14.11.11

Ρωμιοσύνη σε...αποσύνθεση;




Nα, λοιπον, που φτασαμε, (οχι...αισιως, βεβαια), λιγες, μολις, μερες πριν την επετειο του Πολυτεχνειου, που για καποιους, τους ιδιους παντα σε ολες τις εποχες, ειναι μεγαλη...."φασαρια" και αρκετες χιλιαδες ευρω σε μισθους και επιδοματα, τα οποια ενω σε ...εποχες "κρισης" περικοπτονται για... σχολεια, ....νοσοκομεια και κλπ δημοσιες δαπανες, παρ ολα αυτα  .....7000 αστυνομικοι, (!) αναμενεται να περιπολουν τους δρομους,...."για την αποφυγη επεισοδιων", που ολοι ξερουμε ποιοι και γιατι τα υποκινουν!!

Ετσι, στις αλλοκοτες αυτες μερες, ισως και να μην ειναι τοσο..."αλλοκοτο", πια, να εμφανιζονται προσωπα, σε διαφορα καναλια, οπως π.χ ο Καρατζαφέρης, στους Νέους Φακέλους, του Σκαϊ, οπου αναμενεται να ερωτηθει για τη συμμετοχη του στη ...νεα κυβερνηση, "τις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη, το μέλλον της οικονομίας, αλλά και για την κριτική που δέχτηκε ο ίδιος και τα στελέχη του ΛΑΟΣ". 

Να, που ολα βαινουν..."ομαλως" για καποιους, που ουτε στα πιο ....τρελλα ονειρα τους δεν θα ηλπιζαν να παρουν μερος στη κυβερνηση της χωρας, μια κυβερνηση ευτυχως, οχι εκλεγμενη απο το λαο της, γιατι νομιζω οτι οι περισσοτεροι, ειδικα οσοι απο εμας ζουνε μακρια και ...αηδιαζουν με τα οσα τωρα συμβαινουν στην Ελλαδα, θα ειχαμε και τη τελεια δικαιολογια να αποποιηθουμε μια και καλη την ...ελληνικη υπηκοοτητα και να τελειωνουμε, επιτελους, με το διεστραμμενο αυτο κομματι μιας.... "ελληνικοτητας" που δεν θυμιζει τιποτα απο τη χωρα που μεγαλωσαμε.....


Απο την αλλη πλευρα, βεβαια, δεν μπορω να πω οτι τα νεα ειναι ιδιαιτερα...αισιοδοξα για οσους ειναι ξεκαθαρα υπερ ενος μετωπου το οποιο χρειαζεται, οσο τιποτα αλλο τη στιγμη αυτη, απεναντι στη μαυρη αυτη λαιλαπα που μας εχουν βαλει και που ειναι αγνωστο, πια, πως και ποτε θα βγουμε απο τετοιες καταστασεις φτιαγμενες με τις ...ευλογιες των εταιρων μας, οι οποιοι ενω ...κοπτονται για δικαιωματα και δημοκρατιες .....(μακρια απο αυτους!), δειχνουν να εχουν...."τυφλωθει" και "κουφαθει" οσον αφορα τα του οικου τους και των περιξ αυτου!

Ενα προσφατο παραδειγμα που για μενα τουλαχιστον ειναι απογοητευτικο και ενδεικτικο της καταστασης, ειναι μεταξυ αλλων και καποια σχολια που τυχαια διαβασα τις αλλες, στο Redfly, για τη συνεντευξη της Λιανας Κανελλη στο ΒΒC, σχετικα με τις απαντησεις της.


Καποιοι σχολιαστες, (κριμα που συχνα, σε τετοια ζητηματα, δεν υπαρχουν και ...γυναικες σχολιαστριες!) δηλωνουν οτι δεν εμειναν ευχαριστημενοι απο τις απαντησεις, αλλοι περιμεναν να μιλησει περισσοτερο για το ταδε θεμα, αλλοι υποστηριζουν οτι η θεωρια του "κάντε την Κανέλλη ΓΓ να πάρετε 30%" ειναι ανοησιες και λιγοι απο τη συζητηση αυτη δειχνουν να καταλαβαινουν πραγματικα πως λειτουργουν σε τετοιες περιπτωσεις οι....πενταλεπτες συνεντευξεις τετοιων καναλιων, που δεν εχουν σκοπο, βεβαια, να κανουν οπως- σωστα- λεει, καποιος αναγνωστης, "σοσιαλιστικη προπαγανδα στο βρεττανικο ακροατηριο και μαλιστα με ορολογια που δεν θα γινει με κανεναν τροπο κατανοητη απο αυτο το κοινο!".

Μετα ακουμε συχνα και το ερωτημα αν μπορούν τελικα οι ψηφοφόροι και οι στρατευμένοι στην Αριστερά, που νοιάζονται περισσότερο για το περιεχόμενο παρά για την «ταμπέλα», να προσδοκούν ότι θα πολεμήσουν τον νεοφιλελευθερισμο και κατα ποσο ειναι εφικτο κατι τετοιο, εφοσον σε αρκετες χωρες της Ευρωπης υπαρχουν τουλαχιστον δυο ειδη αριστερας, η μετριοπαθής, που συχνα ταυτιζεται με τη συμμορφωση προς τους κανονες του παιχνιδιου και η ριζοσπαστικη με την αναμετρηση εναντια τους, λαμβανοντας βεβαια υπ οψη και ολους τους ''κινδυνους'' που συνεπαγονται από μια τολμηρή στάση.


Μηπως ομως αντι να κοιταμε τη μεγαλη εικονα, αναλωνομαστε συχνα σε επουσιωδεις λεπτομερειες χανοντας το...δενδρο και στη δικη μας περιπτωση αυτο που λεμε ....ρωμιοσυνη και που για οσο καιρο θα βρισκεται στα χερια επικινδυνων ανθρωπων θα παραμενει σε κατασταση.....αποσυνθεσης!



1 σχόλιο:

  1. Αφορμη ηταν ενα αρθρο, (που αν και δεν συμφωνω,με ολα τα σημεια του), απο τη Monde Diplomatique, που αναρρωτιεται πού βρίσκεται η Αριστερά την ώρα της οικονομικής θύελλας;

    http://bit.ly/taGNYc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)