27.7.11

Μη μάθεις, παιδί μου, ποτέ..(Ελληνικά) γράμματα!



Ειναι σιγουρο οτι δεν μιλω εκ μερους των "Ελληνων της..ξενητιας". Μου παει, βλεπετε, καλυτερα απο το να λεω "οι Ελληνες του Εξωτερικου", ενα τιτλο που παντα αντιπαθουσα γιατι ακριβως χρησιμοποιοταν ειτε απο Ελληνες...μεγαλοκαταθετες του εξωτερικου, ή απο ανοητους λουμπεν, που εδειχναν-εστω κι ετσι-οτι ειναι.. "ανωτεροι" των υπολοιπων που ζουσαν (και υπεφεραν, ισως, γι αυτο το λογο) στην Ελλαδα! 

Ετσι μετα τη παρενθεση αυτη πεταμε στα ...σκουπιδια τον ορο οι "Ελληνες του εξωτερικου" και συνεχιζουμε εμεις οι ..ξενητεμενοι, που δεν βρεθηκαμε μακρια απο το τοπο μας επειδη θελαμε να..αλλαξουμε περιβαλλον, ουτε επειδη βαρεθηκαμε να ψωνιζουμε στο ...Κολωνακι και σε αλλα shopping malls, Βορειων προαστειων, oπως τα λενε, τωρα, στην...Ελλαδα(!)

Φυγαμε ο καθενας μας για καποιους σοβαρους λογους και η αληθεια ειναι οτι με οσους Ελληνες εχω μιλησει μεχρι τωρα, κανεις δεν μου ειπε οτι ενιωσε ...χαρα οταν αφησε τη χωρα του. Ισως βεβαια, επειδη πολλοι φυγαμε απο την Ελλαδα, πριν να γινει η χωρα μας,...προτεκτορατο! 
Φανταζομαι οτι οσοι φευγουν απο δω και περα θα εχουν αλλη γνωμη, ισως μαλιστα να λενε οτι δεν θελουν να ξαναγυρισουν ποτέ..Εκει μας εφτασαν οι κυβερνησεις αυτες....Να μη θελουμε να γυρισουμε ποτε πισω στη χωρα μας.... 

Ομως φευγοντας πολλοι απο εμας, ειχαμε καπου την ελπιδα οτι ερχομενοι στο εξωτερικο δεν θα εχαναν τα παιδια μας, (οσα απο αυτα ηθελαν), την δυνατοτητα να διδαχθουν και την ελληνικη γλωσσα, που ειλικρινα μετα απο αυτα που διαβαζω να προωθει το υπ. Παιδειας (;) αποφασισα να μην ασχοληθω ξανα με αυτο που αυτοι λενε...Ελληνικη Παιδεια! 

Ηξερα βεβαια με τι κυβερνηση ειχα να κανω, που συνηθως περνα τοσο σοβαρα νομοσχεδια το καλοκαιρι, για να μας πιασει και καλα στον..υπνο..Δεν εχω αυταπατες, αλλα οσο να ναι αλλο ειναι να βλεπεις να σου λενε οτι περνανε νομοσχέδια που στοχεύουν στο να σταματήσουν, τη..."σπατάληση πόρων στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό", οπου, οπως αναφερει το αρθρο, λειτουργουν "81 ελληνικά σχολεία, 100 δίγλωσσα και 799 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας και τα οποία λειτουργούν εκτός επίσημου συστήματος και δεν παρέχουν καμία πιστοποίηση".

Η παλιανθρωπια τους δεν εχει ορια. Στα δικα μας τα παιδια, που ζουν εκτος Ελλαδας και εχουν αναγκη τη γλωσσα, βρηκατε να κανετε...οικονομια; Και να ηταν μονο αυτο; Στο ονομα της καταργησης του ασυλου και της ... "ανάγκης" για  «ριζικες τομες» στην τρίτοβάθμια εκπαίδευση, "συμμαχησαν" μεχρι και με το... ΛΑ.Ο.Σ προκειμενου να περασουν ενα τετοιο νομοσχεδιο!

Δεν πιστευα οτι κι εγω, αλλα και πολλοι αλλοι γονεις που ζουμε μακρια οτι καποια μερα θα φταναμε να παραδεχθουμε οτι για πολλους απο εμας δεν υπαρχει, πια, η...''Ελλαδα'' με την εννοια που τη ξεραμε. 

Ετσι η Σουηδια και οχι η Ελλαδα, θα ειναι απο δω και στο εξης η χωρα που θα λεμε στα παιδια μας οτι ειναι η ...πατριδα τους και ισως οταν μεγαλωσουν να τους εξηγησουμε οτι ΚΑΜΜΙΑ σοβαρη χωρα που σεβεται τον εαυτο της και τους πολιτες της δεν θεωρει τα παιδια οσων μενουν μακρια απο τη πατριδα, ως.. περιττα εξοδα και ..."σπατάλη πόρων"! 

Ομως εκει ακριβως ειναι το θεμα, δεν σεβονται τιποτα και κανενα....
(Αργει, ακομα, αυτο το...ελικοπτερο;)

21 σχόλια:

  1. Μην ανησυχείς, και η εκπαίδευση (και παιδεία) αυτών των παιδιών που μένουν στην Ελλάδα, σπατάλη πόρων θεωρείται...
    Λυπάμαι και ντρέπομαι, που είμαι κομμάτι αυτού του συστήματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη ντροπή!

    Μόνο μη μπερδεύεις την έννοια της Ελλάδας, με αυτούς τους αλήτες που μας κυβερνούν. Δυστυχώς πτωχεύσαμε γιατί κυρίως όλα αυτά που συνιστούν επί αιώνες την ελληνική ψυχή και την "ελληνική παιδεία" κάθε μέρα τα έθαβαν οι κυβερνώντες και πιο βαθιά. Από τη στιγμή που έχουμε πτωχεύσει όλα θα τα κόβουν. Έχουμε μπει σε περίοδο σκοταδισμού φίλη μου, και η Αναγέννηση θα αργήσει τόσο πολύ, που ίσως το πιθανότερο είναι εμείς να μη την ζήσουμε. Δεν υπάρχουν πια λόγια για όλα αυτά πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως θεώρησε ότι μπορείς να μιλάς εκ μέρους μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦιληSophia

    Εχεις δικιο.Δυστυχως για καμμια απο τις κατηγοριες των μαθητων, (ειτε αυτων στην Ελλαδα, ειτε των αλλων στο εξωτερικο) δεν ενδιαφερονται. Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η διασφαλιση
    των συμφεροντων του κεφαλαιου.
    Ομως εσεις οι εκπαιδευτικοι μπορειτε να μορφωσετε τoυς μαθητες σας ωστε αυτοι μεγαλωνοντας να καταλαβουν γιατι σημερα πολλοι Ελληνες που ζουμε μακρια ντρεπομαστε που ειμαστε απο την ιδια χωρα με τους πολιτικους αυτους! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλη μουRoadartist

    Μεγάλη ντροπή, δεν λες τιποτα! Κι εγω ετσι συχνα σκεφτομαι οτι δεν εχει σχεση η Ελλαδα που ξερουμε με αυτους που, δυστυχως, ειναι τωρα στην εξουσια..α
    Αλλες, παλι, φορες θυμωνω και λεω οτι ειναι ενα και το αυτο, αφου αυτοι οι ανθρωποι μας εκπροσωπουν και δυστυχως δειχνουν μια πολυ ασχημη εικονα προς τα εξω.
    Η...πτωχευση μας δεν ειναι μονο οικονομικη ειναι κυρίως ηθικη επειδη δεχομαστε καταστασεις που ποτε αλλοτε δεν θα φανταζομασταν.
    Η ελληνική ψυχή και η "ελληνική παιδεία" ειναι οπως σωστα λες σε περίοδο σκοταδισμού και οσο πιο γρηγορα το καταλαβουμε τοσο πιο καλα ωστε να...αναψουμε κανενα φως, μεσα στο ...σκοταδι που μας περιβαλλει και να τους στειλουμε απο εκει που ηρθαν με το...ελικοπτερο! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου marco

    Ευχαριστω, για τη ..ψηφο εμπιστοσυνης! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. spiral architect

    Να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ομολογώ κι εγώ ότι,όταν το διάβασα,απόρησα."Δεν μπορεί" σκέφτηκα "θα υπάρχει κάτι που δεν ξέρω,που δεν καταλαβαίνω".Αλλά τελικά οι τύποι είναι άπαιχτοι.Παραδόξως,καταφέρνουν ακόμα να με εκπλήσσουν.Νομίζω ότι διεκδικούν,χωρίς αντίπαλο,νόμπελ αμοραλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμ μου τα έλεγε από πέρυσι μια καλή φίλη η οποία είναι δασκάλα στα μέρη σου. Να δούμε τι άλλες "σπατάλες" θα βρουν (*&^%$$^$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28.7.11

    Η κατρακύλα δεν έχει σταματημό.

    ΥΓ: Οι ηλίθιοι που ψηφίζουν το "πατριωτικό" φασιστοέκτρωμα ΛΑΟΣ δεν αναρωτιούνται που πετιούνται στα σκουπίδια τόσες χιλιάδες ελληνόπουλα του εξωτερικού; Ρητορικό το ερώτημα αν κανείς εμπεδώσει ότι ο υπερπατριωτισμός είναι μια άλλη όψη του φιλοτομαρισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αγαπητη Εlva, συμμερίζομαι την αγανακτηση σου, όμως για το θεμα που θιγεις θα πρεπει να το παιξω δυστυχως συνηγορος του διαβολου. πολλά από αυτα τα ΤΕΓ υπολειτουργουσαν με απαραδεκτο τροπο (ζω κι εγω εξω προς το παρον) και κοστιζουν τρομερα πολύ στο ελληνικο κρατος που κοβει από τη συνταξη εκεινου που παιρνει 300 ευρω.φυσικά εχω ακουσει και για αλλα που λειτουργουν υποδειγματικα, σ'ενα τετοιο δουλευει γνωστος μου στην Ουασιγκτον.
    αλλα αντε να τα διαχωρισεις σε καιρο κρισης

    δυστυχως, οι εποχες που η ελληνογλωσση εκπαιδευση στο εξωτερικο θα μπορουσε να οργανωθει καλυτερα, για παραδειγμα με τον τροπο που λειτουργουν τα ξενα ινστιτουτα παντου, το γαλλικο, το Goethe κλπ, εχουν περασει και τωρα όλα τα προβληματα λυνονται με περικοπες και καταργησεις.
    θελει χρονο και ψυχραιμια για να λυσεις ενα προβλημα με σωστο σχεδιασμο και οργανωση και δυστυχως αυτα δεν υπαρχουν.
    επιπλεον :χρειαζονται και ανθρωποι που να γνωριζουν εκ των εσω τα προβλήματα ,αλλα αυτοι κι αν απουσιαζουν !

    κι άλλωστε όπως ειπε και η Σοφια στο πρωτο σχολιο, σε λιγο η εκπαιδευση θα ειναι και για τα εντος Ελλαδας Ελληνοπουλα, υποθεση των προνομιουχων.
    θέμα χρονου ειναι όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλε Σελιτσάνε

    Μια χαρα καταλαβαμε το απλουστατον οτι οι τυποι ειναι οπως λετε... άπαιχτοι και αμοραλιστες και οσο πιο γρηγορα πανε απο εκει που ηρθαν, τοσο το καλυτερο για το μελλον και την εκπαιδευση των εν Ελλαδι Ελληνων, οπως και των μεταναστων, στο εξωτερικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Jean - Lyc

    Καλα στα ελεγε η δασκαλα φίλη σου. Μηπως να κοψουμε και το ...φαγητο, γιατι κι αυτο μεσα στις..."σπατάλες", σε λιγο, θα υπολογιζεται! Τι αλλο θα ακουσουμε!! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλως τον greektroit

    Πες το ψεμματα! Πολυ σωστα θετεις και το διλημμα των...ηλιθιων του "πατριωτικου" φασιστοέκτρωματος ΛΑ.Ο.Σ οι οποιοι "λογικα" θα επρεπε να διαμαρτυρονται που πετιούνται στα σκουπίδια τόσες χιλιάδες Ελληνόπουλα του εξωτερικού;
    Ομως η απαντηση ειναι ακριβως αυτη μη ψαχνεις για ...λογικη στα ατομα αυτα και οπως λες αυτα τα ατομα αντιπροσωπευουν άλλη μια όψη του... φιλοτομαρισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλως τη scarlett

    Aν οπως λες συμμεριζεσαι την αγανακτηση μιας μητερας που ζει μακρια απο την Ελλαδα, τοτε φανταζομαι οτι θα πρεπει αν συμμεριζεσαι και την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ πολλων γονιων που τα παιδια τους ζουν στην Ελλαδα και περιμενουν (δυστυχως!) να μορφωθουν εκει οταν το κρατος κλεινει σχολεια, κοβει συνεχως κονδυλια για τη Παιδεια για να τα χαρισει στην ιδιωτικη και κανει τα αδυνατα δυνατα να μεινει ο κοσμος ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ!

    Δεν νομιζω να ειναι θεμα του καθε Ελληνα στην Ελλαδα, ή την Σουηδια το οτι πολλά από αυτα τα τμηματα...οπως λες "υπολειτουργουσαν με απαραδεκτο τροπο και κοστιζαν τρομερα στο ελληνικο κρατος"; Κατ αρχην ποιοι τα ιδρυσαν αυτα, η μηπως τωρα το …εμαθαν;
    Αλλα ακομα και αν το συνειδητοποιησαν τωρα, (πραγμα που αν το ισχυριζοντουσαν) δεν στεκει καθολου ως επιχειρημα κατα τη γνωμη μου...
    Ας εκαναν μετατροπες, αλλαγες κατα τοπους και ας κρατουσαν οσα απ αυτα λειτουργουσαν υποδειγματικα. Η λογικη του "πονα ματι κοβω κεφαλι", ειναι και αντιεπαγγελματικη, αλλα κυριως ειναι πολιτικη επιλογη τους που δεν εχει να κανει με το γεγονος της κρισης οπως λενε στο κοσμο αλλα με τη πολιτικη διαχωρισμων και προνομιων σε καποιες ταξεις, ενω βλεπουμε την πληρη εγκαταλειψη των κατωτερων ταξεων οσον αφορα τους τομεις της Παιδειας, Υγειας και αλλου!
    Το να διατυπωνουν μαλιστα τις περικοπες αυτες στη μαθηση των παιδιων μας ως...περιττα εξοδα και ..."σπατάλη πόρων" ειναι εξοργιστικο. Συγγνωμη αλλα δεν δεχομαι οτι το κρατος χρειαζεται να κοψει οπως λες από τη συνταξη εκεινου που παιρνει 300 ευρω για να τα δωσει στα προγραμματα αυτα, επειδη διαβαζουμε ολοι βεβαια απο ΠΟΙΟΥΣ καθε φορα, επιλεκτικα, κοβονται μισθοι, συνταξεις, επιδοματα, ενω οσον αφορα κυβερνητικες αμοιβες κλπ επιδοματα δεν ισχυει κατι τετοιο!

    Εγω νομιζω οτι ολα μπορουν να γινουν και ολα να προγραμματιστουν σωστα οταν υπαρχει θεληση και κυβερνηση η οποια εργαζεται για τον λαο, απο τον οποιο φυσικα εκλεγεται και οχι για τη τσεπη τους, ή τα μεγαλα συμφεροντα. "Θελει χρονο και ψυχραιμια, λες για να λυσεις ενα προβλημα, με σωστο σχεδιασμο και οργανωση και δυστυχως αυτα δεν υπαρχουν".
    Γιατι αγαπητη, scarlett, τους κυνηγαει κανεις; Αφου θελουν να εξαντλησουν την τετραετια ας αφησουν πισω τους και καποιο εργο για το οποιο, αντιθετα απ ολα τα αλλα, δεν θα...ντρεπονται!

    Η Σοφια στο σχολιο, λεει αν διαβασες, οτι ντρεπεται, ως καθηγητρια, για τη κατασταση στα σχολεια, οπως επρεπε να ντρεπονται κατα τη γνωμη μου και ολοι οσοι ακομα ανεχονται την πιθανοτητα να γινει σε λιγο η εκπαιδευση και για τα εντος Ελλαδας Ελληνοπουλα, υποθεση των ...προνομιουχων και μονο! Ειναι απαραδεκτη αυτη η λογικη!

    Δεν εχουν μονο καταστρεψει τη χωρα, αλλα και τις ελπιδες οσων απο εμας ζουμε μακρια στο να κρατησουμε επαφη με την Ελλαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Elva, νομιζω πως με παρεξηγησες.
    Μη θυμωνεις μαζι μου. Δεν υποστηριζω την κυβερνηση. Ας το διευκρινισω αυτο .
    Θελω να απαντησω σε 2-3 σημεια σου.Λες:
    "Κατ αρχην ποιοι τα ιδρυσαν αυτα, η μηπως τωρα το …εμαθαν;"
    Η απαντηση ειναι ΝΑΙ, τωρα το εμαθαν (ότι δε λειτουργουσαν σωστα).Ασε να ξερουμε και κατι εκ των εσω!
    Τα προηγουμενα 20-30 χρονια δεν ασχολουνταν με τον τροπο λειτουργιας τους, απλα ξοδευαν τα λεφτα του Ελληνα φορολογουμενου (τα δικα μου δλδ και των υπολοιπων Ελληνων ) διχως κανεναν ελεγχο, όπως και σε πολλους αλλους τομεις.
    Ειναι μεγαλο θεμα.

    Και τα σχολεια που εκλεισαν στην Ελλαδα, επρεπε να κλεισουν . Οχι τωρα. Πολλα χρονια πριν.
    Ο θεσμος του μονοθεσιου και του διθεσιου ήταν απαρχαιωμενοι Elva μου.
    Ειλικρινα πιστευεις πως προσφερεται η ιδια ποιοτητα μαθησης σε ενα μονοθεσιο με ενα εξαθεσιο που καθε ταξη εχει το δασκαλο της και επιπλεον όλες τις ειδικοτητες ξενης Γλωσσας, Γυμναστη, Μουσικης, κλπ ?

    Πολλά πραγματα από αυτα που γινονται ειναι αρνητικα και εις βαρος μας (τα περισσοτερα), και πιστεψε με ειμαι απο αυτους που επληγησαν περισσοτερο απ'ότι μπορεις να φανταστεις, αλλα δεν μπορουμε να πουμε πως δεν πρεπει να γινει κανενα βημα αλλαγης.

    Όσο για τον σωστο σχεδιασμο και την οργανωση, Elva, ειμαι δυστυχως πολυ απαισιοδοξη, γιατι δεν ειναι ο χρονος που τους λειπει , αλλα οι σωστοι ανθρωποι και γνωστες του αντικειμενου που εχουν αναλαβει.
    Μας κυβερνουν ανικανοι και αδαείς.

    Σορρυ για την πολυλογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φιλη scarlett

    Δεν εχω τιποτα προσωπικο μαζι σου για να σε παρεξηγησω...Θυμωνω με τη λογικη του να δεχομαστε de facto καποια πραγματα χωρις να διαμαρτυρομαστε, ενω ξερουμε οτι αν τα δεχθουμε θα υποβαθμισουμε αυτοματα και το βιωτικο μας επιπεδο και την ζωη των παιδιων μας, ειτε αυτα μενουν στην Ελλαδα, ειτε στο εξωτερικο.

    Λες κατ αρχην οτι δεν υποστηριζεις την κυβερνηση, οk, αλλα θεωρεις οτι καποια πραγματα επρεπε να γινουν διοτι δεν τα γνωριζαν.
    Λες μαλιστα οτι το γνωριζεις "εκ των εσω"..Ωραια, εγω δεν εχω κανενα λογο να αμφιβαλλω για τα λεγομενα σου, ομως το Πασοκ δεν εκλεχθηκε για... πρωτη φορα στις τελευταιες εκλογες του 2009!
    Τις προηγουμενες φορες που ηταν κυβερνηση τιποτα απ ολα αυτα δεν τους ενοχλουσε; Τωρα ηρθαν ολοι οι καταλληλοι συμβουλοι, κλπ ιθυνοντες και τους ανοιξαν τα ματια για περιττα εξοδα;
    Δεν το δεχομαι,γνωριζοντας τι ισχυει, ειδικα μαλιστα και μετα απο τη διαπιστωση σου, στο τελος, οτι μας κυβερνουν "ανικανοι και αδαείς"!

    Οι πολιτικες τους επιλογες ουδεμια σχεση εχουν με κυβερνησεις που ενδιαφερονται για τον απλο πολιτη και το ονομα .."σοσιαλισμος" (!) ειναι κατι παραπανω απο...βλασφημια, για οσους ακομα τους ..πιστευουν δλδ.

    Eγω παντως εχω καταλαβει οτι ολα τα προηγουμενα χρονια που μας κυβερνουσαν μια οι μεν και μια οι δε, κανεις τους δεν ασχολιονταν, τοτε, με τον τροπο λειτουργιας ουτε των σχολειων, ουτε των νοσοκομειων, ουτε κανενος αλλου τομεα, που τωρα λες και ειναι ...δικα τους αποφασιζουν και τα κλεινουν.Οπως κι εσυ λες, τοτε ''απλα.. ξοδευαν τα λεφτα του Ελληνα φορολογουμενου'' (εχεις την εντυπωση οτι τωρα δεν το κανουν οποτε εχουν τη δυνατοτητα;) και τον κοροιδευαν διοριζοντας τον, διχως να διαθετει προσοντα και διχως κανεναν ελεγχο, με ανταλλαγμα την ψηφο του, στις εκλογες!

    Ειναι σιγουρα ενα μεγαλο θεμα, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν μπορω να δεχθω πολιτικη που κλεινει σχολεια..
    Θα εχεις, φανταζομαι, ακουσει το ρητο "οταν κλεινει ενα σχολειο, ανοιγει μια φυλακη" και δεν μιλαμε παντα για μονοθεσια και διθεσια σε..
    βουνοκορφες, αφου εχω ακουσει και περιπτωσεις μοντερνων σχολειων που μια χαρα λειτουργουσαν και ομως τα κατηργησαν! Γιατι;

    Μα και βεβαια πρεπει να γινει ενα βημα αλλαγης, αλλα ΟΧΙ ετσι οπως γινεται! Αυτοι δεν εχουν ιδεα του τι κανουν, αλλα λενε τη μια μερα και αλλα κανουν την αλλη, πληττοντας, ομως, παντα τον χαμηλομισθο, τον συνταξιουχο και το κυριοτερο μη ...φορολογωντας αυτους που επρεπε να φορολογησουν!

    Ειναι δικαιωμα σου να εχεις εμπιστοσυνη στις πολιτικες τους, οπως και δικαιωμα μου ειναι να τις αμφισβητω!
    Δεν ειναι θεμα προσωπων, για μενα, ειναι θεμα επιλογων σκληρης λιτοτητος για τους πολλους και κερδων για τους λιγους και το κεφαλαιο.
    Δεν υπαρχει παρεξηγηση, scarlett, απλα διαφωνια αποψεων.

    Καλο σου βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Elva, μια διευκρινιση μονο,και ρωτα για την επιβεβαιωση της όποιον θέλεις στην Ελλαδα που να γνωριζει. Τα μονα σχολεια που εκλεισαν στον τοπο μας ειναι ολιγοθεσια με μικρο αριθμο μαθητων που θα εξυπηρετουνται από διπλανα που εχουν μετατραπει σε 6/θεσια και πάνω.
    Στις πολεις δεν καταργηθηκαν σχολεια αλλα συγχωνευτηκαν που σημαινει ότι δυο 6/θεσια πχ γινανε ενα 12/θεσιο με εναν διευθυντη. Αυτο που καταργηθηκε ειναι η πλεοναζουσα θεση ενος διευθυντη που ετσι κι αλλιως δεν εκανε τιποτα.

    Οσο για τα ΤΕΓ στο εξωτερικο, τα περισσοτερα απο αυτα λειτουργουσαν με ελαχιστους μαθητες (εως και κανεναν ) και αυτα ειναι που θα καταργηθουν.
    Τα κανονικα ελληνογλωσσα σχολεια θα συνεχισουν τη λειτουργια τους ή θα ενταχθουν στα ξενα και θα μετατραπουν σε διγλωσσα. Αν θελεις μπαινεις στην ιστοσελιδα του Υπουργειου και ενημερωνεσαι σχετικά.

    Φυσικα και το κρατος πρεπει να φορολογησει εκεινους που διαφευγουν και να μην κοβει τις συνταξεις του πιο αδυναμου κομματιου της κοινωνιας, αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα, νομιζω .


    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Eγω παντως, scarlett, διαβαζω και ακουω οτι για παραδειγμα μονο στην περιοχη της Δυτ.Μακεδονιας, (που διαβαζα προσφατα σ ενα ιστολογιο), συγχωνεύονται και καταργούνται περισσότερα από 100 σχολεία, δλδ 100 περίπου θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών μόνο της πρωτοβαθμθιας εκπαίδευσης. Σε ολη τη χωρα καταργουνται περίπου 2000 σχ. μονάδες. Αν δεν ειναι αυτο πλήγμα στο δικαίωμα για μορφωση, τοτε τι ειναι;

    Μαλιστα οπως ελεγε το αρθρο ειναι ακομη πιο εξοργιστικο οταν γνωριζει κανεις οτι ''στόχος είναι η δημιουργία ακόμα πιο μεγάλων σχολικών μονάδων όπου πιο εύκολα οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούν να παρεμβαίνουν και τα παιδιά να διδάσκονται εφήμερες δεξιότητες, που ζητάει η αγορά και όχι ολόπλευρη γνώση, βασική, γενική εκπαίδευση''.

    Η κάθε σχολική μονάδα θα είναι αυτόνομη οικονομικά με το δικό της πρόγραμμα σπουδών ανάλογα με τη θέληση των χορηγών-επιχειρηματιών,(!) με εκπαιδευτικούς που θα εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς δικαιώματα. Αυτό είναι το «νέο σχολείο της αγοράς», οπως λεγεται.
    Με τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι νέοι δήμοι και η περιφέρεια, μεσω του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» σπαει ο ενιαίος χαρακτήρας της εκπαίδευσης και διαφοροποιείται ταξικά το περιεχόμενό της, εφ οσον το σχολείο λογιζεται ως διοικητική μονάδα που διαμορφώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αναζητώντας νέους ...οικονομικούς πόρους και θα αξιολογείται από την αγορά!!

    Επισης, ειναι για μενα αυτονοητο οτι το κρατος θα επρεπε''να φορολογησει εκεινους που διαφευγουν και να μην κοβει τις συνταξεις του πιο αδυναμου κομματιου της κοινωνιας'', oπως λες, και το θεωρω πολυ σχετικο με τη συζητηση μας θεμα, εφ οσον εχει να κανει με τις επιλεκτικες πολιτικες τους απεναντι στις ταξεις των μισθωτων και συνταξιουχων.

    Διαβασα επισης και αυτο http://oramazois.blogspot.com/2011/02/blog-post_20.html

    Υ.Γ Η ιστοσελιδα του Υπουργειου φανταζομαι οτι θα τα θεωρει ολα καλως καμωμενα.Προτιμω να ..μην ενημερωνομαι
    απο εκει, αλλα ν ακουω τι λενε αλλοι γονεις που μενουν κι αυτοι εδω και ξερουν καλυτερα τη κατασταση. Aπ οτι εχω ακουσει πολλοι ελπιζουν να λειτουργησει το ελληνικό σχολείο εδω και να μην εγκαταλειφθουν στο ..ελεος τους τα εδω παιδιά, αλλα λιγοι πραγματικα το πιστευουν αυτο, ειδικα οταν τα σχολεια αρχιζουν ηδη τον Αυγουστο εδω και ολα ειναι σε εκκρεμότητα. Δεν θα ειναι βεβαια η πρωτη φορα, αλλα ισως να ειναι η.. τελευταια χρονια για τους μαθητες εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διαβαστε επισης και αυτο το αρθρο που ειναι σχετικο:


    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6373775

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)