15.6.12

ΣΟΥΗΔΙΑ: «Ο πόρνος βασιλιάς μας»



Τουλάχιστον 3 άτομα, σε 3 διαφορετικές πόλεις της Σουηδίας,  διαπίστωσαν ότι είχαν παρει κάλπικα κέρματα της μίας κορώνας, που..περιπαίζουν τον βασιλιά Carl Gustav τον 16ο φέροντας την επιγραφή «Ο πόρνος βασιλιάς μας», αντι της συνηθισμενης φρασης «Βασιλιάς της Σουηδίας».

Οι παραχαράκτες ήθελαν πιθανότατα να λοιδωρησουν τον 66χρονο βασιλιά ο οποιος το 2010 είχε κυκλοφορήσει μια βιογραφία του, με τον τίτλο «Μονάρχης παρά τη θέλησή του», στην οποία ο βασιλιας εμφανίζεται άπιστος και φιλήδονος.

Στο βιβλίο ο βασιλιάς κατηγορείται ότι συχνάζει σε «ύποπτα» κλαμπ και σε παρακμιακά πάρτι, ενώ τη δεκαετία του '90 φέρεται να διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Army of Lovers, Camilla Henemark.

Ο βασιλιάς ουδέποτε διέψευσε, ούτε φυσικά επιβεβαίωσε, αυτές τις φήμες.«Ξαφνιάστηκα, για να το θέσω ευγενικά», είπε κάτοικος του Μalmö, στη Nότια Σουηδία, ο οποίος διαπίστωσε ότι είχε στην κατοχή του ένα από τα κάλπικα νομίσματα.

Η Karin Mattsson, από τo Piteå, στα Bόρεια της χώρας, το κοίταζε και δεν το πίστευε. «Στην αρχή νόμιζα ότι δεν βλέπω καλά», δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Piteå-Tidningen. Το εχω σ ενα μικρο κουτακι. Νομιζω οτι ειναι κατι ενδιαφερον που μπορω να δειξω, λεει η Κarin (και θα συμφωνησω μαζι της, κριμα που μεχρι τωρα δεν ετυχαν σ εμενα, but, you never know...)

Η αστυνομια εχει δηλωσει ενδιαφερον να δει το νομισμα για να γινει μια καταγγελια, αλλα η Karin Mattsson δεν ενδιαφερεται να παει στο αστυνομικο τμημα για το ευρημα της. ''Αν θελουν να το δουν να ερθουν στο σπιτι μου'', ειπε. (Σωστη!)

Ο διευθυντής του Εθνικού Noμισματικου Μουσείου, Ian Wiséhn, υποστήριξε ότι ο παραχαράκτης πρέπει να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός αφού τα κάλπικα κέρματα μοιάζουν πάρα πολύ με τα κανονικά, τόσο που πολλοί έχουν ξεγελαστεί.

«Πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος για να κάνεις κάτι τέτοιο (...) δεν είναι εύκολο» εξήγησε, στο σουηδικό πρακτορείο TT.

Προσαρμογη απο
iefimerida,  SvD,

2 σχόλια:

  1. Γεροπόρνος λοιπόν ο ... Κοκός της Σουηδίας!
    Και "Μο(υ)νάρχης παρά τη θέλησή του". Τι καλά! Τουλάχιστον το παραδέχεται ότι η δουλειά του βασιλιά είναι βαρετή.

    Αφιερωμένο στο μπον βιβέρ βασιλιά σας!

    Έχει πέσει καμιά τέτοια συλλεκτική σουηδική κορώνα στα χέρια σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. spiral

    Nαι,οπως ακριβως τα λες! Εχει γινει ξεφτιλα η Βραζιλιανη συζυγος του, η οποια απο τις ..''τραβηχτικες'' εχει ενα ..μονιμο χαμογελο, το οποιο ομως φαινεται γελοιο οταν ξερει κανεις τι εχει κανει ο συζυξ!
    Παρανοια, αστα!

    Δε διαβασες, ομως, καλα τι λεω μεσα στο κειμενο, οτι μακαρι να μου ειχε τυχει κι εμενα καμμια τετοια..
    συλλεκτικη κορωνα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)