16.5.12

«Eίστε ελεύθεροι να επιλέξετε, αλλά..»



«H Ελλάδα αγωνίζεται για να βγει μέσα από την κρίση», λεει ο τιτλος αρθρου του ΒΒC και διαβαζοντας το εχει κανείς την...ευκαιρια να ενημερωθει, ως ξενος, για το τι συμβαινει αυτο το διαστημα στην..«Ελλαδα της κρισης», οπως αναφερεται η χωρα στα περισσοτερα ΜΜΕ, υπενθυμιζοντας..εμμέσως πλην σαφώς, οτι οι εχοντες...χρεη, (που μπορει να ειναι και ωραιοι!), δεν ξεφευγουν ευκολα απο τα νυχια των δανειστων τους!

Τωρα μαλιστα τα επιτελεια εχουν εφευρει κι εναν νεο ορο, σε στυλ σλογκαν, το προσφατα πλασαρισμενο "Grexit", (εξοδο της Ελλαδας απο το ευρω, δλδ), που υποτιθεται οτι θα κανει τους Ελληνες να ...πεσουν στα γονατα τους με τη...δυσαρεστη αυτη προοπτικη, για μια χωρα οπου η προπαγανδα των μεγαλων συμφεροντων και η χρονια υποτελεια των κυβερνησεων που την ενθαρρυνουν, την εχει κανει να προσκολληθει σε ενα νομισμα και μια ενωση, που την εχει καταλυσει οσο τιποτα αλλο, μεχρι τωρα.

Εχοντας, ομως, στο μυαλο τον..μπαμπουλα του Grexit, ευκολα αγνοουνται αλλες φωνες που χρονια τωρα φωναζουν, (αλλά ποιος τις ακουει;) για τις δεσμεύσεις της χωρας στο ΝΑΤΟ και τις στρατηγικες συμφωνίες που εχουν γινει με τις ΗΠΑ, που δεν ειναι καθολου ψιλα γραμματα...

Σε μια προσφατη τηλεοπτικη εκπομπη ελεγε η Κανελλη, οτι η συμμετοχη μας στο ΝΑΤΟ κοστιζει, αν θυμαμαι καλα, 106.000.000 ευρω το χρόνο!! Ολο και κατι καλυτερο θα μπορουσε να γινει με τα εκατομμυρια αυτα, αν τα χρησιμοποιουσαμε για αναπτυξη, θεσεις εργασιας, σχολεια, νοσοκομεια, «στην Ελλαδα της κρισης», αντι να τα δινουμε τοσο ...απλοχερα στους πολεμοκαπηλους, που μεσα στο...κοινωφελες(!) αυτο εργο τους δεν δισταζουν σκοτωνουν ακομη και παιδια με...«συμμαχικα πυρά», σε πολλες φτωχες χωρες του πλανητη, γιατι οι πολεμοι σε τετοιες χωρες γινονται, οπου υπαρχει φτωχεια, ανεργια, διαφθορα και μεγαλα συμφεροντα. Αληθεια, σκεφτομαστε καμμια φορα και αυτο το πολυ δυσαρεστο σεναριο, ως πιθανοτητα, «στην Ελλαδα της κρισης;».

Οχι, βεβαια. Ποιος θελει να φανταστει οτι και εκει οδηγουν, καποια στιγμη, οι πολλες υποχωρησεις σε μεγαλα ζητηματα που τοσο προθυμα ολα αυτα τα χρονια καναμε και στην εσωτερικη, αλλα και στην εξωτερικη μας πολιτικη και δεν λεω βεβαια κατι το πρωτακουστο.

Τα σπουδαιοτερα, ομως ζητηματα, αυτη τη στιγμη συμφωνα παντα με δημοσιευματα του αστικου τυπου, ξενου και ελληνικου, ειναι το δίλημμα «ευρώ, ή δραχμή», με χαρακτήρα δημοψηφίσματος, (κατα τον Σόιμπλε), η ...«παρατεταμενη ασταθεια» στις αγορες και βεβαια το τι θα γινει στις επομενες εκλογες, ωστε οι κυριοι αυτοι να παρουν τα χρηματα τους πισω! 
Στις επιπτωσεις, ομως, για τους ανθρωπους, τα εκατομμυρια εργαζομενων και ανεργων, ουτε καν αναφερονται οι τυχοδιωκτες και μπιζνεσμεν της πολιτικης!

Γραφεται, επισης, στα αρθρα αυτα οτι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλουν την επιστροφή στη δραχμή. Ομως αυτο που δεν γραφουν ειναι το πως περασε μια τετοια αντιληψη μεσω της προπαγανδας και των καταστροφολογικων σεναριων που εδω και χρονια καλλιεργειται, απο τα αισχρα και ελεγχομενα ΜΜΕ, προκειμενου να διαμορφωσει ο μεσος Ελληνας μια τετοια αποψη.

Διαβαζα επισης οτι ο Τσιπρας αναφερεται, απο τον ξενο τυπο, ως ηγετης του ΣΥΡΙΖΑ, ενος κομματος της...«ριζοσπαστικής αριστεράς»(!) (radical left-wing party), ενας διχως αλλο παραπλανητικος ορος για ενα κομμα που επιθυμει να τα εχει ...καλα και με την ΕΕ και με το ευρω, ανασκευαζοντας τωρα προεκλογικες τους υποσχεσεις περι δηθεν καταργησης του μνημονιου.

Ετσι στο διαστημα αυτο ''λογικο'' ειναι να αρχιζουν οι πιεσεις απο ολα τα μετωπα, αλλα να μη ξεχνιομαστε, σε ...φιλικο παντα επιπεδο, γιατι παρα τα οσα πιστευει και ο πιο...αδαης στην Ελλαδα, οι εταιροι ''υποτιθεται'' οτι  θελουν το καλο ΜΑΣ! 

Μπορει τα λογια τους να εναλλασσονται συχνα μεταξυ ...απειλων και επαινευτικων σχολιων, για το μελλον και τις δεσμευσεις της χωρας μεσα στην ΕΕ και το ΔΝΤ, ομως αυτα που λενε ειναι ''για το καλο μας'', ασχετα αν η αληθεια ειναι οτι μιλουν για τις δικες τους τσεπες και μονο και πρεπει να εχει κανεις υπ οψιν του οτι μιλαμε για ΠΟΛΥ μεγαλες και πολυ διεθνεις τσεπες...

Για του λογου το αληθες, δειτε και δηλωση της..μανταμ Λαγκάρντ, σε γαλλικό κανάλι:

«Το ΔΝΤ εύχεται η Ελλάδα να μην αποχωρήσει από το ευρώ», αλλα «είμαστε πάντως προετοιμασμένοι τεχνικά για παν ενδεχόμενο».Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε», ενω εχει συχνα δηλωσει οτι «μια έξοδος της χώρας από το ενιαίο νόμισμα θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες στην ανάπτυξη, το εμπόριο και τις κεφαλαιαγορές».

Δηλαδη ειστε...ελευθεροι να επιλεξετε, αγαπητοι Ελληνες, αλλα,..oπως παντα μ ενα πιστολι στο κροταφο για...παν ενδεχομενο!! 

7 σχόλια:

  1. Συνηθίσαμε, με το πιστόλι στο κρόταφο είμαστε δύο χρόνια, τόσους μήνες κ μέρες τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλη Roadartist

    Καιρος να διωξουμε, επιτελους, ως λαος, τους εκβιαστες μας..Και πολυ τους ανεχτηκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Elva νομιζω χρειαζεται μεγαλη προσοχη στο ολο πραγμα αυτη τη στιγμη...
    Κατι μου λεει οτι παρα πολυ κοσμος δεν θελει να "ρισκαρει" τα ισως καταστροφικα αποτελεσματα μιας υποτιμημενης Δραχμης, γιατι θα ειναι δικη του αποφαση και μετα δεν θα φταιει κανενας αλλος παρα μονο ο λαος ο ιδιος που ηθελε να γυρισει στην Δραχμη... Νομιζω πολλοι φοβουνται να παρουν καποια τετοια αποφαση γιατι αν την παρουν και ματανιωσουν, μετα δεν θα εχουν κανενα να κυρηξουν υπευθυνο εκτος απο τον εαυτο τους...
    Οι πολιτικοι που θα ανεβουν απο εδω και μπρος στην εξουσια αν δεν καταφερουν γρηγορα κατι καλο, θα πρεπει να ξερουν εκ των προτερων οτι, ο ιδιος ο λαος που τους ψηφισε θα τους κατεβασει κατω, χωρις να περιμενει να περασουν μια και δυο δεκαετιες...
    Εν τω μεταξυ μέρος του λαου απ οτι φαινεται τα εχει "παιξει" ασχημα, αλλιως δεν δικαιολογειται η φοβερη εισοδος φασιστων στη Βουλη...
    Για εμενα η κατασταση ειναι ενα ηφαιστειο που σιγοβραζει και βρυχαται, και μετα τα αποτελεσματα των τελευταιων εκλογων, ουτε που μπορω να φανταστω πως τελικα θα καταληξει η ολη ιστορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Εlva.
    Μάλλον δεν έχει γίνει κατανοητή η κατάσταση στην χώρα μας.,
    Κινδυνεύουμε να βγούμε από το Ευρώ και την ΕΕ!

    Και τότε τότε καλή μου, θα πεινάσουμε, θα προσγειωθούν οι εξωγήινοι στο Σύνταγμα, θα βγει το τέρας της λίμνης να φάει τα παιδιά μέχρι 12 χρονών, στην χώρα θα απλωθεί ένα σύννεφο θανατηφόρο,θα μολυνθούν τα νερά και θα πάθουμε όλοι σύφιλη.
    Και ακόμη, θα ανοίξουν οι 7 πύλες της κολάσεως και οι 7 σφραγίδες της αποκάλυψης, για να μας αποτελειώσουν.

    Αυτούς τους κινδύνους δεν πρέπει να τους παραγνωρίζουμε.
    Γι΄αυτό δεν πρέπει να γυρίζουμε την πλάτη μας στους θεσμικούς μας εταίρους και προστάτες μας.

    Όσοι αδιαφορούν για όλα αυτά τα δεινά, μπορούν άνετα να επιλέξουν την ανεργία, τα χαράτσια και την φορομπηχτική πολιτική, μπορούν να επιλέξουν την ελαστικοποίηση της εργασίας, την κατάργηση των συμβάσεων,την ανεργία,το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, την κατάργηση των κοινωνικών παροχών, τον θάνατο της σταγόνας.

    Σε χαιρετώ και εύχομαι ότι καλύτερο για εσένα προσωπικά και τους αγαπημένους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Ephemeron

    Τελευταια ακουω ολο τον κοσμο να λεει για τη προσοχη που χρειαζεται απο δω και περα. Σιγουρα χρειαζεται, αλλα που ηταν η προσοχη ολων αυτων που ψηφιζαν τοσα χρονια τετοιες διεφθαρμενες κυβερνησεις χωρις να απαιτουν τιμωρια για τους υπευθυνους; Ομως οσο δεν θιγονταν τα προσωπικα συμφεροντα καποια πραγματα ισως και να ηταν ανεκτα για καποιους...Τελικα ακομα δεν εχουμε καταλαβει ως χωρα οτι το συστημα καταρρεει και εμεις κοιταμε αν θα μεινουμε στο ευρω, ή οχι!
    Και για μενα ειναι απιστευτο οτι μισο εκατομμυριο ανθρωποι με τη ψηφο τους εφεραν τους φασιστες στη Βουλη...
    Θα δουμε που θα μας βγαλει η κατασταση που δεν προμηνυει τιποτα καλο, γιατι στενευουν οι επιλογες και ο κοσμος δεν εχει το πολιτικο θαρρος να παρει καποιες κρισιμες αποφασεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλη blackbedlam

    Οπως τα λες, το προβλημα πολλων Ελληνων ειναι το πως δεν θα..βγούμε από το Ευρώ και την ΕΕ! Ολα τα αλλα τα λυσαμε φαινεται...Και δουλειες υπαρχουν και αναπτυξη βλεπουμε γυρω μας και η δημοσια υγεια ειναι μια χαρα και οι μισθοι και οι συνταξεις στα..συννεφα!
    Το οτι εχουν ερθει και οι φασιστες στη Βουλη, ειναι βεβαια μια μικρη λεπτομερεια, αλλα φαινεται δεν ενοχλει τον κοσμο, οσο μια πιθανη εξοδος μας απο το ευρώ και απο την ΕΕ! Πως θα αφησουμε πισω τετοιους... φιλευσπλαχνους εταιρους, οπως αυτους που εχουμε τωρα;!! Αλλοιμονο!


    Πολλους χαιρετισμους επισης, να ειστε καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)