7.11.11

Ούτε «εθνική», ούτε…«σωτηρία»!



Καποιοι οροι εχουν απο πολλου χασει το νοημα τους. Ετσι ακουει, κανεις, καθημερινα για «πατριδες» οταν αυτες στη πραγματικοητα εχουν γινει κενα, κουρελιασμενα, πουκαμισα και τελικα καταλαβαινει ολο και περισσοτερο, πια, οτι οι συγκεκριμενοι κυριοι και κυριες που αναφερονται και πινουν νερο στο ονομα της «πατριδας», εννοουν μονο το δικο τους συμφερον και τιποτα αλλο. 
Ετσι ας μη φοβομαστε να λεμε τους ορους οπως ειναι, οταν αντι για «εθνική σωτηρία» στη χωρα αυτη ουσιαστικα μιλαμε για ...σεξουαλικη κακοποιηση κατ' εξακολούθηση, (ή κατά συρροή), οπως συχνα λεγεται.

Οι γιατροι τουλαχιστον ετσι χαρακτηριζουν περιπτωσεις που αφου διαπιστωσουν οτι το θυμα, ή τα θυματα εχουν υποστει σεξουαλικη κακοποιηση, ειναι μαλιστα σε τετοιο βαθμο εγκληματος, που ο ορος «κατ εξακολουθηση» ειναι ο μονος που αρμοζει για να συνειδητοποιησει κανεις το μεγεθος της κτηνωδιας των δραστων, που λογω της εγκληματικης τους φυσης ειναι συχνα κυνικοι και ψυχραιμοι, οπως οι δραστες της υποθεσης με τα καλασνικοφ, μια αθλια υποθεση που απασχολησε το πανελληνιο, λιγο καιρο πριν, για να ξεχαστει στη συνεχεια και κατω απο το βαρος αλλων...μεγαλυτερων και πιο αθλιων, πολιτικων, ομως, εγκληματων με θυματα, ΤΩΡΑ, ολους τους Ελληνες εργαζομενους και ανεργους της χωρας.....


Εν τω μεταξυ, τα πρωτοσελιδα πολλων εφημεριδων, παιζουν πιο καλα απο ...τέλεια, το παιχνιδι της «παγίωσης της αντίληψης ότι ο πολιτικός λόγος έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις των πολιτών ως θεατρικός, κενός ιδεολογικού και συνάμα ορθολογικού περιεχομένου. Δηλαδή, όποιος μιλάει για τα κοινά προβλήματα και προτείνει την οργανωμένη πολιτικά αντιμετώπισή τους, είναι πρόχειρος θεατρολόγος με λογική υποταγμένη σε ιδιοτελή συμφέροντα της συγκυρίας» οπως λεει η Λιανα Κανελλη, στο πολυ ενδιαφερον αρθρο της και οπως καταλαβαινουμε ειναι μια τακτικη που χρονια καλλιεργειται απο τις απανταχου αστικες ταξεις στο κοσμο και βασιζεται στον εντυπωσιασμο μεσω της εικονας και οχι στις ιδεες, οι οποιες, τελικα, περνουν σε δευτερη μοιρα, οπως και οι εργαζομενοι. 

Βεβαια ακομη και στη σημερινη πολιτικη κατασταση εχουν πλεον πεσει οι ...μασκες σε σημειο που απροκαλυπτα ακουει κανεις πια οτι ειτε περιμενουν ...το Χρηματιστηριο, ή και τις αποφασεις των Μερκελ και του Σαρκοζι, προκειμενου να ανακοινωσουν τα επομενα φιρμανια τους, ας μην αναρρωτιεται κανεις τοτε για το αν ζει στη σφαιρα του σουρεαλισμου! Αυτη, πια, ειναι η πραγματικοτητα του 21ου αιωνα, το νεο τοπιο της χωρας, (ποιας απ ολες θα πειτε;) που προβλεπεται ακρως μειοδοτικο και σουρεαλιστικο μαζι, για οσους, ακομη, δεν εχουν καταλαβει τι παιζεται.

Για ποια «εθνική σωτηρία» μιλουν οταν συν ολα τ αλλα, ο ορος ειναι και ενα θλιβερο ανεκδοτο, διότι ουτε ..«εθνική», ουτε...«σωτηρία» ειναι! 
Υπαρχει περιπτωση και κατω απο τετοια κυβερνητικη συνθεση, να μπορει πλεον να διασωθεί τιποτα; Μιλαμε μονο για παραταση του μαρτυριου...Αν το προηγουμενο μνημονιο ηταν σκληρο, η νέα δανειακή συμφωνία ειναι σιγουρο οτι θα αποτελειωσει ο τι ειχε μεινει απο τη...φωτια!

Μηπως ο λογος που εγινε αυτη η νεα βραχυπροθεσμη κυβερνηση δεν ειναι εκτος των αλλων και για να σκεπαστουν οι ...πομπες οσων με δικες τους ευθυνες μας εφεραν στη σημερινη και....κατ´ εξακολουθησιν... κακοποιηση μας;

Υπαρχει λογικος ανθρωπος στη χωρα που πιστευει οτι απο εδω και περα θα τιμωρηθει κανεις απο τις κυβερνησεις του Πασοκ και της ΝΔ, που συναινουσαν και συναινουν σε καθε παραβιαση δικαιωματων του λαου, αλλαζοντας το σκηνικο κατα το δοκουν, προκειμενου να ευχαριστησουν τα αφεντικα τους, τις τραπεζες και το κεφαλαιο;

Δεν νομιζω.

Αλλοι παλι, φαινεται περιμενουν τον...Νoam Chomsky, να τους πει μεταξυ αλλων οτι Η τρόικα θέλει να μας καταστρέψει», κατι που βαρεθηκε να λεει καθε μερα το ΚΚΕ, αλλα λιγοι θελουν να το ακουσουν, γιατι βεβαια αν οχι τιποτα αλλο, δειχνει οτι καποιοι ειχαν ηδη προειδοποιησει, εδω και χρονια, για τις καταστρεπτικες πολιτικες των δυο μεγαλων κομματων.

Ας σταματησουμε καποτε σ αυτη τη χωρα να παιζουμε το αθλιο παιχνιδι μιας αθλιας Ευρωπης, κερδοσκοπων και εταιρων που προτρεπουν κοσμο να οικειοποιηθει, ακομη και ...ψηφιακα,  ενα κουρελι απο τη χωρα μας, ενω η αληθεια δεν διαφερει και πολυ απ αυτο που με αγανακτηση βλεπουμε στην οθονη διαφορων προβοκατορικων ιστολογιων.

Ομως, οσο κακο θεωρειται το να εισαι ...προφητης στο τοπο σου, κατι που συχνα ''κατηγορουν'' το ΚΚΕ, αλλο τοσο χρειαζεται κι εμεις να καταφερουμε "να αποκτήσουμε την εικόνα της πραγματικότητας στην οποία οδηγεί η δράση κι οι ιδέες μας", ακυρωνοντας ετσι τα βρωμικα παιχνιδια της αστικης ταξης και μαζι μ αυτο τους στοχους τους.


4 σχόλια:

  1. Ίσως να ήρθε πια η στιγμή να οπλίσουμε τις επιθυμίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλησπερα grsail

    Kι εγω ετσι νομιζω, αλλωστε δεν εχουμε να χασουμε παρα μονο τις ..αλυσιδες μας! Εχει μεινει και τιποτα αλλο, πια, με αυτες τις κυβερνησεις; ;((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva, σωστα γραφεις "χρειαζεται να αποκτησουμε την εικονα της πραγματικοτητας"
    Υπαρχει ομως ενα "μικρο εμποδιο" στην ολη ιστορια...
    Ο Ελληνας εχει μαθει εδω και πολλα-πολλα χρονια απο τους διαφορους πολιτικους και πνευματικους ηγετες να βλεπει μια ψευτικη, παραμορφωμενη "πραγματικοτητα", η οποια του εχει καθησει στο σβερκο, και δεν τολμαει ουτε να την αλλαξει ουτε να την ξεφορτωθει...
    Και επειδη η παραμοφωμενη πραγματικοτητα με τα πολλα χρονια καταντησε "εθνικη", ειναι πολυ δυσκολο να την ξεφορτωθει ο Ελληνας, γιατι οπως ολοι ξερουμε τον Ελληνα τον εχουν μαθει να λατρευει οτιδηποτε ειναι "εθνικο" ακομα κι αν ειναι παραμορφωμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ephemeron

    Το "χρειαζεται να αποκτησουμε την εικονα της πραγματικοτητας" το εχω δανειστει απο το κειμενο της Κανελλη που αναφερεται και στο τι πρεπει να γινει απο δω και περα ωστε να μπορεσουμε να πεισουμε περισσοτερους εργαζομενους να αντισταθουν στις αντιδημοκρατικες καταστασεις και στα σκληρα μετρα λιτοτητας που περνα στα 2011 η χωρα.

    Τωρα, αν ο μεσος Ελληνας θεωρει οτι τον εκφραζουν ολα οσα γινονται, δια της απουσιας του, εγω δεν εχω τιποτα αλλο να πω...εκτος απο ..''περαστικα''
    σε οσους δεν ενοχλουνται απο τη.. ...γριππη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)