27.6.12

M.BΡETANIA: Φασίστες..ουρούν πανω σε βιβλια!




Φασιστας του  EDL, σε διαδηλωση στο Λονδινο, λιγο μετα τη τρομοκρατικη ενεργεια του Anders Behring Breivik στην  Noρβηγια!

Ο αριθμός των φασιστικών επιθέσεων εναντια στις δραστηριότητες των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχουν αυξηθεί στο Liverpool. Ο Jim Smith, ένας αντι-φασιστας από το Brighton, λέει ότι οι απειλές εναντίον των μελών του συνδικατου μπορει να αυξηθούν.
 
Ο Jim Smith το περασμένο Σαββατοκύριακο επισκεφθηκε τη Στοκχόλμη για να δώσει μια ομιλία σχετικα με την αγγλικη φασιστικη οργανωση English Defence League, EDL, στην Έκθεση Βιβλίου των Αναρχικων. Λέει στην εφημεριδα Αrbetaren ότι το πρόβλημα των φασιστικών επιθέσεων σε βάρος συνδικαλιστών και συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων έπληξε κυρίως το Liverpool, στη βορειοδυτική Αγγλία τη περασμένη χρονια.
 
-Φασίστες σε άλλα μέρη της χώρας επιτίθεται σε αριστερες οργανωσεις, αλλά γενικά οχι σε συνδικαλιστικες δραστηριότητες στο Liverpool. Εν μέρει, νομίζω ότι έχει να κάνει με το οτι οι φασίστες ξέρουν οτι καποιοι από τους μεγαλύτερους αντιφασίστες στο Liverpool  είμαστε και συνδικαλιστες.
Όμως, βλεποντας και απο το Διαδίκτυο είναι επίσης σαφές ότι η ομαδα EDL και άλλoι φασίστες μισούν τα συνδικάτα, λέει ο Smith.
 
Περισυ τον Νοέμβριο 3.000.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα κατεβηκαν σε απεργία στην Αγγλία. Στο Liverpool χιλιάδες άνθρωποι διαδηλωσαν σε σχέση με την απεργία. Σ ολη τη διαδρομή στη πορεία ακουγοντουσαν συνθηματα απο «Έξω οι κομμουνιστές» από τους  φασίστες και ακροδεξιους οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για να διαλυσουν την διαδηλωση, με το να τραβανε φωτογραφιες και να μοιράζουν φυλλάδια.

Στις 10 Μαΐου φετος κατεβηκαν σε απεργία χιλιάδες ανθρωποι, αυτή τη φορά ως εργαζόμενοι, στο δημόσιο τομέα. Στο  Liverpool. πικετοφορίες από την PCS, που οργανώνει 300. 000 δημοσιους υπαλλήλους, αντιμετωπισαν τοπικους φασίστες που ούρλιαζαν και επιτιθονταν σε μεμονωμενα ατομα.
 
Παρότι μια σειρά από επιθέσεις εναντια σε συνδικαλιστικες δράσεις στο Liverpool προέρχονται από άλλες φασιστικές ομάδες, λέει ο Jim Smith, η κύρια φασιστική απειλή σήμερα προέρχεται από το EDL.  

Φασίστες από το EDL το περασμενο χρονο,  επιτεθηκαν και σε ανθρώπους που ειχαν συμμετάσχει σε μια εκδηλωση υπερ της Παλαιστίνης, μπηκαν μεσα στο ριζοσπαστικο  βιβλιοπωλείο ''Νews'', της πόλης, από το πουθενά,..ουρησαν πανω στα βιβλία (!) και προσπάθησαν να καταλάβουν τα γραφεία του συνδικάτου Unite

-Επισήμως, το EDL, εχει μια στενή εστίαση στην αντίθεση τους με το Ισλάμ, αλλά περισυ υπήρξε κάποια εξάπλωση των στόχων τους. Επίσης, επιτέθηκαν και ενα Occupy στρατόπεδο, σε αριστερες συνελευσεις και αναρχικα κοινωνικά κέντρα, λέει. 

Ο Jim Smith πιστεύει ότι είναι απολύτως πιθανο, ο αριθμός των επιθέσεων κατά των συνδικαλιστών και των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων να αυξηθεί στο μελλον.


2 σχόλια:

  1. Όσο το σύστημα εντείνει την επίθεσή του, τόσο και οι εφεδρείες του δραστηριοποιούνται κατά των λαϊκών κινημάτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευρυτανα Ιχνηλατη

    Δυστυχως, αυτα ειναι παγκοσμια φαινομενα και το συστημα μεσω των εφεδρειων του επιτιθεται στους πιο καλα οργανωμενους πρωτα, δλδ τα σωματεια κλπ συνδικαλιστικους χωρους. Θα τα δουμε, και στην Ελλαδα, οπως δειχνουν τα πραγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)