18.8.11

Τα κονέ και τα..σόγια σας! [ Μέχρι πότε;]




Κοιταζοντας τις εφημεριδες αυτη την εποχη διαβαζει κανεις εκτος απο ακρως εκνευριστικα πραγματα εν μεσω ...κρισης και αλλα που τον κανουν να απορει για το επιπεδο του μυαλου των συμπατριωτων του (!) ειδικα μαλιστα οταν σκεφτει κανεις τι περναει αυτη τη στιγμη ο τοπος.

Λες και ολα στη χωρα ''βαινουν καλως'',  διαβαζουμε λοιπον οτι στη Νεα Δημοκρατια πιστευουν οτι ...αναμενεται η παραταξη τους να ανεβει πολυ, (!) στη Περιφέρεια Ηπείρου, στις επόμενες εκλογές...

Πως το ξερουν δηλαδη; 

Διαβασα, βεβαια, οτι εξελεξαν εκει κοτζαμ…"Περιφερειάρχη στις εκλογές του 2010" και αλλες .."ενδιαφερουσες" λεπτομερειες, αλλα ηθελα να ´ξερα σε ποια χωρα ζουνε και αυτοι που μενουν στα....Ιωάννινα, αλλα και σε αλλες περιοχες της χωρας, ειδικα σε αυτες που ιστορικα οπως ολοι γνωριζουμε υπηρξαν μεχρι και σημερα (ισως μαλιστα συνεχιζουν να ειναι ακομη) μεταναστευτικοι τοποι.. 

Δηλαδη τι να πιστεψει κανεις τωρα διαβαζοντας την ειδηση αυτη; Ειδικα φετος και ενω ολα καταρρευουν σε ολη την Ελλαδα, απεκτησαν, ω του θαυματος,...χρημα οι περιοχες της Ηπειρου; Δεν το καταλαβαινω...


Γιατι βεβαια δεν μπορω να δεχτω οτι υπαρχει κανεις αλλος λογος, εκτος απο το οτι οσοι εχουν μεγαλη οικονομικη επιφανεια και συμφεροντα ειναι αυτοι που ψηφιζουν Νεα Δημοκρατια! 


Μετα διαβαζουμε στο ιδιο αρθρο και για ορισμενα τεκνα, ή και λοιπους συγγενεις βουλευτων (και παλι), που οπως φαινεται εχουν βλεψεις και αυτοι να ακολουθησουν τη καρριερα των συγγενων τους ή και γονιων τους οι οποιοι ειναι βουλευτες. 

Και αυτοι πολυ καλα κανουν, δεν θιχτηκε κανενα απο τα δικα τους συμφεροντα, γι αυτο συνεχιζουν οπως ξερουν. Οι αλλοι ομως που τους ψηφιζουν, αναρρωτιεμαι, ειναι ολοι ...ευχαριστημενοι απο το κρατος, ειδικα ετσι οπως αυτο ειναι σημερα;

Μετα, δεν σκεφτεται κανεις, φαινεται, οτι ακριβως τα...''τζακια'' και οι ...χρονιες οσφυοκαμπτικες τακτικες ειναι που μας εφεραν στη δεινη αυτη θεση.

Ειναι δυνατον ποτε,  φιλε επαρχιωτη, το δικο σου παιδι στο χωριο, ή τη κωμοπολη ταδε, που αν μη τι αλλο θα βρει ενα αποδιοργανωμενο σχολειο (για να μη πω κλειστο τωρα τον Σεπτεμβρη) και που ισως χρειαστει να ταξιδεψει αρκετα μακρια για να μορφωθει, για τα βασικα παντα, να συγκριθει με αυτο του βουλευτη που τοσο προθυμα θελεις να ψηφισεις εσυ που ζεις στην επαρχια και νομιζεις οτι με το να συνεχισεις τις τακτικες του παρελθοντος θα λυθουν ολα σου τα προβληματα; 

Ή μηπως το δικο σου παιδι δεν χρειαζεται μορφωση; Εχω ακουσει και μερικους στην επαρχια να λενε,  βλακωδως βεβαια, ''ευτυχως το παιδι μου θα ακολουθησει το επαγγελμα το δικο μου'', λες και το ρωτησαν, ή λες και ολα πανε καλα σημερα και κανενα επαγγελμα δεν θιγεται...Eκτος αν μιλαμε για ...βουλευτες, βεβαια, εκει, δεν υπαρχει ποτε ...κριση!  

Πειραζει που ολα αυτα τα χρονια και ενω υπηρχαν και υπαρχουν αντιξοοτητες δεν καταλαβες, φιλε, επαρχιωτη, ποιους δεν πρεπει να ψηφιζεις;

Το παιδι του βουλευτη εχει φυσικα, ηδη, εξασφαλισμενη την εκπαιδευση του και μαλιστα στα καλυτερα σχολεια του εξωτερικου! 
Αυτα ακριβως τα σχολεια που ουτε κι εμεις καλα καλα που ζουμε στο...εξωτερικο δεν μπορουμε να στειλουμε τα παιδια μας, επειδη δεν ειναι ...τεκνα βουλευτων που  εχουν κι εκει προτεραιοτητα και ...φυσικα χρημα!

Συχνα, ομως, ακουμε κοσμο απο επαρχια που δεν ενοχλειται για το δικο του παιδι που δεν εχει προσβαση σε σχολεια, κλπ και θεωρει ..."λογικο" το οτι το παιδι του X βουλευτη σπουδαζει πχ. στο Harvard! 
"Που να παιδευεται τωρα το παιδι του ταδε με τα..Ελληνικα Πανεπιστημια!", ακουσε ενας γνωστος μου απο κουβεντα  σε καφενειο ορεινου χωριου, που πηγε φετος διακοπες....

Mου ειπε οτι τους απαντησε, αλλα αν κανεις απο το καφενειο το ελεγε σε εμενα, εγω θα του απαντουσα:

Ναι, καποιοι φοιτητες που δεν ειχαν χρηματα, οπως εμεις, παππου, σπουδασαμε σε Ελληνικα Πανεπιστημια και αν οχι τιποτα αλλο, τουλαχιστον εμεις δεν σας...ξεπουλησαμε στους ξενους!


10 σχόλια:

  1. http://youtu.be/tWMs0quuRg8

    Tι να πει και η πτωχή πλην τιμία Αννούλα - Bilderberg - Διαμαντοπούλου, νυν υπουργός παιδείας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral architect

    Σημερα διαβαζα οτι οι δασκαλοι κανουν λογο για..20.000 κενα και αυτο μονο στα δημοτικα! Αφου οι ιδιοι χαρακτηριζουν τη νεα σχολικη χρονια ως "πολύ δύσκολη", εμεις τι να πουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα είν' το σόι, με τα καλά κονέ:

    http://www.mitsotakis.net/

    (μην τ' ανοίξεις ... κάηκες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. spiral architect

    Kαλα το ξερω και απο το Twitter και το εχω κανει follow! Λες να φταιει αυτο για καποιες αναποδιες που μου ετυχαν; :PP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να μπω στη συζήτηση με μια φρασούλα !

    - Το ρουσφέτι καλά κρατεί, κυρίως στην επαρχία ...
    Και, έχει δύναμη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα faro

    Οπως λες, ολα αυτα συνεχιζονται, αλλα μεχρι ποτε;

    Δεν ειναι καιρος να καταλαβει καποτε ο Ελληνας που ζει ειτς στις πολεις ειτε στην επαρχια, οτι δεν χρειαζεται ...δεκανικια και ψευτικες υποσχεσεις που ετσι κι αλλιως δεν καλυπτουν κανενα τελικα. Αλλιως ειναι να εισαι αδεσμευτος και αλλιως να εχεις παντα την υποχρεωση να τους ...ενισχυεις ενω αυτοι ετσι κι αλλιως καταλυουν τα παντα μετα απο καθε εκλογες! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το να τελειωσεις Harvard ή Oxford σημερα δεν σημαινει απολυτως τιποτα, εαν δεν εχεις "μπαρμπα στη Κορωνη".
    Ασε που απο ατομα που εχουν τελειωσει τρανες και περιβοητες σχολες ακουει κανεις τα πιο χαζα πραγματα, ειναι σαν να μπαινει το "μεγαλο ονομα" της σχολης στο κεφαλι και να εκτοπιζει ολες τις γνωσεις και τη λογικη.
    Καλο Σαββατοκυριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλημερα Εphemeron

    Για τον "μπαρμπα στη Κορωνη" δεν εχεις και αδικο, δειχνει να χρειαζεται για ολες τις περιπτωσεις στην..Ελλαδα, βεβαια, γιατι αντε να βρουμε εμεις, εδω και εσεις εκει, στην αλλη ακρη του Ατλαντικου..."μπαρμπα", να μας τακτοποιησει ολες τις δουλειες! Σιγουρα μονο το ονομα των καλων σχολψν δε φταιει, αλλα πολλοι που φοιτουν σε αυτες ειναι μυημενοι σε πολυ συντηρητικες ιδεες ηδη απο τον οικογενειακο/φιλικο τους κυκλο, οποτε συνεχιζουν ετσι και μετα το περας των σπουδων τους και παει λεγοντας...

    Καλο Σαββατοκυριακο, επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Elva κάνεις ένα μεγάλο λάθος.
    Οι κρίσεις σου, τα ερωτηματικά σου και οι προβληματισμοί σου, είναι εκτός,πως λένε εκτός τόπου και χρόνου,εσένα είναι εκτός "νερού"
    Ναι αγαπητή μου εκτός νερού.!
    Τα λες όλα αυτά για έναν και μόνο λόγο, γιατί δεν πίνεις νερό από το ίδιο πηγάδι με όλους όσους χρόνια τώρα, τους βλέπεις, δεν έχουν που να στηρίξουν τις ελπίδες, τα όνειρά τους και κυρίως τις ανάγκες τους βρε αδερφέ.
    Ανάγκη για δουλειά, ανάγκη για υποχρεώσεις τρέχουσες, ανάγκη για την παιδεία, την υγεία και όμως ψηφίζουν χρόνια τώρα, μια ΝΔ μια ΠΑΣΟΚ μην τους δεις τώρα να ψηφίζουν και Λάος.
    Αναρωτιέσαι, η μόνη απάντηση και να το ξέρεις είναι το νερό που τους ποτίζουν.
    Μέσα στα πηγάδια, τους ρίχνουν 2 δόσεις ρουσφέτουποσχέσεις, 3 δόσεις εκβιασμό, 5 δόσεις παραπληροφόρηση, 1 δόση τρομοκράτηση, και έχουν απ΄ότι έχω μάθει και ένα ακόμη υλικό που είναι το μυστικό υλικό τους δεν το λένε μη και διαρρεύσει.
    Τα ανακατεύεις όλα αυτά και ιδού το αποτέλεσμα.
    Μην αναρωτιέσαι καλή μου, σου είπα πίνουν από άλλο πηγάδι νερό!
    Καλή σου μέρα πατριώτισσα, από μια πόλη που βράζει μεταφορικά και κυριολεκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Blackbedlam

    Λες να φταιει το..νερο της Σουηδιας, που ειναι διαφορετικο απο αυτο του νοτου; :)
    Τι να πω; Αν αρεσει στο κοσμο να πινει νερο απο ενα πηγαδι με ..υποπτα υλικα (οπως λες ρουσφέτουποσχέσεις,
    εκβιασμoυς, παραπληροφόρηση,
    τρομοκράτηση κλπ..υλικα) ας συνεχισουν να κανουν ετσι.
    Στο τελος θα χρειαστει..αμεση γιατρεια, παντως! Δεν παει αλλο αυτοι να μας δηλητηριαζουν και εμεις να τ αντεχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)