13.10.11

Πότε θα κάνει (επιτέλους) ξαστεριά;



Εκει λοιπον φτασαμε...

Να διαβαζουμε οτι μικρά παιδιά στην Αθηνα, λιποθυμούν από .. ασιτία μέσα στα σχολεία!


Οπως και να διαβασει κανεις, που ακομα εχει .....ψυχη και καρδια, μια τετοια ειδηση, ειναι σιγουρο οτι καταρρει ψυχικα! 

Οι καταγγελίες του Α´Συλλόγου Εκπ/κών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφερουν οτι παιδιά λιποθυμούν στις σχολικές τάξεις, λόγω ασιτίας, μολις 42 χρονια απο τοτε που πατησε ο ανθρωπος το ποδι του στο φεγγαρι! 
Οσα να ακουμε, οσα και να διαβαζουμε καθημερινα στις εφημεριδες και αλλου, δεν πληγωνουν τοσο, οσο η εικονα παιδιων στη σημερινη Ελλαδα, που λογω ανεχειας λιποθυμουν, οντας νηστικα στο σχολειο!




Εκει φτασαμε λοιπον, να μην εχει ο κοσμος ουτε για φαγητο, πια;
Αυτες ειναι οι πολιτικες του ΔΝΤ και της ΕΕ που θα ..."σωσουν" τη χωρα; 

Τοσο πολυ βαλθηκαν  να μας εξαφανισουν εμας τους εργαζομενους και τα παιδια μας, που νηστικα, αμορφωτα, ανασφαλη, τα στελνουμε να πορευτουν εξω στον κοσμο, δινοντας τους μαλιστα και ...tips για τις ''καλυτερες χωρες για..μεταναστευση'' (!) και αν τα καταφερουν καλως, αν οχι, ας ειναι καλα οι ...τραπεζες,  το κεφαλαιο, και οσοι ελεεινοι και τρισαθλιοι ακομα τους στηριζουν, στη χωρα, γιατι, βεβαια, τα παιδια μας, δεν θα ειναι.......


Ποτε θα κανει, επιτελους, ξαστερια, στην Ελλαδα;

6 σχόλια:

  1. Δυστυχως, ακομα και στις δυσκολες στιγμες ο κοσμος εν Ελλαδι, αλλα και αλλου, εχει μαθει, τον εχουν μαθει, να ενδιαφερεται μονο για το βολεμα του και τον εαυτουλη του.
    Ο απιστευτος ατομικισμος, και το οτι δεν υπαρχει τιποτα παραπερα απο την Αγια Ελληνικη οικογενεια, εχουν μεγαλες και βαθιες ριζες.
    Η αμορφωσια, η παραπληροφορηση, και τα ψεματα της εκαστοτε πολιτικης και θρησκευτικης ηγεσιας σε συνδιασμο με τον απιστευτο "Ελληνικο ατομικισμο", εχουν κανει παρα πολυ "καλη" δουλεια επι χρονια, και οχι μονο εχουν αποκοιμισει τον κοσμο αλλα τον εχουν ριξει σε βαθυ κομα...
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε Ephemeron

    Αυτες τις νοοτροπιες το προσωπικου βολεματος πληρωνει, τωρα, πολυς κοσμος στην Ελλαδα και ιδιως οι νεοτερες γενιες, που απ ο τι φαινεται δεν θα ζησουν στην ιδια χωρα, ουτε θα την μαθουν ποτε με τον ιδιο τροπο οπως πολλοι απο εμας την μαθαμε και την αγαπησαμε. Τελικα ζουσαμε σε μια πλανη..Τι ηταν η Ελλαδα, μονο το βολεμα καποιων, ή και μια χωρα που μας εμαθε καποιες αξιες;
    Παντως συμφωνω για τον απιστευτο ατομικισμο της ...Αγιας Ελληνικης οικογενειας, την αμορφωσια, τη παραπληροφορηση, και τα ψεματα της εκαστοτε πολιτικης οπως λες και τωρα ηρθε η ωρα να πληρωσουμε τις λαθος εκτιμησεις και αντιληψεις πολλων.
    Για να δουμε αν και πως θα βγουμε απο αυτες τις νοσηρες καταστασεις......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ο καπιταλισμός αυτόν τον κύκλο κάνει. Αντί να μοιράσουν τον πλούτο, που εμείς παράγουμε έτσι κι αλλιώς και μας ανήκει δικαιωματικά, προτιμούν να εξοντώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις, με διάφορους τρόπους. Νομίζω ότι ο όρος πάλη των τάξεων πρέπει να αλλαχτεί με τον όρο πόλεμος των τάξεων. Αυτοί μας πολεμάνε με όλα τα μέσα, αλλά εμείς το χαβά μας!!
    Όταν διάβαζα για την κρίση του 30, το Β Παγκόσμιο πόλεμο και τη λοιμοκτονία, δεν πίστευα ότι μπορεί να ξανάρθουν αυτές οι μέρες...Νόμιζα ότι ανήκαν στο μαύρο παρελθόν.
    Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Το πρόβλημα είναι εμείς τί κάνουμε...Αυτοί οι γονείς αντί αν αυτοκτονούν, δεν κοιτάνε πως θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους;
    Φαντάζομαι την απελπισία ενός γονιού που δεν έχει να ταϊσει το παιδί του. Το θέμα είναι πως αυτή η οργή μπορεί να μετατραπεί σε αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς ανισότητες και εκμετάλλευση.
    Τί άλλο χρειάζεται κανείς για να ξυπνήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Έλβα!
    Παραπλήσιο με το θέμα που θίγεις και που αφορά τα παιδιά είδα μια ταινία μικρού μήκους προχθές, νοτιοκορεάτικης παραγωγής. Πιστεύω θα σου αρέσει:
    http://mubi.com/films/bad-education--2
    (για να την δεις πρέπει να εγγραφείς στο mubi, δεν θα το μετανιώσεις) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Nefeli

    Θα συμφωνησω απολυτα και ας ελπισουμε οτι ο κύκλος του καπιταλισμου μερα με τη μερα, κλεινει, αλλα το θεμα ειναι οτι πολλοι, ακομα, δεν λενε να το συνειδητοποιησουν, επειδη ισως δεν εχουν φτασει να ..απειλουνται αμεσα οι δουλειες τους και το μελλον των παιδιων τους! Ειναι οι ..πρακτικα ναρκωμενοι αστοι, που νομιζουν οτι αυτοι θα ..ξεφυγουν απο τη..κριση, αυτοι ετσι θελουν να το βλεπουν επειδη ισως εχουν περισσοτερα χρηματα απο αλλους!
    Τί άλλο χρειάζεται κανείς για να ξυπνήσει, ρωτας.
    Ισως οταν χασουν τα ''προνομια'' που ειχαν, δε ξερω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Μαριανα

    Σε..χασαμε! :) Ολα καλα;

    Eυχαριστω πολυ και για το ενδιαφερον link της ταινιας. Θα τη δω με την πρωτη ευκαιρια, εφ οσον τη συστηνεις! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)