12.7.12

ΓΥΝΑΙΚΕΣ σε αυταρχικα καθεστωτα!



1. Μια ακομη εν ψυχρώ δολοφονία γυναίκας στο Αφγανιστάν, με την κατηγορία της μοιχείας. 
Ποσο σοκ, προκαλεί οταν ενα ενα τα προσχηματα για τους λογους που εγινε  ο ιμπεριαλιστικος πόλεμος στο Αφγανιστάν, πεφτουν;  Ενω η γυναικα εκτελειται, ενα πλήθος ανδρών φαινονται σε βιντεο να φωνάζουν «Ζήτω το Ισλάμ» και «Ζήτω οι μουτζαχεντίν». 
Το Αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών «καταδίκασε έντονα» την πράξη ως αντι-ισλαμική και απάνθρωπη που διαπράχθηκε από «επαγγελματίες δολοφόνους». Οι αφγανικές αρχές ισχυρίζονται ότι αναζητούν τους ενόχους που, όπως υποστηρίζουν, ανήκουν στους Ταλιμπάν (το θύμα φέρεται να ήταν γυναίκα ενός φύλαρχου), ωστόσο επί σειρά ετών ανέχονται και καλύπτουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, με θύματα δεκάδες χιλιάδες γυναίκες που ζουν χωρίς κανένα δικαίωμα.

2. Το...«εγκλημα» των 3 μελων του ρωσικού γυναικειου punk συγκροτήματος, Pusssy Riot, που βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση, εδώ και ...τέσσερις μήνες, ηταν οτι μερικές ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου  εισέβαλαν σε μια εκκλησία της Μόσχας και τραγούδησαν ένα τραγούδι κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν! Το τραγούδι καταδικάζει τόσο τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο και τον Πούτιν. Τα 3 μελη κατηγορούνται για χουλιγκανισμό, ενω Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητουν να αφεθούν ελεύθερες η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, η Μαρία Αλεξίνα και η Εκατερίνα Σαμούτσεβιτς. Ηδη ενα μελος τους, η Τολοκονίκοβα ξεκίνησε απεργία πείνας και δυο απο τα μελη ειναι μητέρες μικρών παιδιών. Το δικαστήριο παρετεινε την κράτηση των τριών μελών του συγκροτηματος μεχρι τις 24 Ιουλίου, με το σκεπτικο ότι είναι ύποπτες φυγής.
Μια ακομη αυθαιρεσια του καθεστωτος Πουτιν!



2 σχόλια:

  1. Βεβαίως,
    τώρα που αυτοί οι οπιστοδρομικοί άγριοι σκοταδιστές πολεμάνε ενάντια στην δύση, αυτή έχει κάθε λόγο να δείξει και να προβάλει το πιο αποκρουστικό τους πρόσωπο.
    Οταν όμως οι ίδιοι ακριβώς σκοταδιστές άγριοι πολεμούσαν ενάντια στους Σοβιετικούς, τότε ήταν "μαχητές της ελευθερίας", που το θρησκευτικό τους συναίσθημα (η δυνατότητα δηλαδή να διαπράτουν τέτοιου είδους φρικαλεότητες) "καταπιέζοταν" από το ..."κομμουνιστικό καθεστώς"!!!!
    Ουαί ...φαρισαίοι υποκριτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TRASH

    E, καλα, ποσες φορες εχουμε δει τα ιδια υποκριτικα κολπα, αλλα ενω θα πιστευε κανεις οτι...παλιωσαν, με λυπη βλεπουμε οτι αυτα επαναλαμβανονται καθε φορα! Οσο το χαμηλα μορφωτικο επιπεδο και η διαφθορα των πολιτικων παραμενουν σε πολλες χωρες ως τα κυριοτερα μεσα χειραγωγησης των μαζων, το συστημα θα συνεχιζει τις ιδιες υποκριτικες τακτικες του, δυστυχως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)