12.9.11

"Ο τι φαμε, ο τι πιουμε και ο τι αρπαξει ο.. "



Tελικα λογω αποστασης απο τα ... "πατρια", δε ξερω τι και ποιους να πιστεψω. Οι πιο πολλοι λενε οτι δεν ειχε κοσμο η κινητοποιηση στη Θεσσαλονικη και οτι οι ...ταξιτζηδες και μονο εσωσαν τη τιμη ολων των υπολοιπων, που τελικα δεν ανηφορισαν και δεν διαδηλωσαν εναντια στη πολιτικη εξαθλιωσης της χωρας. 
Μιας χωρας που δειχνει κουρασμενη, απηυδησμενη, προδομενη απ ολους και περιμενει τη χαριστικη βολη, που ομως αργει, διαιωνιζοντας, ετσι, το μαρτυριο της..

Δεν υπαρχουν ομως και ''ηρωες'', που θα βγαλουν ισως ''το φιδι απο τη τρυπα'' και θα στειλουν τους νεοφιλελευθερους ...''σοσιαλιστες'' απο εκει που ηρθαν, ας το καταλαβουμε πια. Οι ηρωες καποια στιγμη τελειωνουν και εμεις τα νεοτερα τεκνα της χωρας φαινεται οτι δεν ειμαστε απ αυτη τη ξεχωριστη παστα, αφου οι περισσοτεροι βαζουμε το ατομικο συμφερον πανω απο το καλο της χωρας και ενδιαφερομαστε πιο πολυ για το iPad απο το αν θα υπαρχει μισθος σε λιγο στη χωρα που θα υπερβαινει τα 500 ευρω, ωστε να παρουμε καποτε και το...iPad που μας εχει μπει στο ματι!


Λογια που ακουγονται..''παλιομοδιτικα'', ισως θα πειτε... Ναι, οσο...παλιομοδιτικο ειναι να σε στελνουν σαν εργαζομενο και παλι στο Μεσαιωνα με το ζορι, αφου εσυ εχεις γεννηθει και γευτει μεχρι τωρα τι σημαινει...Ζωη.

Ειμαι κι εγω απ αυτους που πιστευουν οτι η πλειοψηφία στην Ελλάδα πρέπει να είναι τελικα...ευχαριστημένη και οτι αδικα οι υπολοιποι απο εμας πασχιζουμε και συνεχως διαμαρτυρομαστε εχοντας καταντησει ..μεμψιμοιροι, ισως ακομα και για οσους μας..διαβαζαν μεχρι τωρα και στο παρελθον μας εκαναν ισως και τη τιμη να αφηνουν συχνα σχολια.  
Τωρα απλα μας διαβαζουν και τη κανουν μετα με ....ελαφρα πηδηματακια στο επομενο blog, που κι εκει κανουν τα ιδια, φανταζομαι...Τι περιμενουν να διαβασουν, δε ξερω. Μοιαζουμε ολοι κουρασμενοι και σερνουμε τη μιζερια μας απο..αναρτηση σε αναρτηση. Δεν εντυπωσιαζομαστε με τιποτα πια αφου σε λιγο θα συγκρινομαστε κι εμεις με τους μισθους των εργαζομενων σε ΕΟΖ (ειδικες οικονομικες ζωνες). Mεχρι τοτε ομως ...ελπιζουμε δε ξερω σε τι, αλλα ελπιζουμε οτι θα βγουμε συντομα απο τον εφιαλτη αυτο...Το πως δεν το ξερουμε ακομα και αυτο μας φοβιζει περισσοτερο...

Ειναι δε κοινο μυστικο ολων των bloggers οτι οσοι απο εμας δεν συμφωνουμε με Πασοκ, ΝΔ και ΛΑ.ΟΣ, ειμαστε μαλλον η ...''θλιβερη μειοψηφια'' που δεν εννοει να καταλαβει οτι η ζωη ειναι "εδω και τωρα", συνθημα παλιο, που παραπεμπει στο ...Πασοκ, το οποιο φροντιζει ομως να κρατα, για τους δικους του ανθρωπους, τουλαχιστον, ακομα ακεραιη την υποσχεση του!



Για τους Πασοκους, τους Νεοδημοκρατες και τους ...φιλους τους, ετσι κι αλλιως οσοι δεν συμφωνουσαμε με τη λογικη τους δεν ειμασταν ποτέ ..''νοικοκυρηδες ανθρωποι'', (''ουτε ...προικα δεν εχει να δωσει στη κορη του ο... κουκουες!''), αλλά... "χαμενα κορμια", "κομμουνια", "αναρχες", "περιεργα ατομα" και ολα τα αλλα ...κοσμητικα επιθετα, που κατα καιρους στολιζαν και στολιζουν ακομη, οσους θελουν κατι παραπανω και για ολο το κοσμο, οχι μονο για το ...τομαρι μας και  οσους δεν εννοουν οτι η ζωη ειναι ''εδω και τωρα'', ή αλλιως "ο τι φαμε , ο τι πιουμε και ο τι αρπαξει ο...κ μας", οπως το λενε καποιοι της δικης τους ...σχολης, (οχι και τοσο κομψα, ομολογουμενως), αλλα εκφραζει ανετα την...ιδεολογια του ξεπουληματος στο ονομα μαλιστα του ...''καθωσπρεπισμου''!

Ελπιζω να μη κανω λαθος, αλλα οσο περναει ο καιρος νιωθει κανεις οτι τελειωνουν τα ψωμια σας ..."πατριωτες της συμφορας" και το χειροτερο για σας ειναι οτι αρχιζει και να μυριζει ο ...πανικος σας, αλλα και να ...φαινεται!

12 σχόλια:

  1. "να σε στελνουν σαν εργαζομενο και παλι στο Μεσαιωνα με το ζορι, αφου εσυ εχεις γεννηθει και γευτει μεχρι τωρα τι σημαινει...Ζωη"

    Ακριβώς.

    Δυστυχώς η κατάσταση εδώ δεν περιγράφεται. Τόσο χάλια. Οι μισοί έλληνες θα καταλήξουν στην φυλακή από τα χρέη, οι άλλοι ως άστεγοι, οι άλλοι στα φρενοκομεία... Εντελώς τρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως έλεγε πριν λίγα χρόνια προφητικότατα, μία φίλη:
    Αλόνζ αν φαν/προτού μας φαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι !
    Διαβλέπω μια κάποια απαισιοδοξία ή μου φαίνεται ;

    Διάβασε το παρακάτω:
    Που λες, μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς !!!
    Μια μέρα, σηκώνεται και λέει στον βεζύρη του.
    - Βάλε φόρο δέκα σακκιά σιτάρι στον καθένα ... μετά βγες έξω και πες μου τι κάνει ο κόσμος.

    Γίνεται που λες αυτό και όταν ο βεζύρης επιστρέφει λέει στον βασιλιά:
    - Ε, φωνάζουν μερικοί ...
    - Ωραία λέει ο βασιλιάς, τώρα βάλε φόρο είκοσι σακκιά σιτάρι.

    Αυτή τη φορά, την ενημερώνει ο βεζύρης, άρχισαν να φωνάζουν περισσότεροι.
    - Ωραία λέει ο βασιλιάς, τώρα βάλε φόρο και δέκα σακκιά κριθάρι !

    Μπαίνει κι ο νέος φόρος, βγαίνει έξω ο βεζύρης και επιστρέφει ... σοκαρισμένος.
    - Όλοι, σε όλα τα καφενεία, για τους φόρους που βάζεις μιλάνε λέει στον βασιλιά του.
    - Εντάξει λέει ο βασιλιάς, άστους.

    ... και βάλε νέο φόρο, εκατό αυγά στην κάθε οικογένεια !
    - Αμάν βασιλιά μου λέει ο βεζύρης, θα μας φάνε αυτοί έξω.
    - Βρέ κάνε αυτό που σου λέω του απαντά ο βασιλιάς.

    Που λες, μπαίνει κι ο νέος φόρος, βγαίνει έξω ο βεζύρης να δει τι γίνεται και γυρίζει ... καταχαρούμενος !
    - Δεν διαμαρτύρεται ΚΑΝΕΝΑΣ λέει στον βασιλιά.
    - Ωχ λέει ο βασιλιάς τώρα μάλιστα. Πρέπει να ανησυχήσω ! Κάτι ετοιμάζεται ...

    Κατάλαβες ;
    Ο όγκος των διαμαρτυριών δεν μετράει και τόσο ...
    Οι διεργασίες κάτω στον λαό μετράνε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Ελβα,
    Ανταποκριση απο εναν φίλο.

    Η μεγαλύτερη συγκρουση που έχει γίνει ποτέ στην πόλη της θεσσαλονίκης τα τελευταία 15 χρόνια

    χθες συνέβει το πολιτικά αναπάντεχο αλλά το κοινωνικά αναμενόμενο.

    Για περίπου 3 ώρες διαξάγονταν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολή στο κέντρο της πόλης, αρχικά οι ταξιτζήδες και στη συνέχεια οι οπαδοί του ηρακλή μαζί με λιγους πολιτικοποημένους του αντιεξουσιαστικού χώρου.

    Στην είσοδο της δεθ 10.000 περίπου ταξιτζήδες παιζαν σφαλιάρες και μπουκέτα με την αστυνομία ρίχναν κυκλιδώματα στα κεφάλια των μπάτσων και στη συνέχεια σε έναν σώμα με σωμα πετροπόλεμο για 2 περίπου ώρες. ριζοσπαστικά κοινωνικά στοιχεία μαζί με τους ταξιτζήδες δώσαν μια μάχη που η πόλη δεν έχει γνωρίσει τέτοια. Αυτό έγινε σε αντίθεση με εθιμοτυπικές συγκρούσεις του παρελθόντος, γιατί υπήρχε μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων που ήταν αποφασισμένη να παλέψει για τα δίκια της. γιατί είχε καταλήξει σε ένα πολύ βασικό συμπέρασμα. ότι ο διάλογος με αυτούς που σε πατάνε κάτω είναι ψευδαίσθηση και συνθηκολόγηση. επιπλέον οι ταξιτζήδες έδειξαν ότι όταν μιλάμε για ανάγκες, για επιβίωση η ιδεολογία του φόβου δεν περνάει. δεν είχαν την πολυτέλεια να ασχοληθούν με τους χιλιάδες μπάτσους γιατί είχαν πιο σημαντικά ζητήματα να ασχοληθούν και όταν βρέθηκαν στο δρόμο τους τους πάτησαν κάτω.

    σε όσους θα απαξιώσουν τους ταξιτζήδες, σαν συντηρτικούς λαϊκούς κτλ. θα μπορούσαμε κάλλιστα να υπενθυμίσουμε την ακραία νεοφιλελεύθυερη συλληψη του νομοσχεδίου για τα ταξί. μόνο εταιρείες αε και επε μπορούν να έχουν ταξί... η βίαιη προλεταριοποίηση του κλάδου τους είναι το κοινωνικό διακυβευμα και αυτό είναι που πρέπει οι σνομπ πολιτισμένενοι συνδικαλιστές δεν καταλαβαίνουν. είναι σαν τις συντεχνίες των μαστόρων των αρχών του προηγούμενου αιώνα που ο καπιταλισμός προσπαθούσε να τους διαλύσει. φυσικά μέσα σε αυτόν τον αγώνα και οι ίδιοι οι ταξιτζήδες θα αλλάξουν αν θέλουν να έχουν προοπτικές. ειδωμεν.

    Στο αντίπαλο δέος στάθηκαν τα κόμματα της αριστερά οι συνδικαλιστές και το φοιτηταριάτο. κυριολεκτικά εκτός πραγματικότητας. αρχικά περιέφεραν το φόβο τους για 3 περίπου ώρες ακατάσχετα στους δρόμους της πόλης έχοντας καταπιειί αμάσητη την τρομολαγνεία. το καταλάβαινες εδώ και μέρες καθώς η μόνη συζήτηση ήταν για το πλήθος των μπάτσων τις αύρες κτλ. Φυσικά και το στοιχείο ότι δεν αγωνίζονται για ζητήματα επιβίωσης (χωρίς να είναι αυτό κακό) βάζει πάντα στο επίκεντρο το θεαματικό στοιχείο των γεγονότων και την συνακόλουθη ενσωμάτωση του. Οι φοιτητές και οι λοιποί ακροαριστεροι την ρήξη και την σύγκρουση την έχουν κάνει μια ανούσια αναπαράσταση. χθες περνούσαν μπροστά από την δεθ σχεδόν τρέχοντας χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν τι συνέβαινε σε εκείνο το σημείο για τρεις ωρες μεχρι να περάσουν αυτοι. Η στάση τους ήταν πολιτικά κατάπτιστη και κοινωνικά εκτός τοπου και χρόνου. όχι γιατί δεν πέταξαν πέτρες αλλά γιατί τους ενδιαφέρει να αναπαράγουν τον εσωτερικό τους μικρόκοσμό και όχι να συνδεθούν με κοινωνικά κομμάτια που λεηλατούνται. Απλά κρίμα.

    Το δεν πληρώνω το εεκ και κάποιοι άλλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

    Συμπερσματικά και από ότι μας δείχνει η συντομη ιστορία των αγώνων σε καιρό κρίσης, από την υπατία ως την κερατέα και τη δεθ, οι κοινωνικοι αγώνες, και οι ανάγκες των υπό προλεταριοποίηση πληθυσμών θα δείξουν το δρόμο. οι υπόλοιποι θα πεθάνουν ελπίζοντας ότι το καλό κράτος που τους αναγνώριζε κάποτε σαν συνομιλητές θα τους πετάξει την τελευταία στιγμή κανένα ψιχαλο. περαστικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλη Roadartist

    Εμεις τα λεμε, κι εμεις τα...ακουμε, εκει εχει φτασει η κατασταση. Αν καποιοι δεν αντεχουν τοτε ας βγουν κι αυτοι να διαμαρτυρηθουν, τα πραγματα ειναι απλα!
    Δεν χρειαζεται να πανε στα..
    φρενοκομεια! Να στειλουν, εκει, αυτους που τους ..τρελλαινουν καθε μερα με νεες επιβολες φορων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου TRASH

    Σωστοτατη η φιλη σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα faro

    Nαι, μια ....απαισιοδοξία υπαρχει, καλα καταλαβες και ας ελπισουμε οτι το παραδειγμα που φερνεις ειναι σωστο και οτι ανταποκρινεται στα δικα μας, αλλιως δε ξερω τι να πιστεψω.
    Εγω φιλε faro, βλεπω καποιους στην Ελλαδα να γλεντανε και να μη δινουν δεκαρα για τον μεσο πολιτη και ειλικρινα ντρεπομαι για λογαριασμο τους.
    Αυτα που κανουν ειναι μεγαλες προκλησεις και μαλιστα σε δυσκολες εποχες για τον κοσμο!

    Ζητειται ταξικη συνειδηση και..λογικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου nefeli

    Σ ευχαριστω για την ανταποκριση του γνωστου σου, απο Θεσσαλονικη. Απο ποιο blog ειναι; Σου ειναι ευκολο να μου δωσεις ενα link;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα,

    Δεν ειναι απο blog, ειναι απο ενα γκρουπακι που επικοινωνουμε.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. nefeli

    Ok! Ευχαριστω για την απαντηση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ζούμε όντως το δόγμα του σοκ.
    Διάβασε τι λέει αυτός ο άνθρωπος :

    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=309242

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Roadartist

    Πολυ ενδιαφερον αρθρο και σ ευχαριστω για το link.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)