14.5.12

Όλα μια..συνήθεια ειναι τελικά, στη ζωή!



...ετσι νομιζω οτι σιγα σιγα μια...χαρα(!) τα συνηθιζουμε ολα και σε λιγο θα σταματησουμε και να ...τρωμε, (αν δεν το καναμε ηδη), γιατι ειναι κι αυτο ενα μεγαλο...εξοδο, ειναι η αληθεια! Παρ ολα αυτα ομως δεν...κουνηθηκε φυλλο σημερα οταν περίπου 2 εκ. εργαζόμενοι βιωσαν τη κατάργηση της μετενέργειας που συμπαρασύρει 152 συμβάσεις και σημαινει επιπλεον μείωση μισθών κατά 10%-15%!  

Εμεινε δλδ μονο ο βασικός κλαδικός μισθός, ενώ καταργούνται περίπου 70 επιδόματα, απο σημερα, λενε οι φυλλαδες, αλλα εμεις oι...μικροαστοι δε…χαμπαριαζουμε απο τετοιες ...απειλες!

Εχουμε, φαινεται, ηδη βαλει απο χρονια το κατι τις μας στην ακρη και αντεχουμε και για ...μεγαλυτερες θυσιες, (η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει κλπ κλπ!), αρκει να μη φυγουμε απο το ...ευρω, βρε παιδια! Μη τυχον γινουμε και φανερα πια η ...μπανανία που ολα τα ξενα ΜΜΕ, εδω και καιρο, υπαινισσονται! 


Ισως ομως και να περιμενουμε να ακουσουμε τι θα γινει με τη ...συναντηση των πολιτικων αρχηγων, τι θα βγαλει ο νέος «γύρος» των διαβουλεύσεων μηπως και σχηματιστει μια κυβέρνηση εκει και δεν χρειαστει να παμε σε εκλογες, που ποιος ξερει σε τι αλλες ...περιπετειες θα βαλουν τους …δανειστες μας, οι οποιοι αγωνιουν οχι για τη ζωη μας, (αλλοιμονο τωρα!) αλλα για το πως θα κανουν...business as usual

Μαθαμε οτι δεν θα παραστει σημερα ο...Αλεξης, που..."κόλλησε" και παλι στις λεξεις, αφου τα μασησαν οσο δε γινεται και αφου οι «διευρευνητικες εντολες» και οι οροι «μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί», εγιναν τσιχλα, ή μαλλον ...τσιχλοφουσκα τις μερες αυτες, με τη βοηθεια παντα των ΜΜΕ, βεβαια, που διαμορφωνουν γνωμες κατα το δοκουν. 

Ετσι ισως τιποτα απο αυτα δεν εχει σημασια, εφ οσον μας αρεσει να μας ...κοροϊδευουν και πολυ μαλιστα, οταν τη μια μερα μιλανε για «κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης» και την αλλη για...«επανεξεταση ολόκληρου του πλαίσιου της υπάρχουσας στρατηγικής στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη».  

«Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω; Υπάρχουν αρκετές συγχύσεις. Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε κ.λπ. Δεν είναι και λογικό να το πει κανείς αυτό. Αυτό που θα γίνει είναι μία επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους. Από εκεί και πέρα (...) άλλο το τι θέλουμε να κάνουμε κι άλλο το πώς θα γίνει αυτό». (Ταδε εφη Δραγασάκης στον Real fm).

Και για να μη ξεφυγουμε απο το ...μαντρι, εφτασαν σε σημειο τετοιας...καλοσυνης οι Ευρωπαιοι δανειστες μας, ως καλοι businessmen και businesswomen, να κανουν μεχρι και έξι υποχωρήσεις σχετικα με το Μνημόνιο για μας, τους...αχαριστους!

Μετα λενε οτι δεν ειναι....διαλακτικοι οι ανθρωποι αυτοι! Λιγη ντροπη, μα να τους κατηγορουμε συνεχεια, οταν αυτοι εφτασαν μεχρι το σημειο να...υποχωρησουν! (Ετσι ευκολα θα χασουν δηλαδη τα χρηματα απ το ..θυμα τους;) Αφου μας δινουν μεχρι και... guidelines (οδηγιες, δλδ προς ..ναυτιλομενους) για το τι ειδους κυβερνηση θα προτιμουσαν αυτοι, για παραδειγμα!

Κατι σε...πρασινομπλε μηπως, με ...ροδακινί αποχρωσεις; Κατι δηλαδη απο ''κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, για πιθανές τροποποιήσεις του μνημονίου''. 

Ειδαν, αποειδαν, φαινεται, την αγανακτηση του λαου για οσους επεβαλλαν μνημονια και λιτοτητα πηραν ισως και το μηνυμα της εκλογικης συντριβης της Μέρκελ, σε Βεστφαλία-Ρηνανία και ειπαν μπρος στο ολοτελα....ας προτεινουμε εκει ...6 ''ελαφρυνσεις'' να παει στο καλο...

Ερχεται, ομως, oλο και πιο κοντα η ωρα που εκτιθενται οσοι χρησιμοποιουν ενα αριστερο προφιλ με ευρωπρογραμματα και τεχνασματα που....δια της τεθλασμενης, οδηγουν τον λαο σε μεγαλυτερες θυσιες και λιτοτητα.

Μεχρι τις εκλογες χρειαζεται μεγαλυτερο ξεσκεπασμα και ΔΗΜΟΣΙΑ επιθεση πρωτα σε οσους διαστρεβλωνουν τα πραγματα, οπως και σε οσους εβαλαν με τη ψηφο τους στην Βουλη τους..ναζι! 
Αν ειναι δυνατον μια χωρα σαν την Ελλαδα να εχει 500.000 ψηφοφορους που ψηφισαν Χρυση Αυγη!! 

Ευκολο ειναι να το δεχθει κανεις αυτο; Ποιο ειναι το παρελθον της χωρας; Μηπως εχουμε παθει ομαδικο...Αλσχαιμερ ως χωρα και ξεχασαμε τι σημαινει ''κατοχη'', ''πεινα'', ''εκτελεσεις''; Μηπως ακομη δε καταλαβαινουμε οτι οι μισθοι αυτοι που καθε τρεις και λιγο τσεκουρευουν, δεν φτανουν ουτε για ''ζητω'' πια; 

Τι ζωη θελουμε να εχουμε, αυτην της επιβιωσης και μονο; Καποτε θα τελειωσουν και τα ...κομποδεματα, θα πουληθουν και τα τελευταια χωραφια και διαμερισματα που κληρονομισες, φιλε, και τοτε τι;

Τοσα πολλα ειμαστε ετοιμοι να θυσιασουμε για το ευρω του κεφαλαιου;


2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, σε διαβάζω αν και δεν έχω σχολιάσει ποτέ νομίζω (ίσως μόνο 1 ή 2 φορές αρκετά παλαιότερα). Έχω και εγώ πολλές σκέψεις με αφορμή τις εκλογές, σκέψεις που με πάνε προς μια ψυχολογική -φιλοσοφική προσέγγιση του ζητήματος.

    http://baspal.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου VKP

    Πραγματικα, δε ξερει κανεις απο ποια πλευρα να δει τις εκλογικες εξελιξεις. Τοπιο στην ομιχλη και θα δουμε πως θα πορευτει η χωρα με τοσους πολλους σωτηρες στο προσκηνιο. Ολοι να μας ..σωσουν θελουν, αλλα οι περισσοτεροι, δυστυχως, με επιπονους τροπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)