29.6.12

Mario Balotelli / Oταν ο ρατσισμός δεν έχει θέση!



 
Ειχα σκοπο να γραψω κατι για ενα ελεεινο αρθρο, που ειδα, χθες, σε γνωστο ιστοτοπο, αλλα δε βαριεστε, η καθημερινη ζωη δινει μαθηματα σε ολους τους φασιστες ''δημοσιογραφισκους'', που το μυαλο τους ειναι να γραφουν βρωμιες για οτιδηποτε και οποιονδηποτε αντιστεκεται στη βαρβαροτητα των καιρων.

Δεν θα τους δωσω σημασια..Εχω καταλαβει οτι δεν αξιζει να σπαταλα κανεις φαια ουσια για ηλιθιους, που δεν προκειται ποτε να καταλαβουν τα αυτονοητα, απλα γιατι δεν θελουν! Η μονη τιμωρια τους θα ειναι να τους πετυχει σε νυκτερινη τους εξορμηση κανενας...Χρυσαυγιτης και να τους κανει τοπι στο ξυλο εστω και κατα...λαθος! Ποσοι και ποσοι....δεξιοι την εχουν πατησει ετσι, δεν ξερω, ομως, αν μετα...βαζουν μυαλο! 

O Balotelli με τους γονεις του
Αυτο που μου εκανε, ομως, περισσοτερο εντυπωση, ηταν η δηλωση ενος φοβερου μαυρου ποδοσφαιριστη απο την Ιταλια, του Μάριο Μπαλοτέλι, που καταφερε χθες να «ταπεινωσει» τη Γερμανία με τα 2 γκολ, που εβαλε στον ημιτελικό του Euro 2012, στελνοντας την Ιταλία στον τελικό και κυριως πετωντας τη Γερμανία, ενα απο τα μεγάλα φαβορί, στο...καλαθι των αχρηστων!! 

Ο Μπαλοτέλι δηλωσε λοιπον οτι εβαλε τα δυο γκολ χθες στον τον ημιτελικό του Euro 2012, για τη μητερα του, μια Ιταλιδα γυναικα, τη Σιλβια Μπαλοτέλι, που τον υιοθετησε σε ηλικια 2 ετων, επειδη οι γονεις του, μεταναστες απο τη Γκανα, δεν ειχαν δυνατοτητα για να τον περιθαλψουν, οταν αντιμετωπισε σοβαρο προβλημα με τα νεφρά του και αποφάσισαν να ζητήσουν την βοήθεια της κοινωνικής πρόνοιας, στην Ιταλια, οι οποιοι τους προτειναν να δοθεί ο μικρός Μάριο για υιοθεσία στους Φραντσέσκο και Σίλβια Μπαλοτέλι.

Σε τετοιες ανθρωπινες ιστοριες ο ρατσισμος δεν εχει καμμια θεση. Αραγε τι λενε οσοι διαβαζουν για τον Μπαλοτελι απο τη Γκανα, την Ιταλιδα μητερα του που ειναι περηφανη οσο λιγες για το γιο της, οταν μιλουν για χρωμα δερματος, για εθνικες υπερηφανειες κλπ ηλιθιοτητες που αυτοι αναγουν ως...''μεγα θεμα'';



6 σχόλια:

  1. Βλέπω πως όσο περνάει ο καιρός γίνεσαι όλο και πιο πολύ Σπρινγκστηνικιά και χαίρομαι! :-)

    Όσον αφορά το άρθρο, άσε τον κόσμο να εκφραστεί ελεύθερα! Άσε να πέσουν οι μάσκες από όλους αυτούς που πριν τις εκλογές έλεγαν πόσο πολύ μας αγαπάνε και μας εκτιμάνε και θελαν να συνεργαστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @varometro

    Tι εκπληξις! (Σας ειχαμε χασει τοσο καιρο!) :)

    Οσο για τα μουσικα γουστα, βλεπετε με κολλησαν οι...κακες παρεες που εκανα με ατομα που τους αρεσει ο Βruce! :)

    Σχετικα με το αρθρο,δεν τους..κραταω,
    εκφραζονται και μονοι τους μια χαρα και ελευθερα,ολοι οι αγαπητοι μας...
    φιλοι,που μονο οι συνεργασιες μαζι τους μας ελειπαν! ;(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο Elva !
    Μπράβο !! Δεν ήξερα την ιστορία του, αλλά είναι όντως συγκινητική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου φιλε Θαναση!

    Χαιρομαι που η ιστορια του Μπαλοτελλι συγκινησε κι αλλους και που αποδεικνυει οτι ο ρατσισμος δεν εχει θεση στα χρονια μας, ουτε ειχε ποτέ, φυσικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπαλοτελλι: όταν ο αθλητισμός στέλνει προοδευτικά μηνύματα ανά τον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ

    Πραγματι ενα παγκοσμιο ελπιδοφορο μηνυμα, απο το χωρο του αθλητισμου και δεν μπορουσε να ειναι πιο επικαιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)