18.7.11

Οχι, αμφιβάλλετε;



Αυτες τις μερες διαβαζει κανεις και για τουριστικα θεματα, μια και διανυουμε τη θερινη σεζον και στην Ευρωπη και στην Αμερικη!
Για τις αλλες ηπειρους, δεν γινεται βλεπετε, λογος για ...καλοκαιρινες διακοπες...Ειτε δεν συμπιπτουν κλιματικα (π.χ Αυστραλια), ειτε oι ανθρωποι εκει δεν εχουν τα απαραιτητα προς το ζειν, (Ασια και Αφρικη), οποτε ο ορος..."καλοκαιρινες διακοπες", οπως το αντιλαμβανεται η Δυση ειναι τουλαχιστον ουτοπια για καποιους λαους, που οι διεφθαρμενες κυβερνησεις τους θεωρουν ισως οτι οι ανθρωποι αυτοι γεννιουνται μονο για να φτιαχνουν...τα παπουτσια και τα ρουχα των κατοικων της..."ανεπτυγμενης Δυσης"!

Ενω καποιοι στην Ανατολη σκεφτονται απαξιωτικα για ορισμενους λαους, αλλοι ηγετες στην Δυση ισως θεωρουν τους κατοικους π.χ της Ελλαδας...οσφυοκαμπτες και καρπαζοεισπραχτορες των μεγαλων συμφεροντων, χωρις γνωμη και περηφανεια και χωρις τη δυνατοτητα να σηκωσουν ποτέ κεφαλι...
Ειναι δυνατον να μη το φανταζεται κανεις με ολα αυτα που γινονται εντος, αλλά και εκτος Ελληνικης επικρατειας, οταν η κυβερνηση φροντιζει π.χ να συνδραμει το ....Ισραηλ και οχι την Παλαιστινη;!
Αλλα βεβαια, ετσι μονο λαμβανει κανεις τη ....  "λεκτικη στηριξη", (νεος ορος…υποταγης!) της ...Iλαρης (Ηillary) που τιμωντας το ..ονομα της κατεφθασε οντως χαρωπη και ευτυχως ...ενεκρινε και τη διακοσμηση ...μας στην Αθηνα! 
Βεβαια η ...Ιλαρη ευθυνεται για τις πιεσεις της Αμερικης στο θεμα του θανατηφορου φορτιου στη ναυτικη βαση της Κυπρου, αλλα ισως τωρα με τις πολλες ζεστες να περασει κι αυτο .."ξωσφαλτσα", οπως εχει αλλωστε συμβει κι αλλες φορες στο παρελθον…

Το μονο που...περιμενουμε ειναι μηπως μας χαρισουν τιποτα ...καθρεφτακια σε καμμια νεα επισκεψη τους...και καταφερουμε επιτελους να δουμε τα ..μουτρα μας, οπως πραγματικα ειναι και οχι οπως μας τα παρουσιαζουν !

Παντως η αληθεια ειναι οτι ουτε το ισχυροτερο επιχειρημα τους περι ...τουρισμου πια, δεν πειθει. Οτι δλδ η χωρα στηριζεται στον τουρισμο, για τον οποιο παντως τιποτα δεν κανουν, εκτος βεβαια απο το να χαριζονται στους μεγαλοξενοδοχους και το κεφαλαιο, ενω αφηνουν π.χ τα «Ξενία» που ανήκουν στην αρχιτεκτονική κληρονομιά του τοπου και που αν δεν γινει κατι να διασωθουν οσα εχουν απομεινει θα ξεπουληθουν κι αυτα μαζι με τη δημοσια περιουσια και τις αλλες υποδομες της χώρας! Αυτοι βεβαια το λενε "αναπτυξη", ενω εμεις ...διαλυση και ξεπουλημα των παντων!

Σημερα διαβαζα οτι οι οδηγοι ταξι συγκεντρωθηκαν στον Πειραια και διαμαρτύρονται για την αποφαση για απελευθέρωση του επαγγέλματος. 
Η αληθεια ειναι οτι δεν χρησιμοποιω καθολου ταξι, ουτε στη Σουηδια που ειναι πολυ ακριβο και δεν χρειαζεται επειδη οι συγκοινωνιες ειναι καλες, αλλα ουτε και στην Ελλαδα που εκει δεν συμπαθω τη απαξιωτικη προς τον πελατη νοοτροπια, που συνηθως εχουν οι περισσοτεροι οδηγοι ταξι..
Συνειδητοποιω ομως την αναγκη του ταξι, μερικες φορες στην Ελλαδα, εφ οσον οι συγκοινωνιες σπανια λειτουργουν οπως θα επρεπε. 
Η προνομιακη μεταχειρηση καποιων κλαδων, για εκλογικους παντα σκοπους, μετετρεψε με τον καιρο τους οδηγους ταξι σε κακιστους επαγγελματιες, οι οποιοι αδιαφορουν για τις προτιμησεις του πελατη, ενω ο μεσος πολιτης, καθε φορα που βρισκεται στο εξωτερικο συνειδητοποιει τη μεγαλη διαφορα που υπαρχει μεταξυ Ελληνων ταξιτζηδων και του αντιστοιχου κλαδου, στο εξωτερικο!

Τελικα ομως δεν ειμαστε μονοι..Ισως πρεπει να πουμε οτι οι...κυβερνησεις στο Νοτο, γενικα, δεν φημιζονται για τη ποιοτητα των διακοπων που προσφερουν στον μεσο τουριστα.
Καποιοι ισως διαβασατε μαλιστα σημερα την ειδηση οτι στο Μετρό της Βαρκελώνης, δρουν περίπου 150 μικροκλέφτες, οι οποίοι είναι καλά οργανωμένοι και χτυπούν καθημερινά τουλάχιστον 90 φορές. και πολλοι Ισπανοι αποδίδουν το φαινόμενο στους νόμους που ευνοούν την ατιμωρησία. «Εάν αρπάξουν λιγότερα από 400 ευρώ, τους επιβάλλεται ένα μικρό πρόστιμο. Και αυτό με την προϋπόθεση ότι το θύμα θα προσκομίσει στις Αρχές αποδείξεις. Γι' αυτό άλλωστε και οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται σε τουρίστες» λεει το αρθρο.

Ενα ακομη προβλημα, συμφωνα με το παραπανω αρθρο, ειναι οτι η αστυνομία δεν διαθέτει βάση δεδομένων, ώστε να μπορεί να διασταυρώσει εάν έχουν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν. «Στη Βαρκελώνη πληρώνεις μεγαλύτερο πρόστιμο αν διπλοπαρκάρεις ή αν περιφέρεσαι χωρίς το πουκάμισό σου, παρά αν κλέψεις τρία πορτοφόλια μέσα σε μια μέρα!» οπως αναφερεται.

Δεν ξερω αν υπαρχουν στοιχεια για την αντιστοιχη κατασταση στο Μετρο της Αθηνας , αλλα βεβαια η δικη μας αστυνομια ειναι ..ασυγκριτως ...''ανωτερη'' απο τις αλλες, αφου προτιμα να ασχολειται προσωπικα με τον....καλωπισμο και των πλατειων και των ...πολιτων ανεξαιρετως φυλου, εθνικοτητος, θρησκειας!  Τοσο ...μπροστα λεμε!


14 σχόλια:

  1. Καρπαζοεισπραχτορες και οσφυοκαμπτες και λιγα λες, Ελβα. Μακαρι να μη χρειαστει να δουμε και χειροτερα ετσι που μας πανε!
    Ασε που εχουμε κυριολεκτικα σκασει! :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και λίγο anti make-up Elva για δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε (ειδικά αυτοί που δε το έχουν πάρει χαμπάρι) κ που πηγαίνουμε.

    Τα φιλιά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλη Elva καλησπερα, απο την ''φουρνοΑθηνα''.

    Τωρα που εχουν ''κοψει'' γυρω στα 1000 δρομολογια τον μηνα απο τα λεωφορεια, η κατασταση αρχιζει σιγα-σιγα να θυμιζει μερες του '60 με ουρες στις στασεις, πανακριβο το ταξι και περναμε ομορφες ημερες Ι.Χ, χαρα τα διυλιστηρια, ιδιωτικα και κρατικα.

    Μα η Ιλαρη γι'αυτο ηρθε, μπιζνες, περιοδος εκπτωσεων, ολα κατω του κοστους.

    Γι'αυτο εχουμε ''βαλει'' αυτη την κυβερνηση, να βρει ''αγοραστες'', που να ειναι ευχαριστημενοι απο το κερδος που θα εχουν, μετα την αγοροξεπουλησια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva επιτρεψε μου να διαφωνησω σχετικα με το θεμα των διακοπων.
    Εγω δεν εχω παει διακοπες τα δυο τελευταια χρονια, οχι επειδη ειμαι "αφραγκος" αλλα επειδη προσπαθω να κοντρολαρω τα οικονομικα μου, και επειδη ξερω οτι παντα υπαρχουν απροβλεπτα εξοδα. Επισης γνωριζω ατομα εδω, που δεν εχουν παει διακοπες για 5 ή ακομα και 10 χρονια.
    Οταν βλεπω ατομα να γραφουν οτι πηγαν 3 εβδομαδες διακοπες στα νησια και περασαν υπεροχα, και μετα να σκιζουν τα ρουχα τους και να κλαινε και να φωναζουν οτι, δεν εχουν χρηματα για να περασουν το μηνα, δεν με συγκινει και πολυ θα ελεγα.
    Η φτωχια και η αναγκη δεν γνωριζουν ουτε "διακοπες στη Σαντορινι" ουτε "Σαββατοκυριακα στο Λονδινο και Βερολινο".
    ΜΟΝΟ στην Ελλαδα υπαρχουν οικογενειες που εχουν και ενα και δυο σπιτια (ξεπληρωμενα) και λενε οτι ειναι φτωχοι!
    ΜΟΝΟ στην Ελλαδα "φωστηρες" ρεπορτερ λενε ζωντανα στις ειδησεις το απιστευτο "ισως να μην επρεπε να δειχνουμε τα καραβια να φευγουν γεματα κοσμο για τα νησια, γιατι μπορει να μην μας δωσουν δανεια αν δουν οτι παμε διακοπες" (!!!!!!!!)
    Φυσικα και υπαρχουν ατομα που πραγματικα υποφερουν, αλλα νομιζω οτι υπαρχουν παρα πολλοι που κλαινε με ψευτικα δακρυα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tο σχολιο αυτο μου το εστειλε με e-mail o φιλος @Pavlosk, να το δημοσιευσω, επειδη δεν εμφανιζοταν στα σχολια.


    ''Πες τα χρυσόστομη!

    Και γω δεν τους γουστάρω καθόλου τους ταξιτζήδες να πω την αλήθεια...

    Αν και το παραπάνω ακούγεται πολύ ρατσιστικό-νεοελληνικό (κλασσική συνέχεια θα ήταν δεν γουστάρω τους μετανάστες, τους δημόσιους υπάλληλους κτλ), να το δικαιολογήσω με πολλές αρνητικές εμπειριες και κακιστη συμπεριφορά από κάφρους. Βέβαια δεν είναι να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Υπάρχουν και ευγενικοί επαγγελματίες, σοβαροί (που δε σκανε τσιγάρο αν δεν ρωτήσουν), που δεν παίζουν κολπάκια αλα "λεωφορείο" και που πολλές φορές κάνουν και την ευχάριστη έκπληξη(θυμάμαι αυτοκινητιστή με τον Ζιζεκ ανα χείρας να φιλοσοφεί σε όλη τη διαδρομή...).

    Τέλος πάντων. Ελπίζω να είσαι καλά και να ζεσταίνεστε λιγότερο στη Σουηδία απ οτι εδώ''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα Νik

    Aυτα βλεπω, αυτα λεω! ;)
    Oσο για τη ζεστη ελπιζω να πεσει αρκετα ο υδραργυρος, δεν αντεχεται με τιποτα o καυσωνας, ειδικα αν δεν ειναι κανεις σε διακοπες, αλλα σε πολη! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλοι Πειρατες

    Μα τι να πω, αν ακομα δεν εχει καταλαβει ο κοσμος περι τινων προκειται, τοτε ειμαστε για.. κλαμματα!

    Υ.Γ Aκομα εκει ειστε εσεις; Νομιζα οτι σε καποια ...παραλια θα εισασταν ηδη! Διακοπες δεν εχει φετος, ή κλασσικα οπως ολη η Ελλαδα τον...Αυγουστο; :)

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε Δημητρη

    Hταν βλέπεις πολλα τα λεωφορεια και τα εκοψαν επειδη..ενδιαφερονται για το.. περιβαλλον, τι νομισες; Γι αυτο σας πανε στη δεκαετια του..60 οπου ολα ηταν ''ωραια και αγνα''. Θα σας προβαλλουν δε μονο ταινιες του 60 απο δω και περα για να συνηθιζετε στο κλιμα της εποχης οπου και παλι μονο οι εχοντες ΙΧ πηγαιναν εκδρομες κλπ, οι αλλοι με πουλμαν της συμφορας και...αν!
    Η ...Ιλαρη περασε και μας εδωσε τα ευσημα της, παραβλεποντας τα δικα τους προβληματα που μεχρι και για σταση πληρωμων μιλουν στις ΗΠΑ, λογω μη ψηφισης του προυπολογισμου απο τους Ρεπουμπλικανους, γι αυτα ουτε λογος, βεβαια!
    Κι εμεις παιζουμε το παιχνιδι τους ως αφελεις! Τι καναμε μια ζωη για να αλλαξουμε ...τωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε Εphemeron

    Mα κι εγω ειρωνικα μιλω για ..διακοπες!
    Φυσικα και δεν εχουν ολοι χρηματα για διακοπες σε Ευρωπη και ΗΠΑ. Οσο για αυτα που λες εχεις απολυτο δικιο να εξιστασαι με δηλωσεις καποιων που ενω οπως λες περιγραφουν ''3 εβδομαδες διακοπων στα νησια oπου περασαν υπεροχα, μετα σκιζουν τα ρουχα τους και κλαινε και φωναζουν οτι, δεν εχουν χρηματα για να περασουν το μηνα''
    Κι εγω εκνευριζομαι με κατι τετοια, γι αυτο προτιμω να ασχολουμαι με ατομα που δεν ..κλαινε με ψευτικα δακρυα και ειναι ειλικρινεις σε οσα λενε!

    Για τους αλλους, ας φανε..επιδειξη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε Pavlosk

    Oπως λες κι εσυ δεν ειναι θεμα ..ρατσισμου. Ειναι θεμα κακων εμπειριων απο τους συγκεκριμενους που μονο ως επαγγελματιες δεν φερονται οταν εχουν πελατες!
    Π.χ ρωτανε τους πελατες πριν καπνισουν, ή για το τι ειδους/ενταση στη μουσικη που ακουνε στο ραδιοφωνο την ωρα που εχουν πελατη μεσα στο ταξι; :((
    Αυτα ειναι μονο μερικα απο τα πολλα αρνητικα που εχει να πει κανεις γι αυτους.
    Φυσικα υπάρχουν και σοβαροί,ευγενικοί επαγγελματίες, αλλα δυστυχως η πλειοψηφια δεν ειναι ετσι!

    Κι εγω ελπιζω να εισαι καλα και ευχομαι να ..ζεσταινεστε απο δω και περα ...λιγότερο,στην Ελλαδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος19.7.11

    Elva,

    εδώ καίει η πέτρα και πυρώνουν τα σίδερα!

    Απο τι φαίνεται λειτουργούν και τα σχόλια! :)

    Να είσαι καλά και τα ξαναλέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εlva ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε!

    Μέχρι κ τη Σουηδία σκεφτήκαμε να καταλάβεις μήπως δροσιστούμε κ βρούμε κ καμιά ευκαιρία για πολιτικό άσυλο!:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Pavlosk

    Eυτυχως που τα σχολια λειτουργουν και παλι!
    Σας στελνουμε...βορειους ανεμους, επειγοντως! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πειρατες

    Εχετε καιρο ακομη...Εδω παντως να φανταστειτε οτι, τετοια εποχη, κοιμαται κανεις ανετα με..κουβερτα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)