24.9.11

Καζάκος: Περί κοινοκτημοσύνης (ενα video)





7 σχόλια:

  1. Πόσο δύσκολο να γίνουν αυτές οι μεγάλες αλήθειες κτήμα του κόσμου της εργασίας.
    Πόσοι τόνοι βοθρολυμάτων σκέπασαν αυτήν την ριμάδα την αξιοπρέπεια και πόσος κόπος και δουλειά χρειάζεται για να διώξουμε την κόπρο του Αυγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερος ο Καζακος και να μην ειναι κανεις κομμουνιστης ο λογος του ειναι σιγουρο οτι καθηλωνει. Αν δεν ακουγονται σημερα τετοιες φωνες, Ελβα, τοτε ποιες αξιζει ν ακουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλη blackbedlam

    Τα απλα, αληθινα λογια θα επρεπε να ειναι και τα πιο λογικα, αλλα δυστυχως για πολλους δεν ειναι. Προτιμουν τη.. κοροιδια απο την αληθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Νik

    Tις ιδιες αποριες εχουμε ολοι οσοι ακουμε ανθρωπους που σαν τον Καζακο εξηγουν τη κατασταση με απλους και κατανοητους ορους βαζοντας τα πραγματα στη θεση τους, σε αντιθεση με τις περιτεχνες αναλυσεις αλλων που σκοπο εχουν να δημιουργουν συγχυση, πραγμα που αλλωστε ειναι και ο πραγματικος σκοπος τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ιδεες και τα ονειρα ειναι ωραια πραγματα, αλλα... οσα αναφερει ο Κος Καζακος δεν ειναι τιποτα παρα μια ουτοπια...
    Σε μια χωρα σαν την Ελλαδα οπου οι κληρικοι ειναι -στην κυριολεξια- κυβερνητικοι υπαλληλοι, και η Εκκλησια πληρωνει ελαχιστους φορους, παρ ολο οτι ισως ειναι κατοχος πιο πολλων ακινητων και εκτασεων απ οτι εχει η ιδια η κυβερνηση, και απο πανω ολα τα κοματα το κανουν μοκολα, για να μην χασουν εκατομυρια ψηφων απο οπαδους της Εκκλησιας, σε μια τετοια χωρα, κοινοκτημοσυνη δεν προκειται να υπαρξει ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε μου Ephemeron

    Δε ξερω αν ειναι ουτοπια να εχεις ονειρα , πολλων τα ονειρα, ομως, για μια καλυτερη ζωη δεν ειναι ..ουτοπια! Aπλα, πρεπει κανεις να διαλεξει μεταξυ της σκλαβιας στις τραπεζες και μεταξυ της πιθανοτητας του να εισαι επιτελους ελευθερος και οχι θυμα της παραλογης πολιτικης τους.
    Εχεις βεβαια δικιο για τα κακως κειμενα της Εκκλησιας, αλλα ο Καζακος φανταζομαι οτι οταν μιλουσε γι αυτα ειχε υπ οψιν του και τα ακινητα της Εκκλησιας, τα οποια σε ενα καθεστως κοινοκτημοσυνης, θελει δε θελει η Εκκλησια, θ ανηκουν σε ολους!
    Kαι για να ειμαστε δικαιοι, αλλωστε, τι ειδους Εκκλησια ειναι αυτη που εχει τοσο μεγαλη ακινητη περιουσια οταν το...ποιμνιο της υποφερει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γι αυτο εγραψα, οι ιδεες και τα ονειρα ειναι ωραια, αλλα...
    Εκκλησια χωρις ποιμνιο να υποφερει δεν γινεται Elva.
    Αν ολοι ηταν ευτυχισμενοι μαλλον ελαχιστοι ή κανενας θα πηγαινε στην Εκκλησια.
    Ο ρολος της Εκκλησιας στα παρασκηνια ειναι τοσο μεγαλος, οσο ενας ελεφαντας μεσα σε σε μια γκαρσονιερα.
    Η εκκλησια σημερα δεν ειναι τιποτα αλλο παρα, παρα εμποριο και μηχανη παραγωγης ψηφων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)