1.8.11

ΙQ..πατάτας / Houston, we got a problem!


"Σε καμμια δεκαετια απο τωρα ισως τυχει να καθομαστε με τον Σαμαρα, (που τους συνδεει μια μακρα προσωπικη σχεση, οπως ειπε ο ΓΑΠ σε προσφατη συνεντευξη του, στο  Bloomberg News) και να λεμε “Lets assess how things have gone in Greece.” “Ας αξιολογησουμε πως πηγαν τα πραγματα στην Ελλαδα”.

Mε την ευκαιρια να πω οτι ειναι χαρακτηριστικη η επιλογη του ορου "assess", που ειναι ευχρηστος οικονομικος ορος και οχι καποιος αλλος που θα μπορουσε να εχει ποιοτικη χροια.

Πραγματι, ετσι πιστευουν αυτοι, οτι ολα ...''αξιολογουνται'' στην Ελλαδα και επειδη ακριβως το πιστευουν ας μη τους χαλασουμε, απο τωρα, τη ...κακιστη εντυπωση που μαλλον εχουν για εμας ως λαο και ας τους αξιολογησουμε και εμεις συμφωνα με τις πραξεις τους...και τα οσα διαβαζουμε οτι λενε. 


Αραγε ποσοι απο εσας πιστευουν οτι στη Σύνοδο Κορυφής ειπωθηκε η παρακατω φραση που μαλλον θα μεινει στην ιστορια ως..παραδοξο: «Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο; Αυτά τα πράγματα δεν γινονται και το ξερετε».

Δεν νομιζω, παντως, οτι πειστηκαμε, παρ ολο που πολλοι απο εμας το διαβασαμε και απορησαμε γνωριζοντας οτι δεν εχουμε συνηθισει σε τετοιου ειδους δηλωσεις, οι οποιες τελικα «ανοιξαν το δρομο για επιμήκυνση, προσφέρθηκε η ανταλλαγή των παλαιών τίτλων με νέους, πιο μακροχρόνιους, μειώθηκαν τα επιτόκια, προβλέφθηκε η επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και περιελήφθη αναπτυξιακό σχέδιο τύπου Μάρσαλ».

Με λιγα λογια ''σωθηκαμε''....

Μετα, πανε να μας πεισουν οτι και οι εκπαιδευτικες, οπως και οι φορολογικες αλλαγες ειναι για το καλο (!) του τοπου, οταν εμεις διαβαζουμε και απο εφημεριδες αλλα και απο  πανεπιστημιακους τι ακριβως συμβαινει με τη τριτοβαθμια εκπαιδευση, οπως και με ολες τις προσφατες αλλαγες και καταργησεις σχολειων, τμηματων ειτε στην Ελλαδα, ειτε στο εξωτερικο, που θα επρεπε να λεγονται .... "παιδευτικες" για  μαθητες και γονεις, οπως και το ...φορολογικο το οποιο σε καμμια περιπτωση δεν αντιπροσωπευει αυτο που διαβαζουμε οτι ειπωθηκε στην ιδια συνεντευξη στο δικτυο Βloomberg:  

"The more you have tax evasion, the more the people who pay are being the ones hurt the most, and those who dont pay are free and very often the upper-middle and upper classes in a country".
Μτφ ("Οσο περισσότερη φοροδιαφυγή υπαρχει, τόσο περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που πληρώνουν ειναι αυτοι που βλάπτονται περισσότερο, και αυτοί που δεν πληρώνουν δεν εχουν κυρωσεις και πολύ συχνά οι ανωτερες μεσοαστικες και ανώτατες ταξεις σε μια χώρα").

Πολυ ωραια...

Ο κοσμος, παντως, στην Ελλαδα βλεπει οτι ενω η κυβερνηση ισχυρίζεται ότι την ενδιαφέρει η αντιμετώπιση της κοινωνικής αδικίας που προκύπτει από τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου. και τα νέα προνόμια μεσω των μειωσεων των φορολογικών συντελεστών σε κεφαλαιουχους και εφοπλιστες, την ιδια ωρα περνανε ολο και περισσοτερα αντιλαϊκα μετρα μεσω του μεσοπρόθεσμου, οποτε οσοι διαβαζουν τι πραγματικα ισχυει, τα ωραια λογια τετοιων συνεντευξεων ειναι εκτος απο ...χασιμο χρονου και υποτιμηση της νοημοσυνης οσων ακομα πιστευουν οτι δεν εχουν ...ΙQ πατατας! 
 
Τωρα δε ξερω γιατι αλλα τα ..συνειρμικα ειναι λιγο περιεργα, ετσι ...''συγκινηθηκα'' απο το ενδιαφερον οσων ντοπιων και ξενοφερτων VIPS πηγαν στο Φεστιβαλ Επιδαυρου, για να δουν και να προσπαθησουν να….καταλαβουν (!!), μαλλον, το νοημα του εργου του Shakespeare "Ριχαρδος ο ΙΙΙ" που τον υποδυθηκε εξαιρετικα, οπως διαβαζω ο Κevin Spacey, κατω απο τη σκηνοθεσια του επισης ταλαντουχου Sam Mendes, ο οποιος κανει καυστικό χιούμορ "στηλιτεύοντας την υποκρισία στην πολιτική ζωή αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη διαχείρηση δημοσίων προσώπων και παρουσιαζει τον πρωταγωνιστη του να αναλαμβάνει την εξουσία υποκρινόμενος τον ευσεβή, ταπεινό και γεμάτο ελπίδα αυριανό ηγέτη, προσευχόμενος πάντα για τη...βοήθεια του Θεού".

Μας θυμιζει τιποτα, ή να αναφωνησουμε ολοι μαζι...Ηοuston we got a problem?
  

6 σχόλια:

  1. Eλβα,καλο σου μηνα !

    Αυγουστος και με γενικη διαθεση στα χαμηλοτερα επιπεδα ειναι λογικο να απευθυνονται σε οσους εχουν ΙQ.. πλουσιο σε υδρογονανθρακες και αδυνατουν να δουν τη πραγματικοτητα! :0
    Ποιοι αλλοι πιστευουν αυτα που ακουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό μήνα, Έλβα!

    Για την επίμαχη φράση, δεν μπορώ να κακίσω τις υπέροχες εφημερίδες μας. Το ξέρουμε όλοι πως το καλοκαίρι, ο κόσμος γουστάρει να διαβάζει και κανένα ΒΙΠΕΡ, οπότε κι αυτές προσαρμόζονται στις ανάγκες του κοινού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε Νik

    Μην το γελας, υπαρχουν πολλοι, που ακομα πιστευουν ο τι λενε τα καναλια της κυβερνητικης προπαγανδας. Δυστυχως οσοι ακομα ενημερωνονται ετσι και εχουν συμφεροντα θα συνεχισουν με αυτο το ρυθμο...
    Ας ελπισουμε μονο οτι θα γινονται ολο και λιγοτεροι οι οπαδοι τους...

    Kαλο μηνα επισης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλο μηνα Jean-Lyc

    To φαινομενο ...ΒΙΠΕΡ, καλα λες οτι χρειαζεται το καλοκαιρι, αλλα τετοια μεριμνα απο τη πλευρα τους ειναι η αληθεια οτι δεν τη περιμενα.... kαι μετα σου λενε οτι χανουν αναγνωστες, Μπα, με κατι τετοια δεν το νομιζω... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva καλησπερα, απο μια Αθηνα που μας βραζει το μυαλο, φοροδιαφυγη, ωραιο αστειο, ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ, Κ.Λ.Π, ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ?

    ''Κατι'' προστιμα, που ''φαινοντουσαν'', γιατι η φοροδιαφυγη, δεν ''καλοφαινεται'', της ταξης των 343 εκ. ευρω, χαριστηκαν με παρεμβαση, ΓΑΠ, εγραψε ο εφορος στα κιταπια του μονο 3 εκ. ευρω.

    Εχουν πλανο να ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ το καθε εναν που δεν θα μπορει να καλυψει, τα παγια του και την ιατροφαρμακευτικη του καλυψη, οσο για την παιδεια, παμε σε ημερες, του '50.

    Το ''ασχημο'' ειναι οτι δεν φτανει που ξερχαβαλωνουν τα παντα, που αυτα τα στοιχειωδη εχουν αποκτηθει με αγωνες και διωξεις, οι απανθρωποι, κανουν και μαυρο χιουμορ.

    Σημερα απο τις γ...τηλεορασεις, μπερδεψαν οι παπαγαλοι, για αλλη μια φορα τον κοσμο, και στις συνταξεις των 1400 ευρω θα πεσει μαχαιρι, αλλα και οσοι παιρνουν 1700 ευρω συνταξη και δεν ειναι 60 ετων, θα τους κοψουν, σκεψου τι ερχεται τον Σεπτεμβρη, δηλαδη, παιζουν με τα νουμερα και φορολογουν δυο φορες τις συνταξεις, ακομα ο κοσμος τους ανεχεται, γιατι πια μιλαμε για ανοχη.

    Ανατροπη αυτων των πολιτικων τωρα, ανατροπη αυτης της πολιτικης, που πνιγει τους ανθρωπους και καταστρεφει ζωες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου φιλε Δημητρη

    Oλοι ειμαστε..ισοι, αλλα καποιοι ειναι πιο..ισοι απο αλλους, ετσι φαινεται συμφωνα με τις επιλογες τους,γι αυτο παντα ξεγλυστρουν, αλλα ξερεις κατι αν ο κοσμος που υποφερει δεν το συνειδητοποιησει μονος του
    ο τι και να λεμε πολλες φορες δεν ακουγεται απο αυτους που πρεπει να το ακουσουν.

    Ο Σεπτεμβρης θα δειξει αν συμφωνει ο κοσμος με τα μετρα, τωρα ειναι σε... διακοπες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)