1.11.11

Ρεφερέντουμ και ...κομμωτική!



Σημερα που πηγα να κοψω τα μαλλια μου, συναντησα και παλι τη Φινλανδεζα φιλη και κομμωτρια  Sirkka, που μολις με ειδε, μου εφερε τρεχατη μια εφημεριδα, δειχνοντας μου το αρθρο που αναφεροταν στο ...δημοψηφισμα!

Το ειχα δει, βεβαια, αφου βουηξαν κι εδω ολα τα ΜΜΕ, μη τυχον και χασουν τα χρηματα τους οι ...φιλευσπλαχνοι εταιροι μας.....

Η Sirkka, που εκτος απο κομμωτικη, τυχαινει να εχει και μια αρκετα καλη αντιληψη των πολιτικων πραγματων, (σπανιος συνδυασμος, οντως!), μου ειπε οτι εκνευριστηκε που ακομη και ο συμπατριωτης της, Αlexander Stubb υπ. Ευρωπ. Υποθέσεων και Εξωτερικού Εμπορίου της Φινλανδίας, εκανε δηλωσεις για το θεμα του ελληνικου δημοψηφισματος.
"Τι περιμενεις, ομως, απο εναν ανθρωπο που εχει γραψει 9 βιβλια για την ΕΕ και ολα ειναι υπερ του θεσμου;" ειπε, ομολογωντας, ταυτοχρονα οτι δεν αντεχει να διαβασει τοσο βαρετα βιβλια!


Μετα, πιασαμε τη κουβεντα και για την... θλιψη του Σαρκοζι, τη...στεναχωρια της Μερκελ και τις ανησυχιες των ΜΜΕ, που σκοπο εχουν να μας κανουν να αναλογιστουμε τι ..."χανουμε" σε περιπτωση που το δημοψηφισμα δειξει οτι απορριπτουμε, ως λαος, την δανειακη συμβαση!

Η Sirkka, ειπε, οτι οτι ολοι αυτοι την αφηναν αδιαφορη. Αυτο που δεν θα ξεχασει ποτέ, ειπε, ηταν οτι οταν ηρθε για διακοπες περισυ το καλοκαιρι υπηρχαν πολλοι Ελληνες που φροντιζαν, σε διαφορες ευκαιριες, να πουν στους τουριστες, "μην ακουτε που μας κατηγορουν για τεμπεληδες, αυτοι οι πολιτικοι που τα λενε ειναι διεφθαρμενοι", και εβλεπε ποσο λυπημενοι και προσβεβλημενοι ηταν οι Ελληνες.

"Ελπιζω, αυτο, να μη το ξεχασουν οι συμπατριωτες σου", μου ειπε. 

''Αξιζετε καλυτερα σαν λαος και ειναι κριμα να σας καταστρεφουν το μελλον κατι τετοιοι πολιτικοι στο Νοτο.  Τελικα αυτοι δεν διαφερουν και πολυ απο τον Μπερλουσκονι'', μου ειπε, κι εδειξε στην εφημεριδα τους Ελληνες....σοσιαλιστες! 

 

6 σχόλια:

  1. Ελβα, κατσε να δουμε ΑΝ θα γινει και το δημοψηφισμα.
    Πολλοι λενε τωρα οτι ισως δεν προλαβει να γινει, με τις αποχωρησεις βουλευτων κλπ. Εχουμε να δουμε εξελιξεις απ οτι καταλαβαινεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φίλη σου η κομμώτρια, δείχνει ξεκάθαρα ότι η παλιά ρήση του Λένιν για τη μαγείρισά του, είναι απόλυτα σωστή !

    Μπράβο της !
    Δώσε της (αν έχει κάποια σημασία αυτό) πολλούς χαιρετισμούς από τον ... Βορρά του Νότου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Νik

    Πολλα ακουγονται και τελικα δεν ξερουμε τι να πιστεψουμε..Αλλοι μιλουν για δημοψηφισματα, αλλοι για εκλογες. Θα δειξει το πραγμα σε λιγες μερες, φανταζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε faro

    Αναφερεσαι μαλλον στο παραδειγμα του Λένιν που έλεγε ότι στο Σοσιαλισμό «κάθε μαγείρισσα θα μπορεί να κυβερνάει», που το ειπε επειδη οι αστοί της Ρωσίας ειρωνεύονταν τους Μπολσεβίκους που θα εμπιστεύονταν τη τέχνη της διπλωματίας, ή της διεύθυνσης των επιχειρήσεων στα χέρια των «μετρ της κοτολέτας»! Ομως αν καποιος εχει κριτηριο, ειναι εντιμος και προοδευτικος ανθρωπος, γιατι οχι; Καλυτερα μηπως τα καταφερνουν αυτοι που υποτιθεται εχουν εκπαιδευτει πανω σε τετοια θεματα;

    Y.Γ. Eυχαριστως να της δωσω και χαιρετισμους. Θα χαρει σιγουρα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο χάρηκα που διάβασα ότι υπάρχει έστω κι ένας Σκανδιναβός που δεν έχει πάθει πλύση εγκεφάλου και δεν πιστεύει όσα λένε τα εδώ ΜΜΕ. Έχω βαρεθεί να εξηγώ ότι δεν είμαστε τεμπέληδες, ότι δεν παίρνουμε σύνταξη στα 45, ότι το κόστος ζωής είναι το ίδιο και χειρότερο από τη Σουηδία με το μέσο μισθό να κυμαίνεται ή πιο σωστά κυμαίνονταν στο μισό του μέσου σουηδικού μισθού.
    (Κατά τύχη διάβασα κι αυτό που είχες γράψει για την κομμώτρια, ένα γλυκό κοριτσάκι και την εκδηλωτική μαμά του! Όλα τα λεφτά το κείμενο. Αλλά άμα δεν το ζήσει κανείς, δε μπορεί να το πιστέψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Νefeli

    Πραγματι υπαρχουν και τετοιου τυπου Σκανδιναβοι,ισως λιγοι, αλλα υπαρχουν και ευτυχως που ταξιδευουν και μαθαινουν απο πρωτο χερι,οι ιδιοι, αντι να περιμενουν τα ..ΜΜΕ να τους (παρα)πληροφορησουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)