31.7.12

Λ Ο Ν Δ Ι Ν Ο: Mια ''πόλη-φάντασμα''!



Οι τουρίστες που κανονικά ρέουν στο Λονδίνο το καλοκαίρι, αποφεύγουν τωρα την Ολυμπιακή πόλη. Οι Financial Times γράφουν ότι το Λονδίνο έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα. Η εφημεριδα SvD ειχε ήδη γράψει ότι η Ολυμπιάδα θα φέρει μια πικρή γευση: πολύ λιγότερους επισκέπτες από το κανονικό και μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για τον τουρισμό.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προσελκύσει 100 000 επισκέπτες από το εξωτερικό στο Λονδίνο, αλλά οι τουρίστες που κανονικά θα έπρεπε να πάει στην πόλη για να δουν το Μπιγκ Μπεν, το Αββαείο του Westminster και το Tate Modern έχουν επιλέξει άλλες πόλεις για τις διακοπές τους.

Οι πωλήσεις για θεατρικες παρατασεις, μουσεία και άλλα τουριστικά αξιοθέατα έχουν μειωθεί κατά 30 έως 35% συμφωνα με τους Financial Times. Τα ξενοδοχεία μείωσαν τις τιμές τους. Έρευνα από την Hotels.com, δήλωσε σε βρετανικο επιχειρηματικό περιοδικό ότι οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν μειωθεί κατά περίπου 25 % σε διάστημα δύο εβδομάδων τον Ιούνιο.


Η Nica Burns, πρόεδρος του Θεατρου Nimax, λέει στους Financial Times ότι οι πωλησεις την περασμένη εβδομάδα ήταν οι χειρότερες στη χρονιά.

- Αιμορραγουμε, αγάπη μου, λέει στην εφημερίδα Financial Times.

- Νομίζω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι φοβεροι, αλλά αισθάνεται κανεις σαν να είμαστε στο κέντρο του στόχου στο διαγωνισμό τοξοβολίας. 

Ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα παρέχουν £13 δισεκατομμύρια λιρες σε οικονομικες επενδυσεις για τέσσερα χρόνια. Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων έχει εκτιμηθεί ότι θα προέρθουν από τον τουρισμό. Αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα πλεονεκτήματα των Ολυμπιακων αγωνων ειναι σε πολλες περιπτωσεις λιγότερο ορατά.

- Το μήνυμα που υπηρχε εδω και πολλους μηνες είναι ότι το Λονδίνο θα επρεπε να ειναι γεματο απο τουριστες και ότι το σύστημα μεταφορών θα ηταν υπό πίεση, και αυτο εχει φοβησει πολλούς ανθρώπους, είπε ο Mark Field, ενας συντηρητικός Βουλευτής στο Λονδίνο.

Mτφ απο SvD



Μηπως ειναι καιρος να αναθεωρηθει ο τροπος οργανωσης των Ολυμπιακων Αγωνων, ή και να καταργηθουν εντελως, γιατι πλεον δεν εχουν καμμια σχεση με αυτο που ηταν;

5 σχόλια:

  1. τόση νέκρα??!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλως τον akrat


    Tι να σου πω; :-) Οι ιδιοι τα λενε, εμεις απλα μεταφραζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Εlva Απόλυτα προσαρμοσμένοι και οι Ολυμπιακοί αγώνες στις επιταγές του συστήματος.
    Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι.
    Οι Ολυμπιακοί με στόχο όχι το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό, όπως επικαλείται ο Ολυμπιακός ύμνος, αλλά Ολυμπιακοί με στόχο το κέρδος,την εμπορευματοποίηση.
    Είναι οι Ολυμπιακοί της Panasonic, της Mc Donald s, της Omega, της Procter & Gamble, της Coca Cola, της BP, της Dow Chemical......
    Να σκεφτεί κανείς ότι η ΒΡ είναι "βασικός εταίρος για την αειφορία" και ότι η Dow Chemical έχει συγχωνευθεί με την Union Carbide την εταιρία που ήταν υπεύθυνη για το τραγικό έγκλημα το Μομπάλ της Ινδίας που κόστισε την ζωή σε 20.000 ανθρώπους.
    Αυτή είναι η Ολυμπιάδα !
    Γαμώτο πότε θα παίσει στα χέρια του λαού και των παιδιών του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ε,διόρθωσέ μου το "πέσει" βγάζει μάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου φιλη ΒΒ

    Φυσικα και πρεπει καποτε οι Ολυμπιακοι Αγωνες οπως και αλλες διοργανωσεις να πεσουν στα χερια του λαου και των παιδιων του, αλλα κατι μου λεει οτι θα αργησει να ρθει εκεινη η μερα...
    Μεχρι τοτε, ομως ας ευχηθουμε να... χανουν χρηματα απο τετοιες διοργανωσεις οι πολυεθνικες που ειναι σπονσορες, μηπως και εγκαταλειψουν τους αγωνες και ετσι επιστρεψουν στο παλιο τους πνευμα, μακρια απο την εμπορευματοποιηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)