5.6.12

ΚΟΝΤΟΜΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ: Δ Ε Ν ΞΕΧΝΩ!

Απο την εκτελεση αμαχων, Κοντομαρι Χανιων!
Με τα προεκλογικα και τα οσα ακουμε αυτες τις μερες, ξεχαστηκαμε, αλλά θα σας παω..λιγες μερες πισω, στις 2 Ιουνη, σ ενα μικρο αφιερωμα μνημης για τα εγκλήματα του Γ´ Ράϊχ στην Ελλάδα, εκείνη τη μέρα. 

Συγκεκριμενα πρόκειται για τη σφαγή στο χωριό Κοντομαρί της Κρήτης, στις 2-6-1941, που ειναι η πρωτη μαζικη εκτελεση αμαχων στην Ευρωπη.

Τα επίσημα γερμανικά αρχεία κρατησαν  φωτογραφίες-ενθυμια των..''κατορθώματων'' των ναζί.


Για να μη ξεχνάμε και  μην επιτρέψουμε τη συνεχιση του φασισμου, μεσω των πολιτικων εκεινων που τον ευνοουν, ειτε ειναι στη χωρα μας, ειτε αλλου!

ΥΓ 1. Το συγκεκριμενο video γραφει ως ημερομηνια την 12.6.1941, η οποια δεν ειναι σωστη
ΥΓ 2. Δειτε επισης τις μαρτυριες κατοικων του χωριου, σ ενα  9´video που αξιζει τον κοπο. 

4 σχόλια:

  1. Κάντανος, Κοντομαρί, Άνω Βιάννος ...
    Οι Κρητικοί δεν ξεχνούν.

    Τεκμήριο D2071

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral architect

    Ας ελπισουμε οτι δεν ειναι μονο οι.. Κρητικοί που δεν ξεχνουν, εφ οσον τα εγκληματα του ναζισμου εγιναν σε ολη την Ελλαδα.
    Τις αλλες ελεγε η Κανελλη οτι απορει με αυτούς που ψήφισαν Χ.Αυγή σε Καλάβρυτα και Δίστομο, ''πως δεν βγήκαν τα κόκαλα να τους κυνηγήσουν'' και βλεποντας τετοια ντοκυμαντερ, ή ακουγοντας διηγησεις μαρτυρων, ειναι πραγματι να απορει κανεις για την.. αλλοτριωση που εχουμε παθει, σε πολλες περιπτωσεις, ως λαος!

    Eυχαριστω και για το link!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Elva,
    ανεγκέφαλοι, ανιστόριτοι, ρουφιάνοι και λαδέμπορες υπήρχαν παντού και πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. spiral

    Δεν αμφιβαλλει κανεις οτι υπηρχαν ανεκαθεν τετοια ατομα.
    Kαι οπως τοτε, ετσι και τωρα, οι παραπανω κατηγοριες σκεφτονται να ξαναψηφισουν κομματα και ονοματα με μαυρο παρελθον και καταμαυρο παρον, ονοματα δεν λεμε οικογενειες δε θιγουμε, αλλα να μη ξεχναμε και ποιοι τους βοηθησαν να κανουν τα εγκληματα αυτα και στα χρονια του Β´παγκοσμιου, αλλα και στα σημερινα, του στυγνου νεοφιλελευθερισμου, που δεν υπαρχουν φανερα ολοκαυτωματα,οπως στα 1940, αλλα καθε μερα θρηνει κανεις θυματα της απανθρωπης πολιτικης της λιτοτητας και των θυσιων ΜΟΝΟ για τον λαο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)