14.8.11

Tα blogs, οι "οδηγίες" και ο...Γερμανός!



Ειπα κι εγω ειναι δυνατον να φτασει στο σημειο να σκεφτει κανεις, στην Ελλαδα, για...αρση ανωνυμιας στα blogs, χωρις να εχει παρει "γραμμη" απο τους...φιλους μας; Πως αλλιως θα δικαιολογησουμε δηλαδη και την εκφραση..." their masters´ voice" ;

Ελπιζω να συμφωνειτε αφου για ολα αυτα που συμβαινουν στη χωρα μας (;) ακολουθουμε οδηγιες και συστασεις αλλων, μη τυχον και ...εξωκειλουμε απο τη..."σοσιαλιστικη"  ροτα που μας εχουν βαλει, ασχετα τωρα αν η λεξη "σοσιαλιστης" χρησιμοποιειται πια (και) σαν ...βρισια! 
Θυμηθηκα τωρα το περιστατικο που μου διηγηθηκαν γνωστοι στην Ελλαδα που ορκιζονται οτι ακουσαν ατομα να τσακωνονται γιατι ο ενας ειπε τον αλλο..."σοσιαλιστη" και ο αλλος αντεδρασε πιανοντας τον υβριστη του απο το...γιακα και φωναζοντας του οτι ..."σοσιαλιστης, εισαι εσυ και ολο σου το σοι!"

Aδικο ειχε ο ανθρωπος;

Τα λεω αυτα επειδη προσφατα διαβασα την ειδηση οτι ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών και Χριστιανοδημοκράτης Hans-Peter Friedrich, θέλει τέλος στην ανωνυμία του διαδικτυου και φερνει παραδειγμα καποιους bloggers που σαν τον Fjordman (αυτον που ...ενεπνευσε τον Breivik) και άλλους που εκφραζουν απόψεις και ισως ετσι, λεει, παρακινουν ατομα σαν τον Νορβηγο δολοφονο για μελλοντικές τρομοκρατικες ενέργειες....

Το οτι οι κυβερνησεις θα προσπαθουσαν να εκμεταλλευθουν τη περιπτωση του Breivik και κατ αυτον το τροπο δεν ηταν βεβαια καθολου αναπαντεχο, βλεποντας ποσο καχυποπτο γινεται καθημερινα το συστημα και ποσο αγωνιζονται να κλεισουν τα στοματα του κοσμου, ειτε στο Βορρα, ειτε στο Νοτο. 
Στην Αγγλια, ακομα τρεμουν τις εξελιξεις και ο ενας κατηγορει τον αλλο για το οτι δεν κινηθηκαν γρηγορα ωστε να ...προλαβουν τις διαδηλωσεις και ο τι επακολουθησε. 
Επενδυσαν εκατομμυρια για τη καταστολη του κοσμου, ενω σπερνουν παντου λιτοτητα, και νομιζουν οτι ο κοσμος δεν καταλαβαινει.....

Ο Γερμανος υπουργος Friedrich, ομως, ισχυριζεται οτι οσοι εχουν πολιτικά κίνητρα σαν τον Breivik σήμερα, "ιδίως στο διαδίκτυο, μπορεί εύκολα να βρουν ριζοσπαστικες και διφορουμενες δηλωσεις".
Επισης λεει οτι και "οι bloggers πρέπει να ειναι με ανοιχτά χαρτιά και να αποκαλύψουν ποιοι είναι ωστε να αναγκαστούν να αναλάβουν την ευθύνη για τις απόψεις τους. 
Κατ αυτον, ολο και πιο πολλοι απομονωνονται και βυθίζονται στον κόσμο που βρισκεται στο διαδικτυο. Αλλάζουν οι άνθρωποι αυτοι, υποστηριζει ο ...εμπνευσμενος υπουργος, χωρίς κανένας να το αντιληφθεί και εκει υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και για μια χώρα όπως η Γερμανία" (!) (τα θαυμαστικα δικα μου)

Οι απόψεις βεβαια του Friedrich δεχθηκαν κριτικη και απο Σουηδικές οπως απο ξένες ιστοσελίδες, καθώς και απο το Twitter. Το Γερμανικό Πειρατικό Κόμμα που θεωρει την ανωνυμια ενα σημαντικό μέρος της ελευθερίας της έκφρασης, δεν συμφωνει φυσικα με τον Friedrich.

"Ελευθερία είναι να μπορεις να πεις τη γνωμη σου, χωρίς το φόβο των συνεπειών", διαβάζει κανεις στην ιστοσελίδα των Πειρατων.

Παλι καλα που οι ...Πειρατες θυμιζουν στους Γερμανους τι ειναι ..ελευθερια!



9 σχόλια:

  1. Guten morgen, Ελβα, αφου γραφεις για τον Γερμανο υπουργο... :-)

    Δεν ειχα υπ οψιν μου τι ειπε ο τυπος αλλα μηπως διαφερει απο τους αλλους στην ΕΕ;
    Ειχα ακουσει οτι και στην Βρετανια εχουν ανοιξει παρομοια θεματα τελευταια και ειναι αναμενομενο οπως λες κι εσυ γνωριζοντας τη κατασταση παντου.
    Ας περιμενει λιγο η Ευρωπη και τις δικες μας εξελιξεις αφου....
    επιστρεψουμε απο τις παραλιες! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Guten Abend Νik

    (...πιασαμε Γερμανικους χαιρετισμους,βλεπω!) :)

    Οπως ακουσαμε πριν λιγες μερες και ο Cameron στη Βρετανια κατι αναλογο ειπε και το συσχετισε εκει με τις διαδηλωσεις του κοσμου και τα επακολουθα...Ο καθενας κοιταει να εκμεταλλευθει τη κατασταση οσο καλυτερα μπορει ωστε να κλεισει στοματα, ειτε απο φοβο για τρομοκρατικες ενεργειες, ειτε απο φοβο για τη πιθανοτητα διαδηλωσεων διαφορων κατηγοριων εργαζομενων, κλπ.

    Θα περιμενουμε ομως να τελειωσουν οι διακοπες σας, οπως λες... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερίζουμε τη φίλη Elva κ όλη την οικογένεια (Ματς...Μουτς).

    Αν κ γενικά δε πιστεύω ότι οι λαοί της Ευρώπης είναι έξυπνοι, θεωρούμε πως αυτός ο χειμώνας θα είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους.

    Χειρότερους από τη μία λόγω πολιτικής, καλύτερος λόγω εξαθλιωσης κ συνεπώς αντιδράσεων.

    Αποψεις οπως του Γερμανου αντανακλούν απλά το φασισμό που εξαπλώνεται στην Ευρωπη (ΜΠΑΤΣΟΚ, Μπερλουσκόνι, Θαπατέρο, Κάμερον κ τα λοιπά σκουπίδια) τα οποία και δε νόμίζω ότι θα διστάσουν να σκοτώσουν αν χρειαστεί (ποιος ξεχνά το Καρλος Τζουλιάνι).

    Ιδωμεν.

    Τα χαιρετίσματα μας κ σε αναμένουμε στην πουτάνα την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλοι Πειρατες

    Στις ..επαλξεις ακομα; :)
    Κι εγω νομιζα οτι θα ειχατε φυγει σε διακοπες,οπως πολλοι αλλοι, τετοια εποχη..Οσοι εχουν τη δυνατοτητα δλδ. γιατι δεν ειναι καθολου..αυτονοητο, πια.
    Ακουω απο πολλους οτι ο χειμώνας αυτος θα είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους, λογω των σκληρων μετρων λιτοτητας, λογω της ανεργιας και των διαδηλωσεων που θα ξεκινησει ο κοσμος, μη αντεχοντας να πληρωνει μονιμως τα..σπασμενα των κρισεων που καθε λιγο και λιγακι του φορτωνουν στη πλατη.

    Η αληθεια ειναι οτι οι περισσοτεροι πολιτικοι της ΕΕ οπως ειπα και πιο πανω συμφωνουν και επαυξανουν με τις δηλωσεις του Γερμανου υπουργου
    που δεν λεει τιποτα καινουργιο, εφ οσον χρονια τωρα ολοι ''τρωγονται'' με τα..ιστολογια και την ελευθερια του να λεει κανεις ανωνυμα τη γνωμη του, λες και δεν μπορουν να εντοπισουν αυτους που θελουν! Σκετη κοροιδια δλδ., αλλα η ολη ιστορια γινεται για ...εκφοβισμο του κοσμου, οπως παντα!

    Χαιρετισμους & φιλια κι απο εμας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Elva, μια χαρα τα λες κι εσυ και οι Πειρατες.
    Ας συνειδητοποιησουμε ΟΛΟΙ οτι το πραγμα εχει ξεχειλωσει και οτι το πολιτευμα εχει μετατραπει σε νεοφιλελευθερο φασισμο,
    κι ας αντιληφθουμε εμεις που γραφουμε και σχολιαζουμε σε μπλογκς, τη δυναμη μας.
    Κι ας μη μεμψιμοιρουμε οτι τιποτα δε γινεται με λεξεις.
    Καθε μας λεξη ειναι αγκαθι στο πλευρο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου celin

    Eτσι ειναι, ας ελπισουμε οτι δεν θα επηρεαστει η δυναμη των blogs, τοσο πολυ, παρα τα οσα διαβαζουμε οτι σκοπευουν να κανουν για να τα κλεισουν, ή να γινουν ολα επωνυμα. Δυστυχως υπαρχουν ακομα πολλοι που πιστευουν οτι οι περιορισμοι αυτοι ειναι ''αναμενομενοι'' και χρησιμοποιουν το επιχειρημα της τρομοκρατιας (βλ. το τραγικο συμβαν στη Νορβηγια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα blogs, το fb, το twitter, τα forums κλπ αποτελέσματα του Web 2.0. όταν τα χρησιμοποιούσαν οι "βάρβαροι" Βορειοαφρικάνοι, ήταν καλά και άγια.
    Τώρα που τα εργαλεία αυτά χρησιμοποιούνται από τους "πολιτισμένους" Ευρωπαίους εναντίον του σάπιου συστήματος, πρέπει να ελεγχθούν!

    Κάπου διάβασα το παρακάτω:
    Εβλεπα όμως τον "τελευταίο Φαραώ" Μουμπάρακ ταπεινωμένο στο κλουβί του στο Δικαστήριο και έκανα διαφορους αισιόδοξους συνειρμούς.

    Καλό μας φθινόπωρο λοιπόν. Σιγά να μην το βάλουμε κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου spiral architect

    Aπο τωρα..καλο φθινοπωρο; ;) Δεν ειναι λιγο νωρις, οταν πολλοι στην Ελλαδα, εχουν ακομη αδεια...

    Aλλοιμονο αν μας καμψουν τα μετρα τους που σκοπο ειναι να περιορισουν, ή και να σταματησουν την εκφραση της κοινης γνωμης, ωστε ολα αυτα που ψηφιζουν να περνανε χωρις πολλες αντιδρασεις απο τον κοσμο..

    Υ.Γ
    Ετσι που το πανε, στο τελος θα θελουμε και την συγκαταβαση τους για να..παντρευτουμε! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)