7.8.12

Λαϊκισμός (& τα Τop10 του Der Spiegel!)



O ..Τσιπρας στο νουμερο 2, στα Τοp 10;

Oχι δεν προκειται για τη λιστα του...Βillboard! Τωρα και οι πολιτικοι ανα τον κοσμο μπαινουν σε... Τοp 10 λιστες, οπως εγινε με τον Τσιπρα, που το περιοδικό Der Spiegel, τον ενεταξε στη δευτερη θεση, στη λίστα με τους 10 πλέον..επικίνδυνους πολιτικούς που ...δυναμιτίζουν, λεει, την ατμόσφαιρα στην Ευρώπη. 

Tον βάφτισαν, μαλιστα, oπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ως τον «πιο επικίνδυνο άνδρα της Ευρώπης από τότε που τέθηκε επικεφαλής της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα και άρχισε να απορρίπτει οποιαδήποτε συμμετοχή στην κυβέρνηση».

Γερμανοι ειναι αυτοι...

Στην κορυφή της λίστας με τους 10 Ευρωπαίους πολιτικούς «εμπρηστές του ευρωπαικού οράματος» (!) βρίσκεται ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος ζήτησε προ ημερών να αναδειχθεί η Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγήν, ώστε να αποδείξει η Ευρωζώνη ότι «έχει δόντια».

Μετά τον Ζέντερ και τον Τσίπρα, που Der Spiegel γραφει οτι απορρίπτει τις αποκρατικοποιήσεις και ζητάει την ποινικοποίησή τους, ακολουθούν ο πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Mαρίν Λεπέν και ο γραμματέας των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι πρέπει να πληρώνονται σε δραχμές και όχι σε ευρώ.  Επεται ο Ολλανδός Γεέρντ Βίλντερς, πρόεδρος του κόμματος για την Ελευθερία, ο οποίος είχε χαρίσει τον Ελληνα πρέσβη, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, μια δραχμή.

Τη λίστα συμπληρώνουν ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, (γνωστος και σ εμας απο τα αρθρα για τα ...στρατοπεδα εργασιας των ανεργων εκει!) και ο Φινλανδός Τίμο Σιντι, πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος των Αληθινών Φινλανδών, ο οποίος ζητάει το τέλος κάθε είδους βοήθειας προς τον Νότο της Ευρώπης.

Η λίστα, οπως αναφερει το περιοδικό στην ιστοσελίδα του, περιλαμβάνει όσους επιστρατεύουν τον...φτηνό λαικισμό για να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη. Ειναι αραγε...φτηνος ο λαικισμος να λες αλλα, πριν τις εκλογες και αλλα μετα; Η μηπως ειναι φτηνος λαϊκισμος να ξερεις οπως λεει το περιοδικο, οτι  «Ο Τσίπρας βασίζει τη ρητορική του στο επιχείρημα ότι είναι αδύνατη η αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ και γι' αυτό οξύνει ιδιαίτερα την αντιπολιτευτική του πρόταση».

Τοσα και τοσα κοστιζει στο λαο ο...λαϊκισμος, ασχετα απο που προερχεται. Ετσι δεν εχουν καθολου δικιο...
Λαϊκισμος μπορει, αλλα ...φτηνος ποτέ, εφ οσον ολα τα βαρη τα πληρωνει ο λαος, που για καποιο περιεργο λογο δεν δειχνει να δυσανασχετει στον βαθμο που χρειαζεται σημερα!



3 σχόλια:

  1. «πιο επικίνδυνο άνδρα της Ευρώπης από τότε που τέθηκε επικεφαλής της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα και άρχισε να απορρίπτει οποιαδήποτε συμμετοχή στην κυβέρνηση».
    Να 'σαι καλα ρε Elva μ' εκανες και γελασα. Θα το κανω ποστερ να το βλεπω οταν δεν εχω κεφια για να γελαω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου niko!

    Mα, κατι τετοιες ειδησεις περιμενει κανεις για να γελασει λιγο το χειλι του! Ειδικα οταν αναφερονται στους 10 πιο...''επικινδυνους'' πολιτικους! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλά αυτό το "επικεφαλής της Άκρας Αριστεράς" για τον Τσίπρα, ήταν ΟΛΑΑΑ τα λεφτά!!!
    Κατά τ΄άλλα η φωτογραφία της προμετωπίδας του blog σου μας απογείωσε κυριολεκτικά!
    Καλό καλαοκαίρι, ευχόμεθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)