6.10.12

Καλή τυχη «Estelle»! Το Σουηδικό σκάφος που σαλπάρει για τη Γάζα!

Πανω στo «Estelle»
Ένα Σουηδικό σκάφος στο οποίο επιβαίνουν ειρηνιστές από διάφορες χώρες απέπλευσε το απόγευμα από τη Νάπολη με προορισμό τη λωρίδα της Γάζας, στην προσπάθεια να σπάσει τον αποκλεισμό που επιβάλλει το Ισραήλ σε αυτό το παλαιστινιακό έδαφος, μεταδίδει φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το «Estelle», ένα ιστιοφόρο μήκους 53 μέτρων, η αναχώρηση του οποίου χαιρετίστηκε από ένα πλήθος συμπαθούντων στο λιμάνι της Νάπολης, αναχώρησε στο πλαίσιο του «στολίσκου της ελευθερίας» που προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα εδώ και πολλά χρόνια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας.

Στο Λιμανι  της Ναπολης
"Υπολογίζουμε πως θα χρειαστούμε περίπου δύο εβδομάδες για να φθάσουμε στη Γάζα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί επίσης προφανώς από τις μετεωρολογικές συνθήκες», είχε πει πριν από δύο ημέρες στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Αν Ίγκε, εκπρόσωπος των διοργανωτών.

Το «Estelle», ναυλωμένο από έναν φιλο-παλαιστινιακό συνασπισμό, θα μεταφέρει ανθρωπιστικό εξοπλισμό στη λωρίδα της Γάζας. Συνολικά, 17 άνθρωποι από διάφορες χώρες (πλήρωμα και επιβάτες) βρίσκονται πάνω στο πλοίο, προερχόμενοι κυρίως από τον Καναδά, το Ισραήλ, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των επιβατών είναι, ανάμεσα σε άλλους, και ο καναδός πρώην βουλευτής Τζιμ Μάνλι.

Το Ισραήλ επέβαλε αποκλεισμό από τη στεριά, τη θάλασσα και τον αέρα στη λωρίδα της Γάζας τον Ιούνιο του 2006 έπειτα από τη σύλληψη ενός ισραηλινού στρατιώτη και τον ενίσχυσε όταν τον έλεγχο της περιοχής ανέλαβε η Χαμάς.

Προερχόμενο από τη Σουηδία, το «Estelle» έφθασε την Πέμπτη στη Νάπολη έπειτα από ένα γύρο της Ευρώπης που το οδήγησε στη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Elva καλημερα, αυτη η αναρτηση σου, ειναι ειδηση-ρεπορταζ, στην χωρα ''μας'', σιγη ιχθυως, περιμενοντας την ''θεια'' μερκελ, αποφευγουν τις ''κακοτοπιες'', περιτυλιγμα ''δημοκρατιας'' στην χωρα που γεννησε την ''δημοκρατια'', αληθεια ποτε?
    Αυτη η φωτο του ''σπιτιου'' σου, με αυτο το θεορατο υψος, κοβει...........γονατα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα φιλε Δημητρη

    Η αληθεια ειναι οτι καποτε και στη χωρα μας ακουγαμε και διαβαζαμε πιο συχνα κατι τετοιες ειδησεις. Απο τοτε ομως που η Ελλαδα εγινε ..''φιλη'' με το Ισραηλ, τετοιες ειδησεις ''θαβονται'' απο τα περισσοτερα ΜΜΕ που προς το παρον εχουν στο νου τους την επισκεψη Μερκελ και το πως θα ..διαλυθουν οι διαδηλωσεις οπου κι αν αυτες γινονται! :(

    H φωτο εναι απο Νορβηγια,αλλα επειδη μου αρεσε την εβαλα, για να κοβει τα γονατα στους..''οχτρους'',οχι στους φιλους! :)

    Xαιρετισμους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)