21.10.11

Αλλος για την ...επανάσταση;

 


"The demonstrator died of a heart attack," Deputy Citizens Protection Minister Manolis Othonas told Reuters. "He was not hurt in the incidents.

Aυτα και πολλα αλλα, εγραψε και παλι το αντιδραστικο  ΒΒC, ενω αρκετα ξενα media οπως αναμενοταν, ακολουθησαν την πεπατημενη "γραμμη" των μεγαλων ειδησεογραφικων, μη προβαλλοντας τοσο το γεγονος του θανατου ενος ανθρωπου, οσο το γεγονος οτι περασε το πολυνομοσχεδιο (της ντροπης και του αισχους) για τους εργαζομενους της χωρας αυτης.

Ετσι ντρεπομαι γι αλλη μια φορα για αυτο που (ακομη) ονομαζεται...."Ελληνικο κρατος", "δημοκρατια", "νομιμοτητα" και αλλες τετοιες εννοιες και ...ιδανικα, που καταντησαν λογια "ανευ αξιας", πια, οταν βλεπουμε σημερα ποσο ολα αυτα συνεχως διακωμωδουνται και εξευτελιζονται!

Ουτε περηφανεια, ουτε ομως τελικα και στοιχειδης λογικη, εχει μεινει, στο τοπο αυτο, οταν εκτος λιγων φωτεινων εξαιρεσεων η χωρα δειχνει να εκπροσωπειται απο ...οσφυοκαμπτες, ραγιαδες πολιτικους και πολιτες, που στηριζουν, ξεδιαντροπα, τις επιλογες του κεφαλαιου, ενω ειναι ετοιμοι μεχρι και να ...σκοτωσουν και γι αυτο, οπως ειδαμε καλα, χθες και οπως μας ενημερωσαν ατομα που ηταν εκει, ως αυτοπτες μαρτυρες.  

Μια ανθρωπινη ζωη χαθηκε χθες, μην αντεχοντας την ενταση της...μαχης και τη γνωστη τακτικη της αστυνομιας που- το μονο που ξερει να κανει ειναι- να ριχνει δακρυγονα στους διαδηλωτες και ν ανοιγει κεφαλια, συχνα και με τη συνδρομη των κουκουλοφορων φιλων τους...

Κι ενω, συνεβαιναν μαχες εξω απο τη Βουλη ακουσαμε οτι τελικα ψηφιστηκε το τρισαθλιο πολυνομοσχεδιο, κατ' επιταγήν της συμφωνίας με την Τρόικα. Καποιοι παρ ολα οσα εγιναν χθες, εχουν σημερα λογους να...χαιρονται, σ αυτο το τοπο, επειδη τήρησαν τις υποσχέσεις τους, οχι στον Ελληνικο λαο, αλλα στη ...Λαγκάρντ! Λιγο ειναι να γεμιζουν νοσοκομεια με τραυματιες, αλλα η χωρα να μενει πιστη στις επιταγες του ...ΔΝΤ;

Οι...300 του Λεωνιδα θα ειχαν ολο το δικιο να μας ...φτυσουν σημερα!

Ειναι κριμα, ομως, να τιμωρουνται μαζι με τους αμυαλους και οσοι, εντιμα παλευαν να συσπειρωσουν κοσμο, ωστε να μην επιτρεψουμε να περασουν ακριβως αυτα τα μετρα που περασαν, απο ''πολιτικους'' που ευκολα και χωρις καμμια...τυψη συνειδησης τα ψηφισαν, λες και αφορουσαν αλλους πολιτες, μιας μακρινης χωρας της ...Αφρικης, ισως!

Λυπαμαι ομως για οσους κακως πιστευα μεχρι σημερα οτι ειναι "προοδευτικα ατομα", ενω αυτοι αποδειχθηκαν με αυτα που εγραψαν και στο twitter και στα blogs τους, οτι το προβλημα τους ηταν οχι τοσο οτι θα υποχρεωθουν να γινουν ....ραγιαδες απο δω και περα και αυτοι και τα παιδια τους, αλλα το γεγονος οτι το ...ΠΑΜΕ ανελαβε οπως, ειπαν, "εργολαβια" τη περιφρουρηση στη Βουλη και τους "στερησε το δικαιωμα να ....επαναστατησουν",...εκεινη ακριβως τη στιγμη! 

Τους αφιερωνω λοιπον ενα σχολιο που διαβασα καπου σε  μια συζητηση:

Παρακαλούνται οι επαναστάτες ασφαλίτες, χρυσαυγίτες, χίτες, κυπατζίδες, χούλιγκαν και πρεζάκια να περιμένουν την επόμενη πορεία, χωρίς περιφρούρηση, για την ....επανάσταση τους!

22 σχόλια:

  1. Μην ασχολεισαι, Ελβα, για το τι νομιζουν οσοι στηριξαν τους πολιτικους αυτους με οποιονδηποτε τροπο. Πιστευω οτι οσοι κατεβηκαμε χθες και προχθες κατω εχουμε καταξιωσει στη συνειδηση μας το ΠΑΜΕ οπως και αλλους διαδηλωτες που αντισταθηκαν, ενω φαινεται πιο καθαρα τωρα ποιοι παιζουν το παιχνιδι της εξουσιας, φορωντας μασκες, στολες, κουκουλες και δε ξερω κι εγω τι αλλο. Aς μη μασαμε τελικα ρε παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva είσαι σωστή, δικό μου είναι το σχόλιο στο τέλος του κειμένου σου, το έκανα στο twitter @n_papad

    Ήμουν μπροστά στη Βρετάνια και είδα όλο το σκηνικό πολύ πριν αρχίσει

    Μερικοί πάνε να κάνουν το άσπρο-μάυρο

    Απ'οτι κατάλαβα αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ χθες να περιφρουρεί θα είχε γίνει επανάσταση από 15 χούλιγκαν, 20 ασφαλίτες με κουκούλα, 5 ΚΥΠατζήδες και 30 δεκαεξάχρονα που τα είχαν για ανάχωμα. Μαλακία ρε γαμώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κριμα χασαμε την επανασταση για αλλη μια φορα και μας φταιει το ΠΑΜΕ.
    Μα και το ΠΑΜΕ δεν μας εφταιγε πριν που ηταν απλα περαστικο απο τις συγκεντρωσεις;
    Στις 19 που εφυγε νωρις γιατι δεν εγινε η επανασταση να τελειωνουμε, οχι τπτ αλλο.

    Μηπως τελικα μας βολευει ολους αυτο το μπαχαλο και το ΠΑΜΕ χαλασε την συνταγη;

    Ελβα και εγω εχω εκπλαγει απο διαφορα δημοσιευματα και μαλιστα ανθρωπων που εχουμε μοιραστει διαφορες καταστασεις με τις κινητοποιησεις και εχουμε ζησει και κινδυνεψει απο τις ενεργειες των προβοκατορων γιατι περι αυτους προκειται.

    Ισως ηταν και μια καλη ευκαιρια να ξεκαθαριζουν οι αποψεις για να ξερουμε και πως πορευομαστε και ποιους εμπιστευομαστε.

    (δεν συντασομαι με το ΠΑΜΕ αλλα δεν μπορω να μην αναγνωρισω οτι η παρουσια του κρατησε τον κοσμο στο Συνταγμα και απωθησε τους χαφιεδες)

    καλη μας συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21.10.11

    Χτες τέλειωσαν πολλές αυταπάτες Ελβα σχετικά με πολλούς "προοδευτικούς" χώρους και "προοδευτικά" στοιχεία.

    Πονάει με πολλούς τρόπους αυτό αλλά απ' την άλλη είναι καλό να ξέρουν όλοι με τι έχουν να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα Nik

    Aυτο ακουσα κι εγω απο μαρτυριες ατομων που ηταν εκει. Μαλιστα καποιοι απο εσας που αφησατε σχολιο, εδω, βλεπω οτι λετε τα ιδια πραγματα. Μονο οσοι δεν θελουν να δουν την αληθεια εχουν συμφερον να διαστρεβλωνουν τη πραγματικοτητα για το ποιοι παιζουν τελικα το παιχνιδι της εξουσιας, φορωντας μασκες, στολες, κουκουλες κλπ. Να μαθουμε να μην στηριζομαστε σε λογια, αλλα μονο σε πραξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλωσηρθες pskoropi@gmail.com

    Χαρηκα που ηταν δικό σου το σχόλιο στο τέλος του κειμένου και επισης οτι ησουν μπροστά στη Βρετάνια και είδες όλο το σκηνικό οπως λες!
    Χασαμε ομως την...επανάσταση από τους ..."χούλιγκανs, τους ασφαλίτες με κουκούλα, τους ΚΥΠατζήδες και τα δεκαεξάχρονα για ανάχωμα".

    Ας ειναι καλα τα καναλια τα παπαγαλακια και οι λοιποι νερολουβαλητες του συστηματος :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλη nefeli

    Τελικα ειναι η μοιρα του ΠΑΜΕ να ειναι "και δαρμενοι και φταιχτες"! Το ΠΑΜΕ φταιει και που δεν περναγε απο τις συγκεντρωσεις και που δεν εγινε η επανασταση και που παντα τους χαλαει τη ....συνταγη, αλλιως τωρα ολα θα ηταν καλως καμωμενα στη χωρα! Απο θεωριες ορεξη να χεις να ακους nefeli.
    Παντως κι εγω αυτο πιστευω, οτι καλα ειναι να ξεκαθαριζει το τοπιο για να ξερει κανες ποια με ποια και ποιων τη πλευρα ειναι.
    Κι αλλοι παντως μου ειπαν το ιδιο, οτι χωρις τη περιφρουρηση του ΠΑΜΕ θα υπηρχαν πολλα περισσοτερα θυματα.

    Καλη δυναμη, ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου greektroit

    Τερμα στις αυταπάτες, συμφωνω απολυτα κι ας ειναι μια θλιβερη διαπιστωση, αλλα καλυτερα να εχουμε μια σωστη εικονα απο το να ακουμε αδεια λογια που κανεις δεν εννοει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αηδία προκαλούν πια σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, σε όποιον μπορεί να σκεφτεί ανεπηρέαστος από την κρατική προπαγάνδα, όλοι αυτοί (κόμματα, μμε, γλείφτες της εξουσίας μεγαλοδημοσιογράφοι, "προοδευτικοί" διανοούμενοι, και ..."αναρχικοί" ψευτοεπαναστάτες καπετάνιοι της μιας κουταλιάς νερού), που κοινή συνισταμένη τους είναι ο αντικομμουνισμός και το μίσος προς τους κομμουνιστές και ό,τι αυτοί εκφράζουν. Δείχνουν το φόβο τους για την άνοδο της επιρροής του κκε και του παμε στο λαό και τον εκφράζουν με κάθε δυνατό τρόπο.
    Ειδικά τα "παιδιά" με τις κουκούλες, καταστροφείς, εμπρηστές και πλιατσικολόγοι, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, γνωρίζουν ότι στην κοινωνία που οραματίζονται οι κομμουνιστές και παλέβουν για να χτίσουν, δεν έχουν καμία θέση οι ίδιοι. Και το μίσος τους γίνεται τρόμος!
    Καλησπέρα Elva, καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οikodomos

    Καλησπερα στο Νοτο! Οπως εγραψα και σ ενα αλλο σχολιο, ποτε δεν περιμενα μια τετοια επιθεση,στο Ιντερνετ κλπ media ειδικα απο ατομα που πιστευα, οτι εκτος απο καποιες διαφορες, ηταν αυτο που λεμε κοινα ''προοδευτικοι ανθρωποι''
    Tελικα ομως ισως να ειναι η καταλληλη στιγμη να αποφασισει κανεις με ποιους ειναι και με ποιους δεν ειναι, αλλοιως στηριζει κανεις ...εστω
    κι εμμεσα ...αλητες, δολοφόνους, δηθεν αναρχικούς, παπαγάλους και κυριως προβοκάτορες! Ετσι δεν ειναι; Καιρος να ξεκαθαρισουμε την...ομιχλη γυρω μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22.10.11

    Δεν είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνω την απάντησή σου Ελβα αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Εγώ τουλάχιστο έχω βγάλει συμπεράσματα από τα προχθεσινά που αλλιώς θα μου 'παιρνε χρόνια να καταλήξω και γενικά έχω την ίδια αίσθηση για πολύ κόσμο τριγύρω μου. Αν μη τι άλλο αυτό είναι πολύ θετικό αποτέλεσμα (αν και το ΠΑΜΕ το ακριβοπλήρωσε κατά την γνώμη μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. greektroit

    Συγγνωμη αν ημουν λιγο ασαφης. Eλπιζω να μη με παρεξηγησες. Μαλλον σκεφτομουν τις ..δικες μου αυταπατες σχετικα με οσα ατομα πιστευα οτι ηταν προοδευτικα και που μου στοιχησε βεβαια, αλλα οπως λες κι εσυ ηταν θετικο το οτι εγινε, αν και το ΠΑΜΕ το ακριβοπληρωσε!
    Εγινα, τωρα, ελπιζω πιο κατανοητη(;) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα.
    Έχεις δίκιο Elva. Για μερικούς κι εγώ δεν το περίμενα. Αλλά είδες πως τα φέρνει η ζωή; Για πότε πέφτουν οι μάσκες χωρίς να το πολυκαταλάβουν κάποιοι! Μια παροιμία λεει: "θέλει η π...α να κρυφτεί...αλλά η χαρά δεν την αφήνει". Αν διαβάζεις αντιδράσεις και ανακοινώσεις ομάδων αλλά και "διάσημων" μπλόγκερς για τη δολοφονία του συντρόφου, θα καταλάβεις τι εννοώ.
    Αυτό που λες για την άμεση ή έμμεση
    στήριξη όλων αυτών των "προοδευτικών", σκεφτόμουν σήμερα στη δουλειά. Και είναι μια ευκαιρία να "ελαφρύνω" λίγο τη λίστα των ιστολογίων μου, η οποία προέβαλε - μέχρι σήμερα - κάποιους από αυτούς.
    Καλό βράδυ και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Elva χαιρεται, οχι οτι εχει και πολλη σημασια, αλλα σαν μαρτυρια το γραφω, το πρωι της Πεμπτης, περασαμε μπροστα απο τον αρειο παγο, ητανε καμμια δεκαρια μηχανακια της ομαδας ΔΙΑΣ εκεινη την ωρα ειχανε τελειωσει,
    ως φαινεται την δουλεια τους, φευγοντας, ξεχωρισε απο αυτη την ομαδα ενα μηχανακι, με εναν αναβατη μονο, που ΦΟΡΟΥΣΕ ΡΟΥΧΑ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΣΑΚΚΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΠΟΥ ΕΞΕΙΧΕ ΤΟ ΓΚΛΟΜΠ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΤΥΧΑΙΟ, Η ΜΗΜΠΩΣ ΟΧΙ, ΣΤΙΣ 9 ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ.

    Μετα απο τοσες καταγγελιες και τοσες φωτο και βιντεο, ακομα ο ''σοσιαλιστης'' παπουτσης ψαχνει αν υπαρχει παρακρατος, μεσα στο υπουργειο του.

    Ημερες του '60 ζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα,

    http://niemandsrose-niemandsrose.blogspot.com/2011/10/blog-post_23.html

    Προς γνώση και "συμμόρφωση"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Elva καλησπερα, νατα τα καλοπαιδα σκανε απο τον αντικομμουνισμο τους και γινονται και μαρτυρες αδικων συμπλοκων, δηλαδη εμεις που ειμαστε ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΛΟΤΩΦ, ενω φωναζαμε συνθηματα, ειμαστε οι επιτιθεμενοι, αλλα τι να περιμενει κανεις απο ανθρωπους ΤΑΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. oikodomos

    Καλησπερα!
    Aυτες τις μερες ολοι πανω-κατω, διαβάζουμε τις αντιδράσεις πολλων bloggers για τα συμβαντα και νομιζω οτι εκ των πραγματων θα καταληξει κανεις να βγαλει καποια συμπερασματα..
    Ελπιζω να μας δωθουν και αλλες ευκαιριες οπου να φανει οχι το ποιος εχει δικιο, μονο, αλλα το ποιος πραγματικα καταλαβαινει τι εχει συμβει στη χωρα και πως μπορουμε να βγουμε απο αυτο το τουνελ. Λιγοι ειναι αυτοι και ακομα λιγοτεροι οσοι προσπαθουν να κανουν κατι γι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε dimitri

    Τιποτα δεν ειναι ..τυχαιο και oπως φαινεται κι απο τη δικη σου περιγραφη, επισης, δυστυχως η χωρα ξαναβιωνει το παρακρατος και τις μερες του '60...
    Εσυ, η blackbedlam, οπως και πολλοι αλλοι και φιλοι που εισασταν εκει, ειδατε και ξερετε καλα τι συνεβει, οποτε κανεις δεν μπορει να σας αμφισβητησει οσα εχετε βιωσει...
    Απο κει και περα, ας λεει ο τι θελει ο καθε ...ταϊσμενος απο το συστημα οπως ειπες. Εχουμε ν ακουσουμε κι αλλα, δεν υπαρχει αμφιβολια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα Swell

    Σ ευχαριστω για το link. Το διαβασα και εννοειται οτι συμφωνω με το πνευμα της αναρτησης της niemandsrose.
    Σιγουρα οσοι ανησυχουν για το παρον και το μελλον της χωρας αυτης, δεν ξεχνουν τι σημαινει ..υποτελεια και αυτοι ακριβως ειναι που αγωνιζονται να την αποτιναξουν!
    Οποτε κι εγω με τη σειρα μου προσυπογραφω το ρητο "προς γνώση και συμμόρφωση" για οσους βιωσαν, με πολλους τροπους, τα περιστατικα των ημερων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλησπέρα Ελβα,

    Εγω πήγα την πρώτη μέρα της εκπληκτικά μεγάλης διαδήλωσης που ξεπέρασε όλους τους φόβους της κυβέρνησης Τσολάκογλου. Τα ελεεινά υποκείμενα, που κουβαλάνε άχερο στο μυαλό τους έκαναν ότι μπορούσαν για να δώσουν δικαιολογία στην αστυνομία να μπουκάρει με ψεκάσματα και δακρυγόνα. Αρρώστησα και την επόμενη δεν πήγα. Είχα πυρετό και πονοκέφαλο και ελαφρά βρογχίτιδα. Δεν μπορώ να καταλάβω, τι τους έχει πιάσει με το ΚΚΕ και με το ΠΑΜΕ. Δεν τους άφησε να περάσουν λένε. Να πάνε πού; Να καταλάβουν τη Βουλή; Όποιος ήθελε να καταλάβει τη Βουλή θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον μερικά ρόπαλα, για να ανοίξει πόρτες και παράθυρα. Δεν καταλαβαίνω και θλίβομαι αφάνταστα. Γιατί ξεχάσαμε τον δυστυχή που άφησε την τελευταία του πνοή μπροστά απο τη Βουλή, πηγαίνοντας να διαμαρτυρηθεί που δεν έχει δουλειά. Και αντι γι αυτό, αρχίσαμε να λέμε για το κακό ΚΚΕ.
    Όμως οι ίδιοι κύκλοι όταν σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος κάψανε όλη την ΑΘήνα. Θυμόμαστε το ΚΚΕ από καταβολής του, αλλά ξεχνάμε τους νεκρούς της Μαρφίν.
    Τελικά είμαστε λαός σχιζοφρενής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημερα, φιλη ange-ta

    Κι εγω, οπως εχω πει, αν και δεν ημουν εκει, ειδα σε ζωντανη μεταδοση τη περασμενη Πεμπτη, τα γεγονοτα και μετα διαβασα και απο αυτοπτες μαρτυρες τι ειδαν κι αυτοι, γιατι δεν μπορουσα να πιστεψω ολα τα φοβερα που καποιοι εγραψαν μετα!
    Αν και δεν ηταν ολοι φιλοι του ΠΑΜΕ, (διαβασε εδω τι λενε οι του δικτυου της περιεκτικης δημοκρατιας http://www.inclusivedemocracy.org/brochures/2011.10.12__apomonosi_diaspaston_kinimatos.html
    για την διαδηλωση) ακουσα τις ιδιες εκτιμησεις περι του ποιοι ξεκινησαν τα επεισοδια!
    Τελοσπαντων, αν δεν θελουν καποιοι να πειστουν, δεν μπορει να κανει κανεις πολλα!
    Αυτο που πρεπει να συνεχισει να κανει ειναι να δειχνει εμπρακτα με τη πολιτικη του οτι οσοι κατηγορουν το ΚΚΕ κανουν λαθος και το θεμα, οπως ειπαμε δεν ειναι εκει,μονο, αλλα οτι σημερα αντι να εχουν φυγει αυτοι που μας εκαναν υποζυγια στο αρμα της πλουτοκρατιας, συνεχιζουν με ακομη πιο εντατικους ρυθμους να επιβαλλουν μετρα.
    Οταν ομως εμεις σαν πολιτες, δεν βαζουμε ενα τελος σε τετοιες πολιτικες, τι περιμενουμε να γινει; Να φυγουν απο ...μονοι τους; !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)