9.9.11

[Why don´t we] do it like....Turkey?




Γιατι δηλαδη ασχημα κανουν; Ο Ερντογάν δηλωσε παντως οτι το πολεμικο ναυτικο της χωρας του προτιθεται να συνοδεύσει τα τουρκικά πλοία που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας! 

Εχοντας εισπραξει άρνηση απο τη πλευρα του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για την αιματηρή επίθεση εναντίον τουρκικού πλοίου τον Μάη του 2010, ο Ερντογάν είπε στο δικτυο Αl Jazeera οτι  «Το πολεμικό μας ναυτικό θα συνοδευόσουν τα τούρκικα καράβια που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, προκειμένου να τα προστατεύουν».

Εμεις, ομως, οι κοντοφθαλμοι, προτιμουμε να βλεπουμε τα....σηριαλς τους, αντι να δουμε οτι οι Τουρκοι, που συχνα πολλοι ειρωνευονται, σε ορισμενα τουλαχιστον θεματα που εχουν να κανουν με το γοητρο της χωρας τους, ειναι αδεκαστοι και πολυ καλα κανουν! 
Διαβαζα οτι και σε θεματα ποδοσφαιρικων σκανδαλων, που κι αυτοι ειχαν, η αντιμετωπιση τους ηταν αμεση, εφ οσον μεσα σε μια εβδομαδα πηραν ολες τις πειθαρχικες αποφασεις..... 

Aπο συλλαλητηριο, στη Τουρκια, υπερ της Παλαιστινης
Αντί λοιπον να βλέπουμε μανιωδώς τα σήριαλς τους, που ειναι οντως ...αποχαυνωτικα, θα επρεπε ισως να κοιταμε οτι οι γειτονες μας δεν ενδιαφερονται "να ευχαριστησουν τα ωτα" κανενος και οταν τους προσβαλλουν οπως εκανε το Ισραηλ, δεν κανουν πισω, εχουν γνωμη και αντιδρουν οπως αυτοι νομιζουν για το καλο της χωρας τους. 
Περιττο να ξαναθυμισουμε την εντελως εξευτελιστικη για τη χωρα μας συμπεριφορα οταν ταχθηκαν εναντια στον αποπλου του στολισκου προς τη Γαζα.

Βεβαια, κανεις δεν ισχυριζεται οτι ολα ειναι ''καλως καμωμενα'' στη Τουρκια και ας μη ξεχναμε βεβαια οτι οι Τουρκοι δεν εχουν ...τροϊκες να τους υπαγορευουν ...φιρμανια για περικοπες μισθων και περικοπες περηφανειας! 

Αληθεια υπηρχε τοση μεγαλη διαφορα οταν δεν ειχαμε την τροϊκα να πηγαινοερχεται; Ποσες ειναι, αραγε, οι φορες που αισθανθηκαμε οτι εχουμε πολιτικους στην Ελλαδα που μας αντιπροσωπευαν,  ή τουλαχιστον δεν μας εκαναν να ντρεπομαστε; 

Εγω, παντως, δεν το θυμαμαι και βεβαια δεν γεννηθηκα και....χθες!

8 σχόλια:

  1. Oι Τουρκοι ειναι περιεργη ρατσα και αρκετα εθνικοφρωνες οποτε οι συγκρισεις χρειαζονται προσοχη.
    Φιλοι μου, που πηγαν Τουρκια, μου ελεγαν για τις πολλες και τεράστιες σημαίες που ειχαν δει στη παραμονη τους εκει!
    Ο Ερντογαν ειναι βεβαια εθνικιστης, αλλα ξερει πως να το εκμεταλλευται καλυτερα.
    Οσο για «καλους πολιτικους» αναζητουνται και στις δυο χωρες, Ελβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nik

    Ο Ερντογάν διαβαζα σημερα οτι αυτο το καιρο ακολουθει μία πολύ επιθετική στάση επειδη θελει τη Τουρκία περιφερειακή δύναμη και καλα κανει απο τη πλευρα του.
    Mετα διαβαζα οτι η Τουρκία διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, και το πολεμικό της ναυτικό θεωρείται ανώτερο αυτού του Ισραήλ- αν και οι Ισραηλινοί θεωρείται πως διαθέτουν υποβρύχια εξοπλισμένα με βλήματα cruise που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
    Αλλοι παλι λενε πως η Τουρκία δεν επιδιωκει να αναμετρηθει με το Ισραήλ για τη Γάζα, αλλά ενδιαφερεται για την εδραίωση ναυτικής παρουσίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ με στόχο την πρόκληση κλίματος φόβου που θα αποθαρρύνει τους επενδυτές.
    Ειδωμεν, αλλα εν τω μεταξυ αυτοι κατι κανουν, εμεις ομως ας μη πουμε ποιο..ρολο παιζουμε στη περιοχη, ειναι πλεον γνωστος! :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το θέμα, είναι του Νίκου Γεωργιάδη:

    http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/359/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B3%CF%81%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD

    Διάβασέ το, αξίζει τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva εγω εχω αρχισει και φοβαμαι πολυ για την Ελλαδα...
    Εχθες ακουσα οτι η Ελλαδα κανει εισαγωγη... ελαιολαδου (!!!) και περασε ωρα για να το χωνεψω... ακομα το σκεφτομαι και δυσκολευομαι να το πιστεψω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λωτοφαγε

    Σ ευχαριστω πολυ για το πολυ ενδιαφερον link του αρθρου του Ν. Γεωργιαδη.Ειναι ακρως κατατοπιστικο για τη Τουρκια και τις βλεψεις της οπως και τον ρολο του Ερντογαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα φιλε Εphemeron

    Δεν το ηξερα και ακουγεται πολυ περιεργο, αλλα ξερεις τιποτα, πια, δεν πρεπει να μας ...εκπλησσει με τετοιους πολιτικους!
    Ανεφεραν τουλαχιστον τους λογους που γινονται..εισαγωγες λαδιου και απο που; Θα μας τρελλανουν αυτοι, μονο πολιτικη δεν κανουν! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Elva απ οτι καταλαβα, απ ολα οσα ειπωθηκαν, δεν ειναι θεμα πολιτικης ή πολιτικων, αλλα καθαρα θεμα απληστιας μερικων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kαλημερα Εphemeron

    Μηπως και η πολιτικη δεν ειναι θεμα...
    απληστιας χαρις στη συμπεριφορα πολλων πολιτικων, ανα τον κοσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)