28.9.11

Good luck, then!



Η αληθεια ειναι οτι παρα τη φτωχεια και τα αλλα προβληματα, ζηλευω μερικες φορες καποιους λαους, που στα ματια του μεσου Ελληνα μοιαζουν ισως και ....''καθυστερημενοι'', επειδη εκει δεν εχουν…Starbucks Cafe, ή δεν ασχολειται εκει ο κοσμος με το ποια ειναι τα πιο...μοδατα ρουχα και παπουτσια διαφορων οικων, αλλα αγωνιζονται με οσα, λιγα, μεσα τους...επιτρεπουν οι αντιδημοκρατικες αρχες τους, μεχρι να καταφερουν,  πριν πεθανουν, να νιωσουν τι θα πει ...δημοκρατια, δικαιωματα, ψηφος στις γυναικες, καλυτερες συνθηκες ζωης και κυριως μορφωση για τα παιδια τους.

Η μορφωση ειναι κατι που ακομα και οι πιο φτωχες χωρες το επιζητουν, επειδη ξερουν οτι στα παιδια υπαρχει η ελπιδα και οτι μεσω της μορφωσης ολη η κοινωνια θα ωφεληθει και θα οδηγηθει σε τετοιες αλλαγες, που ουτε θα τολμουσαν να ονειρευτουν οι ιδιοι, οταν σαν μικρα παιδια, στις αλανες, δεν υπηρχε καν η προοπτικη για την εκπαιδευση ολων, παρα μονο των λιγων, των τυχερων.

Ομως, εμεις, στη χωρα μας, που μετα απο αγωνες αλλων, αποκτησαμε καποια δικαιωματα (γιατι, φυσικα, κανεις δεν μας χαρισε τιποτα!), δειχνουμε, τωρα, που η χωρα μας παιζεται "κορωνα-γραμματα" στα διεθνη παζαρια, να μην ξερουμε οχι μονο να ...υπερασπιστουμε ο τι μας στερουν καθε μερα, αλλα και να αδιαφορουμε για το τι γινεται απο ανθρωπους, που απο...απελπισια λογω των επισης ανικανων προκατοχων τους, βρισκονται τωρα στην εξουσια και δυστυχως παραμενουν παρα το οτι δρουν πια ξεκαθαρα εναντιον μας, ως πολιτες....

Συχνα, μαλιστα, εχει κανεις την αισθηση οτι οι ξενοι συμβουλοι της Τροικας ειναι πιο...αντικειμενικοι, απ ο τι η ντοπια ηγεσια, που για να τους ..ευχαριστησουν, (οπως αυτοι, βεβαια, πιστευουν!), γινονται μεχρι και...βασιλικοτεροι του βασιλεως! Το βλεπουμε ξεκαθαρα οσοι ζουμε μακρια, οτι οι χειροτεροι εχθροι της Ελλαδας προερχονται απο την…ιδια τη χωρα!

Οσοι, ομως, φωναζουμε και μεσα απο τα blogs και αλλου, μαλλον θεωρουμαστε απο τη πλειοψηφια των Ελληνων ως …''γραφικοι'', ή και…''αυτιστικοι'' που επαναλαμβανομαστε οικτρα, εφ οσον δεν λεμε κατι που θα τους...ευχαριστουσε, οπως κανουν αλλα κομματα, αλλα αναλωνομαστε σε κριτικες και κατηγοριες, ετσι επειδη καποιοι απο εμας ειναι....γκρινιαρηδες, ενω καποιοι αλλοι φοιτητες εφτασαν μεχρι και ''να πάρουν το δελτίο ειδήσεων στα χέρια τους''! (Για φαντασου, θρασος, οταν ολοι ξερουμε οτι η ..ενημερωση ειναι κατι το ...ιερο!!)

Το γεγονος, ομως, ειναι οτι εχουν καταφερει να μας κανουν ''απο ...100 χωριά'', σ αυτη τη χωρα, εκμεταλλευομενοι ακριβως μερικα απο τα χειροτερα χαρακτηριστικα μας, την ασυνεννοησια, την εμμονη στην οικογενειοκρατία, τη προχειροτητα, την απελπισια, την μη ενημερωση, τη πονηρια και τη ξενομανια!  (Θα μας τακτοποιησουν οι...ξενοι, μονοι μας δεν ειμαστε ικανοι, φαινεται!)
 
Ηξερα οτι οι Ελληνες ειχαμε παλιοτερα και αλληλεγγυη μεταξυ μας, οπως οι ..."καθυστερημενοι" λαοι που ανεφερα πριν, αλλα και αλληλεγγυη για τον ''αλλο'', τον ανεργο, τον απολυμενο, τον ανημπορο, τον ξενο.  

Τώρα μετα απ αυτα που βιωνουμε τα τελευταια χρονια, αρχίζω πλέον να αναρωτιέμαι αν ποτε ηταν ετσι, ή αν εγω θυμαμαι ...λαθος και δεν μπορουσα λογω ηλικιας, τοτε, να καταλαβω τι ακριβως ισχυε στην Ελληνικη κοινωνια.
Απο ποτε αληθεια ξεκινησε αυτη η ...αδιαφορια, οχι μονο για ζωη ανθρωπων που γνωριζουμε και μας εχουν αναγκη, αλλα και για τη δικη μας, που τωρα μας τη κλεβουν, μαζι με τα ονειρα που ...ειχαμε για τα παιδια μας.
Γιατι, μη μου πει κανεις οτι καποιοι απο σας που δηλωνετε ''δυσαρεστημενοι, αγανακτισμενοι'', κλπ εχετε ονειρα για καποιο ....λαμπρο ...μελλον των παιδιων σας, εκει!

Δεν το πιστευω και εχω ακουσει πολλους, στην Ελλαδα, να λενε οτι συμβουλευουν τα παιδια τους να φυγουν στο εξωτερικο. 

Γιατι ομως; 

Μηπως επειδη οι γονεις δεν κανουν το καθηκον τους να ψηφισουν ενα αλλο κομμα που θελει να κρατησει το κοσμο στη χωρα, ενω να διωξει oσους την καταστρεφουν;

Καποιοι, ομως, απο εσας προτιματε, ισως, να διωξετε τα...παιδια σας! ....Good luck, then!




7 σχόλια:

  1. Αντιστοιχες ..προτροπες περι μεταναστευσης διαβασα σε ενα blog οτι εκφραστηκαν σε μια τηλ. εκπομπη οπου ο Ραμφος, προετρεπε ενα
    Ελληνα φοιτητη να μεταναστευσει στο εξωτερικο!

    http://ange-ta.blogspot.com/2011/09/blog-post_27.html

    Επισης διαβαστε και εδω:

    http://parallhlografos.wordpress.com/2011/06/06/to-mega%CE%BB%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CE%BC%CF%86%CE%BF%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοί αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους εδώ στη Σουηδία. Όταν τους εξηγείς την πραγματικότητα γίνεσαι κακός και αποτρεπτικός, πολλοί μάλιστα ίσως να πιστεύουν ότι τους "αποτρέπουμε" για να μη μας πάρουν τη δουλειά!

    Πολλοί αναζητούν αλληλεγγύη από τους Έλληνες που ζουν εδώ. Συχνά αναρωτιέμαι αν οι ίδιοι δώσαν ένα χέρι βοήθειας στον ξένο, στο μετανάστη ή ήταν απλά για αυτούς ο ρακένδυτος που πρέπει να γυρίσει πίσω στη χώρα του,φοβούμενοι μήπως μολύνει την καθαρή Ελλάδα μας;;

    Ακόμα σκέφτομαι αν κανείς έχει καταλάβει τι ρόλο παίζουν οι μεταναστευτικές ροές, που σίγουρα είναι άνθρωποι με όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, και πως τις εκμεταλλεύεται το σύστημα για ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα και τα μεροκάματα παντού;

    Απλά ελπίζω ότι έστω και την ύστατη στιγμή που οι Έλληνες, ξεριζωνόμαστε για άλλη μια φορά, να κοιτάξουμε τον ρακένδυτο μετανάστη με ανθρώπινη ματιά και να καταλάβουμε τι έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια στη χώρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό άρθρο και το δημοσίευσα και στο ιστολόγιο http://ellinesstinssouidia.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλαδα θα παει καλυτερα οταν σταματησουν οι διαφοροι "παραλογισμοι"...
    Θα αναφερω απλα ενα παραδειγμα...

    Η κυβερνηση προσφερει επιδομα πολυτεκνου για οσους εχουν 3 ή περισσοτερα παιδια, με την δικαιολογια της υπογεννητικοτητας, ενω την ιδια στιγμη ο κοσμος φωναζει οτι η Ελλαδα ειναι μικρη και δεν χωραει αλλους μεταναστες... (!!!)

    Δυστυχως εχουμε φτασει σε ενα τρισαθλιο επιπεδο του παραλογου, εχουμε πιασει πατο, και ηρθε η ωρα να αλλαξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nefeli γεια σου

    Εχεις δικιο στο οτι συχνα παρεξηγειται κανεις εστω κι αν εχει τις καλυτερες προθεσεις να βοηθησει επειδη η ..αληθεια δεν αρεσει σε κανενα! Αλλα παλι αν λεει κανεις υπερβολικα πραγματα ισως και να μη τον, την πιστεψουν! Οπως και να το κανεις παντα υαπρχει προβλημα, γι αυτο εγω θεωρω την προσωπικη ενημερωση ως καλυτερο κριτηριο, κατι ομως που πολλοι δεν κανουν ουτε στην ιδια τους τη χωρα, ποσω μαλλον αν ενδιαφερθουν για καποια αλλη....
    Το θεμα της αλληλεγγύης ειναι πολυ λεπτο και συχνα κι εγω αναρρωτιεμαι ακριβως το ιδιο για καποιους, αν δλδ δώσαν κι αυτοι ένα χέρι βοήθειας στον ξένο, στο μετανάστη; Καποιοι ευτυχως το κανουν και καποιοι δυστυχως ποτέ!

    Ελπίζω κι εγω οτι τελικα ο...αναποφευκτος ξεριζωμος πολλων στην Ελλαδα θα τους κανει να δουν τους μεταναστες και τους αδικημενους με αλλη ματια, ειδικα οταν ξερεις οτι καπως ετσι σε βλεπει ο μεσος πολιτης μιας αλλης χωρας που μεταναστευεις, οποια και να ειναι αυτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Gianni

    Σ ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε Ephemeron

    Θα αλλαξει η κατασταση μονο αν αλλαξει και ο…"παραλογος" τροπος που βλεπουν καποιοι το θεμα εκλογες και γενικα τη πολιτικη στην Ελλαδα, που μονο για το καλο ολων, δεν φροντιζει.
    Σε αλλες χωρες που κι εκει τα πραγματα απεχουν απο το να ειναι.. τελεια, τουλαχιστον, ομως, διαπιστωνει κανεις οτι δεν υπαρχει αυτη η τεραστια διαφθορα που βλεπουμε στην Ελλαδα!

    Το παραδειγμα σου ειναι χαρακτηριστικο της παραλογης συμπεριφορας του κρατους προς το πολιτη σε πολλα θεματα. Προχθες μολις ελεγαν για αποδειξεις, στην εφορια, τωρα ακουω οτι, (ευτυχως), το πηραν πισω, μετα τη κατακαραυγη του κοσμου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)