28.10.12

Άρες μάρες...κουκουνάρες!



Ευτυχως που εχουμε και διανοουμενους σ αυτη τη χωρα οπου παρουσιαζουν τις αιτίες της παρούσας κρίσης, οπως π.χ ο Στέλιος Ράμφος που με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» αναφέρθηκε στην συναισθηματική συγκρότηση της ταυτότητας των Νεοελλήνων και την έλλειψη νοήματος ως βασική αιτία πίσω από την κρίση που βιώνουμε αλλά και τον τρόπο που αντιδρούμε σ' αυτήν. 

Μιλησε και για τη τρέχουσα πολιτική συγκυρία και τον ρόλο της Αριστεράς, σημειώνοντας πως ποτέ μέχρι τώρα η Αριστερά στην Ελλάδα δεν συνέλλαβε το εθνικό πρόβλημα αλλά μόνο επιμέρους ταξικές διαιρέσεις. Για ποια αριστερα μιλαει βεβαια, δεν το ξεκαθαρισε, αλλα οι ασαφειες λειτουργουν σε πολλαπλα επιπεδα...

«Για πρώτη φορά έχουμε στην κυβέρνηση μια Αριστερά που ανοίγει τον ορίζοντά της» σημείωσε ο Στ. Ράμφος για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα θεωρώντας πως αν πετύχει αυτό το «πείραμα» τότε θα πρόκειται για μεγάλη κατάκτηση στην πολιτική ζωή του τόπου (!!).

Ακουσαμε και οτι η ελληνική κοινωνία πάσχει από «παιδισμό» και η παρούσα κρίση την καλεί να ενηλικιωθεί και να αποκτήσει αίσθηση ευθύνης και «μέλλοντος». Πως ομως αντιλαμβανεται την αίσθηση ευθύνης και «μέλλοντος», αυτο δεν το καταλαβαμε..

Ακουσαμε και για ...εθνική ομοψυχία όπου όλοι έγιναν ένα, σε αντίθεση με άλλες εποχές, (που το ειδε;) κι ότι αυτό είναι που πρέπει να κρατησουμε, ότι μόνο οι συναινέσεις μπορούν να είναι η λύση "Το όραμα ενώνει, το συμφέρον διαιρεί".

Eξυμνωντας τη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη ειπε επισης ότι πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κόμμα της Αριστεράς (!!) βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το ταξικό -πράγμα εξαιρετικά σημαντικό. «Επιτέλους τώρα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα», είπε «γι αυτό είναι κρίσιμο να πει ‘ναι’ και ο Κουβέλης στα επώδυνα μέτρα»!!

«Μα, δεν θα καταστραφεί απ’ αυτό;», ρωτησαν απο την εκπομπη, «όχι», απάντησε «γιατί τα μέτρα θα μας βγάλουν απ’ την κρίση. Αν δεν μας βγάλουν θα καταστραφούμε όλοι μαζί, όχι μόνο ο Κουβέλης». Ο Ραμφος ειπε οτι ο Σύριζα, αντιθετα απο τη ΔΗΜΑΡ,  δεν θέλει να αλλάξει τίποτα στο χρεοκοπημένο πελατειακό κράτος.

Eιπε επισης οτι «οι άνθρωποι δεν ζούμε χωρίς να τρώμε, αλλά αλλοίμονο αν ζούμε μόνο για να τρώμε. Θα γινόμασταν ζώα. Χρειάζονται τα ιδανικά της αγάπης, της αλληλεγγύης. Αυτά είναι που έχουν εκλείψει»…Δηλαδη τι ηθελε να πει με αυτο το ...χιππικο μηνυμα;   Μην αγανακτειτε οταν προσπαθουνε να σας αφανησουν ως ταξη; Αγαπήστε και αφηστε πισω τετοιες λεπτομερειες; Δεν το καταλαβα...

Αυτο που εχει εκλειψει, κατα τη γνωμη μου, ειναι η κοινη λογικη στην Ελλαδα και η αισθηση οτι μας κοροιδευουν και εμεις δεν λεμε να το συνειδητοποιησουμε ως ταξη, ολα τ αλλα ειναι ......αρες μαρες ...κουκουναρες!



2 σχόλια:


  1. Γεια σου Εlva ."
    Καθώς ετοιμαζόμουν για την σημερινή συγκέντρωση, άνοιξα την Τηλεόραση και έπεσα επάνω στον "διανοούμενο φιλόσοφο",κύριο Ράμφο!
    Και ναι, μπορούμε να υπερηφανευόμαστε που στην Πατρίδα μας φυτρώνουν πορτοκαλιές,αλλά και διάφορα ζαρζαβατικά σαν τον "διανοητή" Στέλιο Ράμφο.
    Σκέψου ο σύζυγος μου ήταν στο άλλο δωμάτιο και χωρίς να ξέρει ποιος μιλάει, αλλά ακούγοντας αυτά που έλεγε, μου φώναξε: "Ποιος είναι αυτός ο μ....ας"
    Λές καμιά φορά δεν αξίζει τον κόπο να τους παρακολουθεις, πολύ περισσότερο δε να μιλάς γι΄αυτά που λένε.
    Αλλά δεν είναι έτσι, γιατί αυτά τα ακούνε και άνθρωποι που δεν μπορούν να συλλάβουν τι παιγνίδι παίζεται και πόσο πίσω από τις αναλύσεις που ακούγονται κρύβονται συμφέροντα, κρύβονται προθέσεις και επιδιώξεις.
    Κρύβεται ο μοναδικός τους στόχος να παραπληροφορήσουν, να αποπροσανατολίσουν, πράγμα που χρόνια ολόκληρα εφαρμόζουν και όπως βλέπουμε με επιτυχία.
    Και πολύ σωστά αναφέρεσαι στο θέμα.

    Πες μου όμως τώρα βρε συντρόφισσα, τι να σου κάνει αυτός ο κόσμος με τέτοια "φιλοσοφικά" καμουφλαρισμένα φληναφήματα, με τέτοιες επιστημονικές μεθόδους;
    Πού και πώς να μάθει την αλήθεια, πώς να μπορέσει να εκτιμήσει και να οδηγηθεί σε ασφαλή συμπεράσματα για την κατάσταση που βιώνει;
    Εδώ δικοί μας άνθρωποι ακούνε τον Τράγκα και μου λένε "Αχ τι καλά που τους τα λέει"
    Και εκεί που τα χώνει για πράγματα που ο κόσμος έτσι και αλλιώς τα ζει, μπαίνει και στη μέση η θεωρία των δύο άκρων
    Γι΄αυτό χτυπιέμαι ότι είναι δικό μας χρέος να του ανοίξουμε τα μάτια,αφού πρώτα έχουμε εμείς εφοδιαστεί με γνώση και πειστικά επιχειρήματα.
    Δύσκολα πράγματα αλλά αναγκαία.
    Καλή σου εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φιλη blackbedlam

    Είναι οντως και δικό μας χρέος να ανοίξουμε τα μάτια πολλων που εχουν εγκλωβιστει σε λαθος εκτιμησεις, αλλα κι εγω το θεωρω δυσκολο εφ οσον η κρατικη προπαγανδα εχει βαθειες ριζες και θελει πολυ δουλεια!

    Κουραγιο, πολλους χαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)