29.2.12

Oχι, δεν ειμαστε ολοι..Έλληνες, Ηeike!




Εσυ τι λες, οταν τα διαβαζεις, Ηeike,

Ποσους Ελληνες αραγε ενδιαφερει η.. "μετωπικη συγκρουση" Παπουτση-Βενιζελου στις εφημεριδες και στα ΜΜΕ, εκτος απο τους ιδιους και τις σκοπιμοτητες τους; 

Ποσους και ποιους Ελληνες τελικα, ενδιαφερει οτι αυτος που εβγαλε το εκατομμυριο, (που απεκτησε με τον..ιδρωτα του), στο εξωτερικο, ειναι ο συζυγος της Ντορας και μονο, ενω ολοι καταλαβαινουμε οτι η λιστα αυτη δεν εχει αρχη και τελος;

Ποιους, Ελληνες ενδιαφερει και η "πρώτη σοβαρή εσωτερική κρίση της ΔΗΜ.ΑΡ.";
 
Ειναι τυχαιο οτι οι πιο εντιμα πατριωτικες ομιλιες ακουγονται ολο και πιο συχνα ειτε απο βουλευτες και βουλευτινες του ΚΚΕ, στη χωρα, ειτε εκτος συνορων απο..Ιταλους δημαρχους και..Γερμανιδες πολιτικους σαν κι εσενα, Heike Hänsel, που καταψηφισες το δευτερο "πακετο βοηθειας" στην Ελλαδα και κατηγορησες την ΕΕ και τη κυβερνηση της χωρας της λεγοντας οτι ντρεπεσαι για την εξαθλίωση του Ελληνικου λαου! Tετοια λογια δεν τα ακουμε συχνα ουτε απο...''Ελληνες''!


 


Ομως στον μακρυ καταλογο των ...«μνημονιακων σωτηρων» της χωρας προστιθενται ακομη τα...202 «Ναι», ανθρωπων (;) που αποδεχθηκαν ενα νομοσχέδιο που θα επιβαλλει μεγαλυτερη φτωχεια στο λαο, μεσα απο μειώσεις σε μισθους και συντάξεις!

Ευτυχως το παρηγορο ειναι οτι διαβαζουμε, επισης, καθημερινα και για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ σε διαφορους κλαδους που δεν συμμορφωνονται στις ...οδηγιες, διαπραττοντας ετσι αυτο που λενε οι ανωτεροι τους ...«πειθαρχικα παραπτωματα», με αποτελεσμα τη διωξη τους, αλλα που, προς τιμην τους, επιμενουν να ζητουν τα ουσιωδη, (οπως στη παραπανω περιπτωση) για την αντιμετώπιση μεγαλων προβλημάτων στη λειτουργία μοναδων που εργαζονται. 

Τα σχολεια, οπως και οι πατριδες, εμεις ξερουμε οτι ειναι για να διδασκουν τους ανθρωπους πως θα γινουν ελευθεροι, οχι για να εξυμνουν και να υπηρετουν αυτους και τις πολιτικες εκεινες που τα διαλυουν και τα ξεπουλουν ολα στο ονομα του κερδους! 

Oχι, δυστυχως, δεν ειμαστε ολοι...Έλληνες, Ηeike!

4 σχόλια:

  1. Ταξικό είναι το πρόβλημα ...

    Τι σημασία έχει να λέμε "έλληνες", "τούρκοι", "γερμανοί", "ρώσσοι" κλπ. κλπ.

    Σημασία έχει να πούμε κάποια στιγμή:

    - Είμαστε ΟΛΟΙ εργάτες !

    &

    - Εργάτες ΟΛΟΥ του κόσμου ενωθείτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημερα faro

      Σιγουρα ειναι ταξικο το θεμα και για ολους,εμας που νιωθουμε την αδικια, οπου και να μενουμε, δεν υπαρχει καλυτερη προτροπη απ αυτο που λες:

      Εργάτες ΟΛΟΥ του κόσμου ενωθείτε!

      Διαγραφή
  2. Είμαστε όλοι εργατες που ο ένας θα ξεσκίσει τον άλλον! Οταν το ταξικό γίνεται τοξικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα φιλη @ange-ta

    To διαιρει και βασιλευε ειναι παντα..αποτελεσματικο, δυστυχως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)