26.4.12

«Η πρόταση είναι, βεβαίως, τιμητική»



«Για να πείσω ότι η Ελλάδα που σφίγγει τα δόντια και επιμένει, στο τέλος μπορεί να τα καταφέρει. Να το πω στο εξωτερικό και να το δείξω σε όσους με ξέρουν. Και πρώτα από όλα να το μοιραστώ μαζί σας.»

«Η Ελλάδα που σφίγγει τα δόντια...». Ας συνεχισει, λοιπον, να τα ...σφιγγει! Εγω, ετσι, παντως, εξελαβα το μηνυμα της ανοικτης επιστολης του Πύρρου Δήμα, προς τον ελληνικό λαό στην οποια εξηγει τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε να μπει στο ψηφοδελτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, μετα απο προταση του Βενιζελου.

«Ηταν η πιο δυσκολη αποφαση της ζωης μου», λεει μεσα στο κειμενο της επιστολης. Οχι ομως τοσο δυσκολη οσο η ζωη πολλων συμπατριωτων μας, να προσθεσω, ετσι ισως θα ηταν καλα να μη μενει κανεις ΜΕΣΑ, αλλα να βγαινει…ΕΞΩ στους δρομους, εκει οπου φαινεται πραγματικα τι θα πει λιτοτητα και περικοπες!

«Η πρόταση είναι, βεβαίως, τιμητική. Και η ευθύνη μεγάλη».

Το τελευταιο διαστημα ολο και περισσοτεροι αστεγοι και ζητιανοι, στην Αθηνα, παιδι μου, ελεγε η μητερα μου στο τηλεφωνο. Σπαραξε η καρδια μου, με ενα αγορακι που εκλαιγε ζητωντας λιγα χρηματα...Μακαρι να ειχα πιο πολλα να του εδινα, σκετο αγγελουδι, να καθεται στο πεζοδρομιο και να κλαιει....

Οχι, αυτα δεν τα βλεπουν, φαινεται, οι..ολυμπιονικες, που οπως ο Πυρρος Δημας θα επρεπε να ειχε πει ενα τεραστιο ΟΧΙ! Ισως μαλιστα να επρεπε να το ειχε κρεμασει κι απο την Ακροπολη, οπως κανει το ΠΑΜΕ...


ΟΧΙ σε ενα τετοιο ψηφοδελτιο, που αρνειται τις ευθυνες του για το γινεται ΕΞΩ στους δρομους, για το ποσο υποφερει σημερα η Ελληνικη κοινωνια, αλλα ασχολειται ΜΟΝΟ με το τι γινεται ΜΕΣΑ σε πολιτικους χωρους που μονο αμοιροι ευθυνων δεν ειναι....

Οσο για ...''τιμη'' που του γινεται, δεν νομιζω οτι ενας τριπλος ολυμπιονικης χρειαζεται αλλες! Εχει ηδη γευτει τοσες και ειχε μαλιστα αγαπηθει απο τη πλειοψηφια των Ελληνων οι οποιοι αναμφιβολα τωρα θα εχουν απογοητευτει, ακουγοντας την ειδηση οτι προκειται να πολιτευθει με ενα κομμα που αγνοει οχι μονο τις αναγκες των πολιτων, αλλα και των αθλητων και στελνει τη χωρα και τους πολιτες της στον μεσαιωνα αποδεχομενο τα μνημονια και τη σκληρη λιτοτητα για το λαο.

Διαβαζοντας παντως την επιστολη του Δημα, μου ηρθε στο μυαλο μια  δηλωση (ευτυχως οι απλοι ανθρωποι κανουν ακομη ...δηλωσεις, δεν γραφουν ...επιστολες για οσα εχουν αφοβα να πουν στους συμπατριωτες τους!) που εκανε στα καναλια πριν απο λιγο καιρο ο παγκόσμιος μας πρωταθλητής στο ύψος, Δημητρης Χονδροκούκης και ο πατερας του για τις άθλιες συνθήκες προπονησης τον χειμώνα με το κρυο, ενω το καλοκαιρι εβρισκαν κλειστα γηπεδα, επειδη το κρατος εχει ...αποφασισει να καταργησει τα πάντα, αντι να διευκολύνει λιγο τη ζωή και τη προπόνηση των καποιων αθλητών, που σε συγκριση με αλλους φαινεται οτι ειναι …β´κατηγοριας, για το αναλγητο Ελληνικο κρατος. 

Μετα εχουν το θρασος να λενε οτι οι θυσιες ειναι για το...καλο του κοσμου και θελουν μαλιστα να φωτογραφηθουν με αθλητες για να φιγουραρουν ετσι σε ενα ακομη ανοητο προεκλογικο φυλλαδιο, που διχως αλλο προωθει και επικροτει το δηθεν...''αθανατο Ελληνικο αθλητικο πνευμα''! Οπως ειπαν, πατερας και γιος, κανεις πολιτικος δεν εχει το δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή που αγωνιζεται με δικα του μεσα και σε αντιξοες συνθηκες για να τα καταφερει.

Τι εχει να κερδισει λοιπον ενας τριπλος Ολυμπιονικης συμμετεχοντας σ ενα τετοιο ψηφοδελτιο;

Τιποτα ...καλο κατα τη γνωμη μου και τιποτα που θα του δωσει μεγαλυτερη..δοξα και τιμη, μεσω της συμμετοχης του στο συγκεκριμενο κομμα. Το αντιθετο, θα ελεγα και θα συμφωνησω με ενα απο τα πολλα μηνυματα που σταλθηκαν μεσω του twitter, οταν μαθευτηκε η ειδηση και λεει:

''Ο Πύρρος Δήμας γνώρισε ως τώρα την αποθέωση και τον θαυμασμό, τώρα επιθυμεί να γνωρίσει την απομυθοποίηση και τον αποτροπιασμό. Κρίμα'' 

Δεν θα ηθελα να σταθω, ομως, σε ολο το κειμενο της επιστολης του, γιατι ειναι κατωτερο των περιστασεων.

Δεν μπορω να μη σχολιασω, ομως, σ ενα σημειο το εξης:

«Από μένα δεν πρόκειται να ακούσετε λέξη για κομματικές αντιπαραθέσεις. Δεν πρόκειται να με δείτε σε συζητήσεις για την απόδοση ευθυνών.... »

Ειναι σιγουρο οτι ενας ανθρωπος που, οπως λεει, θελει να προσφερει στη χωρα του, πρεπει και να εχει και επιγνωση της καταστασης, αλλα να γνωριζει καλα ποιες πολιτικες δυναμεις ειναι αυτες που μας εφεραν μεχρι εδω, αλλιως ισως να ειναι καλυτερο να μην εχουμε τοσους πολλους...«σωτηρες» σ αυτη τη χωρα, που οπως μας λενε την αγαπουν, ενω στη πραγματικοτητα οι υπευθυνοι για τη καταρρευση της, την εχουν βαλει απο χρονια στο τοιχο και την πυροβολουν αλυπητα! 


1 σχόλιο:

  1. Οταν το διαβασα, φιλη Ελβα, δεν το πιστευα, οχι τιποτα αλλο αλλα ειχα διαβασει στον Ριζοσπαστη μια συνεντευξη του που ελεγε ακριβως οτι εχουμε προβλημα και οτι θα πρεπει να βοηθησουμε τους νεους στον αθλητισμο. Ετσι θα βοηθησει; Ας ανοιξουμε επιτελους τα ματια μας να δουμε ποιοι μιλουν και τι λενε!

    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)