13.6.12

Περιμένοντας το ΚΚΕ στη..γωνία!


Πριν απο ενα χρονο περιπου, επεσα κι εγω θυμα του..."συρμου", που θελει τους περισσοτερους bloggers να εχουν ανοιξει λογαριασμο και στο Τwitter

Μεγα λαθος, βεβαια, το οποιο συνειδητοποιησα μετα απο καιρο και τωρα το χρησιμοποιω ολο και πιο σπανια, ακριβως επειδη εχω πραγματικα σιχαθει οχι τοσο το μεσον, per se, αλλα αυτα που συνηθως λεγονται (και) μεσω Twitter, πια. Θα μου πειτε οτι τα ιδια γινονται και στο...φατσοβιβλιο, αλλα μη οντας μελος ποτέ στο facebook, δεν τα ηξερα, ουτε προκειται, βεβαια, να γινω απο δω και στο εξης!

Δεν αμφεβαλλα παντως οτι και στην Ελλαδα, οπου τα ΜΜΕ ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις, θα ξεφευγε το ..Twitter, ή τα αλλα social media, απο τους οpinion makers, οι οποιοι μια χαρα κανουν και ετσι τη προπαγανδα τους και κυριως την...αντιΚΚΕ προπαγανδα τους, γιατι κυριως περι αυτου προκειται! 

Κι ενω εχει κανεις την απατηλη εντυπωση, οτι αρκετοι απο τους χρηστες/bloggers, που εμφανιζονται στο Τimeline, ειναι αυτο που λει κανεις "προοδευτικα ατομα", (αν και σημερα και οι οροι εχουν χασει πλεον το νοημα τους!), ερχεται καποια στιγμη που θεωρεις ισως οτι αξιζει να τους κανεις "follow", (να τους ακολουθησεις, δλδ). 


Ακριβως τη στιγμη εκεινη, ομως, που κανεις μια τετοια επιλογη, πλανάσαι πλάνην οικτράν, γιατι μετα απο λιγο διαστημα και ειδικα τωρα πριν τις εκλογες, οι ελπιδες για δηθεν "προοδευτικοτητα" αρκετων απο τους followers, διαψευδονται, πεφτουν οι μασκες πολλων και βλεπει ξεκαθαρα κανεις πια, οτι εχει να κανει με καποια ατομα, που ισως και να πληρωνονται για να καθονται μερα-νυχτα(!!), ειτε μεσω του Τwitter, ειτε και μεσω αλλων social media και κανουν ενα ανελεητο προπαγανδιστικο πολεμο περιμενοντας ειδικα, το ΚΚΕ στη…γωνια,  ειτε για να κοροιδεψουν προσωπικα την Αλεκα, (ναι, υπαρχουν και ατομα με τοσο χαμηλο επιπεδο στα tweets/σχολια τους!), ειτε να ...λοιδωρήσουν τα χαμηλα ποσοστα, που τωρα ολοι φασιστες, Δεξιοι αλλα και οι...δεξιαζοντες «αριστεροι», περιμενουν να παρει στις εκλογες της Κυριακης το ΚΚΕ! 

Σαν τα...κορακια, ενα πραμα και σαν κατι σιχαμενους συγγενεις, που περιμενουν κι αυτοι να πεθανει καποιος για να αρπαξουν ο τι εχει και δεν εχει! 
Οσοι δε προσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, ή ειναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εχουν μια μανια να καταφερονται εναντια στο ΚΚΕ, σε βαθμο που γινονται...αποκρουστικοι και για οσους απο εμας καναμε καποτε το λαθος να τους ακολουθησουμε στο Τwitter, πιστευοντας οτι ειναι «προοδευτικα ατομα»! Μαθαινει, ομως, κανεις απο τα λαθη του, θελω να πιστευω.

Ετσι σκεφτομαι να αλλαξω κι εγω τακτικη μαζι τους, οι δρομοι μας προφανως δεν επρεπε ποτε να ειχαν ανταμωσει! 
Τι δουλεια εχουμε εμεις ως ανθρωποι που αγωνιουμε για τα πραγματικα προβληματα με κατι τετοια ατομα, που αντι να βλεπουν ποιος ειναι ο πραγματικος εχθρος, αυτοι καταφερονται εναντια στο μονο κομμα που αγωνιζεται για τα δικαια των εργαζομενων, για την αξιοπρεπεια στη ζωη και σε τελικη αναλυση για την ιδια τη ζωη;

Ειναι τραγικα ηλιθιοι και πολιτικα αδαεις ολοι οσοι ακολουθουν τη γραμμη αυτη, που δε βγαζει πουθενα, παρα σε μια ακομη, ΤΕΡΑΣΤΙΑ απογοητευση και μια ακομη πολιτικη περιπετεια, γιατι το πρωτο που θα επρεπε να ειχαν καταλαβει οι ανθρωποι αυτοι, που καποιοι απο αυτους υποτιθεται οτι εχουν και μια Α μορφωση, ειναι οτι μια ανοδος των ποσοστων του ΚΚΕ δεν σημαινει οτι θα γινει η...«κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων» (!!) σημαινει ομως, οτι η παλη του εργατικου κινηματος δυναμωνει με μεγαλυτερη λαϊκη συμμετοχη, σημαινει οτι σαν εργαζομενοι ειμαστε πιο συσπειρωμενοι, σημαινει οτι δεν θα τολμησει κανεις να μας στερησει τα δικαιωματα μας, οταν ειμαστε ενωμενοι εναντια στην αυθαιρεσια της εργοδοσιας. 

Σημαινει οτι ξερουμε για ποια καθημερινα και πρακτικα πια ζητηματα αξιζει να αγωνιζομαστε, σημαινει οτι θελουμε δουλειες και οχι κοροΐδια, οτι δεν θα τους αφησουμε να στρωσουν με τις πολιτικες λιτοτητας το δρομο για τον ...ναζισμο, γιατι περι αυτου κυριως προκειται σημερα, εκει γινεται η μεγαλυτερη ιδεολογικη παλη και αυτο δεν θα στο πει το twitter, ανοητε! 
Θα στο επιβεβαιωσουν, ομως, οι ...μπουνιες και οι κλωτσιες απο τη μποτα του Χρυσαυγιτη που οι γελοιες, ασαφεις, γεματες ..συνιστώσες και επικινδυνες πολιτικες επιλογες που στηριζεις, εσπρωξαν τον κοσμο στην απελπισια, στα ακρα αωτα και τη χωρα αυτη σε μια ατελειωτη περιπετεια μιζεριας, ισως και σ ενα εμφυλιο πολεμο, τελικα! Τιποτα δεν ειναι απιθανο στη κατρακυλα του καπιταλισμου...

Εσυ, ομως, ο μικρομυαλος, προτιμας να κανεις..επιθεσεις στην Αλεκα και το...ΚΚΕ, μεσα απο το γελοιο Τimeliner σου, επειδη μεσα σου ξερεις οτι το ΚΚΕ ειναι ο...χειροτερος εχθρος του αναλγητου καπιταλισμου, που ΑΚΟΜΑ και παρα τα οσα εχουν συμβει και σ εσενα και στη χωρα, εσυ, συνεχιζεις να πιστευεις!!
(Περαστικα!)

4 σχόλια:

  1. Δυστυχως οι καλοθελητες ειναι πολλοι. Αλλοι βαρανε μπουνιες, αλλοι χτυπανε κατω απο τη ζωνη και αλλοι τους χειροκροτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα βρε poe!

    Eχω σιχαθει τις μερες αυτες ειδικα, τα οσα διαβαζω εναντια στο ΚΚΕ λες και το ΚΚΕ ειναι ο..εχθρος! Γινεται μαχη καθημερινα, οι φασιστες σε λιγο θα μας μπουνε στα σπιτια μας, με το ετσι θελω, και καποιοι μικρομυαλοι τα εχουν με το ΚΚΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Twitter ειναι τα άτομα που ακολουθούμε... Είχα κάνει κι εγώ το λάθος να νομίζω ότι παρακολουθώ προοδευτικούς ανθρώπους. Αλλά σε κάποια γεγονότα δίνεται η αφορμή να ξεκαθαρίσεις τους διάφορους ηλίθιους από το timeline σου. π.χ. Στην φάση που την είχαν πέσει τα φασιστοειδή στο ΠΑΜΕ, στην διαδήλωση στο Σύνταγμα, ήταν μια καλή ευκαιρία για μπόλικο unfollow σε αρκετούς aristerous ηλίθιους. Και γενικά πλέον κάνω follow με πολύ... τσιγγουνιά.

    Δεν το απορρίπτω το μέσο. Μου αρέσει... Ειδικά στον τομέα της γρήγορης ενημέρωσης για τρέχοντα γεγονότα ή για φάσεις που απλά θέλω να χαζέψω μπροστά στο computer. Ακόμη κι αν δεν παρακολουθείς συγκεκριμένα άτομα, μία βόλτα από κάποιο επίκαιρο hashtag ειναι καλή φάση... Ακόμη και για να χαζεύεις τον σχολιασμό για την eurovision... :-)

    Και φυσικά το twitter δεν είναι μόνο πολιτική. Ένα σωρό άλλα θέματα μπορείς να παρακολουθήσεις. Ότι γουστάρει ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις δικιο @rocean!

    Πρεπει να ξεχωριζουμε το μεσον απο τον χρηστη, αλλα οπως καταλαβαινεις τα..''πηρα'', τελευταια, με οσα ακουω να λενε οι διαφοροι ''αριστεροι'' ηλίθιοι, εναντιον του ΚΚΕ, οποτε τα ειπα λιγο χυμα! :)

    Oπως τα λες ειναι..Το twitter, οπως αλλωστε ολα τα media, χρειαζεται να το χειριστει κανεις με ενα τροπο που να συνεισφερει στην γρήγορη ενημέρωση γεγονοτων, ή απλα με τον τροπο που θελει ο καθενας! Τελικα ομως στην Ελλαδα καταληγει να ειναι εργαλειο πολιτικων σκοπιμοτητων και ενα ακομη μεσον επιρροης των ψηφοφορων οσων κομματων διαθετουν κονδυλια και γι αυτο το σκοπο! Κι απ ο τι φαινεται υπαρχουν αρκετοι που προθυμα παιζουν τον ρολο αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)