14.2.12

''Να τον χαίρεστε!''



Μερικες φορες, προσπαθω να φανταστω πως και τι ακριβως σκεφτονται οι ανθρωποι που γραφουν καποιο αρθρο, ειτε αυτο ειναι σε φυλλαδες, ειτε σε διαφορες ιστοσελιδες. 

Η σημερινη μερα, μαλιστα, δειχνει να προσφερεται για τετοιες σκεψεις, αφου πολλες εφημεριδες και ιστοσελιδες βαρεθηκαν, φαινεται, να ασχολουνται με τα...θλιβερα νεα της ...χρεοκοπιας μας και το γεγονος οτι γιναμε πλεον (και επισημως)...προτεκτορατο, αλλα προτιμησαν να δωσουν "μια νοτα αισιοδοξιας", οπως λενε και να γραψουν για την ημερα του...Αγ.Βαλεντινου!!

Δεν ειμαι πεζος ανθρωπος, αλλα κατι τετοιες ψευτογιορτες με εκνευριζουν οσο τιποτα αλλο! Ακομη κι αν υποθεσουμε οτι για καποιους...(ηλιθιους) λογους, κατι τετοιες "γιορτες" ειχαν καποια...θεση στην μεχρι τωρα υπερκαταναλωτικη μας κοινωνια, τωρα, πια, και ειδικα κατω απο τις συνθηκες που οι περισσοτεροι βιωνουμε, μεσα στην ΕΕ, δεν θα ελεγα οτι το να γραφονται....αρθρα για τον...Βαλεντινο, συμβαλλουν στην καλυτερευση και...διευρυνση των μυαλων μας! 

Εγω θα ελεγα μαλιστα οτι γραφονται ακριβως γι αυτο τον σκοπο! Επειδη δεν συμβαλλουν καθολου!

Αλλιως, θα πρεπει να πιστεψουμε οτι τα..."ζευγαρακια" που γιορταζουν τετοιες γιορτες, ζουνε σε αλλο πλανητη! Αυτον που καθε 14 του Φλεβαρη και μεσα σ ενα ...σουρεαλιστικο συννεφο ευτυχιας, (!) τα ζευγη περνανε τη μερα αυτη ξεσκιζοντας...σοκολατες, και πινοντας ...σαμπανια, ως νεοπλουτοι βλαχοι, ενω ανταλλασσουν δωρα παντα σε σχημα καρδιας, πνιγμενοι στο ...λουλουδικό, κατι σαν ενα αιωνιο..σκυλαδικο!

Αυτη λοιπον ειναι η μερα που ολοι ...περιμενουν!

Μα και βεβαια! Δεν περιμενουν να δουν πως και αν θα βρουν δουλεια, πως θα πληρωσουν λογαριασμους και απιστευτους φορους που τους εχουν πνιξει, τι θα γινει οταν αρρωστησουν, ουτε βεβαια τους ενδιαφερει αυτους τι εγινε στην....καμμενη και λεηλατημενη απο τους κουκουλοφορους και τα λοιπα φασιστοειδη πολη που μενουν! 

Ισως βεβαια οι απανταχου...Βαλεντινοι, να μη μενουν, ολοι, στην Αθηνα, αλλα οπως η βλακεια εχουν....διασκορπιστει κι αυτοι ανα την επικρατεια με την διεστραμμενη μαλιστα ορεξη να γιορταζουν ανοησιες, γυρω απ τα συντριμμια της ζωης των αλλων!


35 σχόλια:

  1. Ελπίζω πάντως να υπάρχουν ερωτευμένοι που να την γιορτάζουν αυτή την μέρα λιγότερο κοκκινοροζκαορδουλίνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπα,φιλε mahler!

      Κατ αρχην καθε...14 Φεβρ. πρεπει να θυμουνται ολοι οτι αγαπουν τον ανθρωπο τους; :)
      Απ την αλλη, συνηθως οσοι το γιορταζουν, θεωρουν οτι πρεπει, για καποιο λογο, ν ακολουθησουν τη πεπατημενη και να παρουν τα κλασσικα... κοκκινοροζκαρδουλίνικα, που λες, κιτσατα δωρακια τα οποια ειλικρινα δεν ξερω σε ποιους και σε ποιες αρεσουν! :)

      Διαγραφή
  2. γεια σου ρε Elva!
    http://www.youtube.com/watch?v=H633HCAnG7c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαiρα μου σ ευχαριστω για το ασμα! Δεν το ειχα ακουσει! Πολυ καλο! :)

      Διαγραφή
  3. Εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει κάτι με τον Βαλεντίνο. Στην Ελλάδα ζουν εκτός των άθεων, 95% ορθόδοξοι και 5% μουσουλμάνοι (με τους μετανάστες). Τι δουλειά μπορεί να έχουν με το ρωμαιοκαθολικό εορτολόγιο;
    Αμάν πια με την αμερικανιά! Πήξαμε! Σε λίγο θα γιορτάζουμε και την ...μέρα των ευχαριστιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TRASH

      Oυτε κι εγω καταλαβαινω και καθε χρονια τετοια μερα δεν αισθανομαι καθολου καλα, γιατι ειμαι μαλλον απο εκεινη την μειοψηφια που με εκνευριζει και ο ..Βαλεντινος οπως και ο τι αλλο ειναι ψευτικο και υπαρχει μονο απο την αναγκη καποιων για χρημα!
      Αυτο δεν το ειχα σκεφτει με τις θρησκειες, αλλα ξερεις σιγα να μην νοιαζονται για τετοιες λεπτομεριες! Ασε που εδωσες και ιδεα για τη δημιουργια κανενος υπερορθοδοξου, ή και ...μουσουλμανου..Βαλεντινου! Τι, μονο απο τους Δυτικο Ευρωπαιους θελουν τα καταστηματα χρημα; :)

      Διαγραφή
  4. Η μερα των ευχαριστιων θα πηγαινει καπως ετσι

    Ευχαριστουμε τους αμερικανους για τον πολιτισμο που εξάγουν, χαλαλι τοσο αιμα, μπρος τα καλη τι ειναι ο πονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. poe, παιδι μου, αστα αυτα τα...κομμουνιστικα! :)

      Επί του προκειμένου, εσυ, εφοδιαστηκες με τα απαραιτητα σοκολατακια και ροζ αρκουδο-καρδουλινια, ή μηπως δεν κανετε τετοια ...ωραια δωρα, εκει, στη Κρητη; :))

      Διαγραφή
    2. Εμεις σφαζουμε ενα αρνι μπροστα στην ενδιαφερομενη και μετα το γδερνουμε και κανουμε ιεροτελεστικο σεξ τυλιγμένοι στην προβια του:)

      Διαγραφή
    3. Ειμαστε σεχτα παγανοκομμουνιστων

      Διαγραφή
    4. poe

      Οπως καταλαβαινω ειναι εντελως ...περιττα τα..αρκουδακια, σε αυτη τη περιπτωση! Πολυ ξεκαθαρο λοιπον το μηνυμα απο..Κρητη! :))

      Κατσε να διαδωσω τα νεα για το εθιμο σας στις εδω νεες! Θα εντυπωσιαστουν σιγουρα! :PP

      Διαγραφή
    5. poe

      Σσστ, κρυβε λογια! :)) Δεν εχεις ακουσει οτι και η google ειναι μαζι τους τωρα;
      Αστα, θα επικοινωνουμε με...καπνο σαν τους Ινδιανους σε λιγο! :)

      Διαγραφή
    6. Να πα να γαμηθουνε, οπως απαντησα και σε εναν αλλο φιλο που μου εκανε τη συγκεκριμενη παρατηρηση.

      Τι θα κανουν θα μας βαλουν ολους φυλακη;
      Θα μας στειλουν στο γκουανταναμο;
      Θα γινουν και αυτα σύντομα
      Αλλά δεν θα τους κανω το χατηρι να τους χαριστώ

      Διαγραφή
  5. Γεια σου συντρόφισσα,αν μου επιτρέπεις αυτήν την έκφραση.
    Δεν περιγράφονται με λόγια ετούτες οι μέρες.
    Βρεθήκαμε στην καμπή της ιστορίας και μπορούμε να αισθανόμαστε την ευθύνη και την ικανοποίηση της αγωνιστικής συμβολής στα τεκταινόμενα.
    Είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους, είτε κεντρικά, είτε στην συνοικία στις γειτονιές.

    Είναι δύσκολα τα πράγματα,ο κόσμος είναι παραπληροφορημένος.Πηγαίνεις τους μιλάς, σου λένε ότι έχεις δίκιο, συμφωνούν μαζί σου, απαντάς στα ερωτήματά τους και μόλις φύγεις, αναλαμβάνει η Τρέμη, ο Πρετεντέρης, ο Τσιμας,ο Καψής, και όλο το επιτελείο των πληρωμένων κονδυλοφόρων τους, να τους παρουσιάσει το μαύρο άσπρο.

    Να το πιστέψουμε:
    Γεγονός είναι, μόνον ότι δείχνει η τηλεόραση.
    Η ΤΒουλα έπαιξε τα γεγονότα μιας Αθήνας που καιγόταν ,τα ερμήνευσε όπως σε εκείνους συμφέρει,οι εκατοντάδες χιλιάδες ενός κόσμου αποφασισμένου δεν υπήρξαν για τα γαμ......κάναλά τους.
    Είναι όμως που πρέπει να πείσουμε τον κόσμο για την άλλη αλήθεια, για τον άλλο δρόμο, δεν γίνεται διαφορετικά, δεν γίνεται χωρίς τον "άτιμο" υποκειμενικό παράγοντα.

    Αυτόν είναι που φοβούνται, αυτός είναι και ο λόγος που τον θέλουν "ερωτευμένο" "καψουρεμένο" χειραγωγημένο, να άγετε και να φέρεται από τα πάθη του, τις αδυναμίες της άγνοιάς του.
    Εύκολο θύμα ο Βαλεντίνος και η Βαλεντίνα με όλο το μεγαλείο τους.

    Εγώ βλέπω ανθρώπους να πίνουν γαλήνια τον καφέ τους στα καφέ της Αθήνας και μου κάνει εντύπωση.
    Βλέπω ανθρώπους και γελάνε και μου κάνει εντύπωση.
    Πως μπορούν με πάνω από 1.000.000 άνεργους, με παιδιά που λιποθυμούν από ασιτία, με 20.000 άστεγους, με ηλικιωμένους και παιδιά στους κάδους των σκουπιδιών;

    Θα το παλέψουμε! Δίνουμε καθημερινά την μάχη να μην υπάρχουν Βαλεντίνες, να μην είναι αξιόπιστοι οι Τρεμηδες και οι Πρετεντέρηδες και η Κυριακή, έδειξε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
    Μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε.
    Και να ξέρεις ήσουν μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλη και σσα blackbedlam

      Σε νοιωθω απολυτα και εχοντας στο μυαλο μου ολα αυτα που συμβαινουν αυτον τον καιρο στην Ελλαδα μερικες φορες κι εγω απορω για το οτι υπαρχουν ανθρωποι που μιλουν για τα πιο...απιθανα πραγματα.
      Το πρωι ακουσα στο δρομο μια γειτονισσα να μιλαει με καποια αλλη για την..ηλικια του σκυλιου της(!!)και αναρρωτηθηκα αν καποιοι ανθρωποι βλεπουν ειδησεις (εφ οσον τα γεγονοτα και τους εμπρησμους τα εδειξαν παντου) και αν καταλαβαινουν τι περναει ο περισσοτερος κοσμος τωρα στην Ελλαδα!
      Φυσικα η απαντηση ειναι η ιδια με το ποσο πραγματικα αναρρωτιομασταν και αναρρωτιομαστε, ακομη, σε πολλες περιπτωσεις, πως περναει ο φτωχος κοσμος σε πολλες χωρες της Αφρικης και αλλου! Πληρης αδιαφορια για το προβλημα του αλλου, δυστυχως και το εκνευριστικο ειναι οτι ακους συχνα κοσμο, κι εδω, να αναπαραγουν κι αυτοι πραγματα που ακουνε σε μερικα βρωμοκαναλια, οτι δλδ ηθελες τα κι παθες τα, με λιγα λογια...
      Ευτυχως αυτοι που διαβαζουν και ενημερωνονται δεν πιστευουν σ αυτα που τους σερβιρουν, αλλα σιγουρα ειναι κι εδω λιγοτεροι οι καλα ενημερωμενοι και οι προοδευτικοι ανθρωποι.
      Παντως το ελπιδοφορο ειναι οτι κατεβαινει πολυ περισσοτερος κοσμος τωρα απ οτι λιγο καιρο πριν και ας ελπισουμε οτι ολο και περισσοτεροι θα συνειδητοποιουν τα βρωμικα κολπα του συστηματος, βαζοντας τους μια και καλη στην γωνια, στα αζητητα!

      Τιμη μου που με συμπεριλαμβανεις, εστω και νοητα, μαζι σας! :)

      Διαγραφή
    2. Γέλα και συ Βlack Βedlam, ένα γέλιο θα τους θάψει!

      Εγώ γελάω, όταν λέει "αστεία" ο Λιμενοπηδήχτρας και η Ολγα που τρέμει, γελάω λέγοντας: Τι λέει ρε ο μ@λ@κ@ς

      Γελάω και με (μας) φοβούνται!

      Διαγραφή
    3. spiral

      Που πας και τα βρισκεις ολα αυτα; ;)
      Αρκετα απο τα τουητερς ειναι φοβερα εξυπνα!

      Διαγραφή
  6. οταν μετα την παρασταση τα φωτα σβησουν φενετε ολοι η ασχημια τους, τοτε χριαζωντε κατι για να τα ξανα αναψουν ευθυμη η πολεμικη νοτα οτι νανε αρκη να μην χρηαστη να πουν για τους χιλιαδες εροτευμενους που βγηκαν στους δρομους για τους εροτευμενους της χαλυβουργιας , του πετζετακη , για ολους οσους διεκδικουμε ενα καλητερο αυριο για μας και τα παιδια μας εστω και κατι θα επρεπε να πουν .
    ΑΝΟΡΘΟΓΡΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Mπαμπη

      Απο τα καναλια αυτα, μη περιμενεις, παντως, να μιλησουν για τα θεματα των απεργων της χαλυβουργικης!

      Ο τι ειδηση και να χρησιμοποιησουν ομως, γεγονος ειναι οτι ο ο κοσμος, πια, δεν τους πιστευει και εκει θα ειναι η ΗΤΤΑ τους! Δλδ πιστευει κανεις απο τον κοσμο οτι το ...ΚΚΕ, οπως ισχυριστηκαν καποιοι απ αυτους, εβαλε τις φωτιες στην Αθηνα;!! Δεν νομιζω, ολο και περισσοτερος κοσμος ενημερωνεται και εκτος καναλιων, πια, οποτε δεν πιανουν τοπο οι.. γκεμπελισμοι τους, παρα μονο σε οσους ειναι ΗΔΗ προκατειλημμενοι και δεν θελουν να δουν την πραγματικοτητα!

      Διαγραφή
    2. Elva. εγω τους ξερω καλα τους εζησα σε αγωνα διαρκιας 9-1985-3-1987 με μια 4ημερη καταλιψη του ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 9-1986 βρομουσαν απο τοτε αυτοι και ηπαρατρεχαμενη τους
      αυτη τη βρομια τους θελω να δηξω.

      Διαγραφή
    3. Μπαμπη

      Απ αυτα που λες, φαινεται οτι ξερεις κι αυτους και τα κολπα τους πολυ καλυτερα απο μενα! :)

      Διαγραφή
  7. Άραγε τo κλαμίνι μετά τις δηλώσεις του θα κάνει κάνα event για την fucking Valentines Day?
    (παρέα με τους Ατενίστας και ευγενικό χορηγό τη Lifo)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ηξερα οτι ειπε τετοια..κουφα πραγματα, ομως δεν μου κανει κι εκπληξη! Απ αυτους ολα να τα περιμενεις.....

      Διαγραφή
    2. Xε, χε, χάνεις επεισόδια εκεί στα ξένα!
      Αν οι Mondy Pythons ήταν στα ντουζένια τους, (όπως τότε) θα γύριζαν ταινία με τις δηλώσεις των εγκάθετων (σαν το κλαμίνι) και τα παπαγαλίσματα των παπαγαλακίων.

      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  8. Κοίτα, μην τα βάζεις με αυτούς που προσπαθούν να ζήσουν με ψευδαισθήσεις ...

    Μιας που η πραγματική ζωή ...

    Αν και η συγκεκριμένη "γιορτή" έγινε για τα ... λουλουλάδικα και τα λοιπά μαγαζιά !
    Τέλος πάντων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. faro

      Mα, γιατι να ζουμε με ψευδαισθησεις και οχι με πραγματικα αισθηματα; Τι προσφερει η ενασχοληση με τους..Βαλεντινους, εκτος απο κερδος για τους καταστηματαρχες;
      Παλια δλδ. οταν δεν υπηρχαν... Βαλεντινοι δεν εδειχνε ο κοσμος τα αισθηματα του;

      Διαγραφή
  9. Πολύ καλά τα λες!
    Βέβαια δεν είναι μόνο ο Βαλεντίνος, είναι και εκείνες οι χαζοεκπομπές που ακόμη υπάρχουν!!!!!!!
    Και για να υπάρχουν κάποιοι τις βλέπουν :-(

    Γεια σου Elva..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα φιλη Μargo

      Xαιρομαι που συμφωνεις! Φτανει πια η αποβλακωση που μας προσφερει το συστημα και μεσω των καναλιων, ως ...φτηνο ανταλλαγμα γι ΟΛΑ ΟΣΑ ουσιωδη μας στερουν!
      Ας μας εδιναν πισω οσα μας πηραν αντι να αναμασουν βλακειες με...Βαλεντινους και δωρακια για...ιθαγενεις! Αλλα δυστυχως, τετοια ...καλη γνωμη εχουν για τον μεσο πολιτη και αυτο εξ αλλου φαινεται και απο τον βιαιο τροπο που χρησιμοποιουν, καθε φορα, στις διαδηλωσεις!

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ερωτευμένοι γιορτάζουν κάθε μέρα! Έστω κι αν είναι φτωχοί ή άνεργοι. Δεν περιμένουν να τους το θυμίσει ο παραγωγός της εκπομπής ή ο ανθοπώλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λωτοφαγε

      Καποιοι, παντως, φαινεται οτι περιμενουν τον.. ανθοπωλη, τον κοσμηματοπωλη, τον παραγωγο της εκπομπης, να τους το πει και μαζι μ αυτους και το ..λαμογιο, με το κλασσικο παραμυθακι οτι χρειαζεται, ο φτωχος πολιτης, να κανει ακομη μεγαλυτερες θυσιες για το ..καλο της χωρας!! :(

      Αμφιβαλλεις οτι μερικοι θελουν ν ακουνε παραμυθια και ακομη χειροτερα οτι αρκετοι απ αυτους τα πιστευουν!

      Διαγραφή
  12. Εγω ζω στην Αμερικη και δεν κανω τιποτα διαφερετικο αυτη τη μερα, ενω πολλοι Ελληνες στην Ελλαδα γιορταζουν τη γιορτη του Αγιου Βαλεντινου!
    Κα-τα-πλη-κτι-κο!
    Η εγω τα εχω χαμενα ή οι Ελληνες στην Ελλαδα αισθανονται πιο Αμερικανοι απο εμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ephemeron

      Oυτε που ασχολουμαι, αλλα κι εδω, οπως παντου βεβαια, υπαρχουν οι χαζοφυλλαδες και καποιες εκπομπες που υπενθυμιζουν τις γιορτες του στυλ...Βαλεντινου, σε σημειο που αμφιβαλλεις αν πραγματι ενδιαφερεται κανεις για την πραγματικοτητα!

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)