16.6.12

''Πασοκ και το..κακό συναπάντημα'', ειπε



Νά, διαβαστε, βρε παιδια, τι λενε τα περισσοτερα ειδησεογραφικα: «Έλληνες σκεφτείτε τις συνέπειες της ψήφου σας» (Reuters), σκετη τρομοκρατια, ελεγε ενας Ελληνας που μενει αρκετα χρονια, εδω, στο Βορρα και βαρεθηκε, οπως ειπε, να βλεπει καθε φορα το ιδιο...σκηνικο με τη πλειοψηφια των συμπατριωτων μας, να μη καταλαβαινουν τιποτα απο τη ''παρασταση'' που παιζεται μπροστα στα ματια τους.

Για να την ονομαζουν οι ξενοι ''τη πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών, τα πραγματα ειναι πολυ ξεκαθαρα'', ελεγε!  Υπαρχει διαχυτος πανικος, ρε σεις, ελεγε ο Μανωλης και δεν εχει αδικο.
Το συστημα καταρρεει και αυτοι φωναζουν «Έλληνες σκεφτείτε τις συνέπειες της ψήφου σας».  
Δε παιρνουν ενα καθρεφτη, λεω εγω, ειπε, να κοιταχτουν οι ιδιοι μεσα εκει και οι αποφασεις τους; Αυτα που λενε στους Ελληνες για να τους τρομοκρατουν, επρεπε, αν ειχαν το κουραγιο, να τα ελεγαν, χρονια πριν, στον εαυτο τους, αλλα ξερουμε τι δουλοπρεπεις ειναι ολες οι ηγεσιες στην Ευρωπη και ποιους εχουν για προτυπα!

Το θεμα ειναι οτι ολοι οι λαοι καλουνται να παρουν αποφασεις κατω απο φοβο και τρομοκρατια...Ποτέ δεν ειμασταν ελευθεροι, ειπε, γιατι ελευθερος ειναι καποιος που δεν φοβαται και οταν φοβαται κανείς δεν συλλογαται καλα...

Οι τραπεζες μετραν, γι αυτους, δυστυχως και οχι τα παιδια μας...Τι θα πω στον Αλεξανδρο, οταν μεγαλωσει; Οτι σωσαμε τις Τραπεζες και εχασε τη χωρα του; 

Εχετε, ρε σεις, καταλαβει οτι τα παιδια μας εφτασαν ν αγαπουν περισσοτερο τη Σουηδια απο την Ελλαδα, με ολη αυτη την εκστρατεια δυσφημισης που γινεται μηνες τωρα, απ ολα σχεδον τα ΜΜΕ, σ ολη την Ευρωπη; Το ξερουν αραγε οι Ελληναραδες στο Νοτο, οτι εμεις...χανουμε τα παιδια μας καθε μερα ολο και πιο πολυ με αυτους που εκλεγουν, χωρις να σκεφτουν το μελλον του τοπου, τα παιδια μας, οπου κι αν αυτα ειναι!

Αφου ομως δεν καταλαβαινουν, οι συμπατριωτες μας ας ψηφισουν, στο φιναλε, ο τι  θελουν, αλλα ας μη μετανοιωσουν μετα για τις επιλογες τους, ειπε ο Μανωλης. 
Ξερω, πολλους που δεν εχουν δουλειες τωρα και τους βλεπω παραιτημενους, ισως να συνηθισαν τελικα στην...επιβωση και να μη τους ενοχλει οτι καποιοι τους εκλεψαν τη ζωη, ειπε. Για αυτο ας ψηφισουν τους ιδιους μ@#κες και ας μη διαμαρτυρονται! Τι να γινει; 


Στο τελος εχει να κανει και με ποσο μυαλο διαθετει ο καθενας... Αμα φοβασαι να μη χασεις τη θεση στην ουρα των ..ανεργων, των κακοπληρωμενων και οσων εχουν μια προσωρινη δουλεια, τοτε συνεχιζεις να ψηφιζεις ΝΔ και τ αναχωματα τους, ή Πασοκ και το κακο συναπαντημα...

"Και ο...ΣΥΡΙΖΑ, κύριε; (του εκανε πλακα ενας αλλος), γιατι δεν τον αναφερετε; "

Μα πως; ειπε ο Μανωλης! Νομιζα οτι οταν ειπα ''Πασοκ και το...κακο συναπαντημα'', η φραση συμπεριλαμβανε και τον ..ΣΥΡΙΖΑ, ειπε.

4 σχόλια:

  1. Τι κρίμα που χάθηκε και αυτή η ευκαιρία για την εργατική τάξη.

    Έχουν πάρει όλα τα μέτρα, έχουν εξαπολύσει εκτός από έναν βιολογικό πόλεμο ενάντια στα λαϊκά στρώματα για την εξολόθρευσή τους, και έναν πόλεμο χειραγώγησης των συνειδήσεων.

    Είναι φοβερό να υπογράφεις την καταδίκη σου με τα ίδια σου τα χέρια.

    Είναι εφιαλτικό να καταλαβαίνουμε κάποιοι ότι μας λένε ψέματα, μας πουλάνε,μας εξευτελίζουν, μας κοροϊδεύουν, μας εξοντώνουν και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

    Να ξέρουμε ότι και μπορεί και πρέπει να "γίνει" και παρ΄όλα αυτά να μην μπορούμε.

    Απίστευτο!
    Φιλιά πολλά και χαιρετίσματα, από μια Ελλάδα που την εξοντώνουν, που την εξευτελίζουν.
    Και μας πονάει πολύ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άϊντε τώρα διαβάζοντας ένα άρθρο, που τα λέει σχεδόν όλα, με ένα σχόλιο που το συνυπογράφεις και με τα δύο χέρια, να σχολιάσεις !

    Μια κουβέντα, θα μου επιτραπεί.

    Ό,τι κι αν γίνει σήμερα, κάποιοι ΔΕΝ θα σκύψουμε το κεφάλι, θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ να παλεύουμε, να αγωνιζόμαστε για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ανάταση της Εργατικής Τάξης ... και που θα πάει ... αργά ή γρήγορα θα ξυπνήσει ο Έλληνας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλη blackbedlam

    Η τραγικοτητα του ''Να ξέρουμε ότι και μπορεί και πρέπει να "γίνει" και παρ΄όλα αυτά να μην μπορούμε'', ειναι η σωστη φραση που περικλυει το μεγεθος της απελπισιας που εχουν φτασει τον λαο ολα αυτα τα χρονια της διακυβερνησης του απο διεφθαρμενες ηγεσιες!
    Οι σκεψεις μας κοντα σας και σημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. faro

    To μονο σιγουρο ειναι οτι και τωρα ΔΕΝ θα σκύψουμε το κεφάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)