19.1.12

Μήπως να κλειναμε τα BLOGS (και να...)




''Mην τα γράφεις εδώ , πάρε μια ντουντούκα και βγές έξω και πές τα . Βγές συντρόφισσα έξω και μην σκέφτεσαι καθόλου ότι θα σε πούνε κάπως . Ετσι και αλλοιώς ότι και να κάνουμε , λένε. ΕΞΩ ΟΛΟΙ αφήστε τα μπλογκς να πιάσουμε τα πεζοδρόμια όσο υπάρχουν , μέχρι να αρχίσουμε να τα «ξηλώνουμε» ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΑ. ΑΝΕΡΓΟΣ μετά απο 30 χρόνια σκληρής δουλειάς, τι άλλο θέλεις''

Το παραπανω σχολιο, που λεει μια μεγαλη αληθεια,  ετυχε να το διαβασω σημερα στο blog της φιλης blackbedlam, που θιγει στην αναρτηση της, εκτος των αλλων, κι ενα μεγαλο θεμα, τη μαστιγα των ναρκωτικων, οπως και την αδιαφορια, τη παθητικη σταση της κοινωνιας, οχι μονο απεναντι σ αυτο το προβλημα, αλλα και στη τωρινη πολιτικη κατασταση, που ενω η πλειοψηφια του λαου υποφερει, δεν παρατηρει κανεις τις αντιδρασεις που θα περιμενε.
Η συζητηση γινεται και πανω στο πως θα μπορεσει κανεις να προσεγγισει αυτη τη μεριδα λαου που για καποιο λογο δεν εχουν πειστει σε ποιο χωρο ειναι το συμφερον τους, ως ταξη πια, γιατι το προβλημα ειναι καθαρα ταξικο, εκτος και αν ορισμενοι πιστευουν τα ..ΜΜΕ και τις δημοσκοπησεις του...ΣΚΑЇ !!

Απο σχολια στην αναρτηση της blackbedlam, διαλεγω μερικα: 



«…Πλέον οι εικόνες στην Αθήνα δεν είναι απλά ίδιες, αλλά πολύ χειρότερες (απο την Αγγλια). Ξεπεράσαμε την «γραφικότητα» μας όπως αναφέρουμε, γίναμε «πολιτισμένοι» και αγνοούμε όχι μόνο τους άστεγους, τους νεκρούς στο δρόμο από το κρύο, την πρέζα, την ανέχεια, αυτούς που αυτοκτονούν κάτω από τις νέες συνθήκες και τόσα άλλα «πολιτισμένα»…. 

«Πως θα νικήσει το φόβο του ο «κιοτής», όπως λες, το «τρομαγμένο ανθρωπάκι»; Μόνο με αριθμούς θα τον αγγίξεις; Μου θύμισες με τα παραπάνω λόγια σου, σε εισαγωγικά, κάποιες παλιές εποχές που τα «πλάνα» έπρεπε να «πιαστούν» πάση θυσία, αδιαφορώντας για τους τρόπους και τα πρόσωπα. Να μην κάνουμε τα ίδια λάθη bb. 
Δεν φτάνει να έχουμε δίκιο για τα αυτονόητα, (δυστυχώς)...Τον τρόπο πρέπει να ψάξεις να βρεις,που θα προσεγγίσεις τον «κιοτή», το «τρομαγμένο ανθρωπάκι», να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί, ν’ ακουμπήσει σε σένα, να του δώσεις δύναμη και να σε στηρίξει, και να τα δώσει όλα για σένα (άρα και για τον εαυτό του) όταν θα έρθει η ώρα».


Ετσι με αφορμη τα παραπανω, ισως χρειαζεται να θιξουμε και παλι το θεμα του τι φταιει και τι χρειαζεται να γινει, εφ οσον θελουμε να προσεγγισουμε αυτον ακριβως τον κοσμο που σημερα ειναι σε δεινη θεση και δεν βλεπει διεξοδο.....

Μηπως, ομως, κανω λαθος και μιλαμε για μια....μειοψηφια;

8 σχόλια:

  1. Σωστα θετει και η blackbedlam το ζητημα και ειναι χρησιμο μεσα απο τα σχολια να δουμε τι τρεχει, γιατι το σιγουρο ειναι οτι δεν παμε καλα, βρε Ελβα. Ειναι δυνατον να γινεται τετοιος χαμος καθε μερα κι εμεις να μην αντιδρουμε και να υπομενουμε τα παντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα Έλβα, ο κόσμος είναι απογοητευμένος γιατί δεν βλέπει που θα μπορούσε να στηριχτεί. Και πώς να το δει, όταν προχθές στην απεργία το ΠΑΜΕ δεν έκανε πορεία στη Βουλή και περιορίστηκε στη συγκέντρωση στην Ομόνοια. Μπορείς να το εξηγήσεις εσύ αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nik

    Aκριβως γι αυτο εκανα κι εγω την αναρτηση. Μηπως υπαρξει καποια συζητηση πανω στο ζητημα. Παντως μπορεις να διαβασεις τα σχολια που εγιναν στο γλομπινγκ πανω στο ιδιο θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τimoros

    Δεν ημουν εκει,αλλα ξερω τι συνηθως λεγεται και επειδη..βαριεμαι ειλικρινα
    να απαντω σε τετοιου ειδους ''ερωτησεις'', αντιγραφω τι λεει ενας σχολιαστης, πανω σ αυτο που ρωτας.

    ''Θα άλλαζε τιποτα αν το ΠΑΜΕ πηγαινε για χιλιοστή φορά πάλι στη Βουλή και οχι στο υπουργίο εργασίας ..Θα παράταγαν αιφνιδιαστικά τις δουλειές τους οι χιλιάδες απεργοσπάστες; H προχθεσινή εργασία έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης σε εργαζομένους συγκεκριμένων εργοστασίων που πλήττονται, οπότε ήταν λογικό η πορεία να έχει προορισμό το υπουργείο εργασίας... Αν το πρόβλημα άρχιζε και τελείωνε στο κτίριο της Βουλής θα είχε ήδη λυθει!''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατάλαβα, ως γνήσια οπαδός του ΚΚΕ, όταν ενοχλείσαι από κάποιες ερωτήσεις, τις υποβιβάζεις σε "ερωτήσεις". Γνωστή τακτική του ΚΚΕ. Κάποτε, αυτούς που έθεταν τις (κατ' αυτό κι εσένα) "ερωτήσεις" τους χαρακτήριζαν προβοκάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Timoros

    Γνωμη σου και γνωμη μου, πηρες παντως μια απαντηση στην ερωτηση σου (με ή χωρις ..εισαγωγικα), οποτε τα αλλα τα θεωρω περιττα και εκ του πονηρου!
    Επιτελους, υπαρχουν πιο σπουδαια πραγματα να ασχοληθουμε απο το γιατι το ...ΠΑΜΕ δεν πηγε στη Βουλη και πηγε στο Υπ.Εργασιας!!
    Αυτο ειναι το προβλημα σας, αυτη τη στιγμη, στην Ελλαδα; !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tο πρόβλημά μας Έλβα είναι ότι στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, όπου τα δύο μεγάλα κόμματα καταρρέουν, η ενωμένη αριστερά θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά που θα έσωζε τη χώρα και τον κόσμο από τα δόντια και τα νύχια των δανειστών. Η Αλέκα σου, όμως δεν θέλει να συνεργαστεί με τα άλλα κόμματα, πιστή στο παλιό δόγμα "ένα είναι το κόμμα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Timoros

    To προβλημα δεν ειναι οτι δεν θελει να συνεργαστει το ΚΚΕ (η Αλεκα δεν αποφασιζει μονη της, δεν ειναι προσωπικο δλδ. το προβλημα!) αλλα οτι εξ αιτιας των μεγαλων διαφορων που υπαρχουν και οι οποιες ειναι γνωστες, δεν μπορει να υπαρξει τετοιου ειδους...συνεργασια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)