22.9.12

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Bounty hunting» για...μετανάστες!



Το κυνήγι των μεταναστών παίρνει νέες διαστάσεις στη Βρετανία και ουσιαστικά θα γίνεται από «Bounty hunters» (κυνηγούς κεφαλών). Συμφωνα με το Ριζοσπαστη, η κυβέρνηση έχει αναθέσει στην ιδιωτική εταιρεία «Capita» να ανακαλύψει τους περίπου 170.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά.
Στην Ελλαδα, παντως, εχουμε τους...''men in black'' που προθυμοποιουνται για τετοιες περιπτωσεις και μαλιστα εντελως...δωρεαν, ''για τη...πατριδα'' (ρε γμτ!)

Οπως υπολογίζεται, για το 40% των περιπτώσεων μεταναστών που λήγει η άδεια παραμονής οι αρχές δε γνωρίζουν πού βρίσκονται για να τους απελάσουν. Ετσι οι «κυνηγοί κεφάλων» αναλαμβάνουν να τους βρουν και να τους παραδώσουν με ...«πληρωμή με το κομμάτι» που έχει προϋπολογιστεί σε 40 εκατ. στερλίνες. 

Η «Αγρια Δύση» εμφανίζεται στην πιο κυνική μορφή της, γιατί πάντα οι αστικές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο χρησιμοποιούν τους μετανάστες όταν τους βολεύει φυσικά ως φτηνό εργατικό δυναμικό και τους πετούν όταν δεν τους χρειάζονται! 

Tι ειπατε, παμε ..ολοταχως πισω;


16 σχόλια:

  1. Ntina22.9.12

    Γειά σου Ελβα

    Εταιρεία "Capita"? Το "L" πού πήγε ?
    Και το "Crapita" που τους βγάλανε τους πάει γάντι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Νtina

    Δεν ξερω αν ειναι λαθος, παντως υπαρχει μια capita στην Αγγλια οποτε μπορει να ειναι αυτοι!

    http://www.capita.co.uk/Pages/default.aspx

    Το δε ..."Crapita" που λες, παει ακομα πιο καλα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ntina23.9.12

      Οχι Ελβα με παρεξήγησες, δεν πήγα να σε διορθώσω. Mε το "L", απλώς βγαίνει ένα ωραίο "Capital" που ταιριάζει σε τέτοιες "επιχειρήσεις". Πρέπει να σταματήσω να παίζω με τις λέξεις..αλλά δεν κρατιέμαι :))))))

      Διαγραφή
    2. Φιλη Ntina

      Οπως και να τους ονομασει κανεις ειναι γεγονος οτι ειναι εταιρειες που δουλευουν για το κεφαλαιο, οποτε μια χαρα τα ειπες και κανενα προβλημα με το να.. παιζει κανεις με τις λεξεις, αλλοι παιζουν με τις ζωες ανθρωπων, δυστυχως!

      Διαγραφή
  3. καλησπέρα Ελβα,

    Η σχέση αστυνομίας ( και οποιοι αλλοι έχουνε τον ρόλο αυτο πέρα απο τον νόμο) με τους λαθρωμετανάστες, είναι μια ιστορία αγαπής της άγριας δύσης. Το γνωστο: ο καλός καουμπόης και ο κακός ινδιάνος. Πάντα ο ινδιάνος παρουσιάζεται ως ο αλήτης, ο υποαναπτηκτος αλλά παράλληλα και θρασής και ανόητος, κλέβει μια κοπέλα απο το χωριό και φυσικα τον αναζητούνε. Η αστυνομία λόγω έλληψης προσωπικού και λόγω ''γενικής αχριστείας'' αποτυγχάνει...έτσι αναλαμβάνει ο ''εκτός νόμου'' γλυκός και καρδιοκατακτητής καουμποής. Και φυσικά γινεται το πρωτοπαλίκαρο...αυτό όμως είναι ένα ''¨¨happy end'' σε παλίες ταινίες. Το πιο θλυβερό είναι οτι η κατάσταση αυτή ειναι ένα γεγονός στη Ελλάδα. Και το πιο κακό είναι οτι οι καλοί καουμπόιδες είναι τα καλα παιδία με τα μαύρα τα μπλουζάκια και τα κουρεμένα κεφάλια και δυστυχώς απο οτι φαίνεται η ιστορία δεν θα έχει happy end για κανένα. Αυτο για μένα προωπικά είναι η ισχυρότερη απόδηξη οτι υπάρχει παρακράτος και μάλιστα έχει τον τσαμπουκά να ελέγχει το κράτος. Αλλά δεν φταίνε αυτοι....αλλα τους δίνουνε δύναμη....


    φιλιά απο τον γαλλικό νότο.....που έχει χειμωνιάσει για τα καλά....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φιλε distefano

      Σωστα, οσο για το παρακρατος, αυτο υπηρχε απο παλια και ''δυστυχως'' καλα κρατει μεχρι σημερα.Moυ κανει ομως εντυπωση το οτι δεν ενοχλει περισσοτερους το γεγονος οτι σαν χωρα εξ αιτιας της ανοχης μας στην ακροδεξια εχουμε γινει ..''παραδειγμα προς αποφυγη''! Φαινεται οτι πολλοι Ελληνες ξεχασαν τι σημαινει μεταναστης, αδιαφορουν για το μελλον της χωρας και ζουν παρακολουθωντας μονο τα καναλια του αισχους!

      Κι εδω χειμωνιασε, αλλα για το βορρα ηταν.. αναμενομενο! :)

      Διαγραφή
  4. Elva πολλες φορες σκεφτομαι πως με την παροδο του χρονου πολλα πραγματα εχουν αλλαξει κατα ενα πολυ "περιεργο" τροπο... για παραδειγμα... πριν πολλα-πολλα χρονια στην Ελλαδα καταδικαζαν τον ρατσισμο των Αμερικανων, και τωρα η Αμερικη εχει αφρο-αμερικανο προεδρο, και σαν μην "εφτανε" αυτο στο κογκρεσο υπαρχει Μωαμεθανος βουλευτης(!!!) Απο την αλλη πλευρα στην Ελλαδα που εδω και χρονια, παντα, βροντοφωναζαμε οτι δεν ειμαστε ρατσιστες και ομως τωρα... εχουμε, οπως ειπες και εσυ, τους "men in black" να αποδιδουν την δική τους "δικαιοσυνη"(!!!)
    Περα απο το ΔΝΤ, το ευρω, τους απληστους τραπεζιτες, τους φοροφυγαδες πλουσιους και τους αχρηστους πολιτικους, σαν λαος, εμεις οι ιδιοι, εχουμε κανει -ΔΥΣΤΥΧΩΣ- απιστευτα και τραγικα σφαλματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Ephemeron

      Εχεις δικιο για τη χειροτερευση των συνθηκων στην Ελλαδα, αλλα για ολα αυτα που συμβαινουν υπαρχουν ευθυνες και υπευθυνοι. Οι κυβερνησεις Πασοκ και ΝΔ ολα αυτα τα χρονια φροντισαν με τι πολιτικες τους να μετατρεψουν την χωρα σε εργαστηριο ακροδεξιων και ακρως ..αντιμεταναστευτικων πειραματων, οποτε γιατι να μη βρουν την ευκαιρια και οι "men in black" να παιξουν το ρολο του χωροφυλακα; Αφου κανεις δεν τους σταματα και αφου ..διευκολυνουν το εργο του ..''κρατους'', αυτοι θα συνεχιζουν να προσφερουν τις μισητες τους υπηρεσιες.
      Ο κοσμος ομως θα επρεπε ηδη να ειχε καταλαβει μεχρι τωρα οτι δεν αφορουν τους μεταναστες ολα αυτα, (οχι φυσικα οτι θα επρεπε να ηταν ανεχτοι αν ηταν μονο εναντιον των μεταναστων!) αλλα ολες τι κατηγοριες πολιτων που δεν συμφωνουν με τις πολιτικες λιτοτητας και τα μετρα που επιβαλλουν οι τοκογλυφοι!

      Διαγραφή
  5. καλημέρα Ελβα,

    συμφωνώ με την άποψη σου για το παρακράτος. Το γεγονός ότι δεν αναστατώνεται ακόμα κανένας για το παρακράτος είναι γιατί ακόμα τρώνε από τα έτοιμα. Όταν θα παψουνε να υπάρχουνε και αυτά τα καημένα τα έτοιμα... τότε να δούμε γκρίνια και κακό. Η Ελλάδα έγινε και παράδειγμα προς αποφυγήν για τι ποτέ δεν έμαθε να ζει με άλλες κουλτούρες και πάντα σε εποχές κρίσης ο κόσμος θα ξεσπάσει σε αυτούς. Δεν λέω βέβαια πως και οι μετανάστες στην Ελλάδα ήταν χρυσά παιδιά αλλά αυτό έχει να κάνει με την οργάνωση και την πειθαρχία του κράτους όχι με τον κόσμο. Είναι ένα φαινόμενο που έχει λυθεί εδώ και πολλά χρόνια στην Γαλλία.


    Καλημέρα από τον πανέμορφο Γαλλικό νότο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουτε στη Γαλλια εχει ...λυθει το μεταναστευτικο ζητημα. Το αντιθετο μαλιστα και ισως να θυμασαι τη τραγωδια της Τουλουζης;
    http://bit.ly/Ay0HIo

    Δεν υπαρχει βεβαια εκει..Χ.Α, αλλα υπαρχει το ακροδεξιο κομμα FN Front national, της Λεπεν, που στις 22 Απριλιου 2012, επιασε ενα 17.90% (6,421,426 ψηφους)κατι το οποιο δειχνει οτι τα πραγματα δεν ειναι καθολου καλα και εκει, οποτε ας μην ...επαναπαυομαστε! Το προβλημα της ακροδεξιας υπαρχει παντου σημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπέρα Ελβα!

    Η ακροδεξιά είναι ένα θέμα που απειλεί όλη την Ευρώπη. Άλλα και από την άλλη όλοι ζητάνε να πάνε στα μεγάλα κράτη (και αναφέρομαι πάντα σε αυτούς που είναι εκτός ευρωπαϊκής ένωσης και φίλων όπως Νορβηγία και Ελβετία), και εννοώ πάντα μα πάντα την Γαλλία και την Γερμανία. Με λίγα λόγια βλέπω ανθρώπους από την Αλγερία και από το Μαρόκο που δεν αφομοιώνονταν αλλά αντίθετα προσπαθούν με κάθε τρόπο να αλλάξουν την Γαλλία και τους νόμους της. Άρα και αυτή η συμπεριφορά δίνει κίνητρο στις ακροδεξιές ομάδες να αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο. Γενικά πλέον η Γαλλία για να λύσει το πρόβλημα της μετανάστευσης δίνει πολύ λίγες θέσεις τόσο για σπουδές όσο και για δουλεία γιατί δεν μπορεί να δεχτεί ένα τόσο μεγάλο πλήθος ανθρώπων που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες της.


    όσο για το κόμμα της Λεπέν υποστηρίζεται πολύ από ελληνες που είναι κάτοικοι Γαλλίας και απο ελληνο-γάλλους, μια που η γυναίκα του Λεπέν ήταν Ελληνίδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε distefano

      Η ακροδεξια, ομως, δεν θα υπηρχε αν οι απανταχου κυβερνησεις της ΕΕ δεν ..εστρωναν το εδαφος για να ευδοκιμησουν και παλι,παρα το οτι θα επρεπε να ειχαν καταδικαστει και στη συνειδηση των λαων τετοιες μισητες ιδεολογιες! Δεν ηξερα οτι υποστηριζεται και απο ..Ελληνες της Γαλλιας, το κομμα της Λεπεν,αλλα δεν πρεπει να μας κανει εντυπωση, τα συμφεροντα δεν εχουν ..πατριδα!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα Ελβα,

    έχεις δίκιο απόλυτα. Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε παίζουνε το παιχνιδάκι τους για τα οποιαδήποτε συμφέροντα. Σε κάτι αποσκοπεί όλο αυτό. Θα το δούμε στην πορεία. Ελπίζω μόνο να ισχύει ο κανόνας...μπόρα είναι και θα περάσει.....!!!!


    Φιλιά από την συννεφιασμένη νότια Γαλλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποσκοπει στο να πετυχαινουν τη διαλυση των δικαιωματων, ειτε μιλαμε για φοιτητες, ειτε για εργαζομενους, συνταξιουχους, ή και ανεργους, και το κατρακυλισμα των μισθων σε επιπεδα...προ εικοσαετιας και βαλε!

      Δεν θελω να σε ..απογοητευσω,αλλα οι νεοφιλελευθερες
      πολιτικες οπου κι αν εφαρμοζονται δεν περνανε τοσο ευκολα σαν τις ...μπορες, ειδικα μαλιστα οταν οι λαοι δεν αντιστεκοντα οσο χρειαζεται, αλλα αντιθετα ψηφιζουν δεξιους, δηθεν ''αριστερους'', ή και...
      ακροδεξιους, ωστε να υπαρχουν φτηνα εργατικα χερια στη διαθεση των αφεντικων, ειτε αυτα ειναι μεταναστων ειτε εγχωριων πολιτων! Δεν τους ενοχλει καθολου ποιους εκμεταλλευονται, αρκει να δουλευει καλα η...μηχανη τους!

      Καλο βραδυ στο Νοτο!

      Διαγραφή
  9. Ολοταχώς πίσω...όχι στο μεσαίωνα, αλλά πιο κοντά. Στους κεφαλοκυνηγούς των μπουραντάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ!

    Και μη χειροτερα να λεμε εκει που μας πηγαινουν οι κυβερνησεις αυτες! Πολυ, μα πολυ πισω, σε ασχημα χρονια οπου η ζωη δεν ειχε καμμια αξια αν ειχε κανεις ..''λαθος ιδεολογια'', ''λαθος χρωμα'', και καθολου χρηματα! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)