7.9.11

Περι μαζοχισμού, ή ..ανηκέστου βλάβης [διαλεξτε!]


(Καποιοι τουλαχιστον το..παραδεχονται!)
Καπως ετσι...αναρρωτιομασταν χρονια, κουνωντας το κεφαλι, για ενα συγγενη μας, που ενω δεν παιρνουσε καλα με τη ...συμβια του, δεν τολμουσε – ομως– και να τη στειλει στον ...αγυριστο, ή να την χωρισει τελοσπαντων εφοσον ο ανθρωπος ουτε σχεσεις ειχε μαζι της, απο ενα διαστημα και επειτα, εφοσον το ...ανθρωπομορφο τερας, που καποτε εκανε το λαθος και παντρευτηκε, του υποτιμουσε συνεχως τη νοημοσυνη με τις πραξεις της.

Να μη τα πολυλογω, το βασανο του συγγενους κρατησε χρονια, μεχρι την ημερα που του ειπε οτι θα εφερνε και τον ...φιλο της στο σπιτι! Τοτε, μαλλον, εκανε "κλικ" στο μυαλο του ανθρωπου αυτου και τελικα την εστειλε στον αγυριστο! Ετσι απο τοτε ζει σε διασταση...μη εχοντας oμως βρει το θαρρος να τη...χωρισει, για να τελειωνει, επιτελους, με αυτη την κατασταση οριστικα!

Ενω ολοι στο σοϊ, τον συμβουλευαμε να χωρισει απο αυτη την ολεθρια σχεση, ο συγγενης μας ελεγε οτι πιστευε οτι θα ''διορθωνοντουσαν'' μια μερα τα πραγματα και ετσι δεν τολμουσε να παρει καποιες αποφασεις, αφου εκεινη τον διαβεβαιωνε καθε φορα οτι οσα εκανε ηταν για" το καλο του", και επειδη νοιαζοταν για την...υγεια του! 

Καμμια σχεση παντως με την..αειμνηστη Βette
Στην αρχη του γαμου, τουλαχιστον, επεμενε να κρατα εκεινη τα χρηματα του και δεν του εδινε ουτε για ...τσιγαρα, προφασιζομενη λογους υγειας του, ενω η ιδια καπνιζε αρειμανιως και ετρωγε ο τι ηθελε με τις παρεες της, μη δινοντας λογαριασμο στον συζυγο. 

Ειχαμε μαθει οτι ηταν και βιαια απεναντι του και μερικες φορες που τον ειδαμε με ....νυχιες στο προσωπο του, εκεινος βιαστηκε να μας διαβεβαιωσει οτι ειχε χτυπησει με το μηχανακι, πηγαινοντας στη δουλεια του.

Σπανια μαγειρευε στο σπιτι τους η συμβια, ενω ειχε ολο το χρονο, (δεν εργαζοταν), αλλα ελεγε οτι ο συζυγος ειχε παχυνει και χρειαζοταν διαιτα. Ετσι ο δυστυχης ανθρωπος αναγκαζοταν ειτε να τρωει εξω, ειτε συχνα πηγαινε στη μητερα του για φαγητο. Η συζυγος δεν ηταν σχεδον ποτε στο σπιτι...και οταν ηταν, δεν ειχε καιρο γι αυτον, παρα πηγαινε ειτε στους δικους της, ειτε εβγαινε με παρεες που "την καταλαβαιναν καλυτερα". 

Πως ειπατε; Ο συγγενης μας ηταν ..."ειδικη περιπτωση" και δεν συμβαινουν τετοια στη ζωη; Ο  κοσμος, λετε, δεν πιανεται ετσι ...κοροϊδο στη ζωη του; Χαθηκαν τα διαζυγια, αναρρωτιεστε, αν και συχνα στην Ελλαδα ακουμε κοσμο, ναι και στα 2011, να λεει οτι oι σχεσεις χρειαζονται ...υπομονη! (Γιατι αραγε;) 

Τι θα λεγατε λοιπον αν σας ελεγα οτι η κατασταση στην Ελλαδα και ειδικα ο κοσμος που ΔΕΝ διαμαρτυρεται, μου θυμιζει ολο και περισσοτερο, τη περιπτωση του συγγενη μας και της πρωην συμβιας του. Τωρα, ποιος ρολος ταιριαζει σε ποιον, το αφηνω στη φαντασια σας.....


2 σχόλια:

  1. Ετσι ακριβως ειναι, οταν δεν θελει κανεις να κρυβεται πισω απο το δαχτυλκο του, αλλα εμεις εδω στο Νοτο αυτο κανουμε,εδω και χρονια, για να μη πω τιποτα χειροτερο, Ελβα.
    Τα διαβασες τα νεα φιρμανια τους; Δεν τους προλαβαινουμε πλεον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Nik

    Τα διαβαζω, καθε μερα τα..φιρμανια που βγαζουν και πολλες φορες δε σου κρυβω οτι ευχομαι να ειναι..λαθος οσα διαβαζω επειδη δεν αντεχονται λεμε! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)