30.1.12

( Νever on..MondayS!)



Λογω των..3 Ιεραρχων, (που κι αυτοι πιστοι στη τριαδικοτητα, ως συμβολο της Ορθοδοξιας ηταν..3, ενω θα μπορουσαν βρε αδερφε, να ειναι 2, ή 4, χαθηκε ο κοσμος;), παραμενουν, λεει, κλειστα τα σχολεια και τα Πανεπιστημια της ταλαιπωρης αυτης χωρας! 

Τελοσπαντων, εδω καιγεται ο κοσμος και διαβαζουμε καθημερινα για αυτοκτονιες, ληστειες, φονους, κυνηγητα της εφοριας, εκρηξεις λογω βεντετας ...οπαδων ποδοσφαιρικων ομαδων, ''ροζ ραντεβου'' φοιτητριων, ο εορτασμος των Ιεραρχων θα μου πειτε, σε πειραξε; 

Η Ελλαδα εχει γινει ενα μικρο ..far west με το FAR γραμμενο με μεγαλα γραμματα σαν κι αυτα στους πινακες των οφθαλμιατρων, ενω το ...West τεινει να γινει...East, εφ οσον ολα αυτα που συμβαινουν, εκει, πιο πολυ θυμιζουν μισθολογικα την...Ανατολη και μαλιστα την υποαναπτυκτη Ανατολη, αυτην που αγωνιζεται για ενα κομματι ψωμι την ημερα σαν..μισθο!


Oμως, κακα τα ψεμματα, πολλοι αναγνωστες, δυσαρεστουνται και δεν αφηνουν σχολια, οταν γραψει κανεις για την σκληρη πραγματικοτητα, ελεγε ενας φιλος, οποτε ΟΧΙ να μη γραψουμε γι αυτο, γιατι ειναι ευκολως εννοουμενο, ο Ελληνας δεν θελει να ακουει για τις ..αλυσιδες και το χαλκα που του περασαν στη μυτη και παρ ολο που τον εχει δεν θελει να τον βλεπει, ουτε να διαβαζει γι αυτον!
 Αντε να φτιαξει λιγο κι ο καιρος που φετος ειναι ...υπερ των εταιριων πετρελαιων, ωστε να παει λιγο στο χωριο του και ΕΤΣΙ να ξεχαστει, γι αλλη μια φορα.......

Μηπως να γραψουμε για το αλλο; Τη  καταργηση 100.000 θεσεων εργασιας στην Ελλαδα που προτεινε ο Γερμανολατρης νέος Πρόεδρος της Βουλγαρίας Πλεβνέλιεφ υποδεικνυοντας τη χωρα του ως παραδειγμα, για τους Ελληνες, στην πολιτική περιορισμού του χρέους, αλλα ...ξεχνωντας,  φανταζομαι, να μιλησει για τους εκει μισθους που μαζι με τους...Αλβανικους ειναι οι πιο...''ανταγωνιστικοι'' στα Βαλκανια!!
Αλλα αυτο δεν απασχολει, φυσικα, τον κ. Προεδρο που δεν πληρωνεται καθε τρεις, ουτε..''εναντι'', οπως οι εργαζομενοι που δουλευουν και ...ξεχνανε να τους πληρωσουν!
Ετσι βεβαια εξηγειται γιατι αποφασισε και η Γερμανικη Lufthansa να αναθεσει τις επισκευες της στην Βουλγαρικη Technik Sofia, οπως, διαβαζα, που επισκευαζει αεροσκαφη στην Ευρώπη! Και οι Γερμανοι το 2011 επένδυσαν 13 εκατομμύρια ευρώ εκει. 

Τωρα που το σκεφτομαι, ..ανατριχιαζω, γιατι εχω ταξιδεψει αρκετες φορες με την συγκεκριμενη εταιρεια και επρεπε να το φανταστω!
Δεν ειναι δυνατον οι κεφαλαιοκρατες να πληρωναν..Γερμανικους μισθους, εφ οσον υπαρχει η...Βουλγαρια, που ειναι τοσο ''ανταγωνιστικη'', σε σημειο που καποιοι ηγετισκοι τους, εκει, εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την «κουλτούρα σταθερότητας» της Μέρκελ και δηλώνουν μαλιστα και πεπεισμένοι ότι «η Γερμανία θα μας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ισχυρή Ευρώπη»(!!) και μας δινουν και μαθηματα οικονομιας για το πως θα καταφερουμε να γινουμε κι εμεις σαν και τους Βουλγαρους ...σκλαβους! 
Αλλα, οχι, τι ειπα, σας δυσαρεστησα (και παλι) και ειναι και ...Δευτερα!

Ουτε ομως για τη πιθανοτητα εκλογων θα πω τιποτα, αφου και να τις δουμε ποτε στην Ελλαδα, η πλειοψηφια των συμπατριωτων μας θα βγαλει και παλι αυτους που θα μας κανουν ακομα πιο...σκλαβους απ ο τι ειμαστε σημερα! 
Oποτε παει κι αυτο το θεμα, δεν ειναι για...Δευτερα!

Αφηστε που η αληθεια ειναι οτι θα επρεπε ηδη να διδασκοσασταν..Γερμανικα, εκει, στα σχολεια, αντι για Ελληνικα! 
Πως θα συνεννοειστε και με τον..Γερμανο Επίτροπο λιτότητας, που θελουν να σας φερουν; 

Ετσι που παει η χωρα, τελικα θα μεινουν μονο οι ...Ιεραρχες (!) στην Ελλαδα να ..''γιορταζουν'' μονοι τους, ενω δε θα υπαρχουν, πια σχολεια, ουτε..ορεξη να πηγαινει κανεις σε διαλυμενα Πανεπιστημια, που ετσι κι αλλιως ειναι κλειστα τον υπολοιπο χρονο... 

''Kαλη μας..φώτιση!'' και μακρια απο...Ιεραρχες!

 

11 σχόλια:

  1. (Λίγο εκτός θέματος.)
    Πρωτοετής τώρα, στο αμφιθέατρο κατά τη διάρκεια των καταλήψεων και των δράσεων ενάντια στον νόμο-πλάισιο για την παιδεία (η τότε υπουργός παιδείας ήταν η Κουτσίκου και μιλάμε πάντα για τους άδοξους πρώτους μήνες του 2007). Σε φυλλάδιο που μοίραζαν μέλη αριστερής φοιτητικής παράταξης, γινόταν αναφορά για την εκπόρνευση φοιτητών στη Γαλλία, προκειμένου να βγάζουν. τουλάχιστον, το νοίκι του σπιτιού. Ακούω δαπίτη να λέει σε εξίσου δαπίτη (στα μυαλά) φίλο του "όταν θα παίξουν αυτές οι καταστάσεις και εδώ, αυτήν εγώ θα τη βαμήσω και θα της σκάσω 20ευρω στη μάπα", για κοπέλα της αριστερης παράταξης που μοίραζε τα φυλλάδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SkinLikeSand

    Περιμενες κατι αλλο, εκτος απο το γνωστο..ηθος που εχουν κατι τετοιοι να επιδειξουν;
    Τετοια ατομα ολα καπως ετσι τα υπολογιζουν,ισως επειδη κατα βαθος ξερουν οτι χωρις ...χρηματα καμμια γυναικα δεν θα τους αντεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλη Elva μην είσαι απαισιόδοξη.Ευρέθη λύση:να βάλουμε τον Καραμπέρη φυλακή:

    http://news247.gr/ellada/eidiseis/tha_eksafanistei_h_voylh_an_milhsw.1596337.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σελιτσανε

      A, πολυ ωραια ...λυση, που λυνει ενα σωρο...
      προβληματα! Που να τρεχει να ψαχνει κανεις.. ενοχους και διεφθαρμενους πολιτικους τωρα! ;(

      Διαγραφή
  4. (Πολύ εκτός θέματος.)
    Έλβα, σκεφτόμουν να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τις σπουδές και τη ζωή στη Σουηδία (το ίντερνετ δεν τα λέει όλα). Για να μην παρεμβληθεί μια άσχετη συνομιλία στα σχόλια της ανάρτησης εδώ, μπορώ να σου στείλω mail στη διεύθυνση που έχεις στο προφίλ σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SkinLikeSand

      Κανενα προβλημα. Γραψε εκει και θα σου απαντησω.

      Διαγραφή
  5. Αυτό με στενοχωρεί κι εμένα, Έλβα μου: παρ' όλη τη σταδιακή εξαθλίωση και το ξεπούλημά μας, θα βρεθούν πολλοί που θα ψηφίσουν τα 2 μεγάλα κόμματα. Αν δεν απέχουν αηδιασμένοι.
    Ίσως -γιατί όχι;- να δούμε και τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή!
    Όμως, τη μεγαλύτερη ευθύνη θα φέρει η Αριστερά. Διότι, σε τόσο δύσκολες στιγμές, δεν καταφέρνει να βρει δυο κοινά σημεία σύγκλισης.
    Όταν ακόμα κι ο Λένιν ήταν έτοιμος να συμμαχήσει με το διάολο ή τη γιαγιά του!
    Γλυκιά η καρέκλα, γλυκιά κι η αυταρέσκεια.
    Πού να στηριχτούν, λοιπόν, οι άνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Λωτοφαγε

      Ποια Αριστερα; Ειναι μεγαλη συζητηση το τι εννοει κανεις πια με τον ορο ..Αριστερα και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο! Αυτο που παλια λεγοταν αριστερα τωρα εχει δυστυχως αρκετα κοινα σημεια με τους νεοφιλευθερους παιζοντας λιγο πολυ το παιχνιδι τους, αλλα με αλλα λογια βεβαια.
      Το ΚΚΕ δεν μπορει σε καμμια περιπτωση να συμμαχισει με μια τετοια...''αριστερα''! Ας το καταλαβει ο κοσμος και ας ψηφισει ενα κομμα που καταδικαζει τη λιτοτητα και την ανεργια. Τοσο πολυ φοβομαστε λοιπον μη χασουμε το... χαλκα που μας περασαν στη μυτη και αυτος δεν ειναι απο...μοδα!

      Διαγραφή
  6. Έλβα μου, η αυτάρεσκη άποψη "αν δεν μας καταλαβαίνει ο κόσμος, τόσο το χειρότερο για τον κόσμο" είναι πολυτέλεια για ένα κόμμα που υποτίθεται ότι καταδικάζει την οικονομική εξαθλίωση αλλά απολύει εργαζομένους -που, ούτως ή άλλως, αμείβονταν με τον κατώτερο μισθό.
    Ας κάνει την αυτοκριτική του, ας συνταξιοδοτήσει τους καρεκλοκένταυρους για να επιτρέψει σε νέους και μορφωμένους ανθρώπους να ανέβουν, κι ας βγει μπροστά με προτάσεις για όλα τα κοινωνικά προβλήματα αντί για σεχταριστικές δράσεις.
    Μην ξεχνάς πως, όταν άρχισε η είσοδος μεταναστών να γίνεται ανεξέλεγκτη, πρότεινε την... εγγραφή τους στα συνδικάτα, αντί να προσπαθήσει να τους εντάξει στο νέο τους περιβάλλον (εκμάθηση ελληνικών, ενημέρωση κλπ). Μα, χαρά μου, για αυτό ακριβώς γίνονταν δεκτοί οι Αλβανοί: ως φθηνή εργατική δύναμη και όχι ως εν δυνάμει διεκδικητές των εργασιακών δικαιωμάτων!
    Δεν είναι τυχαίο πως ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι σε μεγάλο ποσοστό ξενόφοβοι, ενώ επωφελούνται από αυτή την ανασφάλιστη εργασία.
    Γνωρίζεις ότι σε μεγάλα νοσοκομεία προ διετίας τα εργατικά σωματεία των καθαριστριών δέχονταν να εγγράψουν κάποια ΜΕΤΑ την παρέλευση εξαμήνου; Γνωρίζεις πόσες γυναίκες αυτοκτόνησαν από απόγνωση και πόσες σακατεύτηκαν προτού συμπληρώσουν εξάμηνο;
    Γνωρίζεις την αδιαφορία του σωματείου των καθηγητών ξένων γλωσσών σε φροντιστήρια για τα προβλήματα των μελών του;
    Είναι πολλά πράγματα που κρύβονται επιμελώς, αλλά οδήγησαν τον κόσμο στην αδράνεια και την απελπισία. Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δέχονταν πάντα ευχαρίστως, όχι μόνο την αύξηση του μισθού τους, αλλά και της κρατικής επιχορήγησης πριν από λίγες εβδομάδες.
    Όλα αυτά, από ένα κόμμα που... δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα. Ε, ας μην παίρνει μέρος στις εκλογές, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ "Λωτοφάγε", θα μου επιτρέψεις δυο λόγια, αν και έτσι όπως τα γράφεις, φαίνεται ότι έχεις ήδη κατασταλάξει (λάθος βέβαια, αλλά ...) μέσα σου, δεν θα σου αρέσουν, αλλά ίσως πρέπει να τα διαβάσουν άλλοι που έρχονται σε αυτό το όμορφο μπλογκ.

    1. Δεν είναι σωστή η σκέψη σου ότι το ΚΚΕ έχει τέτοιες ... αυτάρεσκες απόψεις. Ακριβώς στην αντίθετη στράτα δρα το ΚΚΕ.

    2. Έχει εξαντληθεί το θέμα "απολύσεις" στις κομματικές επιχειρήσεις, έχει συζητηθεί τόσες φορές, που το να επανέρχεται κάθε φορά κάποιος δείχνει μια σκοπιμότητα. Δυο λόγια μόνο: Το Κόμμα αναγκάσθηκε σε προσλήψεις για να μπορέσει να αντιμετωπίσει δουλειές που ανέλαβε η "Τυποεκδοτική" ώστε να αποπληρωθούν τα δάνεια ένεκα της καταστροφής του 1994. Όταν αυτοί που είχαν δώσει τις δουλειές στην επιχείριση πήραν εντολή να φύγουν, όπως καταλαβαίνεις συρρικνώθηκαν οι εργασίες και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

    3. Οι εργαζόμενοι στις κομματικές επιχειρήσεις, αμοίβονταν με τις κλαδικές συμβάσεις (που εξ ορισμού είναι μεγαλύτερες από την ΕΣΣΕ), διάβασε καμμιά φορά τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, καλό θα σου κάνει.
    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6665477

    4. Δυο λόγια για τους μετανάστες. Φίλε μας, παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Το ΚΚΕ, κυρίως το ΠΑΜΕ, έχει προχωρήσει για τους μετανάστες σε σειρά ενεργειών για την προστασία τους, την απορρόφησή τους από την ελληνική κοινωνία κλπ.
    π.χ. (ενδεικτικά)
    1. Έχει εκδόσει σε διάφορες γλώσσες ενημερωτικά φυλλάδια που τα μοίρασε σε όλους.
    2. Έχει κάνει επερωτήσεις στη Βουλή.
    3. Έχει εκδόσει Φυλλάδιο με τις θέσεις του για το "μεταναστευτικό".
    Μεγάλο το θέμα για να απαντηθεί στα πλαίσια του μπλοκινγκ.

    5. Στα σωματεία, αγαπητέ, εγγράφονται μέλη σύμφωνα με τα Καταστατικά τους - σχετική νομοθεσία του 1264 κλπ.

    6. Έχει κανένα νόημα να αποδίδονται ευθύνες στο ΚΚΕ, όταν αυτή δεν υπάρχει ;

    7. Ποιος σου είπε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ, δέχονται αδιαμαρτύρεται τις κρατικές επιχορηγήσεις και τους μισθούς ;
    Πάλι παραβιάζεις ανοιχτές θύρες.
    Τουλάχιστον δυο φορές τα τελευταία χρόνια κατατέθηκε Νομοσχέδιο για δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών και κατάργηση των συντάξεων και δεν έγινε δεχτό από τους άλλους - μεταξύ αυτών σίγουρα και του κόμματος που εσύ στηρίζεις.
    Ένα μικρό (εντελώς όμως) παράδειγμα, είναι το παρακάτω λινκ:
    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5500484&textCriteriaClause=%2B%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%98%CE%9F%CE%99+%2B%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%A9%CE%9D

    Τέλος, να πούμε ότι οι μισθοί των βουλευτών και των ευρωβουλετών του Κόμματος, πάνε ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ στο Κόμμα.

    8. Το "παραμύθι" για την μη συμμετοχή του ΚΚΕ στη Βουλή και αλλού, επίσης έχει απαντηθεί παντιοτρόπως. Το να ξανατίθεται δεν προσφέρει τίποτα, διότι ας γίνει καθαρό ότι η αστική τάξη και οι κολαούζοι της, θα βρίσκουν το ΚΚΕ μπροστά τους είτε τους αρέσει είτε (προφανώς) όχι !
    Και το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ και όλους τους Ταξικούς Οργανισμούς που παλεύουν για την αλλαγή Τάξης στην Εξουσία, για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό!

    Γεια χαρά και ζητώ από όλους συγνώμη για το αυθαίρετο σεντόνι, αλλά ένιωσα την ανάγκη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α, κι αν δεν βαριέσαι, διάβασε και το παρακάτω λινκ (που αφορά κι αυτό τους μετανάστες)

    http://www.pamehellas.gr/fullstory.php?lang=1&wid=2232

    Είναι ΣΗΜΕΡΙΝΗ παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)