3.11.11

Ψευτοδιλήμματα & δημοψηφίσματα χωρίς...ηλεκτρικό!


Το πως ειναι να ζει κανεις χωρις ...ηλεκτρικο ρευμα, ειναι ενα αθλιο σεναριο που κανεις δεν θελει να φανταστει στη καθημερινη του ζωη, οπου σχεδον τα παντα εξαρτωνται απο τον ηλεκτρισμο! Τα προβληματα που παρουσιαζονται οταν προσωρινα κοπει το ρευμα, ολοι τα γνωριζουν και ολοι τα απευχονται για το σπιτι τους, ή τη δουλεια τους. 

Ομως το να ζει κανεις χωρις ηλεκτρικο ρευμα και μαλιστα ενα ....χρονο, αυτο, πια, ξεπερνα και τα πιο απαισιοδοξα σεναρια συμφορας και αν δεν ηταν ενα πολυ σοβαρο ζητημα που απασχολει εκατονταδες σπιτια, στη σημερινη Ελλαδα, ισως και να το επαιρναν οι γνωστοι καλοπληρωμενοι διασκεδαστες του συστηματος και να το εκαναν μια ...φαρσοκωμωδια, για φτηνα, βεβαια, γουστα, οπως παντα....



Εδω, ομως, που μας εφτασαν οι αναλγητες αυτες κυβερνησεις που τολμουν να κοβουν το ρευμα, ή και το νερο απο ανεργους, λες και ειναι...πολυτελειες, ενω είναι κοινωνικά αγαθά, θα ελεγα οτι πολυ λιγο, ενδιαφερει οσους κυριολεκτικα ζουν τον ...ΜΕΣΑΙΩΝΑ, εδω και ενα χρονο, οπως  διαβαζα, αν μεσω του δημοψηφισματος αυτου, που θα δουμε τελικα αν θα γινει η οχι, δεν θα αποταμιεύσει η χωρα την ..6η δόση, οπως εκβιαστικα, φροντιζουν να λενε μεσω των φερεφωνων τους, Μερκελ και Σαρκοζι, για να σωσουν και παλι το κεφαλαιο, βαζοντας εκβιαστικα το μαχαιρι στο λαιμο χιλιαδων εργαζομενων.

Εκλογες, λοιπον, συμπατριωτες, για να δουμε επιτελους τα πραγματα στη πραγματικη τους διασταση. Βεβαια για να πουμε την αληθεια θα μας εκαναν...χαρη αν εφευγαν....νυχτα, για να μη χρειαστει να δουμε και παλι σε αφισσες τα αντιπαθητικα μουτρα ολων αυτων των αετονυχηδων με Armani, που εχουν κανει το βιο αβιωτο για χιλιαδες νοικοκυρια σ ολη τη χωρα! 

Αυτοι βεβαια δεν ξερουν τι θα πει να εισαι ανεργος και να σου κατεβαζει η ΔΕΗ το διακοπτη για ενα χρονο (!), ή να σου κλεινει η ΕΥΔΑΠ το νερο, στελνωντας ολοκληρες οικογενειες στο...χαος, μια λεξη βαθεια Ελληνικη, γιατι μονο καποιοι Ελληνες, που εξ αιτιας τους εμειναν ανεργοι και αμισθοι, ξερουν και δυστυχως βιωνουν με μεγαλες δυσκολιες στη καθημερινη τους ζωη, τι σημαινει....δράμα, στην Ελλαδα του 2011, που μοιαζει ολο και περισσοτερο στην μεταπολεμικη εποχη!

Ευτυχως υπαρχουν ακομα ανθρωποι, με Α κεφαλαιο, οπως καποιοι εκπροσωποι του ΠΑΜΕ που φροντιζουν σε πανελλαδικο επιπεδο να επανασυνδεουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε σπίτια ανέργων οπως το περιστατικο που διαβασα με ζευγαρι ανεργων στο Ν. Ηράκλειο Αττικής. 

Το τι προκειται να ακολουθησει τους επομενους μηνες, μεσα στο χειμωνα, οταν μαζι με το λογαριασμό της ΔΕΗ έρχεται ηδη και το ..χαράτσι για τα ακίνητα, ολοι το καταλαβαινουμε. Ας μην τους δωσουμε λοιπον την ευκαιρια να συνεχισουν το ...καταστροφικο τους εργο!

Ενα μπραβο σ ολους αυτους τους ανθρωπους που αγωνιζονται ωστε να μην μείνουν οι άνεργοι, ή χαμηλοσυνταξιούχοι χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο. 
Δεν ειναι πολυτελεια, ειναι ανθρωπινη αναγκη, κατι που οι κυβερνησεις αυτες δεν εχουν ιδεα τι θα πει κι ομως ζητουν και παλι, ξεδιαντροπα, οπως εκαναν παντα, τη στηριξη του κοσμου...... 

Αμ δε!!

4 σχόλια:

  1. Elva γεια σου!
    Είναι πολύ σημαντικό να μη χαθεί η ανθρωπιά από τους ανθρώπους. Ψάχνοντας τον τελευταίο καιρό πολύ έντονα στο διαδίκτυο για εμπειρίες συνανθρώπων που δεν πλήρωσαν ή δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα χαράτσι, ψάχνοντας για εμπειρίες συνανθρώπων που τους έκοψαν το ρεύμα ή το νερό, πριν καν τεθεί ζήτημα πληρωμής χαρατσιού (δεν μπορούσαν να πληρώσουν ούτε το λογαριασμό, χωρίς χαράτσι), συναντάω διάφορες ιδέες και σκέψεις για δράσεις στις γειτονιές. Μπαλαντέζα λοιπόν, για ρεύμα από το γείτονα, έστω για τις στοιχειώδεις ανάγκες, νερό από το διπλανό μας, κλπ. Όσο λοιπόν θα είμαστε ΣΥΝάνθρωποι, όσο θα αναπτύσσεται η αλληλεγγύη μεταξύ μας, τόσο μπορούμε να διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην κεντρική εξουσία και να συνεχίζουμε την πάλη για την ανατροπή της. Γιατί τίποτα δεν θ’ αλλάξει αν απλά και μόνο φύγει ο ΓΑΠ. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, μέχρι τέλους.
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαθιά υποκριτική κοινωνία. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων πάντως, μας τελείωσε και η ανθρωπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα οικοδομε

    Ετσι ακριβως κι εγω το βλεπω οτι με ολα τα αλλα προβληματα μαζι επιδιωκουν να κανουν τους ανθρωπους να μη νοιωθουν το δραμα του διπλανου και αυτο ειναι το χειροτερο που μπορει να συμβει στον καπιταλισμο. Αποδειξη οτι λιγοι ενδιαφερονται για ενα τοσο σοβαρο θεμα.Μεσα απο ιδεες και δρασεις βρισκονται συχνα οι καλυτερες λυσεις.

    Καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλη Roadartis

    Πραγματικα αυτο διαπιστωνει κανεις, η αδιαφορια ειναι χειροτερη κι απο την..οικονομικη χρεωκοπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)