26.6.12

Καταβροχθίζοντας ΜΑΣ αργά, αλλά (προπάντων) με..κανόνες!




Τα πραγματα...σκουραινουν οταν βλεπει κανεις οτι καποιοι γνωστοι οικονομολόγοι, οπως ο πασιγνωστος κυριος Κρούγκμαν, αρχιζουν να εγκαταλειπουν το μεχρι προσφατα πολυσυζητημενο θεμα συζητησεων τους. 
Ο Κρουγκμαν ακολουθωντας τον συρμο των...κυνικων δηλωσεων, που τελευταια κατακλυζουν την αρθογραφια, πανω στο ζητημα της Ελληνικης κρισης, δηλωσε  «Ξεχάστε την Ελλάδα, που λίγο ως πολύ είναι χαμένη υπόθεση. Το μέλλον της Ευρώπης θα κριθεί στην Ισπανία».

Ετσι ξεμπερδευουν λοιπον ολοι αυτοι οι κυριοι του συστηματος. Ψαχνουν, ή μαλλον βρηκαν ηδη το επομενο...θυμα, την Ισπανια. Ετσι τα βλεμματα στρεφονται τωρα στην Ισπανια και στη περιπτωση αυτη θα εφαρμοσουν, εκει, κατα το δοκουν τις...θαυμαστες θεωριες τους, οι οποιες καθολου δεν ασχολουνται με το τι θα γινει με το μελλον των λαων!

Ολες αυτες οι συζητησεις, που παντα γινονται σε καναλια μεγαλης ακροαματικοτητας, συχνα επιβεβαιωνουν τους φοβους πολλων οτι οι διασημοι συνομιλητες δεν δινουν δεκαρα για τους λαους!
Αυτο που μετρα για τους περισσοτερους ειναι οι αγορες, η επικυρωση ορισμενων συμπερασματων τους και φυσικα για τους περισσοτερους απο τους διασημους οικονομολογους, το ζητουμενο ειναι η προωθηση της καριερας τους, των διαλεξεων τους καθως και των εκδοσεων τους. Ολα αυτα, οχι αναγκαστικα με αυτη τη σειρα, ομως!

Οπως καταλαβαινουμε, οι εκλογές στην Ελλάδα δεν προκειται, ουτε επροκειτο ποτέ να αλλάξουν την πραγματικότητα για τον λαο. Αυτο, για να γινει, θα πρεπει να ξεκινησει απο τον ιδιο τον λαο! 
Ομως μεχρι να φτασουμε στο επιπεδο αυτο χρειαζεται να γινουν πολλα συνειδητα βηματα απο το λαο, που αν καταλαβαινε σημερα στα 2012, τα παρασκηνια και τα παιχνιδια που παιζονται καθημερινα στη πλατη του, δε θα ηθελε να ειχε πραγματικα καμμια σχεση με τις κυβερνησεις αυτες που απο τη μια υποσχονται διευκολυνσεις και επαναδιαπραγματευεις ετσι ωραια και αοριστα, δινοντας, ομως, στην ουσια..γη και υδωρ στο κεφαλαιο, υπονομευοντας ετσι τη ζωη του απλου πολιτη, καθε μερα πιο πολυ!

Πως το κανουν αυτο; 

Μεσω του Τυπου και των ΜΜΕ, κυριως, που υπηρετουν τα συμφεροντα της ταξης τους. Απο την εποχη των Μαρξ και Ενγκελς, τα μεσα αυτα τους απασχολησαν, μεταξυ αλλων και στο έργο τους «Η Γερμανική Ιδεολογία», οπου υποστηριξαν τα εξης:

«Οι σκέψεις της κυρίαρχης τάξης σε κάθε εποχή είναι και οι κυρίαρχες ιδέες, με άλλα λόγια, η τάξη που είναι η κυρίαρχη υλική δύναμη της κοινωνίας είναι και η κυρίαρχη πνευματική της δύναμη. Η τάξη που διαθέτει και τα μέσα της υλικής παραγωγής διαθέτει συνάμα και τα μέσα της διανοητικής παραγωγής. Τόσο, που το ένα με το άλλο, οι σκέψεις εκείνων που τους λείπουν τα μέσα διανοητικής παραγωγής είναι υποταγμένες σε αυτήν την κυρίαρχη τάξη...»
 
Ετσι ο Τυπος και τα ΜΜΕ, σαν μηχανισμοι αναπαραγωγής της αστικής ιδεολογίας και πολιτικής παιζουν το ρολο τους πολυ καλα στο να φιμωνουν την «πολυφωνία» και τον «πλουραλισμό» και πραγματι ειναι κατι που το διαπιστωνει κανεις σημερα αν σκεφτει κανεις και τον προσφατο αποκλεισμο του ΚΚΕ απο τα ΜΜΕ, ενω προβληθηκαν αλλα κομματα, ωστε να φτασουμε μεσω της ...επισημης γραμμης απο τον δικομματισμο στον ...διπολισμο, με πυρηνα τη κεντροδεξια (ΝΔ) και την κεντροαριστερα (ΣΥΡΙΖΑ)!

Μετα ας σκεφτουμε επισης αν και κατα ποσο εκπροσωπουνται απο τα ΜΜΕ και τον Τυπο ολες τις κατηγοριες πληθυσμου, π.χ αναφερομαι στους μεταναστες και τα προβληματα τους. Κι, ομως, ειναι ενα μεγαλο κομματι της Ελληνικης κοινωνιας, ασχετα αν καποιοι προσπαθουν συστηματικα να τους....εξαφανισουν, αναγοντας το μεταναστευτικο ζητημα, σε...«μεγιστο προβλημα», αυτη τη στιγμη! 

Εκτος ομως απο τη κεντροδεξια υπαρχει και η κεντροαριστερα (ΣΥΡΙΖΑ) που παιζει το ρολο του συστηματος οταν επιτηδες βάζει στο ιδιο ...καλαθι ιδιοκτήτες Μέσων, Μέσα και εργαζόμενους, (ΑΥΓΗ 25/12/2011), αλλες φορες εκφραζοντας τη  λυπη τους για την απώλεια του Χρήστου Λαμπράκη, «που με το προσωπικό του κύρος κρατούσε ενωμένα τα μέλη της ΕΙΗΕΑ και συντηρούσε την Ένωση ως θεσμό με κοινό παρονομαστή..», (!) ενω αλλες φορες σε αλλα δημοσιευματα της ιδιας εφημεριδας προτεινονται μεχρι και λυσεις που επειδη εχουν εφαρμοστει σε μερικες χωρες θα πρεπει να εφαρμοστουν και στην Ελλαδα, μη τυχον και χασουμε και δεν ακολουθησουμε τη γραμμη των...δηθεν επιτυχημενων χωρων! 

Ομως, δεν ειναι η πρωτη φορα που ακουμε προτασεις του ΣΥΡΙΖΑ οπου  αλλιως παρουσιαζονται προεκλογικα, ενω αλλιως καταληγουν μετεκλογικα! Φαινεται οτι το μονο που τους ενοχλει εκει στο..ΣΥΡΙΖΕΪΚΟ, ειναι οτι δεν υπαρχουν....κανόνες! 

Απαξ και μπουν οι ...κανονες στη ...ζουγκλα, τοτε τ...αγρια θηρια ισως γινουν πιο...''καλα'',(!!) ισως μαλιστα μπορεσουν να ...''εκπαιδευτουν'' ωστε να μας δαγκωνουν ...πιο αποτελεσματικα! (;) Ευτυχως ομως που κοντα στη κυβερνηση θα ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ, για να...ελεγχει, οπως μας διαβεβαιωσε , τις αλλες, ο Τσιπρας.

Ομως, αυτα συμβαινουν και θα συνεχισουν να συμβαινουν, εφοσον η αρχουσα ταξη εχει την εξουσία και την οικονομική δυνατότητα να κατέχει τα ΜΜΕ και τη τεχνολογια, αναρρωτιεται ομως κανεις τι καλυτερο μπορει να γινει ωστε να επωφεληθει η εργατική τάξη, που μη έχοντας τη δυνατότητα να προβαλλει τα δικα της συμφεροντα, μενει συνεχως πισω και αυτος ειναι ο μονος υπαρκτος κινδυνος που θα επρεπε να μας απασχολει ολους...ακομη κι αυτους που νομιζουν οτι με τους ...κανονες τους θα μπορεσουν να ελεγξουν το....αγριο θηριο του εκφασισμενου καπιταλισμου που μας απειλει ολους, ανεξαιρετα!

2 σχόλια:

  1. Εκπληκτική η φωτό του άρθρου !

    Η Ισπανία σίγουρα μας ... βγάζει προς το παρόν από το κάδρο, μέχρι κι αυτήν να την βγάλει η κρίση στη ... Γαλλία και όλες μαζί όταν η καπιταλιστική κρίση χτυπήσει την ίδια την Γερμανία !

    Το σενάριο εξόδου της Γερμανίας από το ευρώ, που το λέει εδώ και μήνες το ΚΚΕ και για κάποιους φαντάζει ίσως και παραμύθι, σύντομα όλοι θα δουν να γίνεται πραγματικότητα και θα τρίβουν τα μάτια τους !

    Το πιο άσχημο από όλα είναι ότι στήνεται σκηνικό πολέμου στην Μεσόγειο και εμείς εδώ (πλην ΚΚΕ) περί άλλων τυρβάζουμε ...

    Δυστυχώς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα faro

    Δεν νομιζω οτι αμφιβαλλει κανεις για το οτι το ΚΚΕ εχει την ικανοτητα να να βλεπει και να προβλεπει καταστασεις και οσοι ψαχνουν λιγο τα πραγματα βλεπουν οτι και η Γερμανια που τωρα μας απειλει δεν ειναι σε καλυτερη θεση, μονο το κυρος ''σωζει'' μερικους, αλλα κι αυτο περιστασιακα.

    Το σκηνικο πολεμου στη Μεσογειο ειναι ενα πολυ σοβαρο ενδεχομενο που φυσικα απευχονται ολοι, αλλα αυτο το διαστημα,οπως ξερουμε,εχουν...αλλες εννοιες στη κυβερνηση, με αποτελεσμα να μη δινεται, (οπως λες κι εσυ), η σημασια που χρειαζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)