι και τα ...trendy που περασαν σαν μοδα αλλου, στην Ελλαδα εχουν φαινεται, ακομα, περαση!! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)