14.9.12

Eφαγαν 2πλή....πόρτα!


Τελικα δεν εγινε αυτο που λεει η παροιμια...''κουτσοί, στραβοί, στον Αγιο Παντελεήμονα'', σημερα, εφ οσον παρα τη ..λαικη αγορα..8 τόνων τροφίμων που είχε στήσει εκει από το πρωί, η Χρυσή Αυγή, για να τα μοιράσουν σε απορους (και αμυαλους!) Έλληνες πολίτες, η ανταπόκριση των πολιτών δεν ήταν  αυτή που περίμεναν αρκετοι βουλευτές τους οι οποίοι βρέθηκαν εκεί.

Μόλις 500 άτομα πηγαν στον Άγιο Παντελεήμονα για να πάρουν τα τρόφιμα απο εκει, με αποτελεσμα όσπρια, ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά, ψωμί, πατάτες, κρεμμύδια, φρούτα και γάλα να μεινουν στις κούτες ! 
Τωρα ακουγεται οτι μπορει να κατσουν και να τα φανε μονοι τους ΟΛΑ αποψε, για να μη τα πεταξουν στους καδους, οπου εκει δεν ειναι σιγουρο οτι πανε ΜΟΝΟ ....Ελληνες πολιτες, αλλα και μεταναστες! 

Λετε να βαλουν..φουσκωτους να φυλανε και τα ...σκουπιδια;

Ενα μπραβο στους νοσοκομειακους γιατρους, ομως, που μπλοκαραν τη κινηση της Χ.Α σημερα στον ιδιο χωρο, που σκοπευαν να κανουν προνομιακή συγκέντρωση αίματος μόνο για Έλληνες ασθενείς!

Ετσι η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) μαζί με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης καλούν τις δημόσιες υπηρεσίες αιμοδοσίας ν΄ αρνηθούν ρητά κάθε συνεργασία που οδηγεί «στη σπίλωση της εθελοντικής αιμοδοσίας, μετατρέποντάς την από πράξη αλληλεγγύης σε μέσον προβολής της μισαλλοδοξίας» όπως λένε.

Καλούν επίσης κάθε συνάδελφό τους γιατρό να αρνηθεί τη συμμετοχή του σε τέτοιες ρατσιστικές εκδηλώσεις, «διότι παραβιάζει βάναυσα τον όρκο του Ιπποκράτη και τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Οι γιατροί ζητούν και την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας αλλά και του Εθνικό Κέντρου Αιμοδοσίας «για την προστασία της ιερής πράξης της αιμοδοσίας από τον επιχειρούμενο διασυρμό τους και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη αιμοδοσία της Χ.Α. στα γραφεία της στη Θεσ\νίκη, καθώς και κάθε άλλη αιμοδοσία που παραβιάζει τις βασικές αρχές της ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας».

Οι γιατροί είναι σαφείς: «Το αίμα δεν έχει εθνική ή φυλετική σύνθεση. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο αίμα και οι φιάλες που συλλέγονται κατά  τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας χορηγούνται με αποκλειστικά  ιατρικά κριτήρια σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος. Ως γιατροί θεωρούμε αποκρουστικό να εντάσσεται η εθελοντική αιμοδοσία στη λογική της διάκρισης, του ρατσιστικού διαχωρισμού και  της εκστρατείας μίσους της «Χρυσής Αυγής».

H Χρυσή Αυγή εδώ και μήνες επιχειρεί να διοργανώσει αιμοδοσίες αποκλειστικά για …Έλληνες, ωστόσο στα δημόσια νοσοκομεία όπου υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης αίματος, δε γίνεται κανένας διαχωρισμός ως προς τη διάθεσή του. 

Άλλωστε οι φιάλες συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες σε ειδικούς χώρους αφού πρώτα ελεγχθούν, ενώ κατά τη διάθεσή τους σε ασθενείς, κανεις δεν εξετάζει εάν προέρχονται από Έλληνα, ή αλλοδαπό.

Πηγες

6 σχόλια:

  1. Ξέρεις ποιό είναι το δυστύχημα;

    Οτι αυτά που έπρεπε να κάνουν άλλες ομάδες ανθρώπων, τα κάνει η ΧΑ! Γι αυτό και μεγαλώνει και θεριεύει. Έτσι έγινε και στην δημοκρατία της Βαϊμάρης. Οι κουμουνιστές τότε ψείριζαν την μαϊμού και ο κόσμος χανόταν. Το ίδιο και σήμερα. Οι ομοιότητες είναι φρικιαστικές.

    Ο κόσμος μαζεύει φαγητό απο τα σκουπίδια, αλλά του λέμε να μην τα πάρει από την ΧΑ. Δεν βγήκε όμως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να μοιράσει φαγητό. Ας μην μιλήσουμε για την ΔΗΜΑρ που έγινε το τέλειο δεκανίκι της Κυβέρνησης των ΚουΊσλινγκ.
    Το μεταναστευτικό είναι μια βόμβα, για την οποία το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε αρλούμπες και ασυναρτησίες. Οπότε η ΧΑ με τον τρόπο της παίρνει τον κόσμο με το μέρος της. Και γι αυτήν την φασιστικοποίηση του κόσμου ευθύνεται αποκλειστικά η αριστερά η οποία έχει βολευτεί κάτω από τα φουστάνια της εξουσίας. Δεν χτυπάει αυτών την πόρτα ο ἁλλοδαπός"με το καλάσνικοφ, γιατι αυτούς τους φιλάει ο μπάτσος που πληρώνει ο ελληνικός λαός, τον οποίο λοιδορεί για τον ρατσισμό του.
    Δεν λύνεται το ζήτημα της ΧΑ, με αφορισμούς, αλλά με κατανόηση των προβλημάτων και δράση!
    Αφού μας κατηγόρησαν για διεφθαρμένους τεμπέληδες, (πρόσεξε σε παρακαλώ, όχι μόνο οι εταίροι μας, αλλά ο πρωθυπουργός μας πρώτος –πρώτος και μετά όλοι αυτοί οι δήθεν μούλτι –κούλτι) τώρα θα μας λένε και ρατσιστές.
    Αλλά Ελβάκι μου, βαρέθηκα να ακούσω πάλι τον εξάψαλμο από όλους τους δήθεν ενάρετους! Ας δούμε τα πράγματα επιτέλους με μάτια ανοιχτά.
    Τι παριστάνουμε σε αυτήν την μικρή γωνιά του πλανήτη που βρεθήκαμε; Τι παριστάνουμε, μπορεί κάποιος να μου πεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλη ange-ta

    Δεν μπορω να δεχθω τη λογικη του οτι αντι να στρατευεται ο κοσμος εναντιον των φασιστικων πολιτικων, καλουμαστε να πιστεψουμε οτι ..επηρεαζεται ο κοσμος απο το ποιοι δινουν τροφιμα, ή οχι!
    Το ΚΚΕ εχει πρωτοστατησει σε πολλες δρασεις αλλα δεν εχει μοιρασει και τροφιμα γιατι οπως ειπε μια φιλη στο αλλο ιστολογιο, τι γινεται αν δωσει κανεις τροφιμα, για μια μέρα, για μια βδομάδα Δεν θα ξαναερθουν και παλι στην ουρά για σισίτιο,για ελεημοσύνη, δεν θα συνεχιστει αυτο εις άπειρον;

    Στη προκειμενη περιπτωση, παντως, ακομη κι απο το αρθρο αυτο φαινεται οτι παρα τα τροφιμα, δεν υπηρχε μεγαλη ανταποκριση, οποτε ειναι ενα αισιοδοξο μηνυμα που αποδεικνυει οτι πολλοι, ισως, σκεφτονται δυο φορες πριν σταθουν σε μια τετοια ουρα του..αισχους, κατα τη γνωμη μου!

    Για το μεταναστευτικό και βεβαια προτεινει λυσεις το ΚΚΕ οταν λεει δώστε χαρτια στους μετανάστες για να φυγουν, εφ οσον η χωρα μας ειναι μονο περασμα για πολλους απ αυτους, αλλά κατι τετοιο δεν συμφέρει στις κυβερνησεις οπως καταλαβαινεις που τους χρησιμοποιουν αναλογα με τις αναγκες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελβα μου, δεν μπορούμε να δώσουμε χαρτιά για να φύγουν. Αυτό το απαγορεύει ΡΗΤΑ το Δουβλίνο 2 και 3. Με τα χαρτιά που θα δουν οι εταίροι μας, θα τους γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα και θα γυρέψουν και τα ρέστα. ΘΑ μας σύρουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και θα μας πάρουν και το σκάλπ.
    Ασε, βέβαια το πόρισμα του ΚΚΕ "ήρθαν για να πάνε στην Γερμανία" που είναι για τις πέτρες.

    Η άποψη, δεν κάνουμε ελεημοσύνη γιατι δεν λύνει το πρόβλημα είναι σωστή, αλλά τότε θα μείνεις με τον Μαρξ και το Κεφάλαιο στο χέρι. Γιατί φαντάζεσαι ότι η ΧΑ έχει άνοδο; Τα παρόντα γραφόμενα μην τα πιστεύεις. Το μόνο κόμμα που έχει άνοδο είναι η ΧΑ.
    Οχι ελεημοσύνη, αλλά ας πλησιάσουν όλα τα κομματόσκυλα τον λαό, να ρωτήσουν τι θέλει. Αν βρούν έστω και 100 Ελληνες υπέρ της αλόγιστης εισροής μεταναστών, να μου τρυπήσουν την μύτη!
    Οι μετανάστες και κυρίως οι παράνομοι είναι το τέλειο εργαλείο εξαθλίωσης των εργατών. Δεν θέλεις να δουλεύεις - ελαστικά; Κανένα πρόβλημα. ΘΑ δουλέψει ο ένας Πακιστανός μετά τον άλλο. Ολοι παράνομα.
    Η μεγάλη διαφορά, για να ξέρουμε τι λέμε, δεν είναι οι αμοιβές, αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Εγώ, που είμαι ήδη στην σύνταξη, αλλά έχω και επιχείρηση, πλήρωσα πέρυσι, δεν θα το πιστέψεις: 9000 ευρώ!!!!!! Μου χρέωσαν αναδρομικά την ασθένεια επειδή δεν είχα προσκομίσει εγκαίρως τα δικαιολογητικά, παρότι απαλλάσσομαι.
    Λοιπόν με 700 Ευρώ/μήνα που κερδίζει ο εργοδότης για κάθε εργαζόμενο, αντιλαμβάνεσαι πόσο ευπρόσδεκτος είναι ο παράνομος μετανάστης. Το τι θέλει να πει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, δεν ξέρω! Μου μοιάζει να τα παίρνουν από τον Μπόμπολα και τον κάθε Μπόμπολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "αιμοδοσίες αποκλειστικά για …Έλληνες"
    Τι αλλο θα ακουσουμε;;;
    Φοβαμαι πως αυτος ο χειμωνας θα ειναι πολυ τσουχτερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Εphemeron

      Oυτε που θελουμε ν ακουμε για ατομα και κομματα που ..μυριζουν ασχημα θυμιζοντας εντονα..ναζιστικες τακτικες κι δρασεις! Και μονο που το σκεφτομαι ντρεπομαι που καταγομαι απο την ιδια χωρα με δαυτους!
      Αλλος ενας δυσκολος χειμωνας, οπως λες...

      Διαγραφή
  5. Επειδή έλλειπα σε ταξίδι, μόλις τώρα βλέπω το άρθρο και τα σχόλια ...

    Ας μου επιτραπεί να πω δυο λόγια (στην κυριολεξία) διότι έχει ανοίξει μεγάλο θέμα, που να μου επιτραπεί να πω ότι δεν γίνεται να το "λύσουμε" στα πλαίσια μερικών σχολίων και μόνον !

    Επιγραμματικά:

    1. Φυσικά και έχει δικαίωμα ο καθένας να εκφράζει μια αντιΚΚΕ ή και αντικομμουνιστική "ρητορική", άλλωστε πριν λίγο πήραμε μόλις και μετά βίας ένα 4,5 % !
    Άρα ο κόσμος έδειξε ότι θέλει τον καπιταλισμό, όπως και ο πρώτος σχολιαστής του άρθρου αυτού, έχονας φυσικά κάθε δικαίωμα για αυτό.

    2. Εκείνο που δεν βοηθάει είναι οι ανιστόρητες αναφορές είτε για το ΚΚΕ είτε για το ΚΚ Γερμανίας ή γενικά για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.
    π.χ. Οι διώξεις που είχε υποστεί το ΚΚ Γερμανίας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του και κυρίως την "εποχή της Βαϊμάρης", αν δεν λαμβάνονται υπόψη, προφανώς βγαίνουν λάθος συμπεράσματα.

    3. Το αν έχει μοιράσει τρόφιμα ή όχι το ΚΚΕ, θα πρέπει κανείς να ανατρέξει σε ιστορικές περιόδους για να πει κάποια πράγματα.
    π.χ. είναι γνωστό (ίσως όχι για μερικούς ...) το τι έκανε το ΚΚΕ και οι Οργανώσεις του την εποχή της Γερμανικής Ναζιστικής κατοχής. Πως οργάνωνε συσσίτια, πως έδρασε ενάντια στα μέτρα των κυβερνήσεων τύπου Τσολάκογλου για να μην λοιμοκτονήσει ο ελληνικός λαό !
    Επίσης, αν δεν ξέρει την πολιτική των μπριγάδων του Κόμματος.
    Ή αν δεν ξέρει τις προσπάθειες του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση βοήθειας για ένα σωρό λαούς.

    4. Το ΚΚΕ προσπαθεί και πρωτοστατεί για να μην φτάσει ο λαός μας να χρειάζεται μαζικά συσσίτια, γι αυτό και διοργανώνει για τις 26 Σεπτέμβρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία !
    Αν φτάσουμε σ΄αυτό το σημείο ...

    5. Για το μεταναστευτικό δυο τρία σημεία.
    Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, χρόνια τώρα πρωτοστατεί στην στήριξη των μεταναστών, εκδίδοντα ακόμα και ενημερωτικά φυλλάδια στην γλώσστα των μεταναστών
    Το ΚΚΕ χρόνια τώρα μιλάει για ίσα δικαιώματα μεταξύ ελλήνων και ξένων εργατών - όπως είναι σε μεγάλο βαθμό σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.
    Το ΚΚΕ με προτάσεις ακόμα και Νόμου έχει ζητήσει μια σειρά πράγματα ... ενδεικτικά:
    - Παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας για όλους τους μετανάστες.
    - Νομιμοποίηση με σχετικά έγγραφα, όσων θέλουν να μείνουν και να δουλέψουν στην Ελλάδα.
    - Παροχή των σχετικών εγγράφων ώστε όσοι θέλουν να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να μπορούν να το κάνουν, ακόμα κι αν χρειαστεί σε σύγκρουση και ρήξη με Δουβλίνα και Ευρωπαικές Ενώσεις

    Με την ευκαιρία: Είναι αλήθεια ή όχι ότι για κάθε κεφάλι μετανάστη που παραμένει στην Ελλάδα η ΕΕ πληρώνει αρκετές εκατοντάδες ευρώ ;;; Ε ;;;
    Γι αυτό και η ελληνική κυβέρνηση κάνει την παλαβή στις προτάσεις και του ΚΚΕ ;

    Αγαπητοί Φίλοι,
    Όσοι θέλετε να κάνετε αντιΚΚΕ κριτική, μπορείτε να το κάνετε πάνω σε υπαρκτά πράγματα - και υπάρχουν, αν δεν τα ξέρετε να σας τα πούμεεμείς - όμως με χαλκευμένες κατηγορίες ή ανιστόρητες, εσείς χάνετε, όχι εμείς !

    Γεια χαρά σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)