2.2.12

Τον κακό (τους τον)..καιρό!


Διαβαζω, μ ενα μικρο μειδιαμα στα χειλη, το ιδιο καθε φορα, οταν εδω στο Βορρα, μαθαινουμε οτι υπαρχει ''κακοκαιρία στην Ελλαδα'', ''με ισχυρές χιονοπτώσεις'', ''πολικές θερμοκρασίες'', ''παγετο, χιονονερο και ανέμους που φτάνουν ακόμα τα ...10 μποφόρ''!

Κατ αρχην, δεν ισχυουν ολα αυτα τα...τρομαχτικα- για Μεσογειακο κλιμα- φαινομενα, σε ΟΛΗ τη χωρα και φυσικα, οσο πιο Νοτια, τοσο πιο ...εξασθενημενα ειναι!
Επομενως, οι εφημεριδες και τα ΜΜΕ που συμβαλλουν τα μαλλα στο να ...τρομοκρατουν, τον ηδη ...τρομοκρατημενο, απ ολα, κοσμο, συνεχιζουν τη τακτικη τους, σε συνθηκες παντος καιρου, βρεξει, χιονισει, κλπ!

Ετσι, τα καλοκαιρια, τα ΜΜΕ οικτιρουν τον ...καυσωνα, που λογω αντικειμενικων συνθηκων ειναι συχνοτερο φαινομενο, στην Ελλαδα, ενω οι ...βαρεις χειμωνες στο Νοτο, οπως και να το κανουμε, ειναι ενα πιο σπανιο, ακραιο φαινομενο, που εχει πιθανοτητες να συμβει δυο, τρεις φορες, το πολυ, μεσα σε μια δεκαετια! 

Αυτο, ομως, που θα επρεπε να δει κανεις και ΔΕΝ βλεπει, ειναι η κριτικη των καναλιων και των κρατικοδιαιτων φυλλαδων για τις χρονιες ελλειψεις που παρατηρουνται, οπως και για την ολιγωρια του..''κρατους'' στο να κανει κατι ωστε να προλαβει, ή και να μετριασει, οσο το δυνατον γινεται, τις καιρικες συνεπειες στον πληθυσμο.
Αλλωστε, για κατι τετοιους λογους υπαρχει και αυτη η οντοτητα που λεγεται...''κρατος'' και που στην Ελλαδα εχει βεβαια καταντησει...ανεκδοτο,...μαυρης, τελευταια, αποχρωσης, (κατα το..black humor!).
Για τον ιδιο αλλωστε λογο υπαρχουν και οι υπηρεσιες, (βλ μετεωρολογική, κ.α) που (υποτιθεται) προειδοποιουν εγκαιρα για τα εντονα αυτα φαινομενα, που το χειμωνα επηρεαζουν κυριως τις Βορειες περιοχες της χωρας, ενω το καλοκαιρι κυριως τις Νοτιες!
Οποτε δε χρειαζεται να ειναι κανεις ουτε μετεωρολογος, ουτε ομως...βοηθος φακιρη (!), για να καταλαβει  τι ισχυει, χρονια τωρα. Ομως, οχι, μας θελουν να παρουσιαζομαστε συνηθως...εκπληκτοι, καθε φορα, για το γεγονος οτι το χειμωνα κανει ...κρυο και το καλοκαιρι συνηθως ...ζεστη!


Αν ομως ειχαμε και στην Ελλαδα ...κρατος και οχι αυτο το...περιφερομενο πρασινομπλε με ...μαυρους κοκκους, τσιρκο, που παιδευει πολλους απο εμας απο..παιδια, μεχρι ισως και τα ...γεραματα μας, (αν τους επιτρεψουμε δλδ να συνεχισουν!), θα μπορουσαν καποιοι αλλοι και οχι αυτοι, οι εγκληματικα...αναξιοι ανθρωποι, να ειχαν προβλεψει και να ειχαν αντιμετωπισει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και φυσικα δεν αναφερομαι μονο στον ...καιρο!

Αυτοι ηταν και ειναι στα πραγματα, τι εκαναν, ομως, ολα τα χρονια; Μηπως διαβασαν  ποτε τις εκθεσεις που οφειλαν να διαβασουν που μιλουν για τις κλιματικες αλλαγες, οπου και οταν αυτες συμβαινουν, οπως και τους τροπους που μπορει ενα ...σωστα οργανωμενο κρατος να παρεμβει και να κανει ευκολωτερη τη ζωη για τους κατοικους του;

Μηπως ενδιαφερθηκε ποτε κανεις τους και γι αυτο; 

Εδω δεν διαβασαν τα μνημονια θα μου πειτε, θα διαβαζαν τις εκθεσεις για τις κλιματικες αλλαγες, που στην Ελλαδα ηταν ανεκαθεν θεματα που επρεπε να ενδιαφερουν αποκλειστικα και μονο τους...''οικολογους'', οχι τα μεγαλα κομματα και παραταξεις που στο μεταξυ στοχευαν πως θα βαλουν στο χερι οσα περισσοτερα απο τους κοπους των εργαζομενων μπορουσαν. Για το καλο των κατοικων θα φροντιζαν; Ε οχι βεβαια... αυτα ειναι για τις εκλογες και μονο....

Εξ αλλου,  τι σημαινε ...κρατος για τους περισσοτερους Ελληνες μεχρι τωρα; Δεν σημαινε μηπως η ...παραταξη που θα αναλαβει εξουσια αρπαζοντας πιο πολλα και διοριζοντας τους δικους της ανθρωπους, συνθλιβοντας παραλληλα καθε εννοια δικαιοσυνης και αξιοκρατιας;
Τωρα που δεν ...αφησαν τιποτα, εχουν και το θρασος και παρουσιαζονται ακομα στα ΜΜΕ, ως ...φιλευσπλαχνοι κυριοι και κυριες πετωντας...ψιχουλα στα σχολεια, (για οσους λεει εχουν...αναγκη), ενω καποιοι αλλοι ως αλλες...Αντουανεττες, δηθεν ανησυχουν για τους αστεγους που κοιμουνται εξω σε τετοιες συνθηκες!! 

Οταν αφηνουν ανθρωπους χωρις δουλεια, χωρις ρευμα, οταν κλεινουν σχολεια, νοσοκομεια, μπαινουν λουκετα σε επιχειρησεις, οδηγουν τον κοσμο σε απελπισια και μεταναστευση, η προσωρινη και σε μορφη....φιλανθρωπιας αντιμετωπιση των αστεγων και αλλων ομαδων που υποφερουν, ακουγεται επιεικως σαν..επιδεσμος πανω σε ...καρκινωμα, για να μη πουμε οτι ειναι εντελως υποκριτικη και τραγελαφικη!

Ποιων κομματων οι πολιτικες, δημιουργησαν ...στρατιες ανεργων και αστεγων στην Ελλαδα, που φετος δοκιμαζεται οσο λιγες χωρες στο κοσμο! Αυτο προφανως ειναι κατι που ολο και πιο λιγοι ενδιαφερονται στην Ελλαδα, που οι νεοι κατα χιλιαδες εγκαταλειπουν.
Οσοι ομως μενουν, μαλλον εχουν εντελως απελπιστει, γι αυτο φαινεται..τουηταρουν εικονες και σχολια για το ποσο ωραιο ειναι το χιονι, απο τη ...πιστα του χιονοδρομικου!! 

Υ.Γ  Σημερα, εχουμε -10 C, στη Στοκχολμη, ενω στο Βορρα ειναι πιο χαμηλες οι θερμοκρασιες, τα σχολεια ειναι ολα ανοικτα απο το πρωι, οπως συνηθως και θα παραμεινουν ανοικτα και με -20 C, που oπως θυμαμαι ειχε φθασει, μια μερα, το θερμομετρο περισυ!


4 σχόλια:

  1. Mα για τους λόγους που λες Έλβα, τα ΜΜΕ σε περιόδους κακοκαιρίας, αναφέρονται σε "δεκάδες νεκρούς στην Ανατολική Ευρώπη από το κρύο", χωρίς ποτέ να αναφέρουν γιατί δεν πεθαίνουν άνθρωποι στις βόρειες χώρες με ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Swell

    Συμφωνω, τιποτα δεν γραφεται τυχαια, στα ΜΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ... Η αλήθεια είναι πως επικρατεί τρομερή τρομοκρατία :) με το καιρό πάντα γινόταν αυτό... Το καλό είναι πως το όποιο κρύο δεν κρατάει πολύ. Ίσως υποφέρουν οι κάτοικοι στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά να που σήμερα βγήκε ένας ήλιος... και θεραπεύει καρδιές και σώμα. Καλή δύναμη με το κρύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν σκοτωνει το κρυο..ποτε δεν το εκανε.Η φτωχεια ομως ναι, σκοτωνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)