15.7.11

Το χρωμα του χρηματος και τα..."κακά" δάνεια!




Χθες σ ενα ρεπορταζ του Θ. Αυγερινου, διαβασα οτι η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να δωσει δάνειο στην Ελλάδα με ευνοϊκούς όρους, η Ελλαδα ομως ....αδιαφορησε, οπως αποκαλυψε μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.

Δηλαδη πως να το εξηγησει κανεις αυτο; 

Γιατι δεν ...προτιμησαμε να παρουμε δανειο με τους ευνοϊκούς όρους που αναφερει ο Σαββιδης ο οποιος στο αρθρο αναρρωτιεται για ποιο λογο ηρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία να συναντησει τον Πουτιν και εφ οσον ηρθε γιατι απερριψε το δανειο των 25 δισ. ευρω που ηταν σιγουρο οτι θα του προσφερε, εφ οσον συμφωνα με τον Σαββιδη, ο Πούτιν «είχε νωρίτερα σε ένδειξη καλής θέλησης ορίσει ως υπεύθυνο για την υλοποίηση των διμερών συμφωνιών τον Ιγκορ Σέτσιν, έναν από τους ισχυρότερους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, ο οποίος επιβλέπει ολόκληρο το ενεργειακό σύμπλεγμα και τη βαριά βιομηχανία μηχανοκατασκευών»!

 
Οσο διαβαζει κανεις περισσοτερα το αρθρο τοσο περισσοτερο εκνευριζεται, αν και εδω που τα λεμε δεν θα ηταν η πρωτη φορα που συνειδητοποιει κανεις τις τακτικες και τους ορους παραδοσης μας στο ΔΝΤ και τα διεθνη κερδοσκοπικα συμφεροντα, που ομως εχουν...χρωμα, γιατι αντιθετα με οτι λεγεται, το χρημα εχει...χρωμα!  Tα δανεια απο ...Δυση φαινεται οτι προτιμωνται απο  αλλα εξ...Ανατολων..

Ο Σαββιδης διηγειται στον Αυγερινο οτι ζητήθηκε η βοήθειά του από την ελληνική πλευρά για τη συναντηση Παπανδρεου-Πουτιν.
"Το πρωί συναντήθηκα με τον Παπανδρέου στην Κρατική Δούμα, μείναμε οι δυο μας με τον μεταφραστή και του είπα ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται για τίποτε, ότι ο Πούτιν έχει καλή και θετική διάθεση, γι' αυτό και θα προτείνει να μείνουν μόνοι τους κι εφόσον δώσει κι αυτός τη συγκατάθεσή του, μπορεί να του θέσει οποιοδήποτε ζήτημα θεωρεί χρήσιμο. Ηταν έτοιμος να ακούσει τα πάντα», υποστήριξε ο κ. Σαββίδης, υπογραμμίζοντας ότι η συνομιλία κράτησε τελικά μόλις 20 λεπτά και λίγο αργότερα ενημερώθηκε από το Κρεμλίνο «ότι κατά τη διάρκειά της ο Παπανδρέου ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως καμία ερώτηση, αλλά μιλούσε για τα οικολογικά προβλήματα της Ελλάδας" (!) (επισημανση και θαυμαστικα δικα μου).

Η Ρωσία, συνεχιζει ο Σαββιδης, ηταν έτοιμη για άμεση συμφωνία και επιτάχυνση των διαδικασιών, όμως η Ελλάδα δεν έδειξε καμία διάθεση και «το ίδιο βράδυ πήγα στο προεδρικό ξενοδοχείο "Πρέζιντεντ" όπου έμενε ο Παπανδρέου, και τον ρώτησα: Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί ήρθατε και γιατί χρειαζόταν η κατ' ιδίαν συνάντηση, γιατί μου ζητήσατε βοήθεια, για να με δυσφημήσετε;».

Πολλα ερωτηματικα εκφραζει το αρθρο για την αντιδραση αυτη οπως και για τη πρόσφατη αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης Λαμπρινίδη στη Μόσχα, (5 Ιουλίου) έπειτα από ρωσική πρωτοβουλία και με διατύπωση πρωτοφανών αιχμών για έλλειψη περιεχομένου στις διμερείς επαφές, ενω ο Σαββιδης αφηνει να εννοηθει οτι το δάνειο, θα πληρωνοταν «εν μέρει με κρατικές δεσμεύσεις και εν μέρει με αγροτικά προϊόντα», έτσι ώστε να υλοποιηθεί το συμβόλαιο αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού από τη Ρωσία, όμως και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε. 

Οι Ελληνικές αυτες επιλογές οδηγούν, κατά τον Ι. Σαββίδη, στη σταδιακή μεγιστοποίηση των ρωσοτουρκικών σχέσεων και στην ισχυροποιηση της Τουρκιας μεσα απο αυτο, μια εξελιξη που πολλοι φοβουνται...
(Να ηταν μονο αυτο που φοβομαστε.....)



Σαν επιλογος το...Εuro Crisis song που δημοσιευσε η Guardian!



15 σχόλια:

  1. Eλβα, αυτο το αρθρο δεν το ειχα υπ οψιν και φυσικα δεν ειναι το μονο που μας βαζει σε υποψιες για τις τακτικες που ακολουθουνται. Ας τα βλεπουν οσοι πιστευουν ακομα στις πολιτικες τους και σε πληροφορω οτι, παρα τα οσα γινονται, δεν ειναι και λιγοι!

    Kαλο ΠΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μία αποκάλυψη για το γεγονός ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι ήδη ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ σε υπερατλαντικά κέντρα αποφάσεων και αυτό δεν είναι καθόλου συνομωσιολογία !

    Σε χαιρετώ από την όμορφη Σαμοθράκη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλη μια επιβεβαίωση ότι ο ΓΑΠας (προσπαθώντας να παραμείνω ευγενής) ήταν "ταγμένος" να μας διαλύσει χρησιμοποιώντας ως όπλο τους πατριώτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη.Τίποτα δεν προχωρά δίχως προγραμματισμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους.
    Έλα όμως που όπως και οι κονσέρβες, έχει και το σύστημά τους ημερομηνία λήξης.
    Το κακό είναι, ότι αν δεν προσέξουμε τα σημάδια του καιρού, μπορούμε να δηλητηριαστούμε,αν δεν τους πετάξουμε στην χωματερή.
    Είναι αυτό που μου αρέσει κιόλας "Αν δεν θάψουμε το πτώμα θα πάμε όλοι από σηψαιμία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτή η είδηση έρχεται να προστεθεί στις αποκαλύψεις του Στρος Καν, περί συνεννόησης από το φθινόπωρο του 2009, στην περιφρόνηση κάθε εναλλακτικής λύσης (όπως δανεισμός από τους πολίτες μέσω ομολόγων κτλ), αλλά και στην πληροφορία ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου είναι στέλεχος σε εταιρεία CDS -στοιχηματίζει, δηλαδή, σε βάρς της Ελλάδας, που υποτίθεται ότι είναι πατρίδα του και την οποία -υποτίθεται ότι- κυβερνάει ο αδελφούλης του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα Elva μου, ανήκομεν εις την Δύσιν ! Το ξέχασες;;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτήν την ιστορία την φωνάζει ο Δ.Καζάκηε εδώ και μήνες αλλά κανείς δεν του δίνει σημασία.Φωνάζει επίσης για άλλες δύο συμφωνίες που μας προτάθηκαν,μία από της πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Καραϊβικής (Βενεζουέλα κλπ)για μεταφορά του πετρελαίου τους στην ανατολή με τον ελληνικό εμπορικό στόλο με αντάλλαγμα πετρέλαιο στο 1/3 της διεθνούς τιμής-πέρα από τα κέρδη του στόλου- και μία από την Νορβηγία για δωρεάν σεισμογραφικό έλεγχο για υδρογονάνθρακες.Και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση ήταν ίδια : "Δεν μπορούμε να κάνουμε διμερείς συμφωνίες γιατί ανήκουμε στην ΕΕ."Με αυτές τις πληροφορίες η λέξη "μονόδρομος" αποκτά καινούργιο περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλη marilia

    Τι να πω, αν μετα απ οσα διαβαζουμε υπαρχουν πολλοι που οπως λες πιστευουν ακομα στις πολιτικες τους, ειμαστε αξιοι των παθων μας! :(

    Kαλο σαβ/κο και σ εσενα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε faro

    Ακριβως ολα ειναι ήδη προαποφασισμενα, το μονο που δεν ειναι ειναι οι αντιδρσεις του κοσμου και εκει ακριβως ειναι το ολο ζητημα! Ας γινουμε ο εφιαλτης τους αντι να ζουμε ετσι οπως αυτοι προαποφασιζουν για εμας!

    Να περνας καλα στην όμορφη Σαμοθράκη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα Swell

    Δε ξερω πια ποσες επιβεβαιωσεις χρειαζομαστε για να συνειδητοποιησουμε οτι τετοιες κυβερνησεις ειναι ταγμενες στη προασπιση των συμφεροντων τους και μονο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλη μου blackbedlam

    Ποτε θα ερθει ομως αυτη η πολυποθητη ημερομηνία ...λήξης τους!
    Οπως λες, οσο πιο γρηγορα ...θάψουμε το πτώμα της ...διαφθορας τοσο πιο καλυτερα για να προχωρησουμε σε ενα αλλο επιπεδο μακρια απο τη...σηψαιμια της εποχης μας!

    Πολλους χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε Λωτοφάγε

    Θυμαμαι τις αποκαλύψεις του Στρος Καν και διαβασα και τα καινουργια ..νεα για τη στελεχωση του bro του ΓΑΠ σε εταιρεία CDS, oποτε ολοι ''παιζουν'' σε ολους τους συνδυασμους και μη χειροτερα να λεμε!

    (Αντε να μας αδειζουν τη γωνια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα Θαναση Ξ.

    Ξεχνιεται τετοιο…slogan, φιλε Θαναση; Α πα πα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε Σελιτσάνε

    Δυστυχως λιγοι ακουνε οσους διαμαρτυρονται και καταγγελουν.
    Ο "μονόδρομος" οπως τον εννοουν αυτοι σημαινει αδυναμια του να δει κανεις και να προασπισει τα συμφεροντα του, ως χωρα!
    Πρωτη φορα θα συμβαινει κατι τετοιο στην Ελλαδα αλλωστε; :(( Exουμε φαινεται συνηθισει να μας θεωρουν, οι αλλες χωρες, του κλωτσου και του....μπατσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)