30.11.11

Περί...εμπιστοσύνης (!) εν μέσω ΑΠΕΡΓΙΩΝ!



Απο την Downing Street, που οπως ολοι..."ανησυχουν" καθε φορα που εξαγγελεται μια απεργια, δηλωσαν με υφος εκατο καρδιναλιων οτι η σημερινη μεγαλειωδης απεργια που ηδη, ξεκινησε, σημερα, στη Βρετανια ..."would achieve nothing", (δεν θα καταφερνε τιποτα!).

Σε πεισμα τους ομως, οι εκει εργαζομενοι απεργουν σημερα για τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και τα όρια ηλικίας, που αυξάνονται τη στιγμή που αυξάνονται τα ασφάλιστρα που καλούνται να πληρώσουν! Το Reuters υπολογιζει οτι ειναι η μεγαλύτερη μαζική απεργία που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια στη χωρα, με περιπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενους του δημόσιου τομέα της χώρας, να κατεβαινουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθουν!

Και η απεργία αυτη, (οπως ολες, εξ αλλου), κρινεται απο την εξουσια ως  ''irresponsible and reckless", (ανευθυνη και αλόγιστη), οπως δηλωσε ο John Longworth, Γεν. Διευθυντης του Eμπορ. Επιμελητηριου, προσθετωντας οτι: "Τα συνδικάτα ζουν σε μια φούσκα αγνοώντας το γεγονός ότι η Βρετανία πρεπει να προχωρησει σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο". (Trade unions are living in a bubble and ignoring the fact that Britain has to make its way in a competitive world").
 
Αυτη τη..καραμελα, βεβαια περι, ανταγωνισμου την ακουει χρονια ο καθε πολιτης, πια, στον κοσμο. Γιατι...."παγκοσμιοποιηση", εκτος των αλλων, σημαινει να ακους και τις ιδιες ...βλακειες απο τις κυβερνησεις, ειτε ζεις κι εργαζεσαι στην Αγγλια, ειτε στη Σουηδια, ειτε στις ΗΠΑ και ισως λιγο περισσοτερο απ ολους στην ....Ελλαδα, που οπως μαθαινω μια μεγαλη μεριδα λαου αναστεναξαν ....ανακουφισμενοι (!!) οταν εμαθαν, χθες, οτι πηρατε την...6η δοση! 

Το τι επιπλεον θυσιες πρεπει να κανει ο κοσμος ομως γι αυτη την ...6η δοση, υλοποιωντας τις .... "αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου", ειναι μαλλον μια αλλη ιστορια, για οσους ενημερωνονται αποκλειστικα και μονο απο τα ....ΜΜΕξαπατησης! 

Κι ενω οι Βρετανοι σημερα απεργουν κατα εκατομμυρια, στην Ελλαδα, οπως διαβαζουμε, συμφωνα με τα αποτελεσματα του ευρωβαρόμετρου το 63% των Ελλήνων, που απασχολούνται σήμερα, ανησυχούν ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, ενω στην Ισπανια ενα 72% των εργαζομενων ανησυχει για τους ιδιους λογους. 

Κι ενω ολα αυτα συμβαινουν, ηθελα να ´ξερα πως δικαιολογειται, σύμφωνα με τις ιδιες στατιστικες, οτι το.... "54% των Ελλήνων και το 52% των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει θετική επίδραση στην πολιτική απασχόλησης στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στη βοήθεια που δίνεται σε άτομα να βρουν δουλειά".

Αυτοι ομως που απαντησαν στις στατιστικες δειχνουν να ξεχασαν να .....χρησιμοποιησουν το μυαλο τους(!) επειδη θα αρκουσε να εκαναν τον απλουστερο συσχετισμο: "ποιοι ειναι αυτοι που μας εφτασαν σε αυτη τη κατασταση" και "πως δηλωνουμε, εμεις, οτι τους εμπιστευομαστε ....ακομη";


Υ.Γ Και για να μη ξεχνιομαστε, Απεργια, Πεμπτη 1η Δεκεμβρη!



4 σχόλια:

  1. Είναι βέβαιο ότι μετά την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, κάτι τέτοια γκάλοπ (άκου 54%) θα πάνε για φούντο !

    Τελικά, πάντως, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τα ίδια ηλίθια επιχειρήματα.
    Μάλλον πρέπει να υπάρχει "κοινός δίαυλος" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου faro

    Σιγουρα υπαρχει ''κοινος διαυλος'' και οι ειδησεις, οπως και τα γκαλοπ, σκοπο εχουν να επηρεασουν, αλλα μεχρι ενα σημειο, απο κει και περα ας χρησιμοποιησει κανεις το μυαλο του! Σωστα; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε στη στιγμή που η ανοησία, η κοροιδία, το θράσσος έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

    Όσο αντοχή να έχεις τέτοια καθάρματα στην καταργούν. Έχουνε μούτρα να μιλάνε.

    http://news247.gr/ellada/politiki/oi_aganaktismenoi_einai_kommoynistes_fasistes_kai_mal_es.1517867.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημερα φιλη road

    Ε, οχι και να μας καταργησουν αυτοι που χρησιμοποιουν τετοιες βρισιες! Αλλοιμονο αν επικρατησει η βαρβαροτητα τελικα! Ειμαστε ομως ολοι υπευθυνοι και με την ανοχη μας βγαινουν και μιλουν ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)