21.7.12

Ν Ο Ρ Β Η Γ Ι Α: Ένας χρόνος μετά τις επιθέσεις



Utøya
Αυριο, Κυριακη, συμπληρωνεται ηδη ενας χρονος απο την αιματηρη επιθεση στη Νορβηγια, στο νησι Utøya,  oπου 80 ανθρωποι δολοφονηθηκαν απο τον Anders Behring Breivik. Το γεγονος οτι οι φονοι του Breivik, που εγιναν πρωτα στο Oslo, ηταν στις  22 Παρασκευη, ενα χρονο πριν, κανει πολλους να εικαζουν τωρα  οτι ο δολοφονος του Κολοραντο James Holmes, ισως ..θαυμαζε τον Breivik και ακολουθησε κι αυτος παρομοιες τακτικες, εξοπλισμενος με οπλα και εχοντας γνωσεις πανω σε εκρηκτικα.

Στο Οslo, η κυβερνηση τς μερες αυτες εχει αυξησει  τα μετρα ασφαλειας και εχει κλεισει ορισμενους δρομους στη πρωτευουσα και παρ ολο που δεν υπαρχουν ενδειξεις οτι κατι μπορει να συμβει η αστυνομια δεν μπορει να αποκλεισει και το οτι κανεις δεν θα ...επιχειρησει τιποτα στην επετειο απο την επιθεση, οπου αναμενονται πολλοι επισκεπτες απο την Νορβηγια αλλα και απ ολο τον κοσμο. 
Μαλιστα αυξανονται οι φημες οτι μεχρι και ο Bruce Springsteen που ηδη βρισκεται εκει θα λαβει μερος στη συναυλια στη μνημη των θυματων. Περισυ τρεις μολις μερες μετα τις επιθεσεις ειχαν μαζευτει 150. 000 ανθρωποι στο κετρο του Oslo διαδηλωνοντας κατα της τρομοκρατιας και δινοντας ετσι ενα μηνυμα εναντια στον ρατσισμο! 


Ενώ οι Νορβηγοί ενώνουν τις δυνάμεις τους σε τελετές μνήμης σε όλη τη χώρα η Κυριακή, αυτη θα ειναι μια κανονική μέρα στη φυλακή για τον Anders Behring Breivik, που σκότωσε 77 ανθρώπους στις 22 Ιουλίου.

- Εδώ, τα πάντα θα είναι, ως συνήθως, λέει ο Knut Bjarkeid, διευθυντής του Ilafängelset, (φυλακων) στην νορβηγική εφημεριδα Aftenposten.

Ένας από τους δικηγόρους του Breivik,
ο Odd Ivar Grön, ,έχει πει ότι ο Breivik ενδιαφέρεται για το τι συμβαίνει στη διάρκεια της ημέρας.

- Έχει πει ότι θα παρακολουθησει τηλεόραση και ό, τι συμβαίνει. Γενικά, πάντα ενδιαφεροταν για οτιδήποτε έχει ειπωθεί και γραφτεί για την υπόθεση.

Ο Breivik δεν εβλεπε  ποτε με συμπάθεια  προηγούμενες τελετές μνήμης θυματων.

- Ουτε και τώρα, λέει ο δικηγορος του.



Περα απ ολα αυτα, ομως, η ζωη για πολλους και οχι μονο στη Νορβηγια, εχει γινει ενας συνεχης φοβος στη προσπαθεια να μαντεψει κανεις ποια ημερα δεν ειναι..καλη για..μαζωξεις, για βολτες στη πολη, για συναντηση σ ενα μερος με φιλους, ωστε να τα ...αποφυγει κανεις, σκεπτομενος οτι ενας ...τρελλος μπορει εκεινη ακριβως τη μερα να σκεφτει να... αδειασει τα πολεμοφοδια του πανω σε αθωους ανθρωπους που ειχαν τη κακη τυχη να ειναι στον ιδιο χωρο με καποιο σχιζοφρενη,  ή και φασιστα που θελησε να μιμηθει ενα ακομα αρρωστο ειδωλο του...



2 σχόλια:

  1. Ετσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, Ελβα, δε ξέρει κανείς από που να προφυλαχθεί. Τρομοκρατία, ή και αστυνομοκρατία. Ποιό είναι το χειρότερο, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νικ

    Eνα και το αυτο ειναι, ας μη γελιομαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)