1.3.12

''ΚΑΛΟ μήνα'' (με..περισσότερο EΛΕΓΧΟ!)



Aπο σήμερα, 1 Μαρτίου, η Google εχει πλήρη έλεγχο του ποιος είσαι. Κατω απο το προσχημα της νέας πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων της εταιρείας, συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες των διαφόρων υπηρεσιών της Google. «Για το δικο σας καλο», υποστηρίζει η Google-αλλά η ΕΕ δεν συμφωνεί, και διαμαρτυρεται.

Ξεκινωντας από το ποιες ιστοσελίδες επισκεπτεστε και στη συνέχεια ό, τι ταινίες και βίντεο βλέπετε στο YouTube. Οι πληροφορίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να κατευθύνουν απευθείας στο χρήστη, σχετικες με τα ενδιαφεροντα του, διαφημισεις.

Η Google εφαρμόζει μια σημαντική αλλαγή - την απλοποίηση συμφωνα με την εταιρεία – των κανονων απορρητου της. Απο σημερα 60 διαφορετικές υπηρεσίες ενωνονται και καλύπτονται πλέον από μια ενιαία πολιτική.

Μεχρι σήμερα, η Google δεν ειχε τη δυνατοτητα να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες, για παράδειγμα, τη μηχανή αναζήτησης και στα άλλα προϊόντα της, και έτσι επρεπε να ειχε παραμείνει, λέει η Electronic Frontier Foundation, μια ανεξάρτητη οργάνωση που εργάζεται για να προστατεύσει την ελευθερία του λόγου και τους όρους των χρηστων στο διαδικτυο.

-Η προστασία είναι ιδιαίτερα σημαντικη, επειδή τα δεδομένα της αναζήτησης μπορεί να αποκαλύψουν πολύ προσωπικες πληροφορίες. Στοιχεία σχετικά με το πού μενετε, τα ενδιαφεροντα, την ηλικία, τη σεξουαλική προτίμηση, τη θρησκεία, την υγεία και πολλά άλλα, γράφει το Electronic Frontier Foundation, συμφωνα με τη δανεζικη εφημερίδα Politike.


Αλλά δεν είναι μόνο οι οργανισμοί στο Ίντερνετ που αντεδρασαν στους νέους κανονισμους της Google. 
Ακομη και η ΕΕ ανησυχει για τα αποτελεσματα. Νωρίτερα το χειμώνα ζητησε η Ευρωπαικη Ένωση Προστασιας Δεδομενων απο τη Γαλλικη ομόλογό της, την CNIL, να εξετάσει τους νέους κανόνες - και την Τρίτη ήρθε η απάντηση. Μόλις δύο ημέρες πριν η νέα πολιτική τεθεί σε ισχύ, οι Γαλλοι δηλωσαν οτι μπορεί να παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Τα προκαταρκτικά μας στοιχεία δείχνουν ότι η νέα πολιτική της Google δεν πληρει τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκων Οδηγιων για την προστασία των δεδομένων, έγραψε η CNIL σε μια επιστολή που σταλθηκε στον αντιπροεδρο της Google, Larry Page, και δημοσιευτηκε στην ιστοσελίδα της CNIL την Τρίτη, 28 Φεβρουαριου.

Συμφωνα με τη Γαλλική αρχή, η εξήγηση της Google πώς θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα ειναι «υπερβολικά αόριστη» και «δύσκολο να κατανοηθεί» «ακομη και για τους εμπειρογνωμόνες της».

Η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ, Vivian Reading, σε επιστολή της, εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιστολη της CNIL και σύμφωνα με το Associated Press καλεί τώρα την Google να αναβαλλει τη προώθηση της νέας πολιτικής της, ώστε να μπορεί να διερευνηθεί περαιτέρω.

Ο παγκόσμια επικεφαλής του απορρήτου της Google, Peter Fleischer, απάντησε, ομως, στην επιστολή της Γαλλικής αρχής ότι δεν θα αναβάλουν το ξεκινημα της νεας πολιτικης τους με την εξης δικαιολογια:

-To εχουμε ανακοινώσει σε πάνω από 350 εκατομμύρια χρήστες και τους εχουν δοθεί πολύ ξεκαθαρες πληροφοριες, τόσο στην ιστοσελίδα μας οσο και στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Το να παύσουμε τώρα το ξεκινημα της νεας πολιτικης μας θα δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση στους χρήστες μας, γράφει ο Peter Fleischer, σύμφωνα με το AP. (Μτφ απο SvD) 

Σημ. Απο τα παραπανω συναγεται πολυ ευκολα το ποσο μας...κοροιδευουν απαντες δεν θα ειναι και η πρωτη φορα, βεβαια...Ας εχουμε, ομως, τα ματια μας ανοικτα.
Οσοι ενδιαφερονται ας ριξουν μια ματια και εδω. Aπολυτα, δεν μπορει να προστατευτει κανεις, εφ οσον κανει χρηση του Ιντερνετ, αλλα τουλαχιστον, ας φροντισουμε, να μη τους σερβιρουμε ολες τις πληροφοριες και στο ...πιατο! :)


''Every breath you take
 Every move you make
 Every bond you break
 Every step you take
 I'll be watching you..''



6 σχόλια:

  1. KΑΛΟ ΜΗΝΑ ελβα κι αστους να μας ελεγχουν! Καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται, σωστα; Το πολυ πολυ να διαβασουν τις βρισιες μας οταν γραφουμε σχολια σε διαφορα ιστολογια, φιλη μου, ετσι δεν ειναι;
    Οσο για το οτι μας κοροιδευουν, ουτε κι εκει μασαμε Ελβα!
    Τοσα χρονια δειχνουμε να μας αρεσει η κοροιδια!

    Καλο σου απογευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η google απλώς στρώνει το χαλί στην ACTA.Οι ευρωπαίοι φιλολογούν.Και τί θα της κάνουν της google;Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα αλλά αυτό δεν παίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @marilia

    Αυτοι και τους...καθαρους ουρανους τους ελεγχουν, μη τυχον και χασουν κανενα πελατη απο διαφημισεις κλπ. Παντως ο κοσμος εχει καταλαβει τα παιχνιδια τους και οπως εχουμε ξαναπει oι παγκοσμιες εταιρειες αυτες και μεσω του ΑCTA σκοπο εχουν να ελεγχουν τους πολιτες ολο και περισσοτερο!
    Οτι μας αρεσει η κοροιδια ως πολιτες εχεις δικιο, ειναι οντως παλιο αλλα το..συνεχιζουμε μεχρι σημερα, μη τυχον χαλασουμε τη συνταγη!

    Καλο βραδυ φιλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα φιλε @Σελιτσανε

    Ναι, αλλωστε ειναι γνωστα τα κολπα τους. Παιζουν κρυφτο η ΕΕ με την Google, λες και δεν υπαρχουν αλλοι τροποι να βαλουν τετοιες εταιρεις στη θεση τους, αλλα 'αν δεν θελεις να ζυμωσεις', οπως λενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !

    Κι ας του άλλους να ... κουρεύονται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. faro

    Kαλο μηνα επισης! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)