25.7.11

Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί, (αλλά....)


Η τραγωδια των γονιων που πηγαιναν στο νησι Utøya για να παρουν τα παιδια τους απο μια κατασκηνωση, μη ξεροντας οτι στο τελος πολλοι απο αυτους θα εφευγαν μoνο με μια τσαντα, στο πίσω κάθισμα, με τα υπαρχοντα τους, ειναι ενα γεγονος που ξερω οτι θα μας παρει χρονο να ξεπερασουμε, οσοι ειμαστε γονεις και ζουμε στην ακρη αυτη της Σκανδιναβιας. 

Ο Anders Behring Breivik και οι αποτροπαιες πραξεις του εβαλαν ενα τελος στις εικασιες για τους συνηθως ...."σκουροχρωμους δραστες" και θα μεινει μαλλον στην ιστορια με τον τιτλο που παντα ονειρευοταν το αρρωστο μυαλο του, σαν ενας απο τους χειροτερους...σφαγεις μετα τον Β´ Παγκοσμιο πολεμο!

Η αληθεια ειναι οτι πολλοι στη Νορβηγια, οπως και εδω στη Σουηδια, πιστεψαμε, αφελως, στην αρχη οτι ο δραστης/οι δραστες ηταν ...Μουσουλμάνοι τρομοκράτες! Ετσι μας εμαθε η χρονια προπαγανδα των ΜΜΕ και των κυβερνησεων στην ΕΕ, που στεκονται παντα με το δακτυλο ετοιμες να δειξουν το..."αντιπαλο δεος" που εχει ....σκουρο δερμα συνηθως και αραβικη προελευση και μπορω να πω οτι εχουν καταφερει να επηρεασουν τον κοσμο σε τετοιο βαθμο μαλιστα ωστε πολλοι κανουμε ..συνειρμους και πλεκουμε σεναρια, με την....Al-Qaeda σε πρωταγωνιστικο συνηθως ρολο, ακομα και πριν μαθουμε ολες τις λεπτομερειες. 

Κι ομως ο θανατος ηρθε απο το ..."δικο μας στρατοπεδο", απο ενα νεο που αντι να χαιρεται τη ζωη οπως θα επρεπε να κανει καποιος στα 32 του χρονια, σε μια χωρα με τοσες δυνατοτητες, οπως η Νορβηγια, αυτος επι 9 χρονια μαθαινε να μισει και κατεστρωνε σχεδια που θα σκορπαγαν μονο θανατο γυρω του....
 
Τωρα αλλοι λενε οτι η Νορβηγικη αστυνομια αργησε να στειλει δυναμεις στο νησι, αλλοι οικτιρουν την αδιαφορια που δειχνουν πολλα Ευρωπαικα κοινοβουλια μπροστα στον κινδυνο της ακροδεξιας, ενω πρωην μελος του ξενοφοβικου κομματος SD στη Σουηδια, ο Isak Nygren, αρνειται κατηγορηματικα oτι ειχε διασυνδεσεις με τον δολοφονο και απορει που ελαβε ενα e-mail απο τον A. Behring Breivik, πριν αυτος πραγματοποιησει τα εγκληματα του. 
Ομως αν ψαξει κανεις λιγο τα πραγματα θα δει οτι ο Isak Nygren ειχε εκφρασει στο παρελθον  φυλετικεςαποψεις, ετσι κατα τη γνωμη μου δεν ελαβε το e-mail χωρις λογο! 

Ειναι τουλαχιστον γελοιο οταν οι φασιστες πανε να κρυφτουν, αλλα, oπως λεει το ..ρητο, η ...χαρα δεν τους αφηνει! 



11 σχόλια:

  1. ..και ακόμη τραγικότερο αν σκεφτείς ότι η ανεργία στην Νορβηγία είναι μόλις 3,3%, εμείς θα φτάσουμε σε τέτοια ποσοστά (αν φτάσουμε) μετά από ..τουλάχιστον... 100 χρόνια! Ο τύπος δεν είναι τρελός, είναι ένας διαβασμένος, φανατικός ρατσιστής, επικίνδυνος ακροδεξιός! Μοναχικός, γεμάτος μίσος... για όλους και για όλα... Διάβασα πως η ανώτερη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι μόλις 20 χρόνια.. Φρίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο δίκιο έχεις Elva..

    Κι εδώ η ακροδεξιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα.

    Διάβαζα μια συνέντευξη του πρώην βρετανού πρωθυπουργού, Gordon Brown, που αναφερόταν στην οικονομική συρρίκνωση της Ευρώπης (όχι Ε.Ε.) εδώ .

    "Κάποτε η Ευρώπη αντιπροσώπευε το μισό της παγκόσμιας παραγωγής. Το 1980 είχε πέσει στο ένα τέταρτο. Τώρα είναι λιγότερο από το ένα πέμπτο -μόλις 19%. Σύντομα θα είναι κάτι λίγο πάνω από το ένα δέκατο -11% μέχρι το 2030- και μετά θα πέσει στο 7%.

    Το 2050 -λιγότερο από τέσσερις δεκαετίες από τώρα- η ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι μικρότερη από εκείνη της Λατινικής Αμερικής. Εάν η ευρωπαϊκή ανάπτυξη συνεχίσει να τρέχει τόσο πίσω από τους ανταγωνιστές της, τότε στα μέσα του αιώνα μπορεί να είναι τόσο χαμηλή όσο εκείνη της Αφρικής."

    Αν τα παραπάνω αληθεύουν, τότε μας περιμένου πολύ δύσκολα χρόνια.. Δεν ξέρω αν τα έγραφε για εκφοβισμό. Αλλά ξέρω πως αν αληθεύουν, τότε oi λαοί μας ή θα αλλάξουν το σύστημα ή ο καπιταλισμός θα μας καταπιεί (με πολέμους και ανέχεια)...

    Και δυστυχώς, στο ίδιο έργο θεατές. Αυτές τις κρίσιμες μεταβατικές περιόδους, η ακροδεξιά να δυναμώνει... Παντού..

    Η απορία μου, επειδή γνωρίζω για τις κομμουνιστικές σου θέσεις, είναι αν υπάρχει ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης-ΗΠΑ. Αν οι λαοί μπορούν να προτάξουν κάτι διαφορετικό σε αυτό τον κατήφορο, μεταλαμπαδεύοντας το και στον υπόλοιπο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εμείς στην Ελλάδα χαβαλεδιάζουμε, όπως ο Πιτσιρίκος σήμερα για παράδειγμα:

    "Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο και το γεγονός ότι ο δράστης εμφανίστηκε ντυμένος αστυνομικός. Προφανώς, για να νομίσουν τα άτυχα πιτσιρίκια πως θα τους πουλήσει ναρκωτικά και να τρέξουν κοντά του."

    με τα θύματα των άλλων...

    μέχρι να 'ρθει κι σειρά των δικών μας χρυσαυγιτών και άλλων μπουμπουκιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω ρε παιδιά εάν ένας ακροδεξιός είναι αυτόματα και δολοφόνος. Υπάρχει μια απόσταση ανάμεσα σε όποια ιδεολογία και τον φόνο. Ο συγκεκριμένος φαίνεται πως ήταν 'διαβασμένος', πως είχε καταπιεί αμάσητα πολλά απ' τα επικίνδυνα τσιτάτα του γνωστού λαϊκισμού (που όπως ΟΛΟΙ οι λαϊκισμοι, δεξιοί κι αριστεροί σπέρνουν εδώ κι εκεί ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ), αλλά έλεος: Υπάρχει και κάτι ακόμη για να σου οπλίσει το χέρι και να σκοτώσεις 100 ανθρώπους. Εσάς το ύφος του στις φωτογραφιες σας φαίνεται νορμάλ;;;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανείς δεν αρνείται ότι οτύπος είναι διαταραγμένος.Όμως εκείνο που με βάζει σε σκέψεις είναι η διαφορά αξιολόγησης από τα νορβηγικά και τα ελληνικά ΜΜΕ.Οι Νορβηγοί θέτουν σαφώς προτεραιότητα στην πολιτική του ταυτότητα και δευτερευόντως στην ψυχική του υγεία,ενά τα δικά μας ΜΜΕ προσπαθούν απεγνωσμένα να τονίσουν την ψυχική διαταραχή του απαξιώνοντας την πολιτική του ταυτότητα.Δεν ξέρω ποια από τις δύο προσεγγίσεις είναι ρεαλιστικότερη,ξέρω όμως ότι και ο Χίτλερ-ή ο Χίμλερ πχ-ήταν κι αυτοί διαταραγμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις διάβασα τον φίλο μας τον Καρτέσιο και βλέπω ότι έχει κι αυτός παρόμοια άποψη:

    http://kartesios.com/?p=51349

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιληroadartist

    Μα ειναι φανερο, νομιζω, οτι ο συγκεκριμενος δολοφονος δεν ανεπτυξε ρατσιστικες αποψεις με επιχειρημα την....ανεργια, εφ οσον ειναι γνωστο οτι ειναι πολυ χαμηλη η ανεργια στην Νορβηγια. Το επιχειρημα της ανεργιας ομως το χρησιμοποιουν ανετα αλλοι..
    ψυχοπαθεις.
    Επισης το οτι καποιος ειναι ψυχoπαθης δεν σημαινει και οτι δεν εχει επιγνωση των πραξεων του και ο A. Behring Breivik, ηξερε τι εκανε, πραγμα που τον κανει ακομα πιο επικινδυνο!
    Κι εγω διαβασα για τη ποινη, αλλα διαβασα επισης οτι ισως αναθεωρησουν τη νομοθεσια και του επιβληθουν ισοβια..Καποιοι μαλιστα ελεγαν οτι ισως να επανελθει προσωρινα η.. θανατικη καταδικη μονο για τη περιπτωση αυτη.
    Θα δουμε, αλλα οποια και να ειναι η ποινη, τιποτα δεν ξαναφερνει τις ζωες των αδικοχαμενων εφηβων πισω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλως τον Γαληνο

    Η ακροδεξιά δυστυχως χαρις στις πολιτικες σε ολη την Ευρωπη και τις ΗΠΑ εχει αφεθει να εξαπλωθεί επικίνδυνα και ισως εχει δικιο ο Gordon Brown για τα δυσκολα χρονια που μας περιμενουν, αν αφησουμε τον καπιταλισμό να μας καταπιεί.

    Η μονη ελπιδα ειναι οτι ισως καποιες χωρες που ειχαν απωλειες εξ αιτιας τετοιων πολιτικων να θελησουν να αλλαξουν γραμμη και να πολεμησουν οσο μπορουν τετοια ακροδεξια δικτυα στο τοπο τους.
    Αν εκαναν ολες οι χωρες το ιδιο τοτε δεν θα υπηρχε κινδυνος.
    Αντιθετα, ομως, πολλες κυβερνησεις αντι να ασχολουνται με το ξεπαστρεμα της ακροδεξιας, αυτοι επιτιθενται στο μεσο πολιτη με περικοπες και με την εξαφανιση του οποιου κρατους προνοιας υπηρχε.
    Ρωτας αν υπάρχει ελπίδα στους λαούς της Ευρώπης-ΗΠΑ. Θελω να ελπιζω οτι τα μετρα λιτοτητος οι περικοπες μισθων που επιβαλλονται σε πολλες χωρες και η αλογη βια που λιγο-πολυ ολοι οι λαοι βιωνουν θα ξυπνησουν το λαικο κινημα που μεχρι τωρα ηταν αδρανες και ετσι ισως προτάξει κάτι διαφορετικό που θα μας βγαλει απο αυτο το τελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλως ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ

    Οταν καποιοι δεν εχουν τι να πουν θεωρω οτι ειναι καλυτερα να σωπαινουν γιατι με αυτα που λενε, εφ οσον δεν γνωριζουν, αν οχι τιποτα αλλο προσβαλλουν μνημες νεκρων. Το ...χαβαλεδιασμα που λες εχει γινει.. εθνικο...χομπυ δυστυχως και καποιοι το εξασκουν ιδιαιτερα στο …twitter, που εκει διαβαζω τις ..απειρες εξυπναδες και ειδικα για τετοια ασχημα γεγονοτα, ενω θα επρεπε καποιοι να ειναι τουλαχιστον προσεκτικοι στο τι γραφουν...Ομως ετσι ειναι οταν αυτο που τους ενδιαφερει ειναι η δικη τους προβολη και οχι καθαυτο το αντικειμενο συζητησης! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε Θαναση Ξ.

    Σιγουρα ο καθε ακροδεξιός δεν είναι αυτόματα και δολοφόνος! Ομως οταν εχει κανεις τοσο ακραιες ρατσιστικες ιδεες και αποκτησει προσβαση σε οπλα, τοτε γινεται επικινδυνος και κατα συνεπεια ευκολοτερα δολοφονος!
    Φυσικα υπαρχει απόσταση ανάμεσα σε όποια ιδεολογία και τον φόνο. Ο συγκεκριμένος και απο το ύφος του στις φωτογραφιες εχει ενα ειρωνικο μειδιαμα και βεβαια εχοντας τωρα και επιγνωση του τι εχει κανει,προσωπικα με εκνευριζει ακομα και να δω τη φωτογραφια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα φιλε Σελιτσάνε

    Μα και βεβαια υπαρχει διαφορα στο πως τα νορβηγικα και τα ελληνικά ΜΜΕ αξιολογουν γεγονοτα και καταστασεις και για μενα η ρεαλιστικότερη ματια ειναι αυτη των Νορβηγων, επειδη μετα απο οσα ειδαν και διαβασαν για το ποιον του δραστη συνειδητοποιησαν οτι ο ανθρωπος αυτος δεν πρεπει ισως λογω διανοητικης καταστασης κλπ επιχειρηματων, που ισως επικαλεστει η υπερασπιση, να καταδικαστει σε λιγοτερα χρονια φυλακισης.

    Το βασικο ζητημα ειναι οτι οι δολοφονιες αυτες ηταν μια καλα σχεδιασμενη πολιτικη πραξη ενος ακροδεξιου ατομου και πιστευω οτι ετσι θελουν να δει την υποθεση και το δικαστηριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)