9.2.12

Aπ τη Σιβηρία στην Ιαπωνία! (To τίμημα της ''επιτυχίας''!)


Στο Νοτο, ο κοσμος εχει τις δικες του καθημερινες στενοχωριες με το ...Μαυρο μετωπο, που εχει βαλθει να διαλυσει τη χωρα....Εχω πια πειστει γι αυτο, αλλα δυστυχως δεν εχουν πειστει και ολοι οι αλλοι που εχουν ακομη, ας πουμε, τη ....ψευδαισθηση οτι αυτα τα..δυσαρεστα θα..τελειωσουν μια μερα! 

Οι μονοι που ....''τελειωνουν'' με μαθηματικη ακριβεια, αγαπητοι φιλοι, ειναι οι απλοι εργαζομενοι στην Ελλαδα, που θελετε απο...φιλευσπλαχνια, θελετε απο παραπλανηση, επιμενουν να τους ονομαζουν ακομη...''εργαζομενους'' και οχι ...''δούλους'', οπως εχουν φτασει, πια τα πραγματα!

Στο Βορρα, στις Ανατολικες χωρες και τη Σιβηρια που εδω και χρονια δεν εχουν πια ..αυταπατες για το τι σημαινει..''γκλασνοστ'' και..''περεστροικα'', καποιοι ελπιζουν να καταφερουν, ισως και μεσω των..παιδιων τους, να κανουν τα ονειρα τους πραγματικοτητα!

Eιναι, παντως, πολυ λυπηρο να βλεπει κανεις τον ανθο της Σιβηριας, να ...εκτιθεται κάθε σεζόν, με μαγιο, μπροστα στα ματια των υπευθυνων πρακτορων μοντέλων που ψάχνουν για νέα κορίτσια σε όλο τον κόσμο, αλλα ιδίως στα φτωχικα ρωσικά χωριά! Το θεωρω σαν ηττα ενος λαου που καποτε εδιωξε τον φασισμο, θυσιαζοντας εκατομμυρια ζωες, για το σκοπο αυτο.

Τα κοριτσια, φωτογραφιζονται και στέλνονται ως αναλώσιμο είδος στην Ιαπωνία...

Θα πρέπει να εχουν...ωραιο δερμα, να ειναι χλωμες, κατά προτίμηση, και να προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη, για να...ταϊζουν την αδιακοπα πεινασμένη αγορά της Ιαπωνίας!
Μεσω της εκπομπης, Dox , το ντοκυμαντερ, Girl model, ακολουθει την 13χρονη Nadja, από τη Σιβηρία και την πρακτορα  μοντελλων,  Ashley, από τις ΗΠΑ, που την ανακάλυψε.

Οι τοίχοι του δωματίου της Νάντια είναι γεμάτοι με εικόνες από διάφορα περιοδικά μοδας. Αρχικα είναι ενθουσιασμένη όταν αφήνει το σπίτι της, σε ενα χωριο της Σιβηριας, για να παει στο Τόκυο με υποσχέσεις για μια κερδοφόρα καρριέρα. 

Θέλει να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της, αλλά γίνεται ολοένα και πιο καταθλιπτική και κλαιει στο τηλεφωνο οταν μιλαει με τη μητερα της, εφ οσον συνειδητοποιει οτι η ανεξέλεγκτη και υποπτη βιομηχανία μοντέλλων την εκμεταλλευονται χωρις να τη πληρωνουν και συχνα χωρις να της παρεχουν καν φαγητο! 




Η Αμερικανιδα εκπροσωπος του πρακτορειου μοντέλλων, Ashley, που υπηρξε η ιδια μοντελλο και μισησε το επαγγελμα, σαρώνει τωρα ως ''κυνηγος μοντελλων'', τη ρωσική ύπαιθρο σε αναζήτηση νέων προσώπων και εχει μια εντελως κυνική άποψη για τον κλάδο. 
Το ταξίδι ενός νεου μοντέλου συμπεριλαμβανει στις αποσκευες...ταπεινωσεις, βρωμικα κόλπα, μοναξιά και διαλυμμενα όνειρα! 

Τα σωματα των κοριτσιων θεωρούνται εμπορικά αγαθά, χωρίς προστασια. Παρά την έλλειψη ομοιοτήτων μεταξύ Σιβηρίας και Τόκυο, τα κοριτσια απο τις διαφορετικες χωρες του κοσμου που φτανουν εκει, συνδέονται μεταξύ τους μεσα απο τον συνεχως αναπτυσσομενο κλάδο του μοντελινγκ. 

Τα ονειρα της οικογενειας της Νadja, που δεν εχουν χρηματα να τελειωσουν το σπίτι τους, ισως μια μερα εκπληρωθουν. 

Ποιο, θα ειναι, ομως, το τίμημα;




6 σχόλια:

  1. Ο κοσμος εχει παντου απελπιστει και προσπαθει να ξεφυγει απο την μιζερια που τον εχουν εγκλωβισει με οποιοδηποτε τροπο, ακομη και οπως γραφεις, μεσω των παιδιων του, που οπως και οι γονεις τους, πεφτουν κι αυτα θυματα του ιδιου συστηματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω απολυτα, φιλη marilia.
      Δεν παιζει ρολο ο τροπος, αλλα το γεγονος οτι εχουμε ..επιτρεψει πια να μας εκμεταλλευονται με ολους τους τροπους!

      Διαγραφή
  2. Αυτό συμβαίνει πάντοτε Έλβα. Η φτώχεια φέρνει εξαθλίωση κι αυτή δεν έχει τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Swell

      Αυτοι εχουν αποφασισει να μας εξαθλιωσουν, ειναι πια γεγονος. Εμεις ομως θα τους αφησουμε; Και φυσικα δεν μιλω για την περιπτωση της Ρωσιας και μονο!

      Διαγραφή
  3. Elva μου θυμησες τα νιατα μου, οταν πηγαιναμε με τους συμαθητες μας και διαδηλωναμε εξω απο τα καλλιστεια!
    Για μενα ολα αυτα, μοντελα, καλλιστεια, κλπ, ηταν και συνεχιζουν να ειναι, τραγικες στιγμες εναντιον καθε σκεπτομενου ατομου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εphemeron

      Το θεμα ''καλλιστεια'' δεν ειναι τοσο ρηχο οσο.. φαινεται και ειναι ευκολο να το καταδικασουμε και να τελειωνουμε μ αυτη την ...επιβραβευση της ματαιδοξιας, ετσι απλα.
      Ομως,δεν ειναι ετσι. Πρεπει να αναζητησουμε τις αιτιες πισω του και εκει ακριβως βρισκεται το ολο ζητημα. Η φτωχεια και η εξαθλιωση που ειπαμε και πιο πανω, οδηγει και σε εκπτωση των αξιων και η ζωη δεν εχει πια νοημα οταν θετει κανεις συνειδητα το παιδι του μεσα σε τετοια.. βρωμικα καναλια, μονο και μονο επειδη χρειαζεται τα χρηματα, εστω κι αν αυτο σημαινει την ψυχολογικη και σωματικη.. εξοντωση του!
      Το συστημα δουλευει με πολλους τροπους. Τα καλλιστεια, ιδιαιτερα, σε φτωχα μερη, ειναι ενας απο αυτους!

      Διαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)