21.6.12

«Ανοίξαμε και σας...περιμένουμε!»



Aντιθετα απο πολλους Ελληνες, που ενω τους εχει πατησει το...τραινο, αυτοι δειχνουν μεγαλυτερο ενδιαφερον να μαθουν τη...μαρκα της αμαξοστοιχιας,(!) (παραβλεποντας εντελως το γεγονος οτι τους...πατησε!), εμενα, δεν με ενδιαφερει καθολου να μαθω ποια θα ειναι τα...νεα ονοματα της..«Νεας κυβέρνησης»!

Μπορω να ζησω και χωρις να τα ξερω! 

Ετσι κι αλλιως τι καταλαβα οταν ηξερα οτι επωνυμοι βουλευτες απο τζακια κλπ, που δεν ειχαν καν διαβασει τα μνημονια, τα υπεγραφαν αβερτα, με κλειστα τα ματια! Αλλοι παλι τα που τους ελεγαν Βενιζελους και Σαμαραδες και τα διαβασαν με ορθανοικτα ματια, οχι μονο δεν απομονωθηκαν απο το λαο, αλλα προηχθησαν και σχηματισαν μαλιστα και.. «νεα κυβέρνηση», χθες!! 

Νεα ονοματα λοιπον και νεες κυβερνησεις, στην Ελλαδα, γιατι οι ...παλιες δεν μας εκαναν... Ειχαν φαινεται πολλα και επιβαρυμενα ονοματα μεσα, ενω οι ...«νεες» ειναι το κατι..αλλο!

Eυφημισμος, βεβαια, κατα τη γνωμη μου, γιατι...νεα κυβερνηση δεν μπορει να θεωρειται ενα..μιγμα απο παλια μαγειρεμενα φαγητα, που αφου το ξαναζεσταναν, το σερβιρουν σε αφελεις πελατες ταχυφαγειου, που αν και την εχουν...πατησει πολλες φορες, θα επρεπε να ...υποψιαζονταν τουλαχιστον τι ..σκ##φαγητα φτιαχνουν εκει μεσα, πριν ξαναπατησουν το ποδι τους εκει!

Ομως, ΟΧΙ, οι πελατες του...Ταχυφαγειου «Η Αφελης Ελλας», ουτε και απο τον τιτλο δεν ειναι ...υποψιασμενοι, κι ας εχουν παει καποιοι απ αυτους μεχρι και στο ..νοσοκομειο,(!) κι ας περασαν αρκετα βραδυα στη..τουλεττα, αρρωστοι, απ αυτα που τους εδωσαν να φανε! 
Κι ας ορκιστηκαν, πολλες φορες, οτι καλυτερα να..εκοβαν το χερι τους την ωρα που πληρωναν παρα να αγορασουν ενα ΑΚΟΜΗ...ξαναζεσταμμενο γευμα της κακιας συμφορας, απο εκει!

Ομως, το εν λογω μαγαζι, οπως ολα του ειδους, εχει τον τροπο του να ξεγελα, καθε φορα! Το ιδιο ταχυοφαγειο τελεί—ταχα—υπο....«Νεαν Διευθυνσιν», σημαιοστολισμενο με διαφορετικου, καθε φορα, χρωματος...μπαλονια, για να μη το μπερδευει κανεις με το ...προηγουμενο, που ομως στη πραγματικοτητα εχουν το ιδιο αφεντικο! 
Εναν αδιστακτο χοντρανθρωπο που εχει θησαυρισει πουλωντας..ξαναζεσταμμενα γευματα σε αφελεις, βεβαια, πελατες που πεινουν για ..ψεμματα και ..διψουν για κοροϊδια! 

Το καταστημα που, εδω και χρονια, εχει την ιδια τακτικη, φροντιζει να πληροφορει την..εκλεκτην πελατειαν του οτι αλλαζει διευθυνση («ουδεμια σχεση εχωμεν με το προηγουμενο καταστημα που υπηρχε στην ιδια ακριβως θεση στο παρελθον!»), ενω ο ...χοντρανθρωπος που το εχει και που ποτέ, βεβαια, δεν εμφανιζεται στους πελατες, βαζει τρεις κακοπληρωμενους Ελληνες για μοστρα στο ταμειο και πεντε Αλβανους πισω στο ψησιμο, αφου τους εβαλε πρωτα να το βαψουν και σιγα να μη τους πληρωνει απο πανω! 
Αμα αρχιζουν να φωναζουν και ζητουν λεφτα, στελνει την Χ.Α να τους πλακωσει στο ξυλο,ή  και με διαφορους αλλους αποτελεσματικους τροπους που μονο η Χ.Α ξερει!

Οι Αλβανοι, στο αψε σβησε, κανουν ενα μπογιατισματακι, που το μαγαζι φροντιζει και το ανακοινωνει ως..''Ριζικη Ανακαινιση'' και φυσικα οπως ολα τα καλα...επαρχιακα μαγαζια, κοτσαρει δυο τρια πλαστικα φυτα, δεκα τρικολορε λαμπες, τα τελευταια hits toukwlou, που παιζουν στο διαπασων, στα μεγαφωνα, για να δειξουν οτι και μοντερνο καταστημα ειναι, συμβαδιζoντας με τις εξελιξεις των καιρων, και...εορταστικην ατμοσφαιραν λογω..εγκαινιων μπορουν να δημιουργουν, αμα χρειαστει!

Τρεχάτε κόσμε, φατε, σκαστε, αλλα πρωτιστως...προτιμηστε μας και παλι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)