24.8.12

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Μονο 21 χρονια για ..77 φονους;


Eνα δικαστήριο  του Όσλο καταδίκασε, σημερα Παρασκευή, 24. 08. 2012, τον νορβηγο ακροδεξιο εξτρεμιστη Anders Behring Breivik σε 21 χρόνια  φυλακιση, με την επιφύλαξη για επέκταση της ποινης, για τη δολοφονικη επιθεση  που άφησε τον περασμενο χρονο 77 νεκρούς.  
Η ετυμηγορία, σύμφωνα και με την θεληση του Μπρέιβικ, φέρνει σε πέρας μια εντυπωσιακη δικη 10 εβδομάδων για τις δίδυμες επιθέσεις που τραυματισαν την κανονικά ήρεμη Νορβηγία και συγκλόνισαν τον κοσμο. Υπηρξαν προειδοποιήσεις για ακροδεξιά βία στη Βρετανία σήμερα, μετά την καταδικη του Anders Μπρέιβικ σε ένα μινιμουμ 21 ετών για τη δολοφονία 77 ανθρώπων στη Νορβηγία.

"
Είμαστε ευτυχείς που κριθηκε ένοχος, αλλά θα θέλαμε να διερευνηθουν και οι συνδέσεις και τα δίκτυα της ακροδεξιάς οργάνωσης, γιατί πιστεύουμε ότι πολλές από αυτές τις τραγωδίες μπορεί να προληφθουν
είπε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Weyman Bennett, γραμματέας του Unite Against Fascism.

"
Η EDL [English Defence League]
ήδη προσπάθησε να επιτεθει στο Τζαμί του Red Bridge στη Βρετανια.  Έχουν κανει επιθέσεις σε ανθρώπους. Δεν έχουν χρησιμοποιησει βεβαια αυτόματα όπλα, αλλά εύκολα θα μπορούσαν να σκοτώσουν ανθρώπους''.


(Mτφ απο Νorway News )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)