8.11.12

153 JA - 128 NEJ!



Η μια πισω απο την αλλη οι πικρες ειδησεις απο μια Ελλαδα, που απομακρυνεται ολο και πιο πολυ απο τον παγκοσμιο οριζοντα!

Ισα που ακουγεται, πια, στις ειδησεις. 

Βλεπετε δεν αποτελει κοσμοιστορικο γεγονος αλλη μια ψηφιση μετρων που τα ΜΜΕ την παρουσιαζουν ως...γενικα αποδεκτη! 

Βαρεθηκε ισως ο υπολοιπος κοσμος να διαβαζει για ανθρωπους στο Νοτο, που δεν εχουν δουλεια και χρηματα! Δεν ''πουλαει'' το θεμα, γιατι οι πιο πολλοι, πια, ετσι ειναι, ή προς τα εκει βαδιζουμε και οι υπολοιποι....  
O κοσμος θελει να ακουει χαρμοσυνα πραγματα, οπως τη ...νικη του Ομπαμα, ισως, που «ειναι καλυτερος ανθρωπος» (!!) απο τον Romney και που θα...φτιαξει διχως αμφιβολια την Αμερικη, τωρα που εκλεχθηκε για αλλη μια τετραετια!!

Ετσι οι ειδησεις αυτες που πρεπει να ακουστουν δεν ακουγονται, γιατι οσο και καλυτερα απο τα Ελληνικα να ειναι καποια ξενα ΜΜΕ, ειναι κι αυτα βλεπετε στην υπηρεσια των αφενταδων!
Πως να δει ο κοσμος τον αγωνα που εκαναν οι διαδηλωτες και χθες εξω απο το Συνταγμα, προσπαθωντας να αποκρουσουν τα...φιλικα δακρυγονα, τους τονους νερου του Αιαντα πανω στους διαδηλωτες και τα κλομπς της ΕΛ.ΑΣ που εδειξαν και χθες τις ....φιλικες τους διαθεσεις πανω στα σωματα οσων ειχαν αλλη αποψη περι ελευθεριας και ανεξαρτησιας;

Και εκει που περιμενα να ακουσω κοσμο να κατακρινει τα μετρα ακουω τη ..Ντορα να λεει στο Σουηδικο κρατικο ραδιοφωνο οτι ειναι η ....δυσκολοτερη στιγμη για ενα βουλευτη να ξερει οτι ειναι υποχρεωμενος να κοψει συνταξεις, μισθους, παιδικα και αναπηρικα επιδοματα, αλλα η Ελλαδα δεν εχει αλλη ...εκλογη!!
Ειμαι σιγουρη οτι οι ψηφισαντες ''ΝΑΙ'' θα εδωσαν οσες περισσοτερες συνεντευξεις μπορουσαν τις μερες αυτες σε ξενα καναλια, (παγεια τακτικη τους αλλωστε!) για να κλεισουν τα στοματα ΚΑΙ με αυτο τον τροπο!

Δεν μας φτανει, ομως, που μας ξεπουλησαν αισχρα χθες, αναγκαζομαστε απο πανω να διαβαζουμε και ειδησεις για ...οικους ανοχης που γινονται χορηγοι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων! Τι το θελουμε το κρατος τοτε αν οι οικοι ανοχης ειναι χορηγοι της Παιδειας; 

Δεν μαζευομαστε, ρε παιδια, να κανουμε ενα αλλο κρατος, οπως ελεγε ενας φιλος χθες στο twitter και για μια στιγμη μου φανηκε οτι δεν εχει και….αδικο ο ανθρωπος! 

Αυτοι ξεπουλουν και τη χωρα που μεγαλωσαμε και τους ανθρωπους της μαζι!

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σου συντρόφισσα.

    Φτάνουν οι αλήτες να στερούν τα έξοδα κίνησης από τους νεφροπαθείς,κόβουν συντάξεις 345,οο ευρώ!
    Κοροϊδεύουν, σκυλεύουν,δολοφονούν, παλεύουν για την ίδια τους την υπόσταση, φεύγει η γη κάτω από τα πόδια τους με αυτήν την κρίση του συστήματός τους που είναι αδιέξοδη.
    Και αυτός ο κόσμος δεν ξέρει από που να πιαστεί αρπάζεται απ΄όπου βρει.
    Στα γραπτά των κλασσικών μας περιγράφεται αυτή η κατάσταση.
    Οι εξαθλιωμένοι δεν μπορούν να δώσουν μάχες, οι εξαθλιωμένοι εξαγοράζονται για ένα κομμάτι ξερό ψωμί.
    Χθες όμως ήταν το κάτι άλλο στην Αθήνα.
    Είναι πρώτη φορά που δεν μπόρεσα να έχω εικόνα από που μέχρι που, πόσοι ήμασταν τόσο κόσμο είχε,.. μέχρι όπου έφτανε το μάτι και που να κινηθείς, τόσο πυκνές ήταν οι γραμμές μας.
    Κάνοντας τζόκιν φτάσαμε από την ομόνοια στην Ερμού, όπου στα μέσα της μποτιλιαριστηκαμε.
    Χρειάστηκε τα παιδιά της περιφρούρησης να ανοίξουν με δυσκολία διάδρομο για να περάσουμε μέχρι να βγούμε στην Φιλελλήνων.
    Οι Πακιστανοί με τις ομπρέλες κάναν χρυσές δουλειές.
    Και εμείς εκεί παρόντες .
    Κάτω από την βροχή, μέσα στους ήχους από τις κρότου λάμψης που έρχονταν από πέρα, τις μολότοφ που ρίχνανε οι δικοί τους και εμείς, εκεί με τα συνθήματα και την απόφασή μας,με την ασφάλεια που μας παρέχει η παρουσία και το χέρι του συντρόφου και η γνώση της δύναμής μας
    Και σου το έχω πει, ήσουν και εσύ εκεί.
    ΥΓ:
    Με την ελπίδα ότι θα το διαβάσεις μιας και έχεις νέα ανάρτηση και ίσως σου ξεφύγει.
    Καποια στιγμή όμως δεν μπορεί θα το δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλημερα φιλη μου ΒΒ

    Δεν διαφευγουν απο τη προσοχη μου σχολια (και ειδικα τα δικα σου!) ετσι ευκολα! :)

    Ειδα κι εγω τα ποταμια του κοσμου προχθες στη διαδηλωση απο τα videos του ΠΑΜΕ και πραγματικα ενοιωσα οτι ημουν κι εγω εκει!

    Προκειται περι μεγαλης αλητειας οταν ακους να κόβουν χαμηλοτατες, ηδη, συντάξεις, αφηνουν παιδια να πεινανε και αρρωστους αβοηθητους!

    Θα τα βρουν ομως μπροστα τους απο τον λαο, που εστω κι αν δειχνει σαστισμενος απ οσα γινονται, θα βρει συντομα το δρομο του και παλι και θα καταλαβει με ποιους πρεπει να ενταχθει, αν θελει να ζησει με αξιοπρεπεια!

    Φιλια απο Βορρα, καλη δυναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

"Tα ...πολλά λόγια δεν ειναι...φτώχεια! (Οι νεοφιλελευθερες,... ''σοσιαλδημοκρατικές'' και ..φασιστικές πολιτικες, ομως;)