29.7.12

MΙSSISSIPPI:Αναβληθηκε ο γάμος επειδή ηταν..μαύροι!


Ετσι για να μη ..ξεχνιομαστε οτι ο ..ρατσισμος «καλα κρατει» και δεν παρατηρειται μονο στα...μερη μας, διαβαζουμε οτι, στο Mississippi των ΗΠΑ, ο Charles Wilson και η Te'Andrea Wilson ειναι ακομα σοκαρισμένοι όταν ο πάστορας της εκκλησίας που ανήκουν, ανακοίνωσε ότι ο γάμος δεν θα μπορούσε να γινει στην προβλεπόμενη εκκλησία, επειδή ειναι..μαύροι, συμφωνα με ρεπορταζ του ABC News.

Ο γάμος είχε πολύ πριν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην τοπική εκκλησία, όπου συνήθως πηγαίνουν. Αλλά μια  μέρα πριν το γαμο, ήρθε η ειδηση ότι ο γάμος έπρεπε να αναβληθει.

Δεν υπήρξε ποτέ γάμος Μαύρων στην πρώτη εκκλησία Βαπτιστών στο Crystal Springs απο τοτε που η εκκλησία άνοιξε το 1883 και ο πάστορας Stan Weatherford είπε στο δικτυο ABC ότι υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από ορισμένα μέλη της εκκλησίας, όταν επρόκειτο να αλλάξει. 
Αντ 'αυτού επέλεξε ο Weatherford να παντρεψει το ζευγάρι σε μια κοντινή εκκλησία.

Η απόφαση έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στην μικρή κοινότητα των περίπου 5000 κατοίκων και η εκκλησία τώρα επανεξετάζει την πολιτική της για μελλοντικές περιπτωσεις.


2 σχόλια:

  1. Απίσταυτα αλλά τόσο τραγικά αληθινά
    Τι γίνεται; εξανεμίζεται ότι κερδίθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλη ippoliti

    Μαλλον στις πολιτειες αυτες απ ο τι φαινεται δεν κερδηθηκε τιποτε, αφου οπως λεει το αρθρο, ηδη απο το 1883, που ανοιξε η εκκλησια, δεν υπήρξε ποτέ γάμος Μαύρων στην εκκλησία των Βαπτιστών στο Crystal Springs! Και σε ποσα αλλα μερη του πλανητη συμβαινουν τα ιδια και δεν το ξερουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)